عدم آشنایی عطاری‌ها با گیاهان دارویی را جدی بگیرید


یک پژوهشگر گیاهان دارویی ضمن تاکید بر لزوم نظارت بیشتر بر حوزه طب سنتی از سوی وزارت بهداشت، گفت: گیاهان دارویی موجود در عطاری‌ها کیفیت لازم را ندارند و اغلب فروشندگان عطاری‌ها با گیاهان دارویی آشنایی ندارند و به طور تجربی به این کار اشتغال دارند.

به گزارش لقمه، دکتر یعقوب امن‌زاده ضمن ابراز نگرانی از عدم آگاهی برخی عطاری‌ها درباره شناخت از خواص گیاهان، گفت: متاسفانه این قبیل عطارها مشکل بیمار را تشخیص می‌دهند و دارو نیز تجویز می‌کنند. این درحالیست که برای تجویز هر نوع داروی گیاهی، لازم است ویژگی‌های خاص هر بیمار، شرایط جسمی و بیماری‌های دیگر فرد کاملا در نظر گرفته شود تا عوارض دارو به کمترین حد برسد.

این پژوهشگر گیاهان دارویی، با اشاره به اینکه در حال حاضر تعداد زیادی از بیماران به طور خودسرانه، گیاهان دارویی مصرف می‌کنند، گفت: گیاهان دارویی موجود در عطاری‌ها کیفیت لازم را ندارند و بیشتر فروشندگان عطاری‌ها گیاهان را نمی‌شناسند و به طور تجربی به این کار اشتغال دارند؛ بطوری که بیمار را دچار مشکلات عدیده‌ای می‌کنند.

وی با تاکید بر این مطلب که وزارت بهداشت باید نظارت بیشتری در حوزه طب سنتی داشته باشد، افزود: وزارت بهداشت باید گیاهان دارویی را به شکل دارو عرضه کند اما به دلیل اینکه در عطاری‌ها گیاهان تحت عنوان دارو نیستند، وزرات بهداشت دخالتی در این موضوع ندارد.

امن‌زاده با اشاره به اینکه متاسفانه در تلویزیون همه چیز صرفا جنبه تبلیغات به خود گرفته است، گفت: در رسانه‌ها دادن اطلاعات خاص در مورد یک گیاه کار درستی نیست و تبلیغات در این زمینه باید به گونه‌ای صورت گیرد که افراد تنها بتوانند از خواص مفید گیاه استفاده کنند.

وی با بیان این مطلب که عامه مردم، تصور می‌کنند گیاهان دارویی مواد طبیعی هستند، کاملا بی‌خطر بوده و برای مصرف آنها نیازی به مشورت با پزشک نیست، اظهار کرد: گرفتن شرح حال از بیمارانی که داروهای رایج شیمیایی مصرف می‌کنند، نزد پزشکان متداول است اما، متاسفانه اخذ شرح حال بالینی در زمینه مصرف گیاهان دارویی چندان مرسوم نیست. بنابراین در برخی مواقع مکانیسم اثر دارو و گیاه مشابه یکدیگر بوده و در نتیجه اثر مصرف همزمان آن‌ها می‌تواند دچار اشکال شود.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 7830 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ چهارشنبه ۱ بهمن بازدید: 4041 ساعت: 10:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 انقلاب در مدیریت کشاورزی؛ اختیارات کلیدی به مدیران استانی واگذار می‌شود ۱۴۰۴ چهارشنبه ۲ مرداد
2 سند توسعه زنجیره ارزش گیاهان دارویی تدوین شد ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۹ شهريور
3 دریافت چربی های گیاهی طول عمر را افزایش می دهد ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ مرداد
4 هدفگذاری تولید ۷۰۰ هزار تنی گیاهان دارویی در کشور ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد
5 حجم صادرات گیاهان دارویی از ابتدای امسال تا کنون چقدر بود ۱۴۰۲ دوشنبه ۲ بهمن
6 راه مقابله با کم حافظه‌گی و افکار منفی با یک دمنوش طبیعی ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۹ آبان
7 تاکید بر اهمیت نقش آفرینی اتحادیه گیاهان دارویی در صادرات ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۵ مرداد
8 خواص عناب/بهترین روش مصرف عناب چیست؟ ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۵ تير
9 خواص دود کردن گیاهان در کاهش عوارض آلودگی هوا ۱۴۰۱ چهارشنبه ۱۴ دي
10 ایران گیاهان دارویی خود را صادر می‌کند ۱۴۰۱ چهارشنبه ۳۰ آذر
11 تولید خوراک دام به روش هیدروپونیک نیاز به زمین بزرگ ندارد ۱۴۰۰ سه شنبه ۲ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  آبمیوه‌های خیابانی باعث مسمومیت کودکان می‌شوند رئیس بخش گوارش مرکز طبی کودکان گفت: بیشتر کودکانی ...

  مصرف منظم گیلاس خطر حمله نقرس را کاهش می‌دهد محققان اعلام کردند که مصرف منظم گیلاس خطر حمله نقر...

  ادویه‌ای برای سوزاندن چربی ادویه‌های بسیاری وجود دارند که توانایی بدن را در س...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

یك پاتوق معروف یكی از پاتوق‌های معروف بازار، قهوه‌خانه حاج علی درویش، معروف به مبهوتیان است كه بیش از یك قرن قدمت دارد و قدیمی‌های بازار او را می‌شناسند.
آشنایی با میان‌وعده‌های مناسب دانش آموزان میوه‌ها و سبزیجات تازه و خشک‌شده، آب‌میوه‌های طبیعی، آجیل‌ها و تخمه‌ها، ساندویچ‌های خانگی، شیر و ... از جمله میان‌وعده‌های مناسب برای دانش‌آموزان است.
خوردن هندوانه برای این افراد ممنوع یک متخصص طب سنتی با اشاره به خواص هندوانه گفت: هندوانه میوه‌‌ای است که میزان بالایی سدیم و پتاسیم دارد به همین دلیل از بدن در برابر بیماری‌های مختلفی مانند آسم،سکته قلبی و برخی سرطانها مانند سرطان روده و پروستات محافظت می‌کند.
مزایای غذای سنتی در مقابل معایب غذای صنعتی این روزها با صنعتی شدن جوامع و افزایش قشر کارمند همه غذای آماده صنعتی را به دلیل وقت‌گیر نبودن به غذای سنتی ترجیح می‌دهند غافل از اینکه سلامت خود را ارزان می‌فروشند.