با مصرف سبزیجات سلامت خود را تضمین کنید


پایگاه خبری لقمه: دپارتمان غذا و کشاورزی آمریکا روزانه مصرف حداقل 5 - 9 واحد میوه و سبزیجات را توصیه می کند. علاوه بر مقدار دریافت سبزیجات، توجه به رنگهای آنها از اهمیت زیادی برخوردار است، سبزیجات رنگارنگ خواص متفاوتی دارند.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، بهتر است با افزودن سبزیجات رنگی به برنامه غذایی خود از دریافت مواد مغذی مختلف اطمینان حاصل نمایید و از بیماری های گوناگون در امان بمانید. هر رنگی از سبزیجات سرنخی از مواد مغذی موجود در این گروه از مواد غذایی است.

 

سبزیجات سبز رنگ

 

از مصرف سبزیجات سبزرنگ مانند اسفناج، کلم پیچ، کلم بروکلی، کاهو، نخود فرنگی، کرفس، لوبیا سبز، فلفل سبز و آرتیشو لذت ببرید و از خواص آن بهره مند شوید. این سبزیجات حاوی مقادیر مختلفی از ویتامین A، ویتامین K، ویتامین C، کلسیم، فولات، پتاسیم، لوتئین، زاگزانتین و لوتئولین هستند.

 

خواص سبزیجات سبز رنگ

 

لوتیئن و زاگزانتین اعضای خانواده کاروتنوئید ها هستند. این مواد شیمیایی می تواند تا حدود از دژنراسیون ماکولای شبکیه چشم (تحلیل لکه زرد شبکیه، که شایعترین علت کوری در افراد مسن است) جلوگیری کرده و خطر ایجاد کاتاراکت (آب مروارید) را کاهش دهند. لوتئولین یک ماده پلی فنولیک بوده و یکی از اعضای زیر گروه فلاونوئید ها (ترکیبات شیمیایی هستند که به طور طبیعی در گیاهان وجود دارند) می باشد. مطالعات نشان می دهد که لوتئولین می تواند اثرات ضد سرطانی، ضد التهابی، حفاظت از سلولهای قلبی و سلولهای عصبی داشته باشد. شواهد تجربی مقدماتی حاکی از این هستند که لوتئولین می تواند اثرات مثبت در سلامت استخوان داشته باشد و علیه عوامل انگلی موثر باشد.

 

سبزیجات قرمز رنگ

 

از سبزیجات قرمز رنگ مانند فلفل قرمز، تربچه، ریواس، گوجه فرنگی به دلیل داشتن ویتامین c، لیکوپن و آنتوسیانین غافل نشوید. لیکوپن رنگ دانه اصلی موجود در این گروه از سبزیجات است که در پیشگیری و درمان برخی از سرطان ها بخصوص سرطان پروستات و بیماری های قلبی عروقی مفید بوده. برخی از مطالعات نشان می دهند که لیکوپن در کنترل بیماری ایدز و سایر اختلالات سیستم ایمنی می تواند اثربخش باشد.

 

مواد مغذی موجود در این سبزیجات رنگی در بهبود سیستم بینایی و تقویت سیستم ایمنی و کاهش عفونت مجاری ادراری نیز موثر می باشند.

همچنین مطالعه کنید: کمبود چه موادمغذی ای رایج است؟

 

خواص سبزیجات قرمز رنگ

 

سبزیجات زرد و نارنجی

 

با سبزیجات زرد و نارنجی مانند هویج، کدو حلوایی، فلفل دلمه ای زرد و نارنجی از بدن خود محافظت کنید. این سبزیجات رنگی دارای رنگ دانه طبیعی به نام بتاکاروتن هستند. بتاکاروتن در برابر برخی از سرطانها نقش حفاظتی داشته و از بیماری های قلبی عروقی پیشگیری می کند. این ماده به تقویت سیستم ایمنی کمک کرده و در پیشگیری از آب مروارید موثر است. سبزیجات زرد و نارنجی غنی از آنتی اکسیدان های نظیر ویتامین c و مواد مغذی مانند فلاونوئید، پتاسیم، فولات و کلسیم می باشد.

 

سبزیجات بنفش

 

به رنگ بنفش سبزیجاتی نظیر کلم بنفش و بادمجان نگاه کنید. رنگ دانه اصلی عامل این رنگ در این گروه از سبزیجات آنتوسیانین نام دارد. آنتوسیانین، آنتی اکسیدان قوی است که از سلولها در برابر اکسیداسیون محافظت کرده و خطر سرطانهای مختلف، سکته و بیماری قلبی عروقی را کاهش می دهد و باعث بهبود حافظه می گردد. این گروه از سبزیجات خواص ضد التهابی دارند و با تقویت سیستم ایمنی به بدن برای مبارزه با عوامل عفونی کمک می کنند.

 

سبزیجات سفید

 

از خوردن سبزیجاتی نظیر سیر، کلم، قارچ، پیاز و تربچه لذت ببرید و از خواص سودمند آنها برای سلامتی خود بهره مند شوید. این سبزیجات سفید رنگ حاوی مواد مغذی مانند آنتوکسانتین، سولفور، آلیسین و کورستین می باشد.

