سفید بودن نان دلیل بر سلامت آن است؟


هرچه سبوس بیشتری از نان گرفته شود، مغز گندم سفید‌تر می‌شود اما نان از نظر مواد مغذی فقیر می‌شود.

به گزارش لقمه، دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان نان صنعتی از افزایش میزان سبوس استخراج شده از آرد در نانوایی‌ها به ویژه در تولید نان سنگک خبر داد و گفت: هرچه سبوس بیشتری از نان گرفته شود، مغز گندم سفید‌تر می‌شود اما نان از نظر مواد مغذی فقیر می‌شود.

کاوه زرگران با اشاره به حذف سهمیه آرد واحد‌های نان صنعتی در شش ماه اخیر گفت: اختلاف قیمت 600 تومانی در ماده اولیه نان، امکان رقابت بین نان‌های صنعتی و سنتی را از بین برده است.

وی با اشاره به این‌که واحدهایی که با کمک دولت فعالیت می‌کردند تعطیل شده‌اند، افزود: نان صنعتی، سالم‌ترین نوع تولید را دارد و در کارخانه تولید می‌شود. همچنین کارخانه‌ها باید مورد تایید سازمان‌های صنایع باشند.

دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان نان صنعتی با تاکید بر سیاست‌های در پیش گرفته از سال 1386 در راستای سوق‌ دادن ذائقه مردم به سمت مصرف نان صنعتی به جای نان سنتی گفت: این طرح به کندی پیش رفت، چرا که ذائقه مردم با نان سنتی عجین‌تر است؛ لذا دولت باید تمهیداتی در نظر می‌گرفت که نان‌های سنتی به صورت صنعتی و سالم تولید شوند.

زرگران با اشاره به این‌که در تغییر الگوی مصرف موفق نبودیم، در مورد به روز بودن تولید نان صنعتی اظهار کرد: خطوطی که اخیرا ایجاد شده به روز هستند، گرچه با قیمت گزاف‌تری نسبت به سایر کشور‌ها در ایران خریداری ایجاد شده‌اند.

دبیر کانون انجمن‌های صنایع غذایی در مورد توان تولید نان صنعتی با کیفیت مشابه نان‌های اروپایی گفت: امکان تولید نان باکیفیت و تنوع نان‌های اروپایی وجود دارد، اما نان‌های اروپایی شامل انواع حجیم و غیرحجیم هستند که در این مورد ذائقه ایرانیان کمی متفاوت است.

حلقه گم شده سبوس در نان‌های ایران

وی در مورد بهره‌گیری از سبوس در نان‌های صنعتی نیز اظهار کرد: هر نانی با آرد به خصوصی تولید می‌شود و درجه سبوس استخراج شده از آرد متفاوت است؛ به گونه‌ای که این درجه در نان‌های مسطح مانند سنگک بیشتر است.

دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان نان صنعتی با اشاره به این‌که نان‌های حجیم و غیرحجیم با آردی که درجه استخراج سبوس آن 18 تا 23 درصد است تولید می‌شود، گفت: اخیرا شاهد اقبال مردم به نان سفید هستیم و حتی مشاهده می شود نان سنگک گاه با آردی که درجه سبوس استخراج شده آن 12 درصد است تولید می‌شود، در حالی که نباید سبوس آرد کمتر از 18 درصد باشد.

زرگران با اشاره به این‌که وزارت بهداشت باید با نانوایی‌های سنگکی که درجه استخراج سبوس آنها کمتر از 18 درصد است باید به شدت برخورد کند، گفت: میزان سبوس استخراج شده باید استاندارد باشد.

سفید‌ بودن نان دلیل بر سالم‌ بودن آن نیست

وی با تاکید بر این‌که هرچه سبوس بیشتری از نان گرفته شود، مغز گندم سفید‌تر می‌شود، گفت: نان ظاهر بهتری پیدا می‌کند و پروتئین بیشتری دارد، اما از سوی دیگر با استخراج بیشتر سبوس، نان از نظر مواد مغذی فقیر می‌شود.

دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان نان صنعتی در مورد میزان بهره‌گیری از سبوس در نان‌های صنعتی اظهار کرد: نان‌های فانتزی در حوزه فیبر غنی هستند و با آرد غنی‌شده تولید می‌شوند. همچنین از آرد گندم، آرد چاودار، آرد جو یا مخلوطی از این آرد‌ها در تولید نان‌های صنعتی بهره‌ می‌برند.

 بازگشت به صفحه نخست

 

در انتهای همین مطلب نظرتان را درباره آن، با دیگران در میان بگذارید.


نقل از :ایسنا

کد: 8150 تاریخ نشر: ۱۳۹۴ پنج شنبه ۱۸ تير بازدید: 4170 ساعت: 12:37 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 قیمت نان‌ تهرانی ها ۳۰ تا ۵۲ درصد افزایش یافت ۱۴۰۴ جمعه ۱۱ مرداد
2 هشدار وزارت بهداشت: این خوراکی‌ها برای صبحانه ممنوع‌اند! ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳ مرداد
3 یک نانوا و یک بستنی‌فروش محکوم به شلاق و زندان شدند ۱۴۰۴ چهارشنبه ۱۲ تير
4 تنبیه ۱۳۰ نانوایی متخلف ۱۴۰۴ دوشنبه ۳ تير
5 انتقاد رئیس اتاق اصناف تهران از گرانی نان ۱۴۰۴ سه شنبه ۷ خرداد
6 آقای معاون برنج ایرانی نزدیک ۳۰۰ هزار تومان؛ همچنان انکار می‌کنید؟ ۱۴۰۴ سه شنبه ۲۴ ارديبهشت
7 جشن صیانت از گواهی بین المللی شهر سالم، تعهدی دوباره برای تجلی نام جهانشهر مراغه ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۵ ارديبهشت
8 تورگردانان تصویر واقعی ایران را به دنیا نشان دهند/ ورود ۷ میلیون و ۴۰۰ هزار گردشگر خارجی ۱۴۰۴ دوشنبه ۹ ارديبهشت
9 بایدها و نبایدهای اهدای‌خون ۱۴۰۴ يکشنبه ۸ ارديبهشت
10 سیگنال دور دوم مذاکرات به بازار طلا و سکه؛ سکه ۳.۸ میلیون تومان ریخت ۱۴۰۴ يکشنبه ۱ ارديبهشت
11 وعده وزیر درباره نرخ خرید گندم/ قیمت نان گران می‌شود؟ ۱۴۰۴ يکشنبه ۲۵ فروردين


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  مواد غذایی ضد پیری را بشناسید فرآیند پیر شدن سلول ها، اتفاقی است که هر انسانی را...

  راز سلامتی در یک دانه سرشار از امگا ۳ پایگاه خبری لقمه: تخم کتان، دانه‌ای مغذی و مفید، س...

  این ماهی، بمب کلسیم و پروتئین است ماهی کیلکا از جمله آبزیانی است که به دلیل جثه کوچک...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

گزارشی از میزان تولید و نیاز بازار برنج پایگاه خبری لقمه: مصرف سرانه هر فرد ۳۷ تا ۴۰ کیلوگرم برنج است که باتوجه به آمار جمعیت سالانه ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تن برنج نیاز بوده که باید یک میلیون تن برنج وارد شود.
برای لاغری تا می توانید ماهی بخورید! پایگاه خبری لقمه: می خواهید لاغر شوید و در عین حال نمی توانید از خوردن غذاهای محبوبتان دست بکشید. ما یک پیشنهاد ویژه و هوس انگیز برای شما داریم، مصرف ماهی خود را افزایش دهید.
۸ توصیه تغذیه‌ای وزارت بهداشت برای روزهای آلوده پایگاه خبری لقمه: آلودگی هوا یکی از معضلات زندگی ماشینی است که تنفس این آلاینده‌ها منجر به التهاب، استرس اکسیداتیو، سرکوب سیستم ایمنی و جهش‌زایی در سلول‌های سراسر بدن ما می‌شود که بر ریه‌ها، قلب، مغز و سایر اندام‌ها تأثیر می‌گذارد و در نهایت منجر به بیماری می‌شود.
لاغری و لاغرشدن با 7 قدم کوتاه لاغر شدن و لاغر ماندن دغدغه بسیاری از مردم است.