فرصت صادرات چند میلیارد دلاری برای ایران/ قطر مثل روسیه از دست نرود


پایگاه خبری لقمه: تنش ایجاد شده بین کشورهای عربی با قطر موجب شده تا فرصت صادراتی خوبی برای ایران فراهم شود، به شرط آنکه مانند بازار روسیه آن را به دیگر رقبا تعارف نکند.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، با توجه به بوجود آمدن تنش میان کشورهای عربی به سردمداری عربستان با قطر و وابستگی قابل توجه این کشور برای تأمین مایحتاج مورد نیاز خود از خارج یکی از بهترین فرصت های اقتصادی در پیش روی ایران قرار گرفته است.

 

بر اساس آمارگمرک، در سال گذشته 118 هزار و 651 تن کالا به ارزش 28 میلیون و 416 هزار دلار از ایران به قطر صادر شده که این آمار درسال جاری می تواند به مراتب بیشتر شود و سهم ایران از واردات 25 میلیارد دلاری قطری ها قابل توجه شود.

  

محصولات غذایی بزرگترین فرصت پیش روی صادرکنندگان ایرانی در بازار قطر است. این کشور سالانه بیش از 3 میلیارد دلار از محصولات غذایی خود را از طریق واردات تأمین می‌کند . براساس اعلام سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) ایران با تولید سالانه 128 میلیون تن انواع محصولات کشاورزی توامندی تأمین نیازهای خود و تمامی کشورهای حوزه خلیج فارس را دارد از این رو بایستی حرکت‌های پایداری در بخش تجارت برداشته شود.

 

بعد از چالش ایجاد شده بین این کشور و دیگر کشورهای عربی منطقه، محدودیت‌هایی جدی در مسیر تردد هواپیماهای قطری به وجود آمده است. آسمان ایران بهترین گزینه برای قطری‌ها به شمار می رود که می تواند سهم بیشتری در مقایسه با عراق را به خود اختصاص دهد و ارائه خدمات هوایی و مجوز پرواز، هم منابع مالی را به همراه دارد و هم نفوذ ایران در اقتصاد قطر را بیشتر خواهد کرد.

 

از جمعیت 2.6 میلیون نفری قطر بیش از 10 درصد را ایرانیان تشکیل داده‌اند که در زمینه تجارت فعالیت می‌کنند که یک ظرفیت بزرگ برای ایران محسوب می شود و گسترش همکاری های تجار دو کشور می تواند فرصت مناسبی برای تقویت روابط اقتصادی شود.

 

بازار قطر را به ترکیه تعارف نکنیم

 

در همین راستا برخی فعالان اقتصادی و اعضای اتاق بازرگانی معقتدند که، این اولین بار نیست که فرصت صادرات برای ایران فراهم شده اما در دفعات قبلی فرصت سوزی شده و به جای تسخیر بازار هدف، نداشتن دیپلماسی قوی اقتصادی موجب شده تا این فرصت‌ها از بین برود.

 

محمد لاهوتی رئیس کنفدراسیون صادرات اظهار داشت: فارغ از اینکه این موضوع، در روابط سیاسی قطر با کشورهای منطقه چه تأثیری خواهد داشت، باید به نقاط مثبت آن برای اقتصاد ایران فکر کرد، چراکه قطر یکی از ثروتمندترین کشورهای منطقه و البته تأثیرگذار در حوزه کشورهای عربی است ولی به هرحال، عدم ارتباطات مستقیم با این کشور و وضع تحریم‌ها می‌تواند در اقتصاد این کشور تأثیرگذار باشد.

 

لاهوتی تصریح کرد: این شرایط پیش آمده برای ایران در موضوع قطر، شرایطی است که یک‌سال و نیم گذشته برای روسیه رخ داد ولی به دلیل اینکه ما امکانات مورد نیاز را در مورد روسیه نداشته و از نظر فرهنگی و نداشتن آشنایی به بازارهای آنها، نتوانستیم از فرصت به نحو مطلوب استفاده کنیم ولی این شرایط برای قطر متفاوت است، چراکه از نظر فرهنگی و منطقه‌‌ای، بیشتر به هم نزدیک بوده و بهتر می‌توان مراودات را برقرار کرد.

 

وی تأکید کرد: فرصت های این چنینی را نباید به راحتی از دست داد اما به نظر می‌رسد همه باید حول محور مذاکره و دیپلماسی، این مشکل را حل و فصل کنیم و باید دید این تنش به لحاظ سیاسی چگونه حل و فصل خواهد شد.

 

فرصت های صادراتی قابل توجه در انتظار ایران

 

غلامحسین طاهری در گفتگویی با اشاره به قطع روابط کشورهای عربی با دوحه و زیان‌های اقتصادی ناشی از آن، اظهارداشت: در صورت عملی شدن تهدیدات سعودی‌ها ایران قادر است، نیاز‌های این کشور را تأمین کند و مناسبات تهران دوحه وارد مرحله جدیدی خواهد شد.