 

آنتوکسانتین رنگ دانه طبیعی موجود در این گروه از سبزیجات است. این رنگ دانه طبیعی به کاهش کلسترول خون (کلسترول بد)، کاهش فشار خون و کاهش ریسک ابتلا به بیماری های قلبی کمک می کند.

 

سولفور موجود در این گروه از سبزیجات در حفظ سلامت پوست، مو و ناخن نقش مهمی دارد. کراتین گروهی از پروتئین های ساختاری بدن است که از ترکیبات اصلی پوست، مو و ناخن به شمار می آید. در حفظ ساختار این پروتئین سولفور نقش بسزایی دارد. برای پیشگیری از چین و چروک، افتادگی و شل شدن پوستتان این گروه از سبزیجات را فراموش نکنید.

 

خواص سیر و پیاز

 

آلیسین موجود در سیر خواص ضدسرطانی دارد. تحقیقات نشان داده است که این ماده در پیشگیری از سرطان معده موثر است.

 

کورستین یک ماده مغذی است که در سلامت کلی بدن بویژه سلامت سیستم قلبی عروقی و سیستم تنفسی نقش مهمی دارد. تحقیقات نشان داده است که این ماده در درمان مشکلاتی از قبیل سختی عروق و افزایش چربی خون کارایی زیادی دارد و همچنین عملکرد ورزشی ورزشکاران را بهبود می بخشد. برخی از مطالعات اثرات سودمند این ماده مغذی را در درمان بیماری هایی نظیر دیابت، زخم معده، آسم، اسکیزوفرنی و عفونت های ویروسی را نشان داده اند.

 شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :آوای سلامت

کد: 10820 تاریخ نشر: ۱۳۹۵ پنج شنبه ۲۸ بهمن بازدید: 1700 ساعت: 10:47 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تورم خوراکی‌ها در شهریور ماه اعلام شد ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
2 مقابله با عفونت ریه با این سبزیجات ۱۴۰۲ پنج شنبه ۲ شهريور
3 اعلام قیمت جدید انواع میوه و سبزیجات در بازار ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۷ تير
4 شماره ای برای گزارش گران فروشی میوه ۱۴۰۱ پنج شنبه ۲۵ اسفند
5 اینفوگرافیک/ آسنایی با ۸ ماده غذایی ضد سرطان ۱۴۰۱ دوشنبه ۲۴ بهمن
6 فواید رژیم غذایی گیاهی در پیشگیری از سرطان‌ها ۱۴۰۱ شنبه ۲۸ خرداد
7 «سوپ» میراثی نمادین برای رهایی از نژادپرستی و ظلم ۱۴۰۰ سه شنبه ۲۱ دي
8 تغذیه در آلودگی هوا چگونه باشد ۱۴۰۰ جمعه ۱۰ دي
9 افزایش طول عمر با مصرف زیاد میوه و سبزیجات ۱۴۰۰ دوشنبه ۲۶ مهر
10 رژیم های ممنوعه غذایی کدامند؟ ۱۴۰۰ سه شنبه ۷ ارديبهشت
11 مصرف کاهو خطر مرگ و میر کووید ۱۹ را آفزایش می دهد! ۱۳۹۹ يکشنبه ۵ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  رژیم غذایی تاثیری در افزایش یا کاهش میل جنسی مردان ندارد در جامعه ما گفته می شود غذاهایی که خاصیت گرمی دارن...

  چگونه غذا بخوریم تا فشار خون نگیریم وزارت بهداشت مجموعه‌ایی از دستورالعمل‌ها در رابطه ...

  مصرف زیاد نوشابه باعث فلج عضلانی می‌شود محققان هشدار دادند که مصرف زیاد نوشابه باعث می‌شود...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

ترین های اقتصادی سال ۱۴۰۰/ افت و خیز قیمت کالاهای اساسی پایگاه خبری لقمه: نوسانات بازار کالاهای اساسی،افزایش قیمت جهانی مواد غذایی،چالش های ایجاد شده در صادرات محصولات کشاورزی و تبعات حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی برای بخش،از جمله مهم ترین اخبار حوزه کشاورزی در سالجاری بود.
خواص انواع آب‌میوه و سبزیجات آب میوه ها و سبزیجات نه تنها بسیار خوش‌طعم، لذیذ و نشاط‌آور بوده، بلكه باعث ایجاد انرژی و حس جوانی می‌شوند.
آشنایی با هشت غذای نذری از عراق تا پاکستان یکی از مرسوم‌ترین رسم‌های ماه محرم و صفر، پخش کردن غذای نذری است. پختن نذری هم فقط محدود به ایران و ما ایرانی‌ها نمی‌شود بلکه خیلی از مسلمانان جهان در این ماه‌ها رسم تهیه غذای نذری دارند.
کدام سیب‌زمینی‌ها سمی هستند؟ سیب‌زمینی یکی از صیفی‌جاتی است که ضمن دارا بودن مواد مغذی مورد نیاز بدن، به طور طبیعی درصدی مواد سمی به نام سولانین در پوست و زیر پوست آن وجود دارد.