مزایای غذای سنتی در مقابل معایب غذای صنعتی


این روزها با صنعتی شدن جوامع و افزایش قشر کارمند همه غذای آماده صنعتی را به دلیل وقت‌گیر نبودن به غذای سنتی ترجیح می‌دهند غافل از اینکه سلامت خود را ارزان می‌فروشند.

به گزارش لقمه، مریم زارعی کارشناس تغذیه دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت در گفت‌وگویی، در مورد مزایای غذای سنتی نسبت به غذای صنعتی اظهار داشت: میزان روغن و چربی موجود در غذای سنتی قابل کنترل بوده در حالی که غذاهای آماده و بسته‌بندی شده حاوی روغن و چربی ناسالم زیادی است و حداکثر 5 تا 7 برابر غذای سالم انرژی دارد.

وی تصریح کرد: معمولاً مقدار نمک غذایی که در خانه طبخ می‌شود قابل کنترل است و در آخر غذا نمک یددار به غذا اضافه می‌شود اما در غذاهای آماده برای نگهداری بهتر غذا و پیوند دادن ذرات گوشت و در عین حال خاصیت ضد باکتری نمک، معمولاً غذا شور است.

زارعی با اشاره به اینکه امروزه اکثر خانواده‌ها چربی زائد گوشت و پوست مرغ را قبل از طبخ می‌گیرند افزود: این در حالی است که در غذاهای صنعتی معمولاً برای مقرون به صرفه بودن از امعاء و احشای حیوانات و پوست مرغ استفاده می‌شود که حاوی چربی‌های اشباع شده است و خطر اضافه وزن، چاقی، چربی خون و بیماری قلبی را افزایش می‌دهد.

به گفته این کارشناس تغذیه حرارت پخت غذا در غذای خانگی قابل کنترل است و معمولآً خانمهای خانه دار شعله کم را ترجیح می‌دهند اما در غذاهای آماده معمولاً از مواد غذایی با کیفیت بالا استفاده نمی‌شود و در مراحل کنسرو شدن ممکن است درجه حرارت بسیار بالا باشد که در کاهش خاصیت مواد غذایی موثر است. 




بازگشت به صفحه نخست 


نقل از :فارس

کد: 4976 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ چهارشنبه ۶ شهريور بازدید: 4004 ساعت: 4:33 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 «تبلیغات» عامل شکل‌دهی عادات غذایی ناسالم/ تبلیغات اغواگرانه روغن در تلویزیون ۱۳۹۸ چهارشنبه ۲ مرداد
2 آغاز برداشت کلزا در کشور تا پایان تیرماه ۱۳۹۸ شنبه ۴ خرداد
3 ۶ ترفند ارزان برای سفید شدن دندان‌ها ۱۳۹۷ دوشنبه ۲۵ تير
4 مصرف ماهی به صورت آب پز برای سلامت مفید است ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۷ دي
5 با فواید جالب توجه بذر کتان آشنا شوید ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۹ آذر
6 روش‌های خانگی برای درمان زخم دهان ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۹ آذر
7 تأثیر معجزه‌آسای‌ روغن کنجد در تقویت پیاز مو ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۹ آذر
8 روغن کانولا برای سلامت مغز مضر است یا مفید ۱۳۹۶ شنبه ۱۸ آذر
9 معرفی رقم جدید گیاه‌دانه روغنی حاوی امگا 3 ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۳ آذر
10 برداشت 85 تا 90 هزارتن زیتون تا پایان فصل ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۳ آذر
11 ادامه ممنوعیت واردات زیتون و روغن زیتون ۱۳۹۶ شنبه ۴ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  خطر پاستیل برای دندان کودکان پایگاه خبری لقمه:استفاده از پاستیل علاوه بر عوارض...

  درمان ریزش مو با مصرف تخم کدو هنگامی که زنان یا مردان شروع به از دست دادن موهای ...

  چگونه تازه‌ترین ماهی را خریداری کنیم؟ شما برای تهیه ماهی تازه دو راه پیش رو دارید. اول م...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

چگونه سریع و سالم چاق شویم؟ بعضی از افراد مادرزادی لاغر بدنیا می آیند و یا لاغر بوده و نمی دانند، چگونه چاق شوند. هرچند اکثر افراد بدنبال لاغری هستند، اما خیلی ها هم چاق شدن برایشان آرزو است. بعضی ها برای شرکت در تیم های ورزشی و یا ماندن در تیم نیاز به چاق شدن دارند. بعضی دیگر احساس می کنند که با چاق شدن زیباتر و سالم تر بنظر می رسند. بدون توجه به دلیل شما برای چاقی، چگونگی چاق شدن بدون اینکه بسلامتی شما آسیبی برسد، در مقاله امروز راستینه بررسی شده است.
آیا حقایق چربی سوزی را می‌دانید!؟ ما در این مطلب می خواهیم برخی حقایق کاهش وزن، از نحوه سوختن چربی‌ها در بدن و تولید انرژی گرفته تا راهکارهای صحیح این سوخت چربی را با شما در میان بگذاریم.
غفلت دستگاه‌های متولی در راه‌اندازی داروخانه‌های گیاهی پایگاه خبری لقمه: نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با تاکید بر لزوم ساماندهی داروهای گیاهی، گفت: شرح وظایف داروخانه های گیاهی و داروخانه های عمومی باید از هم تفکیک شوند تا هر کدام به وظیفه خود عمل کنند.
بخور نخورهای گوشتی اگر قرار باشد برای کباب روز تعطیل یکی از گوشت ها را انتخاب کنید، باید هر مزاج سراغ کدام گوشت برود؟