اختلالات خوردن کدامند


پایگاه خبری لقمه: اختلالات خوردن دسته‌ای از اختلالات روانی بشمار می‌روند و اکنون بیشترین میزان مرگ‌ومیر را در بین بیماری‌های روانی به خود اختصاص داده‌اند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه، در سال 1914 عده‌ای از دانشمندان, اختلالات خوردن را با اختلالات غدد درون ریز مرتبط دانستند. در قرن 19 میلادی این اختلالات تحت عنوان واکنش‌های مخرب دوران بلوغ معرفی شد که در آن فرد از رشد خود امتناع کرده و تلاش فراوانی جهت کاهش وزن خود انجام می‌دهد. انجمن روان‌پزشکی آمریکا و سازمان بهداشت جهانی در سال 2000 میلادی این اختلالات را به‌عنوان رفتار نا به هنجار خوردن معرفی کردند.
 

دسته‌بندی اختلالات خوردن:


1. بی‌اشتهایی عصبی
Anorexia nervosa


2. پرخوری عصبی
Bulimia nervosa


3. غذا خوردن غیر ویژه
EDNOS


4. خوردن عیاش گونه
Bing eating


در مورد اول یعنی بی‌اشتهایی عصبی، فرد از دریافت غذا باوجود گرسنگی امتناع می‌کند. این روند ممکن است با یک رژیم ساده‌ی غذایی شروع شود. در این اختلال فرد با کاهش وزن شدید روبه‌رو می‌شود که خطرات فراوانی را برای او به دنبال دارد. لازم به ذکر است که بی‌اشتهایی عصبی بیشتر گریبان گیر زنان و دختران جوان می‌شود.


پرخوری عصبی نوعی از اختلالات خوردن است که در طی آن فرد کنترل ارادی خود را در غذا خوردن از دست می دهد و بعد از پرخوری اغلب احساس ترس، پشیمانی و استرس به سراغ او می آید. جالب است بدانیم افرادی که دچار این دسته از اختلالات هستند برای رهایی از احساس ترس و پشیمانی اغلب رفتارهای پاکسازی کننده مانند استفراغ کردن و مصرف بیش از حد ملین را تجربه می کنند.


غذاخوردن غیر ویژه نیز به دسته‌ای از اختلالات گفته می‌شود که فرد در آن غذا را داخل دهان جویده و خرد می‌کند اما عمل بلع را انجام نمی‌دهد و غذا را از حفره‌ی دهان خارج می‌کند.
خوردن عیاش گونه: مشابه رفتار پرخوری عصبی می‌باشد با این تفاوت که فرد بعد از پرخوری رفتارهای پاکسازی کننده را انجام نمی‌دهد.


نویسنده: آیدا ضیف الدینی


منابع:مجموع مقالات PUBMED

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :اختصاصی پایگاه خبری لقمه- باز نشر این مطلب تنها با ذکر منبع و نام مولف مجاز است

کد: 10253 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۱ ارديبهشت بازدید: 1292 ساعت: 12:37 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 خطر قطع مصرف نان و برنج برای افراد دیابتی ۱۴۰۲ سه شنبه ۳ مرداد
2 آیا زنجیره تامین موادغذایی تهدید می شود؟ ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۱ ارديبهشت
3 پرخوری عصبی را بشناسیم ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۴ آذر
4 کمبود ویتامین D در دوران بارداری چه تاثیری بر جنین دارد؟ ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۲ آذر
5 10 توصیه تغذیه پس از سکته مغزی ۱۳۹۶ جمعه ۱۰ آذر
6 جامع ترین راهنمای تغذیه ای برای بیماران اچ آی وی مثبت! ۱۳۹۶ جمعه ۱۰ آذر
7 ترک سیگار با مصرف 7 مواد غذایی ۱۳۹۶ يکشنبه ۵ آذر
8 آیا چاقی زنان یکی از عوامل بروز ناباروری است؟ ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۵ مهر
9 ۳۰۰میلیون انسان افسرده در جهان/ اهمیت سلامت روان ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۴ مهر
10 آیا نوشیدن سرکه سیب بی خطر است؟ ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۳ مهر
11 پیشگیری از اختلالات مغزی با مصرف کافئین ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۵ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  یک سبد غذایی ضد سرطان! ویتامین دی موجود در ماهی می تواند سهم به سزایی در ...

  کمبود کدام ویتامین به کاهش و توقف رشد بدن می انجامد؟ دکتر تیرنگ نیستانی گفت: کمبود روی برای نخستین بار ...

  مصرف یخ در زنان یائسه ممنوع! یک متخصص تغذیه و رژیم غذایی گفت: مصرف یخ موجب افزا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

کاهش نرخ رشد نقدینگی به تنهایی برای مهار تورم کافی نیست/ لزوم اجرای سیاست های تثبیت پایگاه خبری لقمه: عدم کاهش چشم گیر تورم با توجه به موفقیت دولت سیزدهم در نزولی کردن روند رشد نقدینگی، نشان می دهد نوسانات نرخ ارز نقش غیر قابل انکاری را در جهش های تورمی ایفا می کند و مهار پایدار تورم مستلزم اعمال و اجرای سیاست های تثبیتی به صورت کامل است.
راز خوشرنگ و خوشمزه تر شدن خورشت فسنجان می خواهیم فوت کوزه گری یک خورشت فسنجان بسیار خوشمزه و البته خوشرنگ را بر ملا کنیم که با شیوه ای بسیار ساده و باور نکردنی امکان پذیر است پس با ما همراه باشید :
فوائد شکلات تلخ برای زنان باردار اگر عاشق شکلات هستید و از طرفی باردار هم هستید باید خیلی خوشحال باشید زیرا نتایج بررسی ها نشان می دهد که مصرف شکلات تلخ در زمان بارداری مفید است.
شستشوی میوه‌ها چرا، چقدر، چگونه؟ از کودکی باید یاد گرفت که میوه‌ها هم می‌توانند به سادگی آلودگی و بیماری‌های مختلف را به بدن ما منتقل و بیمارمان کنند.