خواص دارویی و کاربردی دارچین


پایگاه خبری لقمه: دارچین، یکی از ادویه های معطر و باارزش در جهان محسوب می شود؛ ادویه ای که از زمان های دور به خاطر خواص دارویی و آشپزی اش مشهور و مقبول بوده است. مصریان باستان از این ادویه برای درمان بیماری های مختلف استفاده می کردند. این ادویه ی خوشبو، خوش طعم و عجیب و غریب، از پوست بیرونی و قهوه ای رنگ درخت دارچین بدست می آید و معمولا به صورت رول مورد استفاده قرار می گیرد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، گیاه دارچین، درختی کوچک، بوته ای و همیشه سبز است که به خانواده ی lauraceae تعلق دارد. این ادویه ی شگفت انگیز، بومی کشور سری لانکاست، اما در کشورهای دیگری چون میانمار، هند، چین، بنگلادش و اندونزی نیز یافت می شود. گونه های مختلفی از درخت دارچین در جهان وجود دارد، اما از نوع سری لانکایی آن با عنوان "دارچین واقعی" نام برده می شود.

 

نام انگلیسی دارچین، یعنی cinnamon از واژه ی عبری qinnamon گرفته شده است؛ واژه ای که در کتاب مقدس به آن اشاره شده و در مراسم مذهبی یهودیان مورد استفاده قرار می گیرد.

 

اهمیت غذایی دارچین برای سلامت بدن:

· ادویه ی دارچین حاوی ترکیبات شیمیایی با ارزشی است و تحقیقات صورت گرفته در این زمینه نشان داده است که دارچین خاصیت ضد اکسیدان، ضد دیابت، بی حس کننده ای موضعی، ضد التهاب و ضد نفخ دارد.

 

· ادویه ی دارچین بیشترین میزان خاصیت ضد اکسیدانی را در گیاهان طبیعت داراست؛ صدها برابر بیشتر از میزانی که در سیب وجود دارد.

 

· این ادویه شامل روغن های ضروری چون اوژنول است که علت اصلی رایحه ی معطر، شیرین و لذتبخش این گیاه است. اوژنول بدلیل خواص بی حس کننده و موضعی اش، برای درمان دندان و لثه بسیار مورد استفاده قرار می گیرد و استفاده از آن برای سالم ماندن آنها توصیه می شود.

 

· چوب دارچین بدلیل خاصیت ضد لخته ای خود، مانع لخته شدن خون در رگهای خونی شده و در نتیجه از سکته مغزی و بیماری های عروقی جلوگیری به عمل می آورد و در یک کلام، دارچین پیشگیری کننده است.

 

· ترکیبات شیمیایی موجود در این ادویه، تحرک معده و روده را افزایش داده و در هضم غذا بسیار موثر است.

 

· پوست تند گیاه دارچین، منبع بسیار خوبی از مواد معدنی مانند پتاسیم، کلسیم، آهن، منگنز، منیزیم و روی بشمار می آید؛ آهن برای تولید گلبول های قرمز مورد نیاز است؛ پتاسیم در کنترل ضربان قلب و فشار خون موثر واقع می شود.

 

خواص درمانی و دارویی ادویه ی دارچین

 

دارچین رمز جوانی است و مصرف روزانه ی آن انسان را سالم نگه می‌‌دارد. اگر از این ادویه به طور مرتب استفاده کنید، نه تنها آرامش و آرام بودن را تجربه می کنید، بلکه در برابر بسیاری از بیماری ها مقاوم می شوید و از ابتلا به بسیاری از بیماری ها پیشگیری می کنید. حال اجازه دهید تا با برخی از خواص این ادویه آشنا شویم:

 

· دارچین بهترین دارو برای دردهای عضلانی است.

 

· دارچین آرام کننده و آرامبخش است.

 

· دارچین تب را کاهش می دهد.

 

· دارچین رگها را باز کرده و گردش خون را بهبود می بخشد.

 

· دارچین فشار خون را کاهش می دهد.

 

· دارچین به علت داشتن تانن در رفع اسهال، ضعف عمومی بدن و انعقاد خون مورد استفاده قرار می گیرد.

 

· دارچین مثل آنتی بیوتیک عمل می کند و برای سرماخوردگی بسیار مفید است.

 

· دارچین بدلیل خاصیت بادشکنی، برای افرادی که دچار درد معده هستند مفید است.

 

· دارچین کارایی هورمون انسولین را در بدن افزایش می دهد و در نتیجه بدن نیاز كمتری به این هورمون برای كنترل قند خون پیدا می‌كند.

 

روش های استفاده از دارچین در آشپزی

 

برای آنکه عطر و طعم دارچین حفظ شود، بهتر است قبل از آماده کردن غذا، رول های دارچین را پودر کنیم. هنگام پخت و پز، در آخر غذا دارچین را اضافه کنید تا عطر و طعم آن از بین نرود. زیرا روغن های موجود در این ادویه، فرّار هستند.

 

· در گوشه و کنار جهان از رول های دارچین به عنوان طعم دهنده ی غذا استفاده می کنند. در واقع، دارچین به عنوان طعم دهنده ای اساسی در آشپزی مورد استفاده قرار می گیرد. در تهیه ی شکلات و برخی از انواع دسرها از این ادویه استفاده می شود.

 

· این ادویه از زمان های دور در آشپزی آسیایی مورد استفاده قرار می گرفته است. به عنوان مثال در خواباندن گوشت قرمز، گوشت مرغ و ماهی از این ادویه بسیار استفاده می شود.

 

· در خاورمیانه در پخت گوشت و مرغ از دارچین استفاده می شود.

 

· از دارچین، همچنین در تهیه ی انواع سوپ، انواع سس، و انواع ترشی استفاده می شود.

