ویتامین K در محصولات لبنی یافت می شود


پایگاه خبری لقمه: ویتامین K از جمله مواد مغذی کمتر شناخته شده است. اما تحقیقات جدید نشان می دهد برخی انواع این ویتامین در محصولات لبنی یافت می شوند.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، محققان دانشگاه تافتس ماساچوست فعالیت دو نوع ویتامین K را در محصولات لبنی با میزان متفاوت چربی بررسی کردند و دریافتند انواع شیر، ماست و پنیر حاوی مقادیر قابل توجهی از چندین نوع ویتامین K است. میزان این ویتامین براساس محتوای چربی متفاوت است.

 

طبق باور عمومی، ویتامین K که به لخته شدن خون کمک می کند عمدتا در سبزیجات برگ سبز نظیر اسفناج، کلم پیچ و کلم بروکلی یافت می شود. در حقیقت منابع رژیمی ویتامین K به دو شکل یافت می شوند: فیلوکینون (PK یا ویتامین K۱) که به شکل گسترده ای در مواد غذایی گیاهی وجود دارند و مناکینون (MK یا ویتامین K۲) که عمدتا در محصولات حیوانی و غذاهای تخمیرشده یافت می شوند. تقریبا تمامی انواع MK در بدن از طریق باکتری های روده تولید می شوند.

 

شیوان فو، عضو ارشد تیم تحقیق، در این باره می گوید: «محصولات لبنی حاوی مقادیر جزئی PK، معروف ترین نوع ویتامین K، هستند از اینرو منبع غنی این ماده مغذی تلقی نمی شوند. اما در مورد نوع MK، ما دریافتیم که محصولات لبنی منبع رژیمی خوب ویتامین K هستند.»

 

محققان همچنین دریافتند محصولات لبنی پرچرب حاوی مقادیر قابل توجهی MK، عمدتاً به شکل MK۹، MK۱۰ و MK۱۱ هستند. این سه نوع MK حدود ۹۰ درصد کل ویتامین K موجود در مواد غذایی آزمایش شده را تشکیل دادند.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :مهر

کد: 10582 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۶ خرداد بازدید: 32 ساعت: 8:09 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 مخالفت وزارت بهداشت با فروش شیر فله‌ای و لبنیات سنتی ۱۳۹۶ شنبه ۲۷ خرداد
2 مصرف لبنیات کم چرب ریسک ابتلا به پارکینسو را افزایش می دهد ۱۳۹۶ شنبه ۲۰ خرداد
3 پیشگیری از تب مالت با مصرف فراورده‌های لبنی پاستوریزه ۱۳۹۶ سه شنبه ۲ خرداد
4 در روز های گرم چه مواد غذایی مصرف کنیم ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۷ ارديبهشت
5 ​آغاز توزیع یارانه ۲۰ میلیارد تومانی میان کارخانجات لبنی ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۸ ارديبهشت
6 لبنیات کم چرب مصرف کنید تا دچار افسردگی نشوید ۱۳۹۶ شنبه ۲۶ فروردين
7 پیشگیری از پوکی استخوان سالمندان با مصرف لبنیات ۱۳۹۵ دوشنبه ۱۶ اسفند
8 مصرف این ماده غذایی سرطان پستان را دور می کند ۱۳۹۵ دوشنبه ۱۶ اسفند
9 فعالیت واحدهای لبنی سنتی گسترش می‌یابد ۱۳۹۵ چهارشنبه ۲۷ بهمن
10 تغذیه مناسب در دوران بارداری ۱۳۹۵ جمعه ۱۷ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  کاهش خطر ابتلا به سرطان تخمدان با مصرف مداوم آسپرین نتایج یک آزمایش جدید نشان داده است که مصرف مداوم آ...

  اضافه وزن در كودكان را جدی بگیرید به گفته یك متخصص تغذیه، اضافه وزن در كودكی زمینه‌س...

  شایع ترین علل روانی کاهش میل جنسی کاهش میل جنسی به عنوان یک اختلال جنسی در برخی از ا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت