صفحه اصلی
-
درباره لقمه
-
تماس با ما
-
دبیرخانه دائمی مسابقات فرهنگی هنری سفره های ایرانی
مجله لقمه
صنایع و خدمات
لقمه یاب
میهمانی
سرگرمی
گالری
آخرین اخبار
کاهش مصرف آنتیبیوتیکها در جمعیت دامی کشور در دستورکار قرار گرفت
نقش تسهیلات بانک کشاورزی در تجهیز ناوگان مکانیزاسیون بخش کشاورزی
۳۶ تصفیهخانه جدید آب در حال ساخت است
نحوه بخشودگی جرایم مالیاتی پایانه های فروشگاهی اعلام شد
صادرات۱۰ هزار تنی و واردات ۳۰ هزار تنی چای سیاه کشور در امسال
چراغ مجله «تنور» روشن شد/ رویکرد فرهنگی و اجتماعی به غذا
۱۷ هزار و ۱۹۷ میلیارد ریال از مطالبات دارو پرداخت شد
افزایش ۳ میلیون تن ظرفیت جذب ماده خام کشاورزی در سال جاری
ماجرای فوت ۷۰ بیمار دیالیزی/ اصلاح خط تولید و پیگیری قضایی ماجرا
افزایش روسیه واردات میوه/نیاز روسیه به طیف گسترده محصولات کشاورزی
مجله لقمه
خبرها
طرز تهیه انواع غذا
پزشکی و سلامت
خواص خوراکی ها
رمز و راز خانهداری و آشپزی
رازهای کسب و کار
پیشنهاد آخر هفته
ویژه نامه لاغری و چاقی
تغذیه
بازاریابی و فروش
دین و غذا
دانستنی ها
دکوراسیون
رستورانداری
دارو
داستان خوراکی ها
معرفی صنایع غذایی ایرانی
صنایع غذایی خارجی
گزارش
یادداشت و مقاله
هنر و غذا
گوناگون
مهمانی
کتاب و نشریات
گردشگری و هتلداری
گزارش تصویری یا ویدئویی
سرگرمی
خبرهای مربوط به سایت لقمه و مسابقات سفره های ایرانی اسلامی
آگهی و اطلاعیه ها
جشنواره و نمایشگاه ها
نتایج نظرسنجی سایت لقمه
سایت لقمه
>
مجله لقمه
>
طرز تهیه انواع غذا
>
غذای ایرانی
>
این گلولههای خوشمزه!
این گلولههای خوشمزه!
اگر میخواهید یك غذای سنتی و خوشمزه طبخ كنید، بویژه اگر مهمان داشته باشید، كوفته را از یاد نبرید. غذایی خوشمزه و خوش آب و رنگ كه در اندازه و طعمهای مختلف طبخ میشود.
البته گوشت و برنج پای ثابت تمام كوفتههاست. كوفته برنجی، كوفته تبریزی، كوفته شوید باقلا، كوفته نخودچی و... جزو انواع كوفته محسوب میشود.
چند فوت كوفتهای
برای تهیه كوفته، نوع گوشت بسیار مهم است. میتوانید از گوشت گوسفند یا گوساله یا مخلوط این گوشتها استفاده كنید، ولی باید بدون چربی باشد. بهتر است گوشت را دو یا سه بار چرخ كنید.
نكته مهم دیگر در پخت كوفته، مالش مواد است باید مخلفات كوفته را آنقدر ورز دهید تا كاملا چسبناك شود و به دستتان بچسبد. نكته دیگر این است كه كوفتهها را باید در آب در حال جوشیدن بیندازید و شعله گاز هم زیاد باشد.
یادتان باشد وقتی یك كوفته را داخل ظرف انداختید، صبر كنید آب دوباره جوش بیاید سپس كوفته بعدی را بیندازید. اگر آب در حال جوش نباشد كوفته از هم باز خواهد شد.
همچنین دقت كنید بعد از اینكه تمام كوفتهها را درون قابلمه انداختید، در ظرف را نیمه باز بگذارید. مقدار آب كوفته هم كاملا بستگی به میل شما دارد. اگر میخواهید موقع میل غذا درون آب كوفته نان خرد كنید، آب بیشتری درون قابلمه بریزید. برای تهیه آب كوفته باید پیاز داغ درست كنید، مقدار پیاز داغ هم بستگی به تعداد كوفتهها دارد.
درون پیازداغ، زردچوبه هم بریزید. حالا مقداری آب روی پیازها ریخته و نمك و فلفل را همراه چند عدد آلو داخل آب كوفته بریزید و بگذارید تا جوش بیاید. میتوانید كمی رب گوجهفرنگی هم داخل آب بریزید تا خوشرنگتر شود.
