شستشوی میوه‌ها چرا، چقدر، چگونه؟


از کودکی باید یاد گرفت که میوه‌ها هم می‌توانند به سادگی آلودگی و بیماری‌های مختلف را به بدن ما منتقل و بیمارمان کنند.

به گزارش لقمه، البته این آلودگی‌ها وقتی به بدن منتقل می‌شوند که میوه‌ها را خوب نشوییم و درست مصرف نکنیم. به همین بهانه در این مطلب اصول شستشوی صحیح میوه‌ها را آورده‌ایم.

شستشوی میوه‌های نرم

بهتر است برای شستن میوه‌هایی مانند زردآلو، آلو، خرمالو، انواع توت، توت فرنگی، ازگیل، انگور، گیلاس و آلبالو، یک ظرف بزرگ را پر از آب خنک کنید و آبکشی را داخل آن قرار دهید. سپس میوه‌ها را آرام در آبکش بریزید و بگذارید 5 دقیقه داخل آن بمانند. آبکش را از ظرف آب خارج کنید و کمی آب روی میوه‌ها بگیرید.

البته بهتر است برای پیشگیری از باقی ماندن و انتقال آلودگی‌ها، گل روی خرمالو و توت فرنگی پیش از شستن پاک شود. اگر پوست خرمالو خیلی نازک و له نبود، می‌توانید قبل از خارج کردن آن‌ها از آب، به آرامی دستی هم به سطحشان بکشید.

شستشوی میوه‌های چرب

برای از بین بردن گل‌ولای برخی میوه‌ها مانند خیار یا چربی برخی میوه‌های دیگر مانند سیب و مرکبات، ظرفی را از آب سرد پر کنید و پس از شستشوی ساده میوه‌ها و آبکشی آن‌ها، یک‌بار دیگر ظرف را از آب پر کنید و چند قطره ماده ضدعفونی‌کننده مخصوص میوه و سبزی در آن بریزید. سرانجام بعد از 3 یا 4 دقیقه میوه‌ها را با آب ساده، آبکشی و با خیال راحت مصرف کنید.

استفاده از مواد ضدعفونی‌کننده باعث کاهش عمر میوه‌های شسته شده می‌شود بنابراین اگر میوه‌ها گلی یا چرب نیستند، بهتر است به همان آبکشی با آب ساده و اسکاچ اکتفا کنید. ضمن اینکه به دلیل نفوذ مواد ضدعفونی‌کننده به بافت میوه‌های نرم و له مانند خرمالو، توت یا توت‌فرنگی، شستن آن‌ها فقط باید با آب ساده انجام شود.

شستشوی میوه‌های با پوست ضخیم

برای شستن میوه‌هایی با پوست ضخیم مانند نارنگی، کیوی، لیمو شیرین، پرتقال، گریپ‌فروت، خربزه، طالبی، هندوانه، سیب یا خیار هم باید ابتدا ظرفی را پر از آب سرد کنید و این میوه‌ها و صیفی‌جات را 5 دقیقه داخل آن بریزید. بعد با اسکاچی نرم و تمیز و بدون استفاده از مواد شوینده، سطح میوه‌ها را تمیز و در نهایت آن‌ها را آبکشی کنید. هرگز تمیز کردن این میوه‌ها را به پاک کردن آن‌ها با دستمال محدود نکنید. دستمال خشک یا مرطوب نمی‌تواند آلودگی‌های سطح میوه را کاملاً از بین ببرد. در غیر این صورت امکان انتقال آلودگی از سطح پوست به گوشت میوه با بریدن، چاقو زدن و پوست گرفتن آن‌ها وجود خواهد داشت.

موز استثناست!

پوست میوه‌ای مثل موز به سرعت و حدود 24 ساعت پس از شستن سیاه می‌شود بنابراین باید به جای پاک کردن پوست موز که آن هم کار درستی نیست، کمی پیش از مصرف آن را با آب کاملاً سرد بشویید، با دستمال نخی خشک کنید و داخل ظرف میوه قرار دهید.

بهتر است میوه‌ها را شسته در یخچال بگذارید

عمر میوه‌های نشسته بیشتر از میوه‌های شسته است اما برای پیشگیری از انتقال آلودگی‌های روی پوست میوه‌ها به سایر مواد درون یخچال، حتماً حداکثر به اندازه مصرف یک هفته میوه تهیه کنید تا بتوانید آن‌ها را شسته داخل یخچال قرار دهید. میوه‌های شسته تا یک هفته کاملاً تازه و سالم در یخچال باقی می‌مانند، به شرطی که شرایط نگهداری مناسب آن‌ها را بدانید.

