سفید بودن نان دلیل بر سلامت آن است؟


هرچه سبوس بیشتری از نان گرفته شود، مغز گندم سفید‌تر می‌شود اما نان از نظر مواد مغذی فقیر می‌شود.

به گزارش لقمه، دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان نان صنعتی از افزایش میزان سبوس استخراج شده از آرد در نانوایی‌ها به ویژه در تولید نان سنگک خبر داد و گفت: هرچه سبوس بیشتری از نان گرفته شود، مغز گندم سفید‌تر می‌شود اما نان از نظر مواد مغذی فقیر می‌شود.

کاوه زرگران با اشاره به حذف سهمیه آرد واحد‌های نان صنعتی در شش ماه اخیر گفت: اختلاف قیمت 600 تومانی در ماده اولیه نان، امکان رقابت بین نان‌های صنعتی و سنتی را از بین برده است.

وی با اشاره به این‌که واحدهایی که با کمک دولت فعالیت می‌کردند تعطیل شده‌اند، افزود: نان صنعتی، سالم‌ترین نوع تولید را دارد و در کارخانه تولید می‌شود. همچنین کارخانه‌ها باید مورد تایید سازمان‌های صنایع باشند.

دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان نان صنعتی با تاکید بر سیاست‌های در پیش گرفته از سال 1386 در راستای سوق‌ دادن ذائقه مردم به سمت مصرف نان صنعتی به جای نان سنتی گفت: این طرح به کندی پیش رفت، چرا که ذائقه مردم با نان سنتی عجین‌تر است؛ لذا دولت باید تمهیداتی در نظر می‌گرفت که نان‌های سنتی به صورت صنعتی و سالم تولید شوند.

زرگران با اشاره به این‌که در تغییر الگوی مصرف موفق نبودیم، در مورد به روز بودن تولید نان صنعتی اظهار کرد: خطوطی که اخیرا ایجاد شده به روز هستند، گرچه با قیمت گزاف‌تری نسبت به سایر کشور‌ها در ایران خریداری ایجاد شده‌اند.

دبیر کانون انجمن‌های صنایع غذایی در مورد توان تولید نان صنعتی با کیفیت مشابه نان‌های اروپایی گفت: امکان تولید نان باکیفیت و تنوع نان‌های اروپایی وجود دارد، اما نان‌های اروپایی شامل انواع حجیم و غیرحجیم هستند که در این مورد ذائقه ایرانیان کمی متفاوت است.

حلقه گم شده سبوس در نان‌های ایران

وی در مورد بهره‌گیری از سبوس در نان‌های صنعتی نیز اظهار کرد: هر نانی با آرد به خصوصی تولید می‌شود و درجه سبوس استخراج شده از آرد متفاوت است؛ به گونه‌ای که این درجه در نان‌های مسطح مانند سنگک بیشتر است.

دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان نان صنعتی با اشاره به این‌که نان‌های حجیم و غیرحجیم با آردی که درجه استخراج سبوس آن 18 تا 23 درصد است تولید می‌شود، گفت: اخیرا شاهد اقبال مردم به نان سفید هستیم و حتی مشاهده می شود نان سنگک گاه با آردی که درجه سبوس استخراج شده آن 12 درصد است تولید می‌شود، در حالی که نباید سبوس آرد کمتر از 18 درصد باشد.

زرگران با اشاره به این‌که وزارت بهداشت باید با نانوایی‌های سنگکی که درجه استخراج سبوس آنها کمتر از 18 درصد است باید به شدت برخورد کند، گفت: میزان سبوس استخراج شده باید استاندارد باشد.

سفید‌ بودن نان دلیل بر سالم‌ بودن آن نیست

وی با تاکید بر این‌که هرچه سبوس بیشتری از نان گرفته شود، مغز گندم سفید‌تر می‌شود، گفت: نان ظاهر بهتری پیدا می‌کند و پروتئین بیشتری دارد، اما از سوی دیگر با استخراج بیشتر سبوس، نان از نظر مواد مغذی فقیر می‌شود.

دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان نان صنعتی در مورد میزان بهره‌گیری از سبوس در نان‌های صنعتی اظهار کرد: نان‌های فانتزی در حوزه فیبر غنی هستند و با آرد غنی‌شده تولید می‌شوند. همچنین از آرد گندم، آرد چاودار، آرد جو یا مخلوطی از این آرد‌ها در تولید نان‌های صنعتی بهره‌ می‌برند.

