مدیرکل استاندارد گیلان:
30 درصد شهروندان گیلانی پوکی استخوان دارند


بهره‌گیری از چربی گیاهی در بعضی از فرآورده‌های لبنی مانند پنیر، شیر خشک، بستنی و خامه مجاز است اما استفاده از روغن پالم طبق ضوابط و معیارهای استاندارد ملی در شیر و ماست پرچرب غیرمجاز است.

به گزارش لقمه، محمدعلی یوسفی، مدیرکل استاندارد با بیان اینکه 30 درصد شهروندان گیلانی با پوکی استخوان و بیش از 80 درصد با کمبود کلسیم دست و پنجه نرم می کنند گفت: البته وجود روغن پالم در شیرهای پرچرب همه ما را نگران کرد اما کنار گذاشتن مصرف لبنیات خطر زیادی برای سلامت مردم به خصوص کودکان دارد و حتما باید با استفاده از شیرهای کم چرب احتمال ابتلا به پوکی استخوان را کاهش دهیم و از مصرف لبنیات محلی که مجوز ندارند، نیز به شدت باید پرهیز شود.

تا مدت‌ها قبل بسیاری باورها با این بود که شیر کم چرب چندان فایده‌ای ندارد و شیر مغذی و عالی همان شیر پرچرب است که به گفته برخی‌ها مستقیما از دامداری‌ها بدون انجام هیچ افزایش و کاهشی به دست مصرف کننده می‌رسد اما هم‌اکنون بحث داغ افزودن روغن پالم به این نوع شیرها نظر بسیاری را تغییر داده است.

محمدعلی یوسفی، مدیرکل استاندارد با بیان اینکه بهره‌گیری از چربی گیاهی در بعضی از فرآورده‌های لبنی مانند پنیر، شیر خشک، بستنی و خامه مجاز است اما استفاده از روغن پالم طبق ضوابط و معیارهای استاندارد ملی در شیر و ماست پرچرب غیرمجاز است، گفت: اداره کل استاندارد گیلان به همراه سایر دستگاه‌های مربوطه همواره بر استفاده نشدن مواد غیراستاندارد در محصولات غذایی نظارت می‌کند اما کسانی هم هستند بر اجرای تخلفات خود اصرار دارند که البته شناسایی و به دستگاه‌های قضایی معرفی می‌شوند.

وی در ادامه با اشاره به اینکه 30 درصد شهروندان گیلانی با پوکی استخوان دست و پنجه نرم می‌کنند و آنچه که به استخوان‌های این افراد می‌تواند کمک کند، مصرف شیر است، تصریح کرد: بیش از 80 درصد مردم ما با کمبود کلسیم مواجه هستند و سعی می‌کنند حتما از شیر استفاده کنند.

مدیرکل استاندارد گیلان گفت: البته وجود روغن پالم در شیرهای پرچرب همه ما را نگران کرد اما کنار گذاشتن مصرف لبنیات خطر زیادی برای سلامت مردم به خصوص کودکان دارد و حتما باید با استفاده از شیرهای کم چرب احتمال ابتلا به پوکی استخوان را کاهش دهیم.

یوسفی توصیه کرد: از مصرف لبنیات محلی که مجوز ندارند، نیز به شدت باید پرهیز شود.

روغن پالم روغنی از مغز میوه نخل است. بزرگترین عرضه کننده این روغن کشور مالزی است که به عنوان روغنی بدون کلسترول در اکثر کشورهای آفریقایی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

روغن پالم در بین روغن‌های گیاهی در رده آخر قرار دارد و به دلیل داشتن میزان بالای چربی‌های اشباع شده برای مصرف بعد از تمام روغن‌های گیاهی دیگر توصیه می‌شود.

وی در پاسخ به اینکه آیا این روغن در کیک‌هایی که مردم در جشن‌های تولد، عروسی و... از قنادی‌ها خریداری می‌کنند، نیز وجود دارد، افزود: استفاده از روغن پالم در چند مورد از کیک‌ها گزارش شده است.

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 7196 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ يکشنبه ۲ شهريور بازدید: 2416 ساعت: 12:13 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 کنترل کلسترول به کمک روغن ماهی ۱۴۰۳ شنبه ۲۷ مرداد
2 کمک روغن ماهی به سالمندان پرخطر در پیشگیری از آلزایمر ۱۴۰۳ شنبه ۲۰ مرداد
3 فائو از ثبات قیمت جهانی مواد غذایی خبر داد ۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۶ آذر
4 افزایش 5.5 دلاری قیمت جهانی روغن در یک رو ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱ آذر
5 یک راهکار ساده برای افزایش خود‌کفایی روغن ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۲ آبان
6 قاچاقچی ۱۶ تن روغن خوراکی در تعزیرات حکومتی جریمه شد ۱۴۰۲ سه شنبه ۲ آبان
7 قیمت روغن و شکر اعلام شد ۱۴۰۲ جمعه ۷ مهر
8 ۳ هزار میلیارد تومان دانه روغنی از کلزاکاران خریداری شد ۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۶ شهريور
9 اهمیت طبخ غذا با روغن های گیاهی ۱۴۰۲ چهارشنبه ۸ شهريور
10 مقابله با زوال عقل با روغن زیتون ۱۴۰۲ شنبه ۱۴ مرداد
11 هشدار درباره مصرف روغن حیوانی و باور اشتباه مردم ۱۴۰۱ پنج شنبه ۶ بهمن


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  تاثیر مصرف تخم مرغ های غنی شده با اسید چرب امگا 3 بروی چربی ها و فشار خون پایگاه خبری لقمه: بالا بودن لیپید خصوصا بالا بودن ...

  غذاهایی كه باید آنها را بیشتر خورد تنوع محصولات و مواد غذایی و فلسفه خوردن غذاها، نشا...

  کاهش وزن با مصرف فیبر یک متخصص تغذیه گفت: مصرف فیبر با کمک به کنترل اشته...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت