عرضه نان سنگک 5000 تومانی در تهران!


اگرچه دولت خود چراغ سبز فروش نان بدون قیمت‌گذاری را به نانوایان داد و طرح نانوایان آزادپز را اجرا کرد اما اکنون خروج نان از شمول قیمت‌گذاری دردسرساز شده و دربرخی نانوایی‌ها نان بدون کنجد عرضه نمی‌شود.

به گزارش لقمه، اجرای طرح هدفمندی یارانه گندم، آرد و نان هم دردسر ساز شده و از وقتی که دولت مجوز پخت نان به قیمت آزاد و خارج از شمول قیمت‌گذاری را مطرح کرده، نانوایان گرایش بیشتری به سمت پخت آزادپزی دارند و به همین دلیل، با اختلاط آرد دولتی با آرد آزاد، شرایط به گونه‌ای پیش رفته است که مردم مجبور به خرید نان‌های با قیمت بالا هستند، گویا عملا قیمت نان آزاد شده است و دیگر نان دولتی عرضه نمی‌شود.

عرضه نان دولتی در شرایطی در بسیاری از نانوایی‌ها متوقف شده که دولت خود اعلام می‌کند تنها ۴۰ درصد نانوایی‌ها باید به سمت آزادپزی بروند و مابقی باید همچنان دولتی بمانند در حالی که به نظر می‌رسد تصمیم دولت درست برعکس در حال اجرا شدن است و در بسیاری از نانوایی‌ها، نان به قیمت آزاد به دست مردم می‌رسد. مردم هم که ناچار از خرید نان به قیمت دلخواه نانوایان هستند، چاره‌ای ندارند که این روزها نان را گران به خانه خود ببرند.

این در شرایطی است که نان سنگک از جمله نان‌هایی است که بسیاری از مردم خرید آن را ترجیح می‌دهند، بنابراین برخی نانوایی‌های سنگکی آزادپز که از استقبال مردم نسبت به این نوع نان خبردار هستند، نان را به قیمت دلخواه خود می‌فروشند و برخی دیگر هم به بهانه کنجدی کردن نان، قیمت را بالا برده‌اند. حتی گاه قیمت یک قرص نان سنگک، در برخی نانوایی‌های شمال شهر تهران به ۵ هزار تومان هم رسیده است. برخی نانوایی‌ها هم فقط نان کنجدی عرضه می‌کنند.

از سوی دیگر، مظنه دقیقی برای میزان کنجدی که بر روی نان‌ها پاشیده می‌شود، وجود ندارد و هر نانوایی به دلخواه خود میزان کنجد را بر روی نان می‌پاشد و به واسطه همان هم، قیمت را بالا می‌برد، این در حالی است که مردم هم ناچار به خرید همین نان هستند و اگر از نانوایی بخواهند که نان سنگک ساده داشته باشند، با جواب منفی مواجه می‌شوند و بنابراین کف خرید نان سنگک در برخی از نانوایی‌ها به جای ۱۳۰۰ تومان، به ۱۵۰۰ تومان برای نان کنجدی یک رو و ۲۰۰۰ تومان برای نان کنجدی دو رو می‌رسد.

در این میان، مجتبی خسروتاج، قائم‌مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در رابطه با پخت نان آزادپز و تخلفات احتمالی که در این رابطه رخ می‌دهد، می‌گوید: نانوایی‌های آزادپز براساس دستورالعمل‌ها و ضوابطی که سازمان حمایت اعلام می‌کند، قیمت تمام‌شده خود را مشخص کرده و براساس یک سود عادلانه، نان خود را می‌فروشند، این در حالی است که این سازمان، براساس مصوبه هیات عالی نظارت، تعیین کرده که در بخش‌های مختلف صنفی، هر واحد می‌تواند چه مقدار سود درنظر بگیرد.

وی می‌افزاید: آزادپزی نانوایی‌ها یک حرکت تدریجی بوده است، البته سایر نانوایی‌ها براساس تصمیم سال گذشته، حداکثر یکبار تا سقف ۳۰ درصد می‌توانستند افزایش قیمت داشته باشند که این مسئله کاملا اجرایی شد، ولی به دلیل اینکه برخی از نانوایی‌ها آزادپز می‌شوند، مردم فکر می‌کنند که آنها افزایش قیمت داشته‌اند.

به گفته خسروتاج، نانوایی‌هایی که بر سر در واحد صنفی خود، تابلوی آزادپزی را نصب نکنند، با جریمه سختی رو به رو شده و سهمیه آنها قطع خواهد شد، ضمن اینکه سازمان تعزیرات بر روی آن نظارت خواهد داشت، البته در هر استان، هزینه کارگر، اجاره و سایر هزینه‌ها با استان دیگر مختلف است.

قائم‌مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه نانوایی‌ها حق ندارند به تولید نان کنجدی اولویت دهند، خاطرنشان کرد: هر نانوایی ابتدا موظف است نان بدون کنجد را که مورد نیاز مشتری است، تامین کند، سپس در مرحله بعد برای مشتریانی که نان کنجدی می‌خواهند، عملیات پخت را انجام دهد، ضمن اینکه بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ تومان بابت کنجد باید به قیمت نان اضافه شود، اما بیش از آن تخلف است.