برای افزایش تازگی و سلامت میوه‌های شسته باید آن‌ها را پس از شستن کاملاً خشک کرد، در دستمالی نخی قرار داد و این دستمال را در یک کیسه نایلونی ضخیم یا ظرف آلومینیومی یا استیل داخل یخچال با دمای 4 تا 5 درجه سانتی‌گراد گذاشت. طبقه وسط و جامیوه‌ای بهترین مکان‌های یخچال برای قرار دادن میوه‌ها هستند. میوه‌های نشسته مثل موز هم باید تا زمان مصرف در دو نایلون کاملاً دربسته داخل یخچال قرار بگیرند. عمر میوه نشسته در یخچال حدود 10 تا 15 روز است.

همیشه قانون شستشوی میوه‌ها را در منزلتان رعایت کنید

بهتر است شستشوی میوه‌ها در منزل قانونمند باشد؛ یعنی یا همیشه میوه‌ها را شسته داخل یخچال بگذارید یا نشسته (فقط برای موز) تا اعضای خانواده‌تان همیشه بدانند میوه‌های درون یخچال شسته هستند یا نشسته تا با خوردن میوه نشسته دچار بیماری نشوند.


نقل از :سلامت نیوز

کد: 3777 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ جمعه ۱۳ ارديبهشت بازدید: 4624 ساعت: 11:47 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 با این میوه‌های پاییزی به جنگ آلودگی هوا بروید ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ آذر
2 از خواص نارنگی پاییزی غافل نشوید ۱۴۰۱ سه شنبه ۲۶ مهر
3 طبع سرد نارنگی مسکن قوی برای سلسله اعصاب ۱۳۹۶ دوشنبه ۶ آذر
4 میوه های خوش آب و رنگ گاز زده ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۶ آبان
5 توصیه‌های هواشناسی کشاورزی برای روزهای ابتدایی آبان ۱۳۹۶ دوشنبه ۱ آبان
6 افزایش 7 درصدی تولید مرکبات در راه است/ راهکارهای جدید برای مقابله با سرمازدگی ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۱ مهر
7 قیمت میوه‌های نوبرانه پاییزی در بازار اعلام شد ۱۳۹۴ يکشنبه ۳ آبان
8 پشت‌پرده شایعات سلامت از سَم گوجه‌فرنگی تا کرم نارنگی و خرمای وارداتی ۱۳۹۳ شنبه ۴ بهمن
9 قیمت میوه های شب یلدا کاهش یافت ۱۳۹۳ يکشنبه ۳۰ آذر
10 واکنش رسمی وزارت جهاد به پخش کلیپ نارنگی آلوده در ایران ۱۳۹۳ دوشنبه ۱۰ آذر
11 صادرات کیوی افت کرد/ افزایش تولید نارنگی و لیموشیرین ۱۳۹۳ يکشنبه ۹ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  نکات تغذیه سالم پاییزی پایگاه خبری لقمه: تغییر در فصل اغلب به معنای تغییر...

  7 توصیه‌ی غذایی برای گیاه‌خواران گیاه‌خواری الزاماً به این معنی نیست که فرد گیاه‌خو...

  آیا می‌توان با تغذیه مناسب به جنگ سرطان رفت؟ همه ما مطالب زیادی خوانده‌ایم که تأکید کرده‌اند تغ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

خطرات مصرف داروی کتامین برای زنان باردار پایگاه خبری لقمه: یک مطالعه جدید هشدار می دهد کتامین در حال تبدیل شدن به یک داروی محبوب افسردگی است، اما پزشکان خطری را که می تواند برای بارداری ایجاد کند، در نظر نمی گیرند.
آیا ماست هم خراب می‌شود؟ ماست بعد از گذشت تاریخ انقضا طعمی ترش پیدا می‌کند. البته خوردن ماست ترش هیچ ضرری ندارد اما فایده‌ای هم به بدن نمی‌رساند. از ماست ترش‌شده می‌توان برای تهیه دوغ استفاده کرد اما ارزش غذایی بسیار کمتری نسبت به ماست شیرین دارد.
فواید و معایب مصرف گوشت بوقلمون یک کارشناس تغذیه گفت: گوشت بوقلمون در مقایسه با گوشت مرغ ارزش غذایی بالاتری ندارد و مصرف آن به بیماران قلبی توصیه نمی‌شود.
قهرمانان غذایی را بشناسید قهرمانی فقط مختص دنیای ورزش نیست. در حوزه‌ تغذیه نیز مواد غذایی متعددی وجود دارند که به راستی نقش یک قهرمان را در حفظ سلامتی ما ایفا می‌کنند. به خاطر اینکه این مواد غذایی ارزش غذایی بالایی داشته و مانند یک سپر بلا عمل می‌کنند.