نوسان تصنعی قیمت حبوبات در بازار


مدیرکل دفتر نباتات و علوفه‌ای وزارت جهاد کشاورزی تاکید کرد: برای تامین بازار مصرف نیاز چندانی به واردات حبوبات نداریم اما بازار تعیین‌کننده قیمت‌هاست که در حال حاضر قیمت انواع حبوبات به صورت تصنعی با نوسان مواجه شده است.

به گزارش لقمه، دلاور حیدر‌پور، شرایط اقلیمی برای تولید حبوبات در کشور را مناسب ارزیابی و پیش‌بینی کرد: امسال حدود 850 هزار تن انواع حبوبات از مزارع کشور برداشت شود.

وی سطح زیرکشت نخود در کشور حدود 600 هزار هکتار برآورد شده که پیش‌بینی می‌شود میزان برداشت این محصول به حدود 350 هزار تن برسد.

حیدرپور افزود: کرمانشاه، لرستان، خراسان شمالی، کردستان، آذربایجان غربی و شرقی استان‌های عمده تولید‌کننده‌ نخود هستند و در حال حاضر برداشت این محصول به پایان رسیده است.

مدیر کل دفتر نباتات و علوفه‌ای وزارت جهاد کشاورزی گفت: در حال حاضر با توجه به پایان فصل برداشت نخود قیمت این محصول در استان‌های تولید‌کننده کاهش یافته به گونه‌ای که هر کیلوگرم نخود در استان کرمانشاه کیلویی 2000 تومان است.

آغاز صادرات نخود در صورت افت قیمت داخلی

حیدرپور ادامه داد: با توجه به درخواست تولید‌کنندگان و صادر‌کنندگان برای صادرات نخود اگر قیمت این محصول در بازار به کمتر از 2000 تومان برسد برای تثبت بازار مجوز صادرات این محصول صادر خواهد شد.

به گفته وی در حال حاضر صادر‌کنندگان بسیاری درخواست صادرات نخود به بازار‌های منطقه را دارند و در صورت لزوم می‌توان این محصول را به کشور‌هایی مانند عراق و افغانستان صادر کرد.

مدیر کل دفتر نباتات و علوفه‌ای وزارت جهاد کشاورزی پیش‌بینی کرد: امسال حدود 310 هزار تن لوبیا از 135 هزار هکتار از مزارع زیرکشت این محصول برداشت شود.

حیدرپور افزود: مراکز عمده تولید لوبیا استان‌هایی مانند چهارمحال و بختیاری، زنجان، فارس، گیلان، لرستان و مرکزی هستند که برداشت این محصول را از اواخر تابستان آغاز می‌کنند.

افزایش 50 هزار تنی تولید حبوبات در سال جاری

وی با بیان این‌که برداشت عدس تا 20 روز آینده ادامه دارد، گفت: سطح زیرکشت عدس در کشور حدود 160 هزار هکتار است که پیش‌بینی می‌شود میزان برداشت این محصول به حدود 95 هزار تن برسد.

مدیر کل دفتر نباتات و علوفه‌ای وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: استان‌های عمده تولید عدس در کشور آذربایجان شرقی، خراسان شمالی، فارس و قزوین هستند و تاکنون قیمت این محصول در بازار با نوسان مواجه نشده است.

به گفته‌ی حیدرپور برآورد‌ها در کشور نشان می‌دهد که میزان برداشت سایر حبوبات مانند باقلا، ماش و ... به حدود 100 هزار تن برسد.

وی اظهار کرد: میزان تولید و برداشت انواع حبوبات در کشور حدود 850 هزار تن برآورد شده است که نسبت به سال گذشته حدود 50 هزار تن افزایش تولید خواهیم داشت.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 4573 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ سه شنبه ۱ مرداد بازدید: 2582 ساعت: 11:09 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تهران در مسیر تبدیل به قطب گردشگری سلامت؛ صدور مجوز برای ۱۰ دفتر خدمات درمانی خارجی ۱۴۰۴ پنج شنبه ۲۷ تير
2 آیا مصرف زرده تخم مرغ برای کهنسالان مضر است؟ ۱۴۰۴ جمعه ۷ تير
3 نقشه جامع کاربری اراضی کشاورزی در حال تهیه و تدوین است ۱۴۰۴ سه شنبه ۴ تير
4 رعایت نکات تغذیه‌ای در شرایط کنونی کشور برای حفظ سلامت عمومی ۱۴۰۴ شنبه ۱ تير
5 آیا آب قند برای نوزاد ضرر دارد؟ ۱۴۰۴ چهارشنبه ۱ خرداد
6 کدام داروها به کبد افراد آسیب می زنند؟ ۱۴۰۳ يکشنبه ۵ اسفند
7 تغذیه مناسب برای کاهش استرس و مقابله با آلودگی هوا ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن
8 هشدار سازمان غذا و دارو در خصوص مصرف «ملاتونین» ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱۰ بهمن
9 اتلاف ٣٣ درصدی مواد غذایی در فرایند کاشت، داشت و برداشت ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
10 صادرات جو پرک ممنوع شد ۱۴۰۳ يکشنبه ۱ مهر
11 سند توسعه زنجیره ارزش گیاهان دارویی تدوین شد ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۹ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  عوامل تشدید کهیر را بشناسید متخصص پوست و مو می‌گوید با اینکه ۹۰ درصد موارد عام...

  آیا لبنیات غنی شده واقعا مفیدتر است؟ از نظر صنعتی عمل Fortification یا غنی‌سازی باید به...

  رژیم لاغری عاقلانه بگیرید یك برنامه غذایی كمتر از 1400 كیلوكالری باعث می‌شود...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

روش‌های مختلف ایجاد تنوع در منوی غذاهای رستوران پایگاه خبری لقمه: سرآشپزان می‌توانند با استفاده از خلاقیت و آزادی در آشپزی، تنوع بخشیدن به منوی غذاها را تجربه کنند. ایده‌ها و ترفندهای مختلفی وجود دارد که می‌تواند به آن‌ها در این زمینه کمک کند.
دست اندازهای جاده لاغری بخش زیادی از چاقی که در جامعه شاهد آن هستیم، به دلیل عادات بد غذایی است. غذاهای چرب، میان‌وعده‌های پر کالری، شیرینی‌ها و نوشیدنی‌های چاق‌کننده و عجله کردن در خوردن غذا از عوامل اصلی گسترش چاقی در جامعه است.
سفید بودن نان دلیل بر سلامت آن است؟ هرچه سبوس بیشتری از نان گرفته شود، مغز گندم سفید‌تر می‌شود اما نان از نظر مواد مغذی فقیر می‌شود.
بهترین روش چربی‌سوزی چیست عضو کمیته پزشکی فدراسیون جهانی تناسب اندام و بدنسازی گفت: برای تناسب اندام و چربی سوزی بدن سه راه استفاده از رژیم غذایی، ورزش مناسب و مصرف مکمل‌های چربی سوز توصیه می‌شود.