 

· علاوه بر این، یکی از ادویه های اصلی پودر کاری را دارچین تشکیل می دهد.

 

· در کل می توان غذاهای بسیاری را با دارچین طعم دار کرد: حلیم، شوله زرد، خورشت قیمه و ...

 

 

چای دارچین

چای دارچین یک نوشیدنی گرم است که برای روزهای سرد مناسب است. از این نوشیدنی به عنوان تب بر و پیشگیری کننده از سرماخوردگی نیز استفاده می‌شود. برای چای دارچین خواص طبی زیادی ذکر شده‌است. در واقع، همان خواصی که برای دارچین ذکر شده است در مورد چای دارچین نیز صدق می کند. اما چگونه چای دارچین تهیه کنیم؟ چند رول دارچین (آسیاب نشده) را در یک قوری بریزید و سپس 2 لیوان آب سرد و کمی نبات به آن اضافه کنید. بگذارید خوب دم بکشد. پس از نوشیدن این چای خواص شگفت انگیز آن را درک خواهید کرد.

 

خطرات مصرف زیاد دارچین

افرادی که آلرژی دارند، نگران نباشند. این افراد می توانند از دارچین استفاده کنند زیرا این ادویه موجب تشدید آلرژی نمی شود. اما این نکته را نیز فراموش نکنید: اگر از دارچین زیاد استفاده می کنید، باید اثرات بد آن را نیز بپذیرید.

 

دارچین خام می تواند موجب تنگی نفس و خفگی موقت شود. استفاده ی بیش از حد از چوب دارچین ممکن است موجب التهاب جوانه های چشایی، ورم لثه، سوزش معده، ورم و ترک خوردگی پوست و زخم دهان شود. جدا از موارد ذکر شده مصرف بیش از حد دارچین می تواند موجب مشکلات تنفسی، گشاد شدن رگهای خونی و گردش خون شود، بخصوص اگر با داروهایی که موجب رقیق شدن خون می شود (مانند آسپرین) مصرف شود، مشکلات را تا میزان دو برابر افزایش می دهد.

 

مصرف بیش از حد این ادویه موجب مشکلات روحی و روانی چون بی خوابی، افسردگی و حتی تشنج نیز می شود.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :سلامت نیوز

کد: 10661 تاریخ نشر: ۱۳۹۵ دوشنبه ۱۳ دي بازدید: 2259 ساعت: 7:12 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 اینفوگرافیک | مصرف مواد غذایی مهم بعد از ۴۰ سالگی ۱۴۰۰ سه شنبه ۲۴ اسفند
2 مصرف دارچین با چاقی مقابله می کند ۱۳۹۶ شنبه ۴ آذر
3 رابطه‌ی مصرف دارچین و تناسب اندام ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۴ آبان
4 سیب رنده شده با دارچین با بدن ما چه می کند ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۹ مهر
5 مزاج سردها در این ماه خیار نخورند! ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۹ مرداد
6 کنترل قند خون و دیابت با مصرف این ادویه ها ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۰ مرداد
7 70 نکته و ترفند مهم آشپزی ۱۳۹۶ سه شنبه ۳ مرداد
8 ارتباط دارچین با غذای چرب چیست؟ ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۴ تير
9 دارچین با دیابت نوع 2 چه ارتباطی دارد ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۸ خرداد
10 کاهش مضرات رژیم غذایی پرچرب با مصرف دارچین ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۸ ارديبهشت


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  برای جلوگیری از بیماری‌های غذایی چه کنیم بیماریهای ایجاد شده توسط غذا قابل پیشگیری می‌‌باشن...

  کودکان به نوشیدن چای عادت نکنند کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: ع...

  ۴۴ درصد مرگ و میرهای افراد با تغذیه ناسالم مرتبط است پایگاه خبری لقمه: پایگاه خبری لقمه: مدیر دفتر بهبو...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

10 فایده زردچوبه برای سلامتی زردچوبه یکی از متداولترین ادویه ها در آشپزی است که رایحه ای شبیه به فلفل، طعمی تیز و رنگی طلایی دارد.
حدود 35 درصد از مطالبات کشاورزان به ازای فروش چغندرقند به کارخانه‌ها پرداخت شد پایگاه خبری لقمه: دبیر انجمن صنفی کارخانه‌های قند و شکر با بیان اینکه ۶۵ درصد از مطالبات چغندرکاران پرداخت نشده است، گفت: در صورت دریافت ۲۰۰ میلیارد تومان طلب صنایع از دولت، مطالبات معوق کشاورزان پرداخت می‌شود.
جهان‌سومی‌ها تولیدکننده چای و انگلیس بزرگ‌ترین تاجر دبیر سندیکای کارخانه‌های چای گفت: کشور‌های ترکیه و آذربایجان با مصرف سرانه سه کیلوگرم چای بیشترین مصرف‌کننده چای در جهان هستند و آمریکا با میزان مصرف سرانه 0.6 کیلوگرم کمترین مصرف‌کننده‌ی این محصول به‌شمار می‌رود.
با مصرف نوشابه های رژیمی، در دراز مدت چاق تر می شوید یک عضو هیات علمی انستیتو تحقیقات تغذیه کشور با هشدارنسبت به اثرات سوء طولانی مدت مصرف نوشابه های رژیمی خاطرنشان کرد:« مصرف نوشابه های رژیمی آستانه چشایی فرد را بالا می برد و فرد تمایل بیشتری به مصرف مواد شیرین پیدا می کند در نتیجه نه تنها موجب کاهش وزن نمی شود بلکه موجب افزایش وزن و به دنبال آن بروز بیماری های متابولیک می شود.»