به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه، در سال 1914 عدهای از دانشمندان, اختلالات خوردن را با اختلالات غدد درون ریز مرتبط دانستند. در قرن 19 میلادی این اختلالات تحت عنوان واکنشهای مخرب دوران بلوغ معرفی شد که در آن فرد از رشد خود امتناع کرده و تلاش فراوانی جهت کاهش وزن خود انجام میدهد. انجمن روانپزشکی آمریکا و سازمان بهداشت جهانی در سال 2000 میلادی این اختلالات را بهعنوان رفتار نا به هنجار خوردن معرفی کردند.
دستهبندی اختلالات خوردن:
1. بیاشتهایی عصبی
Anorexia nervosa
2. پرخوری عصبی
Bulimia nervosa
3. غذا خوردن غیر ویژه
EDNOS
4. خوردن عیاش گونه
Bing eating
در مورد اول یعنی بیاشتهایی عصبی، فرد از دریافت غذا باوجود گرسنگی امتناع میکند. این روند ممکن است با یک رژیم سادهی غذایی شروع شود. در این اختلال فرد با کاهش وزن شدید روبهرو میشود که خطرات فراوانی را برای او به دنبال دارد. لازم به ذکر است که بیاشتهایی عصبی بیشتر گریبان گیر زنان و دختران جوان میشود.
پرخوری عصبی نوعی از اختلالات خوردن است که در طی آن فرد کنترل ارادی خود را در غذا خوردن از دست می دهد و بعد از پرخوری اغلب احساس ترس، پشیمانی و استرس به سراغ او می آید. جالب است بدانیم افرادی که دچار این دسته از اختلالات هستند برای رهایی از احساس ترس و پشیمانی اغلب رفتارهای پاکسازی کننده مانند استفراغ کردن و مصرف بیش از حد ملین را تجربه می کنند.
غذاخوردن غیر ویژه نیز به دستهای از اختلالات گفته میشود که فرد در آن غذا را داخل دهان جویده و خرد میکند اما عمل بلع را انجام نمیدهد و غذا را از حفرهی دهان خارج میکند.
خوردن عیاش گونه: مشابه رفتار پرخوری عصبی میباشد با این تفاوت که فرد بعد از پرخوری رفتارهای پاکسازی کننده را انجام نمیدهد.
نویسنده: آیدا ضیف الدینی
منابع:مجموع مقالات PUBMED
شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.
بازگشت به صفحه نخست
نقل از :اختصاصی پایگاه خبری لقمه- باز نشر این مطلب تنها با ذکر منبع و نام مولف مجاز است