توصیه یک فوق تخصص: زیاد گوشت قرمز نخورید


پایگاه خبری لقمه: یک فوق تخصص خون و سرطان بالغین گفت: افراط در مصرف گوشت قرمز، عامل بروز برخی سرطان‌های دستگاه گوارش به ویژه روده بزرگ است.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، دکتر مهیار منصوری اظهار کرد: سرطان، تکثیر بی‌رویه، بی‌قاعده و خارج از کنترل سلول‌های بخشی از بدن است.
 
وی با بیان اینکه سلول‌های بدن انسان دائم در حال تولید است، افزود: برخی اوقات سلول‌سازی از کنترل خارج و سلول‌هایی ساخته می‌شود که با نُرم بدن متفاوت است و رفتاری خودمختارانه دارد که به این روند سرطان گفته می‌شود و در این حالت سلول‌ها از طریق خون وارد ریه، کبد، مغز و... شده و یا به صورت مجاورت موضعی در بدن تکثیر می‌شوند.
 
منصوری اضافه کرد: ایجاد سرطان دو دلیل دارد که یکی از دلایل ذاتی و بیولوژیک بوده و فرد مستعد این‌چنین بیماری‌هایی بوده و زمینه خانوادگی برای سرطان دارد، اما دلیل دیگر محیطی است. دلایل محیطی استعداد ظهور سرطان را بالا می‌برند؛ مانند استعمال دخانیات، افرادی که به هر دلیل با مواد شیمیایی در تماس‌اند در معرض بروز سرطان هستند.
 
این هماتولوژیست و آنکولوژیست با تأکید بر اینکه خوردن زیاد برخی غذاها نظیر گوشت قرمز منجر به بروز برخی سرطان‌های دستگاه گوارش بویژه روده بزرگ می‌شود، افزود: به شهروندان توصیه می‌شود هفته‌ای دو مرتبه از گوشت قرمز استفاده کنند و بیشتر گوشت سفید را در سبد غذایی خود قرار دهند.
 
منصوری تصریح کرد: سرطان‌های روده بزرگ، معده، مری، دستگاه گوارش، غدد لنفاوی و سینه جزو سرطان‌های رایج دنیاست. تحقیقات پزشکی ثابت کرده که مصرف سیگار و زیاد در معرض تشعشعات نور خورشید قرارگرفتن، منجر به بروز سرطان می‌شود.
 
وی با اشاره به اینکه افراد بین ۱۵ تا ۲۰ دقیقه می‌توانند در معرض نور خورشید قرار گیرند، چراکه این مهم در تأمین ویتامین D بدن مؤثر است، گفت: کشاورزی که در معرض نور مستقیم خورشید قرار دارد، پوستش دچار آسیب شده و این می‌تواند عاملی برای بروز بیماری‌ها باشد.
 
منصوری اضافه کرد: مسائل محیطی که در روند ایجاد انواع سرطان‌ها مؤثرند شامل مصرف مواد غذایی نامناسب نظیر فست‌فودها، غذاهای آماده و کنسرو شده یا استعمال دخانیات و سیگار است.
 
این فوق تخصص خون و سرطان بالغین با تأکید بر اینکه افراد از فریز کردن غذاها برای مدت طولانی اجتناب کنند و تا حد امکان از گوشت، لبنیات و سبزیجات تازه استفاده کنند، تاکید کرد: خوردن چربی‌های اشباع شده مثل روغن‌حیوانی و روغن جامد، ریسک بیماری‌های قلبی و سرطان را بالا می‌برد.
 
وی یادآور شد: مناسب‌ترین غذاها، خام هستند؛ چرا که "پختن" به مواد غذایی صدمه می‌زند، اما چنانچه غذایی نیاز به پختن داشته باشد باید از روش‌های آب‌پز و بخارپز استفاده شود و از مصرف غذاهای سرخ شده و کبابی اجتناب شود.
 
منصوری با اشاره به اینکه تحقیقات پزشکی ثابت کرده که حتی مصرف یک نخ سیگار برای تمام عمر انسان زیانبار است، افزود: اگر فردی سیگار استعمال می‌کند نیاز است که این عادت اشتباه را ترک کند.
 
این فوق تخصص خون و سرطان بالغین تصریح کرد: انجام ورزش مستمر در پیشگیری و درمان سرطان در ارتباط است و اثرات ضد سرطانی آن ثابت شده است.
 
وی گفت: چنانچه فردی مبتلا به سرطان روده‌بزرگ باشد و حتی جراحی و شیمی‌درمانی کرده باشد، این فرد اگر شروع به ورزش کند احتمال اینکه بیماری‌اش در آینده عود کند، پایین است.
 