 

طاهری عنوان کرد: با این حال بسته شدن راههای دریایی، زمینی و هوایی کشورهای عربی به قطر باعث خواهد شد که همه پروازهای هواپیماهای این کشور چه از نظر اقتصادی و چه مسافربری، مسافت‌های طولانی‌تری را طی کنند و مجبور شوند که از طریق آفریقا به مقصد نهایی خود برسند، پروازهای قطر یکی از درآمدهای اصلی این کشور است، بسته شدن راه‌های خطوط هوایی این کشور‌ها با قطر باعث می‌شود که سیستم برنامه ریزی شده قطر برای ترانزیت و ... که سال‌ها این کشور بر آن اعتماد کرده بود، مختل شود.

 

این کارشناس اقتصادی عنوان کرد: طبق آمار سال ۲۰۱۵ سعودی‌ها و امارات متحده عربی در زمینه صادرات مواد غذایی به قطر در رتبه اول و دوم قرار گرفته بودند و در مجموع ۳۱۰ میلیارد دلار تبادل تجاری با قطر داشته‌اند که حالا این فرصت برای ایران مهیا شده تا در بازار مواد غذایی قطر را از آن خود کند.

 

این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: با توجه به متوقف شدن تجارت میان دوحه و ریاض از طریق زمینی و میزبانی جام جهانی ۲۰۲۲  و پروژه های مختلف برای برگزاری آن فرصت خوبی برای صادرات مصالح ساختمانی و خدمات مهندسی نیز برای ایران فراهم شده است. 

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :باشگاه خبرنگاران جوان

کد: 10494 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۲ خرداد بازدید: 1665 ساعت: 9:42 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 ایجاد اندیشگاه شهر سالم در مراغه در دنیا بی‌مانند است ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۸ اسفند
2 «اندیشگاه شهر سالم» ایده‌ای که قابلیت طرح جهانی دارد ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲ اسفند
3 حجم صادرات گیاهان دارویی از ابتدای امسال تا کنون چقدر بود ۱۴۰۲ دوشنبه ۲ بهمن
4 آمادگی ایران برای صادرات ادوات کشاورزی به ازبکستان ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۳ دي
5 تنوع گیاهی ایران با کل قاره اروپا برابر است/۸ هزار گونه گیاهی در ایران ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۳ دي
6 دستاورد سفر رییس سازمان دامپزشکی کشور به هند ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۳ دي
7 ضرغامی از لغو ویزای چند کشور برای ایرانی‌ها خبر داد ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۲ دي
8 واگذاری نمایشگاه بین‌المللی تهران به اتاق تعاون غیرقانونی است ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۹ آذر
9 وضعیت صادرات محصولات کشاورزی و غذایی در ۸ ماه اول امسال ۱۴۰۲ جمعه ۱۷ آذر
10 «سفره افطار» ثبت جهانی یونسکو شد ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۵ آذر
11 ایران برای تصاحب جایگاه دهم تولید دنیا در محصولات کشاورزی ارگانیک چه برنامه‌ای دارد؟ ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۴ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  78 درصد کودکان ایرانی از کمبود ویتامین D3 رنج می برند/آسم در کودکان جنبه آلرژیک دارد پایگاه خبری لقمه: دبیر اجرایی دهمین کنگره اورژانس‌...

  آنچه درباره چای کیسه ای نمی دانید چای‌های کیسه‌ای، محصولاتی فوری برای تهیه یک لیوان ...

  علائم و نشانه های سکته مغزی ناقص از زبان محققان پایگاه خبری لقمه: سکته مغزی نه تنها برای فردی که س...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

چرا در میانسالی دچار افزایش وزن می شویم؟ افزایش وزن در دوران میانسالی یک مشکل مرسوم و مبتلا، به ویژه در جامعه ی شهری است. بسیاری از افراد به موازات افزایش سن، وزن شان نیز افزایش می یابد و در نهایت ممکن است در حوالی 40 سالگی دچار چاقی و اضافه وزن گردند.
بهترین راه لاغری چیست؟ چاقی معضلی است که امروز گریبان خیلی ها را گرفته است زندگی ماشینی و نحوه نا درست تغذیه مهمترین عوامل چاقی است اما برای داشتن یک بدن متناسب چه باید کرد ؟ چطور بخوریم که چاق نشویم ؟ بهترین راه های لاغری چیست ؟
خوراکی‌هایی برای کاهش کالری و کاهش وزن تعادل و تناسب اندام در یک سبک زندگی سالم رویای هر فرد است، اما به سختی می توان بدن را وادار به تغییر عادات ناسالم کرد.
راهکارهای درمان بی اشتهایی کودکان بهبود وضعیت تغذیه،‌ گسترش و در دسترس بودن انواع خوراکی‌ها و البته تولید انبوه تنقلات متنوع اشتهای ناچیز معده‌های کوچک را به سرعت اشباع می‌کند و هنگامی که والدین مشاهده می‌کنند​ فرزندشان سر سفره غذا از خوردن امتناع دارد نگران و حیران می‌مانند که چگونه او را به خوردن تشویق کنند.