مصرف باقلا در افراد مبتلا به G۶PD منجر به 6 بیماری حاد میشود


پایگاه خبری لقمه: محققان هشدار می‌دهند باقلا می‌تواند برای افراد مبتلا به اختلال ژنتیکی موسوم به G6PD خطرناک باشد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، به گزارش « قدس آنلاین »،  باقلا سرشار از مواد مغذی است که ممکن است به درمان انواع ناخوشی ها و بیماری ها کمک کند. اما خوردن مقدار زیادی از این حبوبات می تواند موجب بروز نفخ شکم شده و حتی در موارد شدید، می تواند به مرگ منجر شود.

 

به گفته محققان مصرف باقلا برای افراد دارای اختلال «کمبود گلوکز-۶-فسفات دهیدروژناز» (G۶PD) می تواند خطرناک باشد. شایع ترین مشکل پزشکی مرتبط با G۶PD، کم خونی همولیتیک است که در این بیماری، گلبول های قرمز خون به سرعت نابود می شوند.

 

مصرف باقلا در افراد مبتلا به G۶PD منجر به تجربه خستگی، تنگی نفس، سنگ کیسه صفرا، یرقان، و همچنین، برخی اوقات،   مرگ می شود.

 

این واکنش می تواند تنها در حالت استنشاق گرده گیاه باقلا هم روی دهد که به فاویسم معروف است. سطح پایین G۶PD هم با فاویسم مرتبط است که به عواملی نظیر تعداد باقلاهای خورده شده، شدت کمبود G۶PD، و سایر موارد مرتبط با سلامت فرد و محیط تاثیرگذار بر واکنش بستگی دارد.

 

ترکیبات موجود در باقلا در زمان هضم موجب تشدید تولید گونه های اکسیژن واکنشی می شوند. این وضعیت به معنای وجود مولکول های تهدیدکننده بیشتر در بدن است و بدون آنزیم G۶PD، گلبول های قرمز خون متحمل آسیب بیشتری شده و درنهایت کم خونی همولیتیک اتفاق می افتد.

 

درحال حاضر هیچ درمانی برای کمبود G۶PD وجود ندارد.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :قدس آنلاین

کد: 10911 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۴ فروردين بازدید: 1329 ساعت: 7:53 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 سبزیجات غنی از پروتئین را بشناسید ۱۳۹۴ چهارشنبه ۱۹ فروردين
2 فوت و فن های پختن یک باقالی پلوی خوشمزه ۱۳۹۳ يکشنبه ۲۶ مرداد
3 دستور تهیه باقلاقاتق با مــایكروویو ۱۳۹۳ شنبه ۲۳ فروردين
4 روش تهیه باقلا قاتق ۱۳۹۲ دوشنبه ۴ آذر
5 نوسان تصنعی قیمت حبوبات در بازار ۱۳۹۲ سه شنبه ۱ مرداد
6 از آشپزی بهنوش بختیاری تا غذاهای مورد علاقه‌اش ۱۳۹۲ جمعه ۱۰ خرداد
7 فوت های کوزه گری در آشپزی ۱۳۹۲ شنبه ۲۸ ارديبهشت
8 چه کسانی که نباید باقلا بخورند؟ ۱۳۹۲ چهارشنبه ۲۵ ارديبهشت
9 این گلوله‌های خوشمزه! ۱۳۹۲ سه شنبه ۱۰ ارديبهشت
10 بخور نخورهای طب سنتی ۱۳۹۱ چهارشنبه ۲ اسفند


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  موادغذایی تصفیه کننده خون سم زدایی، امری مهم برای بهبود عملکرد اعضای بدن است...

  میوه، سبزی و لبنیات را با فاصله بخورید مدیر گروه تحقیقات تغذیه انستیتو تغذیه وزارت بهداشت...

  پروتئین زیاد ، علت از کارافتادن کلیه ها طبق بررسی ها هر آمریکایی 7 برابر و هر اروپایی 5 بر...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

روشی بامزه برای غلبه بر خوردن عصبی پایگاه خبری لقمه: خوردن عصبی مشکل میلیون ها انسان مانند شما است. اگر از نوسانات رژیم غذایی خسته شدید و می خواهید از شر خوردن عصبی خلاص شوید، یک راه به شما معرفی می کنیم که بدون غذا خود را آرام کنید.
شما هم استعداد چاقی دارید؟ بیشتر افراد چاق معتقد هستند که هیچ قصوری در چاق شدنشان مرتکب نشده‌اند و این استعداد ژنتیکی و خانوادگی آن‌هاست که باعث ایجاد چاقی شده است.
یا مصرف مارگارین ضرر دارد؟/تفاوت های کره حیوانی و گیاهی پایگاه خبری لقمه: یک کارشناس صنایع غذایی گفت: مارگارین بسته به کیفیت ماده اولیه و تکنولوژی به کار گرفته شده در فرآیند فرآوری می تواند ارزش غذایی خیلی خوب تا خیلی بد داشته باشد.
دریافت چربی های گیاهی طول عمر را افزایش می دهد پایگاه خبری لقمه: مطالعه روی بیش از ۴۰۰ هزار نفر که تا ۲۴ سال تحت نظر بودند، نشان می‌دهد کسانی که چربی رژیم غذایی خود را از گیاهان در مقایسه با حیوانات دریافت کرده‌اند، با احتمال مرگ بسیار کمتری روبرو بودند.