این هماتولوژیست و آنکولوژیست یادآور شد: به افراد توصیه می‌کنم علاوه بر استراحت کافی، ورزش مستمر و استفاده از غذاهای خام و یا آب‌پز و بخارپز را در برنامه زندگی خود قرار دهند.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 10627 تاریخ نشر: ۱۳۹۵ دوشنبه ۱۳ دي بازدید: 61 ساعت: 8:40 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 افزایش مجدد قیمت گوشت گوسفندی ۱۳۹۵ يکشنبه ۱ اسفند
2 طرز تهیه پیراشکی با گوشت قلقلی ۱۳۹۵ يکشنبه ۱ اسفند
3 مصرف بیش از حد غذاهای سرخ کردنی عامل بروز استرس و افسردگی ۱۳۹۵ دوشنبه ۲۵ بهمن
4 افزایش عرضه گوشت قرمز در بازار/واردات رسمی دام زنده از پاکستان ۱۳۹۵ دوشنبه ۲۵ بهمن
5 واردات دام زنده آزاد شد/ شاهد کاهش ۴۰۰۰ تومانی قیمت گوشت قرمز هستیم ۱۳۹۵ يکشنبه ۲۴ بهمن
6 طرز تهیه بوقلمون شکم پر و فوت وفن آن ۱۳۹۵ يکشنبه ۱۷ بهمن
7 فروش مرغ رنگ شده به جای گوشت! ۱۳۹۵ يکشنبه ۱۰ بهمن
8 ارتباط رژیم غذایی غربی و افزایش ریسک ابتلا به آلزایمر ۱۳۹۵ چهارشنبه ۶ بهمن
9 توزیع گوشت گرم دولتی در بازار روند افزایش قیمت را کنترل کرد ۱۳۹۵ يکشنبه ۳ بهمن
10 قیمت گوشت گوسفندی ۲۰۰۰ تومان کاهش یافت ۱۳۹۵ يکشنبه ۲۶ دي
11 افزایش احتمال بروز سکته مغزی با مصرف گوشت قرمز ۱۳۹۵ يکشنبه ۲۶ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  10 نکته برای مصرف بیشتر لبنیات کم چرب گروه لبنیات شامل شیر، ماست، پنیر، و شیرسویای غنی ش...

  با صبحانه خوردن لاغر شوید پایگاه خبری لقمه: همه افرادی که نگران سلامتی ما هس...

  بهترین وقت برای نوشیدن قهوه یا چای چه زمانی است؟ به گفته استیون میلر که دانشجوی دکترای عصب‌شناسی اس...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

كدام موادغذایی را باید در یخچال گذاشت؟ برای خریدكردن از خانه خارج می‌شوید، خریدهایتان را می‌كنید و به خانه برمی‌گردید، همه چیزهایی را كه خریده‌اید در جای خودشان قرار می‌دهید و موادغذایی را در یخچال و فریزر می‌گذارید و سپس راحت مقابل تلویزیون دراز می‌كشید اما صبر كنید، دست نگه دارید، می‌دانید برخی از موادغذایی اگر در یخچال و فریزر نگهداری شوند، ارزش غذایی خود را از دست می‌دهند و زودتر خراب می‌شوند؟ این را هم می‌دانید كه برخی از موادغذایی كه در محیط خانه و در فضای معمول نگه می‌دارید از فریزشدن سود خواهند برد؟
مفیدترین مواد طبیعی برای از بین بردن سموم بدن اگر قصد کاهش وزن دارید، یا می خواهید انرژی بیشتری کسب کنید، پوست صورت شما شاداب تر به نظر آید، در خلق و خوی خود تغییر ایجاد کنید، این چند ماده غذایی را که در این مطلب به آن اشاره شده است، به برنامه غذایی خود بیفزایید.
جنگ نرم با چاقی آنچه می‌خوریم در شکل‌دهی ظاهر ما نقشی اساسی دارد یعنی اگر اضافه وزن دارید یا به چاقی شکمی مبتلا هستید، دلیل آن مصرف بیش از نیاز بدن به انرژی یا همان کالری است.
آشنایی با 10 روش‌ تشویق کودک به خوردن سبزیجات از آن‌جا که سبزی‌جات دارای خواص فراوانی به خصوص برای کودکان هستند در این‌جا چند راهکار را به شما معرفی می‌کنیم تا کودک شما به خوردن این گروه غذایی تمایل بیشتری نشان دهد.

حامیان