 بازگشت به صفحه نخست

 

در انتهای همین مطلب نظرتان را درباره آن، با دیگران در میان بگذارید.


نقل از :ایسنا

کد: 8150 تاریخ نشر: ۱۳۹۴ پنج شنبه ۱۸ تير بازدید: 1432 ساعت: 12:37 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 نسبت در خواست مجلس از اقتصاددانان برای ارائه راهکار حل مشکلات زیرساختی کشور با مبانی گام دوم انقلاب ۱۳۹۹ چهارشنبه ۳۰ مهر
2 کرونا همچنان می تازد/ ۳۳۷ فوتی در یک شبانه روز ۱۳۹۹ دوشنبه ۲۸ مهر
3 کرونا همچنان می‌تازد/ ۲۷۲ نفر در یک روز فوت کردند! ۱۳۹۹ دوشنبه ۲۱ مهر
4 داروهای کرونا برای زنان باردار تجویز نشود ۱۳۹۹ دوشنبه ۲۱ مهر
5 دوگانگی در بازار گوشت قرمز/ قیمت و تولید بالاست ۱۳۹۹ پنج شنبه ۱۲ تير
6 چاقی شکم خود را با این خوراکی‌ها کوچک کنید ۱۳۹۹ پنج شنبه ۱۲ تير
7 قاباخلاما و کیسه دوزی رمضان رسوم همچنان رایج آذربایجان شرقی ۱۳۹۹ جمعه ۵ ارديبهشت
8 7 میلیون دلار اهدایی ژاپن برای مقابله با همه گیری ویروس کرونا به ایران چگونه هزینه می شود ۱۳۹۹ سه شنبه ۱۲ فروردين
9 اختلاف قابل توجه قیمت میوه در بازار و مغازه‌ها ۱۳۹۸ چهارشنبه ۲۳ مرداد
10 «تبلیغات» عامل شکل‌دهی عادات غذایی ناسالم/ تبلیغات اغواگرانه روغن در تلویزیون ۱۳۹۸ چهارشنبه ۲ مرداد
11 سومین مسابقه ملی عکس «خوشه» فراخوان داد ۱۳۹۸ شنبه ۲۲ تير


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  چربی های رژیم غذایی، بر کیفیت اسپرم اثر دارند این یافته‌ها نشان می‌دهد که رابطه‌ای میان عوامل قا...

  تغذیه سالم با ارزانترین خوردنی‌ها وقت آن رسیده این باور غلط را که خوردن غذای سالم ب...

  توصیه‌های تغذیه‌ای برای مقابله با درد متخصصان تغذیه و سلامت معتقدند که برخی از مواد غذای...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

قصۀ نان سنگک؛ از شاه عباس تا علی جغجغه و سهمیه بندی نان شاطر، خمیرگردان، نان پزان، نان درآر و پادو... این‌ها اعضای تیمی هستند که سال‌ها است خوشمزه‌ترین نان سنتی ایران را سر سفره‌های مردم می‌گذارند. مردانی که کنار تنها تنور مثلثی شکل دنیا می‌ایستند، و قدیمی‌ترین نان مثلثی شکل دنیا را می‌پزند؛ سنگک!
چرا غذاخوردن در نیمه شب سبب چاقی می‌شود؟ پژوهش های جدید نشان می دهد افرادی که در نیمه های شب از خواب بیدار شده و غذا می خورند، اضافه وزن بیشتری داشته و در امر کاهش وزن موفق نخواهند بود.
پوستى بدون چروک با ده ماده غذایى بسیارى از مردم ویتامین A را پیام آور بینایی بهتر مى دانند. توجه کنید که سلامت پوست ما نیز مستقیماً به میزان ویتامین A غذاى ما مرتبط است.
7 توصیه‌ی غذایی برای گیاه‌خواران گیاه‌خواری الزاماً به این معنی نیست که فرد گیاه‌خوار رنگ و روی مایل به سبز داشته باشد و یا از کم خونی رنج ببرد. اما واقعیت این است زمانی که به طور کامل ارتباطتان را با گوشت قطع می‌کنید امکان دارد مشکلاتی برایتان رخ بدهد.