زمان بندی و تعداد وعده های غذایی می تواند به سلامت قلب کمک کند


پایگاه خبری لقمه: اینکه شما در چه زمان هایی و چند بار در روز غذا می خورید می تواند به سلامت قلب شما و رسیدن به وزن ایده آل تان کمک کند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه ، به نقل از انجمن قلب آمریکا خوردن صبحانه، عدم خوردن وعده ی غذایی در ساعات پایانی شب و همچنین برخورداری ازیک زمان بندی مناسب برای وعده های غذایی می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و همچنین سکته را کاهش دهد.

 

به گفته ی پروفسور ماری پیر، استاد دانشگاه کلمبیا، شواهد ضد و نقیضی در رابطه با ارتباط دفعات وعده غذایی با عوارض قلبی وجود دارد. مطالعات نشان داده اند روزه گرفتن به طور متناوب و همچنین کم کردن حجم وعده های غذایی و در مقابل افزایش تعداد آن ها در طول روز می تواند مفید باشد.

روزه گرفتن یک روز در میان می تواند در کوتاه مدت به کاهش وزن کمک کند اما اثرات آن در طولانی مدت هنوز در حال بررسی است. ضمن آن که تضمینی وجود ندارد که فرد بتواند این روند روزه داری را حفظ کند.

 

به گفته ی دکتر پنی آترتون، استاد دانشگاه پن استیت، این نوع روزه داری به صورت متناوب می تواند نتیجه ی عکس داشته باشد. به عنوان مثال کسانی که یک روز روزه می گیرند می توانند روز بعد بیش از دو برابر غذا بخورند. در این شرایط اگر فردی که برای مدتی طولانی به طور منظم روزه می گیرد ( برای هفته ها و یا حتی ماه ها) شروع این عادت را کنار بگذارد، چه اتفاقی می افتد؟؟

به دلیل آنکه اطلاعات زیادی در رابطه با نحوه ی روزه داری به صورت مداوم و متناوب در دست نیست، بهتر است از این روش به عنوان روشی برای کاهش وزن و یا کنترل وزن استفاده نشود.

 

افزایش تعداد وعده های غذایی می تواند خطر ریسک فاکتور های بیمای های قلبی عروقی را کاهش دهد. در یک مطالعه بر روی مردان نشان داده شد، افرادی که بیش از 4 وعده در روز می خوردند در مقایسه با کسانی که 3 وعده و یا کمتر می خوردند، کمتر در معرض خطر ابتلا به چاقی قرار دارند. اما مطالعات دیگر نتایج کاملا متفاوتی را نشان داد، به صورتی که افرادی که تعداد وعده های غذایی بیشتر داشتند زودتر اضافه وزن پیدا می کردند. گاهی اوقات نیز افزایش تعداد وعده ها امری نشدنی است. زمانی که شما روزی 5 تا 6 بار غذا می خورید فراهم کردن یک وعده ی غذایی با حجمی کم و مناسب برای آنکه شما در هر وعده پرخوری نکنید کار دشواری است.

 

خوردن شام و یا وعده ای سبک در ساعات بعد از نیمه شب می تواند اثرات بسیار زیان باری بر وزن و سلامت قلب داشته باشد.

عوارض دیر غذا خوردن می تواند ناشی از اثرگذاری آن بر ساعت بیولوژیک و ریتم شبانه روزی بدن در پاسخ به متابولیسم غذا و جذب آن باشد. علاوه بر این ریتم شبانه روزی بر چرخه ی خواب و بیداری نیز موثر است. 

شواهد حاکی از آن است که کبد و دیگر اندام ها خود دارای ساعتی خاص هستند که می تواند بر متابولیسم بدن بسیار موثر باشد و احتمالا همین امر می تواند زیان بار بودن دیر غذا خوردن را توجیه کند.

 

برای مثال، مطالعات بر روی حیوانات نشان می دهد غذا خوردن در زمان هایی که باید صرف خواب شوند موجب افزایش وزن، مقاومت به انسولین و التهاب شود. اگر چه هنوز نتایج روشنی در رابطه با انسان در دست نیست.

 

مطالعات زیادی نشان داده اند که خوردن صبحانه به طور مداوم و هر روز می تواند فواید بسیار زیادی داشته باشد از جمله آنکه موجب کاهش و کنترل حجم وعده های غذایی در طول روز شده و خطر ابتلا به کلسترول بالا و فشار خون بالا را کاهش می دهد. برخی مطالعات نشان می دهند کسانی که گه گاه از خوردن صبحانه امتناع می کنند معمولا مبتلا به چاقی و دیابت شده و مواد مغذی ضروری را دریافت نمی کنند.

 

صرف نظر از زمان بندی، مطالعات انجام شده همچنان بر استفاده از رژیم های حاوی میوه، سبزیجات، غلات، لبنیات کم چرب، گوشت سفید و ماهی و همچنین محدود کردن گوشت قرمز، نمک و نوشابه های پر شکر تاکید دارد.

 

برخورداری از نگرش درست در رابطه با زمان بندی و تغذیه می تواند بر وزن و سلامت قلب موثر باشد. باید به نشانه های گرسنگی توجهی ویژه داشت.

 

علاوه بر زمان بندی برای وعده های غذایی به میزان کالری دریافتی تان توجه داشته باشید. نمی توانید انتظار داشته باشید که 5 وعده ی غذایی پرکالری بخورید اما چاق نشوید!

به یاد داشته باشید لازم نیست طوری غذا بخورید که انگار فردایی وجود ندارد! کم لذت ببرید اما همیشه لذت ببرید!

 

ترجمه:دنیا علیشاه

ترجمه از:

http://news.heart.org/when-you-eat-and-how-frequently-may-benefit-heart-health/

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست

 


نقل از :اختصاصی پایگاه خبری لقمه- باز نشر این مطلب تنها با ذکر منبع و نام مولف مجاز است

کد: 10766 تاریخ نشر: ۱۳۹۵ شنبه ۲۳ بهمن بازدید: 1606 ساعت: 7:48 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 ایجاد اندیشگاه شهر سالم در مراغه در دنیا بی‌مانند است ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۸ اسفند
2 لزوم پرهیز از خرید و مصرف فراورده های فله‌ای در سفر ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۵ اسفند
3 مراغه در آستانه پیوستن به جمع شهرهای سالم جهان ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۲ آذر
4 چگونه غذای سالم بخوریم/ راهکارهای کاهش مصرف نمک و چربی ۱۴۰۲ شنبه ۱۵ مهر
5 کاهش وزن با نفس عمیق! ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۶ شهريور
6 چه کسانی نباید رژیم کتوژنیک بگیرند؟ ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۱ شهريور
7 اهمیت میزان خواب برای زائران سفر اربعین ۱۴۰۲ چهارشنبه ۸ شهريور
8 رسیدگی به شکایت از بهداشت نانوایی ها ظرف ۴۸ ساعت ۱۴۰۲ شنبه ۲۸ مرداد
9 رفع کم خونی و یبوست با آلو ۱۴۰۲ شنبه ۱۴ مرداد
10 تبعات حذف لبنیات از سبد غذایی/ هزینه درمان ۱۰ برابر یارانه شیر ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۷ تير
11 جزئیات نسخه جدید تفاهمنامه پزشکی خانواده/ اصلاح در پرداختی بیمه سلامت ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۵ تير


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  کی چی بخوریم؟ لقمه: مواد غذایی با ترکیبات متنوع و متفاوت خود، خص...

  مضرات غذاهای چرب و شور برای دانش‌آموزان مصرف میان وعده و غذاهای شور بین دانش آموزان نه تنه...

  هویج کلسترول بد را کاهش می‌دهد مزایای هویج بسیار هستند از جمله برای دستگاه گوارش ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

خوراکی‌هایی برای کاهش کالری و کاهش وزن تعادل و تناسب اندام در یک سبک زندگی سالم رویای هر فرد است، اما به سختی می توان بدن را وادار به تغییر عادات ناسالم کرد.
مبتلایان به آسم غذاهای آماده به مصرف نخورند یک فوق تخصص آسم و آلرژی با هشدار نسبت به تشدید آسم و آلرژی بهاره با مصرف غذاهای آماده و رستورانی مصرف غذاهای خانگی و غذاهای بدون افزودنی را به مبتلایان توصیه کرد.
نمکدان ها را بشکنید! معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان میزان مصرف روزانه نمک در میان خانوارهای کردستانی را سه گرم بیشتر از نیاز بدن به مصرف این ماده دانست و نسبت به تبعات مصرف بی رویه این ماده هشدار داد.
زیتون سبز بخوریم یا زیتون سیاه؟ برای همراهی با غذا دوست دارید زیتون سیاه میل کنید یا زیتون سبز؟! شاید زیتون سبز کمی تکراری شده و زیتون سیاه به‌دلیل سر و شکلی که دارد، زیبا‌تر باشد! اما به نظر شما متخصصان تغذیه کدام زیتون را توصیه می‌کنند؟ زیتون رنگ‌شده نخورید!