به گزارش پایگاه خبری لقمه ، محققان دانشگاه تافتس ماساچوست فعالیت دو نوع ویتامین K را در محصولات لبنی با میزان متفاوت چربی بررسی کردند و دریافتند انواع شیر، ماست و پنیر حاوی مقادیر قابل توجهی از چندین نوع ویتامین K است. میزان این ویتامین براساس محتوای چربی متفاوت است.
طبق باور عمومی، ویتامین K که به لخته شدن خون کمک می کند عمدتا در سبزیجات برگ سبز نظیر اسفناج، کلم پیچ و کلم بروکلی یافت می شود. در حقیقت منابع رژیمی ویتامین K به دو شکل یافت می شوند: فیلوکینون (PK یا ویتامین K۱) که به شکل گسترده ای در مواد غذایی گیاهی وجود دارند و مناکینون (MK یا ویتامین K۲) که عمدتا در محصولات حیوانی و غذاهای تخمیرشده یافت می شوند. تقریبا تمامی انواع MK در بدن از طریق باکتری های روده تولید می شوند.
شیوان فو، عضو ارشد تیم تحقیق، در این باره می گوید: «محصولات لبنی حاوی مقادیر جزئی PK، معروف ترین نوع ویتامین K، هستند از اینرو منبع غنی این ماده مغذی تلقی نمی شوند. اما در مورد نوع MK، ما دریافتیم که محصولات لبنی منبع رژیمی خوب ویتامین K هستند.»
محققان همچنین دریافتند محصولات لبنی پرچرب حاوی مقادیر قابل توجهی MK، عمدتاً به شکل MK۹، MK۱۰ و MK۱۱ هستند. این سه نوع MK حدود ۹۰ درصد کل ویتامین K موجود در مواد غذایی آزمایش شده را تشکیل دادند.
شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.
بازگشت به صفحه نخست
نقل از :مهر