در خرید پسته به این نکات توجه کنید


امان از آن زمانی که مسئولیت خرید آجیل را به شما محول کرده باشند و در این شلوغی شب عید بخواهید به آجیل‌فروشی مراجعه کنید. خرید آجیل بخصوص پسته کار خیلی سختی است چون ده‌ها نمونه از پسته همچون اکبری، فندقی، کله قوچی، احمد آقایی و... با لبخند جلویتان خودنمایی می‌کنند و نمی‌دانید کدامشان را بخرید.

به گزارش لقمه، بالاخره آن پسته‌هایی را که دهانشان باز و گشادتر است می‌خرید و راهی خانه می‌شوید؛ غافل از این‌که با خوردن چند عدد آن تازه به طعم و کیفیت نامطلوب پسته پی می‌برید و متوجه می‌شوید خنده پسته بی‌حکمت نبوده و گول خورده‌اید، اما سوال اینجاست مگر خندان بودن پسته نشان‌دهنده کیفیت آن نیست، پس چرا اغلب پسته‌های خندان طعم و مزه مطلوبی ندارند و این‌که از کجا بفهمیم کدام پسته مرغوب‌تر است؟

پسته آب خندان چیست؟

شاید تا به حال واژه آب خندان را نشنیده باشید، اما آجیل‌فروش‌ها خوب می‌دانند که چه می‌گوییم. آب خندان روشی است که طی آن به صورت مصنوعی، پسته‌های ناخندان را خندان می‌کنند. در این روش پسته‌های در بسته را که اغلب کیفیت پایینی دارند، در آب یخ خیس کرده و بلافاصله در معرض منابع حرارتی قرار می‌دهند. این شوک دمایی باعث می‌شود پسته، دهان باز کرده و مغز آن پیدا شود. به این پسته یخ ترکان یا یخ خندان هم می‌گویند که در مقایسه با پسته‌های خندان و نیمه خندان طبیعی به سرعت طعمشان برگشته و تند شده و زود فاسد می‌شوند و ارزش تغذیه‌شان افت می‌کند. ضمن این‌که چون این پسته‌ها در اثر رطوبت یخ و حرارت اعمال شده اغلب بوی نامطلوب به خود می‌گیرند محصول را با جوهرلیمو و نمک فراوان تفت می‌دهند و در ترکیب با پسته‌های طبیعی خندان با قیمت گزافی به مشتری قالب می‌کنند. اگر هم مغز پسته، رنگی به رخ نداشته باشد آن را با مواد شیمیایی رنگین می‌کنند.

روش شناسایی پسته آب خندان

خرید پسته خوب قلق‌هایی دارد. برای آن‌که پی به خنده مصنوعی یا طبیعی پسته ببرید به این نکات توجه کنید. سطح پوسته سخت پسته‌های آب خندان نسبت به سطح داخلی پوسته روشن‌تر است. اگر ترک خندان پسته با فشار بین انگشتان براحتی روی هم بسته شود یا مغز پسته با مختصر فشار انگشتان خرد شود به یخ ترکان بودن پسته مشکوک شوید. یک روش دیگر، تکان دادن پسته است اگر مغز پسته در حفره پوسته سخت آن آزادانه حرکت کند نشان‌دهنده آب خندان بودنش است. البته این را هم بدانید برخی عرضه‌کنندگان غیرمتعهد برای ثبات مغز پسته داخل پوسته و حجیم‌تر کردن آن به همراه جوهرلیمو و نمک مقداری نشاسته نیز به محصول می‌افزایند. معمولا مغز این نوع پسته‌ها کمی آردی به نظر می‌رسد.

اما اگر حوصله این موشکافی‌ها را ندارید و می‌خواهید با ورود به اولین مغازه یک پسته خوب و مرغوب و تازه به دستتان بدهند، پسته خام بخرید. پسته خام با کیفیت واقعی به خریدار عرضه می‌شود و اگر کهنه باشد طعم و بوی نامطلوب آن با تست اولین پسته به سرعت مشخص می‌شود. ضمن این‌که شما برای خرید پسته به ازای وزن نشاسته، جوهرلیمو یا نمک آن پولی پرداخت نخواهید کرد.

فاخره بهبهانی/جام‌جم



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :جام جم

کد: 7921 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ دوشنبه ۲۵ اسفند بازدید: 4165 ساعت: 10:15 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تولید و صادرات پسته با چه چالش هایی روبروست؟ ۱۴۰۰ چهارشنبه ۳ آذر
2 پسته آب خزر کیلو چند؟ ۱۳۹۸ سه شنبه ۲۳ مهر
3 قیمت آجیل و خشکبار در بازار ۱۵ درصد افزایش یافت/نرخ مصوب هر کیلو پسته اکبری ۲۸۰ هزار تومان ۱۳۹۷ جمعه ۱۰ اسفند
4 ارتباط مصرف روزانه پسته با حافظه و یادگیری ۱۳۹۶ جمعه ۱۰ آذر
5 روند صادرات پسته در نیمه دوم سال رو به رشد خواهد بود ۱۳۹۶ شنبه ۲۰ آبان
6 دلالان، بازار پسته را می‌چرخانند ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۶ آبان
7 پیش‌بینی تولید ۳۰۴ هزار تن پسته در سال جاری ۱۳۹۶ دوشنبه ۱ آبان
8 کنترل پسیل پسته و شته انار با روش زیستی ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۴ مهر
9 چهارمین جشنواره ملی پسته از امروز در دامغان آغاز شد ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۲ شهريور
10 صادرکنندگان پسته مورد نیاز خود را یکجا از بورس کالا خریداری کنند ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۱ شهريور
11 دامغان دومین تولیدکننده نامدار محصول پسته در کشور ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۰ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  کاهش سریع وزن بعد از تعطیلات عید خیلی از افراد بعد از گذراندن تعطیلات به دلیل خوردن...

  غذاهایی که از ریزش موها جلوگیری می کند‎ برای برخی افراد ریزش موها به دلیل ژنتیکی بودن این ...

  کبد چرب بمب ساعتی در بدن انسان نشانه‌ها و علائم بیماری‌های مختلف به ما کمک می‌کند...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

ترفندهایی برای کالری‌زدایی از هر وعده‌ی غذایی در این مطلب چند ترفند برای کاهش کالری‌های دریافتی در هر وعده‌ی غذایی را عنوان می‌کنیم که کمک زیادی به خوش‌اندامی شما می‌کند.
وضعیت تغذیه مردم در ایران در ایران چگونه است؟ پایگاه خبری لقمه: آخرین تحقیقات در زمینه تغذیه مردم ایران نشان می‌دهند که ایرانیان با کمبود شدید روی و اضافه وزن در گروه‌های سنی مختلف روبرو هستند؛ موضوعی که لزوم توجه و برنامه‌ریزی برای پیشگیری و کنترل اضافه وزن و چاقی و همچنین برطرف کردن کمبود ریزمغذی‌ها را نشان می‌دهد.
سلامت قلب با مصرف انگور محققان بر اساس نتایج تحقیقات خود گفتند که مصرف انگور قرمز خطر ابتلا به دیابت و بیماریهای قلبی را در افراد کاهش می‌دهد و برای بسیاری از بیماریها مفید است.
مضرات مصرف زیاد قند و شکر/کمتر از ۱۰ درصد انرژی از مواد قندی تأمین شود مصرف زیاد قند و شکر و مواد غذایی حاوی آنها تبعات زیادی از جمله پوسیدگی دندان در کودکان و اضافه وزن، دیابت، بیماری قلبی و آرتریت را در سنین بالاتر به دنبال دارد.