موادی هم كه برای طعم بهتر كوفته در وسط این گلولههای خوشمزه میتوانید بگذارید، عبارت است از: آلو، قیسی، زرشك و كشمش.
كوفته تبریزی
برای تهیه كوفته تبریزی نیم كیلو گوشت چرخ كرده را با یك پیمانه برنج آبكش شده و یك پیمانه لپه كاملا پخته و له شده، مخلوط كنید. دو عدد پیاز را هم رنده كرده و آب آن را بگیرید و پیاز را به مواد اضافه كنید.
یك عدد تخممرغ را هم داخل مواد بشكنید و سبزی كوفته را نیز همراه با نمك و فلفل و زردچوبه به مواد اضافه كنید و خوب ورز دهید.
از مایه كوفته به اندازه یك پرتقال در دست بگیرید و درون آن را آلو، زرشك یا گردو بگذارید و كوفته را كاملا گرد كنید. برای اینكه مواد به دستتان نچسبد، دستتان را با آب سرد خیس كنید.
كوفته را در آب كوفته كه در حال جوشیدن است بیندازید. بعضی از خانمها كوفته تبریزی را بزرگتر درست میكنند و وسط كوفته تخممرغ پخته میگذارند.
بعضی از خانمهای آذربایجانی هم كوفتهای میپزند كه یك جوجه پخته درون آن جا میگیرد. برای اینكه چنین كوفتهای وا نرود، باید آن را میان یك تنظیف تمیز پیچید و بعد از اینكه پخته شد پارچه را باز كرد.
كوفته از نوعی دیگر
برای تهیه كوفته - غذای 4 نفر - نخودچی مقدار 400 گرم گوشت چرخ كرده را با 250 گرم آرد نخودچی، نمك، فلفل و كمی زعفران مخلوط كنید، كمی آب به آن اضافه كرده و خوب ورز دهید.
كوفته شوید باقلا هم از حدود نیم كیلو گوشت چرخ كرده و یك پیمانه برنج پخته آبكش شده و دو پیمانه باقلای سبز خلالی پخته تهیه میشود و مقداری شوید هم داخل كوفته میریزند.
یك عدد تخممرغ را هم به این مواد میزنند. نمك و فلفل و زردچوبه هم فراموش نشود. یادتان باشد این كوفته هم نیاز به ورز دادن زیادی دارد.
برای پخت كوفته گشنیز هم به گوشت چرخ كرده، آردنخودچی، برنج پخته شده و تخممرغ احتیاج داریم، ولی به جای سبزی معطر فقط از گشنیز استفاده میشود.
اگر میخواهید این نوع كوفته را تهیه كنید، باید تمام مواد را بجز گشنیز مخلوط كرده و خوب ورز دهید. در آخر گشنیزها را خرد كنید و داخل مواد بریزید و مخلوط كنید.
به اندازه یك نارنگی از مخلوط برداشته در دست فرم دهید و وقتیكه آب كوفته جوشید، كوفتههای آماده را درون آب بریزید و بگذارید تا 10 دقیقه بجوشد. بعد از 10 دقیقه آبغوره یا آبلیمو به آن اضافه كنید. خوب است وقتی كوفتهها را داخل آب ریختید چند عدد آلو هم داخل ظرف بریزید تا طعم كوفته بهتر شود.
طرز طبخ كوفته هویج هم به این صورت است كه حدود 300 گرم گوشت را با یك عدد پیاز رنده شده و سه عدد هویج متوسط رنده شده، مخلوط كرده، نمك، فلفل، زردچوبه، ادویه و یك قاشق آرد نخودچی به همراه یك عدد تخممرغ مخلوط كرده و خوب ورز دهید.
كوفته را با مرغ نیز میتوانید تهیه كنید. به این صورت كه یك عدد سینه مرغ را چرخ كرده، دو عدد پیاز را درون آن رنده كنید و مقداری سبزی را به این مواد بیفزاید.
دو عدد تخممرغ را با نمك، فلفل و زردچوبه به مواد اضافه كرده و خوب ورز دهید تا تمام مواد حالت چسبنده به خود بگیرد.
