به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه، بسیاری از مطالعات نشان میدهد که ریسک سرطان هم در مردان و هم در زنان بهویژه افراد بالای 50 سال درنتیجهی افزایش وزن و تودهی بدن چربی، عدم فعالیت بدنی، مصرف بیشازحد الکل، سیگار، سابقه فامیلی و یا تغذیهی نامناسب (رژیم غذایی غنی از چربی و کم فیبر) رخ میدهد. درواقع این مقاله در نظر دارد تا با توجه به افزایش شیوع سرطان بهویژه در جوامع صنعتی به بررسی مؤثرترین راهکارها برای آمادگی پیش از شروع درمان سرطان بپردازد.
مثبت فکر کنید:
داشتن روحیه خوب، کسب اطلاعات کافی در مورد بیماری و درمان آن و یافتن روشهایی برای مقابله با عوارض جانبی، همه و همه میتوانند به کاهش نگرانی و هیجان و درنتیجه بهبود اشتهای شما کمک کنند.
رژیم غذایی سالم را در پیش بگیرید:
افرادی که تغذیه خوبی دارند بهتر با عوارض جانبی درمان مقابله میکنند و حتی دوز بالای داروها را بهخوبی تحمل میکنند. اگر تغذیه خوبی داشته باشید و کالری و پروتئین کافی در رژیم غذایی خود دریافت کنید بهخوبی قادر به تحمل عوارض درمان خواهید بود.
غذاهای جدید را راحت بپذیرید و امتحان کنید زیرا ممکن است برخی مواد غذایی که قبلاً هرگز دوست نداشتهاید، در طی درمان به نظرتان خوشطعم باشد.
برای تغذیه خود برنامهریزی کنید:
غذاهایی که به مقدار کمنیاز دارید و یا غذاهایی که نیاز به آمادهسازی ندارند (مانند غذاهای آمادهای همچون کره، تن ماهی، پنیر و تخممرغ) را همیشه در دسترس داشته باشید.
با یک مشاور تغذیه یا پزشک معالج خود در مورد مشکلات تغذیهای خود مشورت کنید.
چند نکته زیر را به خاطر داشته باشید:
* برخی از بیماران در وعده صبحانه اشتهای بهتری دارند. این افراد باید در این زمانها غذای بیشتری بخورند. اگر تمایل زیادی به خوردن ندارید غذای اصلی را در ابتدای روز میل کنید و غذاهای مایع را دیرتر بخورید.
* اگر اشتهای کافی ندارید و فقط یک یا دو نوع ماده غذایی را میتوانید میل کنید تا زمانی که بتوانید سایر غذاها را نیز بهراحتی میل کنید همانها را مصرف کنید. برای دریافت پروتئین و کالری زیاد از غذاهای پرکالری و پروتئین مایع استفاده کنید.
* روزهایی که احساس میکنید میل به خوردن ندارید سعی کنید مایعات زیادی بنوشید. آب برای انجام واکنشهای بدن ضروری است.
* برای اکثر بالغین 8-6 لیوان مایعات در روز مناسب است.
نویسنده: محمدرضا عسکری
منابع:
American Cancer Society. Cancer Facts & Figures 2016. Atlanta, Ga: American Cancer Society; 2016.
Hendriks YM, deJong AE, Morreau H, et al. Diagnostic approach and management of Lynch syndrome :A guide for clinicians. CA Cancer J Clin.
Aune D, Chan DS, Lau R, et al. Dietary fibre, whole grains, and risk of cancer: Systematic review and dose-response meta-analysis of prospective studies. BMJ.
Kushi LH, Doyle C, McCullough M, et al. American Cancer Society Guidelines on nutrition and physical activity for cancer prevention: Reducing the risk of cancer with healthy food choices and physical activity. CA Cancer J Clin. 2012;62:30-67.
Levin B, Lieberman DA, McFarland, et al. Screening and surveillance for the early detection of colorectal cancer and adenomatous polyps, 2008: A joint guideline from the American Cancer Society, the US Multi-Society Task Force on Cancer, and the American College of Radiology. CA Cancer J Clin. 2008;58:130-160.
National Comprehensive Cancer Network. NCCN Clinical Practice Guidelines in Oncology: Genetic/Familial High-Risk Assessment: Colorectal. V.1.2015. Accessed at www.nccn.org/professionals/physician_gls/pdf/genetics_colon.pdf on October 5, 2015.
شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.
بازگشت به صفحه نخست
نقل از :اختصاصی پایگاه خبری لقمه- باز نشر این مطلب تنها با ذکر منبع و نام مولف مجاز است