این گفته‌ها در حالی مطرح می‌شود که تخلفات نانوایان از حد و مرزی که دولت تعیین کرده، فراتر رفته است و به همین دلیل، قیمت نان سنگک در برخی از مناطق تهران از ۱۳۰۰ تومان مصوب، جهش بالایی داشته و به نرخ‌های خیلی بیشتر از ۱۳۰۰ تومان و حتی ۵۰۰۰ تومان هم رسیده، این در حالی است که براساس نرخ مصوب، قیمت سنگک باید ۷۸۰ تومان باشد که البته دولت اجازه داده تا ۸۰۰ تومان هم به دلیل نبود پول خرد در نانوایی‌ها، قیمت افزایش یابد اما مشروط به اینکه وزن چانه نیز به تناسب افزایش یابد.

از سوی دیگر، قیمت هر قرص نان بربری ۶۵۰ تومان، نان لواش ۲۰۸ تومان و نان تافتون ۳۹۰ تومان است. پیش از این رئیس اتحادیه نانوایان سنگکی، اعلام کرده بود که قیمت هر قرص نان سنگک کنجدی ویژه ۲۰۰۰ تومان، نان سنگک کنجدی با وزن هر چانه ۴۶۰ گرم ۱۵۰۰ تومان است.
 



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :مهر

کد: 8014 تاریخ نشر: ۱۳۹۴ سه شنبه ۲۹ ارديبهشت بازدید: 3582 ساعت: 11:55 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 یک نانوا و یک بستنی‌فروش محکوم به شلاق و زندان شدند ۱۴۰۴ چهارشنبه ۱۲ تير
2 تنبیه ۱۳۰ نانوایی متخلف ۱۴۰۴ دوشنبه ۳ تير
3 انتقاد رئیس اتاق اصناف تهران از گرانی نان ۱۴۰۴ سه شنبه ۷ خرداد
4 آقای معاون برنج ایرانی نزدیک ۳۰۰ هزار تومان؛ همچنان انکار می‌کنید؟ ۱۴۰۴ سه شنبه ۲۴ ارديبهشت
5 جشن صیانت از گواهی بین المللی شهر سالم، تعهدی دوباره برای تجلی نام جهانشهر مراغه ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۵ ارديبهشت
6 تورگردانان تصویر واقعی ایران را به دنیا نشان دهند/ ورود ۷ میلیون و ۴۰۰ هزار گردشگر خارجی ۱۴۰۴ دوشنبه ۹ ارديبهشت
7 بایدها و نبایدهای اهدای‌خون ۱۴۰۴ يکشنبه ۸ ارديبهشت
8 سیگنال دور دوم مذاکرات به بازار طلا و سکه؛ سکه ۳.۸ میلیون تومان ریخت ۱۴۰۴ يکشنبه ۱ ارديبهشت
9 وعده وزیر درباره نرخ خرید گندم/ قیمت نان گران می‌شود؟ ۱۴۰۴ يکشنبه ۲۵ فروردين
10 ضربه تعرفه‌های ترامپ به نفت؛ لرزه بر اندام اقتصاد آذربایجان ۱۴۰۴ جمعه ۱۶ فروردين
11 دانشگاه علوم پزشکی یزد: مطلبی در مورد میزهای بیرون نانوایی نگفتیم ۱۴۰۳ سه شنبه ۷ اسفند


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  مصرف روزانه دو قاشق عسل تضمین کننده سلامتی است عسل یکی از مواد غذایی بدون ضرر است و حتما باید روز...

  بسیاری از سالمندان از کمبود ویتامین B12 رنج می برند تغییراتی که به دنبال افزایش سن در بدن سالمندان ایج...

  تركیب فست فود با قهوه كشنده است لقمه: اگر عاشق خوردن فست فود هستید از این پس مراقب...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

کمیسیون تخصصی پسته در اتاق اصناف شکل گرفت/پسته دامغان خوشه‌ای صادرمی‌شود پایگاه خبری لقمه: خوشه‌های صنعتی باوجود سه دهه قدمت در صنایع کشور، به‌تازگی راه خود را به دامغان و شاخص‌ترین محصول این شهرستان یعنی پسته، بازکرده است.
بهترین زمان برای لاغر شدن در روز بررسی ها نشان می دهند از جمله اقدامات دیگر مصرف و نوشیدن آب تازه و سالم قبل از خوردن صبحانه است تا به این طریق وزن فرد کاهش بیابد.
گفت و گو با مالک پدیده شاندیز درباره رازهای موفقیتش شاید تا الان نام «محسن پهلوان» را نشنیده باشید؛ اما قطعا کارهایی که او کرده، شما را به تحسین واداشته است! او که پیش از این درکار ساخت و ساز بوده، درسال‌های گذشته با راه‌اندازی رستوران‌های زنجیره‌ای «شاندیز» درایران، امارات و افغانستان سروصدای زیادی راه انداخته. آخرین رستوران او «پدیده شاندیز» نام دارد که در 6 ماه ابتدایی سال 88 با مانور تبلیغاتی روی همزمانی تولد امام رضا(ع) با روز 8/8/88، تیزرهای تلویزیونی گوناگونی را در صداوسیما روی آنتن فرستاد.
از کجا متوجه تازگی مرغ شویم؟ یکی از نکته‌های مهمی که می‌تواند نشان‌دهنده کهنه بودن مرغ باشد، ‌بوی نامطلوب قسمت زیر بال آن است. اگر می‌خواهید از تازه بودن مرغ مطمئن باشید، باید قسمت زیر بال آن را بالا بزنید و بو کنید. بوی بد این قسمت، حاکی از کهنه بودن مرغ است. در مواردی هم فساد مرغ، از نوک بال‌های آن شروع می‌شود.