آن وقت مانند كوفتههای دیگر آن را طبخ كنید. هر نوع كوفتهای كه میپزید یادتان نرود نان سنگك و ترشی و سبزی خوردن هم سر سفره بگذارید. نوش جانتان. (جام جم - ضمیمه چاردیواری)
کد:
3759
تاریخ نشر:
۱۳۹۲ سه شنبه ۱۰ ارديبهشت
بازدید:
3772
ساعت:
5:45 عصر
نسخه چاپی
ارسال به دوست
اخبار مرتبط با این خبر
ردیف
تیتر
تاریخ
1
طرز تهیه كوفته ریحان
۱۳۹۳ پنج شنبه ۸ آبان
2
روش تهیه كوفته كباب
۱۳۹۲ چهارشنبه ۱۳ آذر
3
دستور پخت كوفته ریزه با سیبزمینی مناسب برای سحری
۱۳۹۲ يکشنبه ۶ مرداد
4
طرز تهیه كوفته كباب، وعدهای مناسب شام و سحر
۱۳۹۲ دوشنبه ۳۱ تير
5
چگونه از وارفتن كوفته تبریزی جلوگیری کنیم
۱۳۹۲ شنبه ۲۵ خرداد
6
روش تهیه كوفته كبابی گوشت و مرغ
۱۳۹۱ چهارشنبه ۱۱ بهمن
7
روش پخت كوفتـه سماق
۱۳۹۱ شنبه ۹ دي
8
دستور پخت كوفته ریزه با مرغ و سیبزمینی
۱۳۹۱ يکشنبه ۱۵ مرداد
نظرات
تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است
نظر شما
نام:
*
پست الکترونیکی:
*
نظر شما:
*
کد امنیتی:
کد امنیتی را وارد نمایید
گزارشات ویدئویی یا تصویری
آغاز یازدهمین گردهمایی راهنمایان گردشگری کشور در کرمانشاه
دومین و سومین روز از یازدهمین گردهمایی راهنمایان گردشگری کشور
اختتامیه یازدهمین گردهمایی راهنمایان گردشگری
نظرسنجی
عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
آدرس ایمیل درست نیست
مطالب بهداشتی و تغذیه ایی
قارچ را داغ داغ بخورید!
مهم نیست کدام نوع آن را انتخاب میکنید؛ صدفی یا مع...
مصرف شیر و فرآورده های لبنی برای چه کسانی مطلقا ممنوع است؟
اگر افراد از دوران کودکی و نوجوانی کلسیم کافی دریا...
هر یك كیلوگرم اضافه وزن، 5 درصد خطر ابتلا به دیابت را افزایش می دهد
معاون فدراسیون بین المللی دیابت با اشاره به اینكه ...
موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور
عضویت در سایت
ویژه علاقمندان آشپزی
قصد خرید خوراکی خاصی را دارید اینجا را ببینید
مسابقات فرهنگی هنری سفرهها
بازی آنلاین لقمه خور را تجربه کنید!
لقمه.کام
با کتابهای تغذیه و آشپزی آشنا شوید
گزارش و مقالات برگزیده
یازده نکته در مورد بهداشت در آشپزخانه
آشپزخانه به دلیل فعالیتهای گوناگونی که در آن انجام میشود، در صورت عدم رسیدگی به آن و عدم رعایت بهداشت، میتواند به یکی از آلودهترین نقاط خانه تبدیل شود. آلودگی آشپزخانه و یا ظروف و وسائل موجود در آن، میتوانند به آلودگی غذا و موادغذایی و در نهایت مسمومیت غذایی در افراد خانواده منجر شوند.
چرا همیشه به دنبال غذاهای خوش طعم هستیم؟
حتی اگر شما بعد از خوردن یک وعده غذایی احساس گرسنگی نکنید بازهم برای خوردن دسر آماده هستید.
کدام آبمیوه باعث کاهش وزن می شود
مصرف میوه و سبزی برای حفظ سلامت بسیار مفید است زیرا عملکرد مناسب اعضای کلی بدن را حفظ می کند. سبزی و میوه را می توان به صورت خام یا پخته مصرف کرد اما آب میوه خاصیت بیشتری دارد.
فیروزآباد قطب تولید گیاهان دارویی و عسل برگ / صادرات سالانه ۵۰ تن گیاهان دارویی به اروپا
پایگاه خبری لقمه: شهر فیروز آباد استان فارس در راستای معرفی قطبهای صنایع تبدیلی، به عنوان قطب تولید گیاهان دارویی به ویژه عسل برگ معرفی و اعلام شد، سالانه ۵۰ تن گیاهان دارویی این شهر به اروپا صادر میشود.
لقمه یاب
بازار
مجله لقمه
میهمانی
سرگرمی
RSS
درباره لقمه
تماس با ما
استفاده از کلیه مطالب فقط با ذکر منبع بلا مانع است