افزایش مجدد قیمت لبنیات چه بر سرِ سرانۀ مصرف می‌آورد؟


پایگاه خبری لقمه: نبود تناسب میان درآمد خانوارها و نرخ محصولات لبنی نگرانی هایی برای آحاد جامعه در برداشته که به موجب این امر برخی از خانوارها اقدام به کاهش و یا حذف آن از سبد غذایی خود کرده‌اند.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، شیر و لبنیات یکی از مهم ترین مواد غذایی در دنیا به شمار می رود که ترغیب و تشویق خانوارها نسبت به افزایش مصرف لبنیات امری ضروری است.

 
البته ناگفته نماند که تا چند روز آینده بررسی کارشناسی قیمت محصولات لبنی از سوی سازمان حمایت اعلام می شود، که این امر نگرانی هایی برای آحاد جامعه در برداشته، چراکه نبود تناسب میان درآمد خانوارها و نوسانات قیمت محصولات لبنی طی سال های اخیر موجب شده که برخی از خانوارها اقدام به کاهش و حذف آن در سبد غذایی خود نمایند.
 
حال جای سؤال است که با وجود وضعیت نامناسب سرانه مصرف گرانی مجدد لبنیات می تواند تأثیر منفی در این امر داشته باشد؟
 
رضا باکری دبیر انجمن صنایع لبنی در گفتگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی اظهار داشت: طبق آمارهای موجود، سرانه مصرف لبنیات حدود 68 الی 85 کیلو است.
 
به گفته وی با وجود آمارهای مختلف  نمی توان  درباره سرانه مصرف لبنیات اظهار نظر قطعی داشت.
 
باکری با انتقاد از سرانه پایین مصرف لبنیات در کشور افزود: حداقل سرانه مصرف  باید 165 کیلو باشد که این رقم با هر کدام از آمارهای ارائه شده، تفاوت معناداری دارد.
 
دبیر انجمن صنایع لبنی با اشاره به ضرورت تشکیل کمیته در شورای عالی سلامت، گفت: برای تحقق افزایش سرانه مصرف باید راهکارهای مختلف از سوی کارشناسان ارزیابی شود و به وزارتخانه ذی‌ربط ابلاغ شود تا بتوانیم به حداقل مصرف برای تلقی شدن کشور توسعه یافته دست یابیم.
 
باکری تصریح کرد: اگر افزایش قیمت لبنیات متناسب با  درآمد خانوار نباشد، می تواند تأثیر منفی در میزان مصرف داشته باشد.
 
سرانه مصرف لبنیات نصف میانگین جهانی است
 
محمد رضا گنجی مدیر عامل اتحادیه تعاونی های لبنی در گفتگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گفت: از مجموع سالانه 9 میلیون تن شیرخام، حدود 80 کیلو در داخل مورد استفاده قرار می گیرد و بخش دیگر صادر و مورد مصرف گوساله ها قرار می‌گیرد.
 
وی با اشاره به اینکه سرانه مصرف لبنیات در کشور ما نصف میانگین جهانی است، افزود: بر این اساس فرهنگ سازی مصرف لبنیات امری ضروری است و همواره رسانه ها می توانند، تأثیر بسزایی در این امر داشته باشند.
 
گنجی با اشاره به برنامه های وزارت جهاد مبنی بر افزایش تولید شیرخام بیان داشت: وزارت جهاد در نظر دارد که در برنامه ششم توسعه میزان تولید شیرخام به 19 میلیون تن برسد که در صورت تحقق این امر علاوه بر افزایش سرانه مصرف داخلی در بازارهای صادراتی به دلیل صادرات مستمر می توان حرفی برای گفتن داشت.
 
مدیر عامل اتحادیه تعاونی های لبنی در پاسخ به این سؤال که افزایش مجدد قیمت ها می تواند بر میزان سرانه مصرف تأثیر گذار باشد،تصریح کرد: اگر سازمان حمایت با افزایش قیمت محصولات لبنی موافقت نماید میزان آن رقمی نیست که بتواند لطمه ای به مصرف لبنیات خانوار وارد نماید.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :باشگاه خبرنگاران جوان

کد: 11087 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۳ تير بازدید: 2225 ساعت: 12:22 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 برنج ایرانی پائین کشید/ تداوم کاهش قیمت به نفع مصرف کننده ۱۴۰۴ سه شنبه ۱۵ مرداد
2 توزیع برنج تنظیم بازار در گناوه آغاز شد/قیمت مصوب هر کیلو ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۳ مرداد
3 قیمت نان‌ تهرانی ها ۳۰ تا ۵۲ درصد افزایش یافت ۱۴۰۴ جمعه ۱۱ مرداد
4 حبوبات در مسیر کاهش قیمت/هر کیلو لوبیا چیتی ۱۰۰ هزار تومان پایین آمد ۱۴۰۴ پنج شنبه ۱۰ مرداد
5 افزایش قیمت کالاهای اساسی ممنوع شد ۱۴۰۴ سه شنبه ۸ مرداد
6 افزایش قیمت کالا و خدمات تا اطلاع ثانوی ممنوع ۱۴۰۴ يکشنبه ۹ تير
7 قیمت محصولات لبنی دوباره افزایش یافت ۱۴۰۴ شنبه ۸ تير
8 قیمت هر بسته شکر ۶۵ هزار تومان ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۲ خرداد
9 نتیجه جلسه ستاد تنظیم بازار گوشت در هاله‌ای از ابهام ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۲ خرداد
10 چرا شکر بیش از یک ماه است که توزیع نشده+ جدول قیمت کالاها ۱۴۰۴ چهارشنبه ۸ خرداد
11 انتقاد رئیس اتاق اصناف تهران از گرانی نان ۱۴۰۴ سه شنبه ۷ خرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  دوری از اضافه وزن در رستوران از نخستین نیازهای بشری، تهیه و تدارک غذای کافی، من...

  بایدها و نبایدهای اهدای‌خون پایگاه خبری لقمه: سازمان انتقال خون برای اطمینان ا...

  جویدن آدامس گاهی شکل صورت را تغییر می‌دهد نحوه جویدن که یک عمل طبیعی است، روی سلامت تاثیر می...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

چرا باید تا می توانیم میوه و سبزی بخوریم؟ آیا می دانید چرا توصیه به خوردن میوه و سبزی فراوان است؟ بیشتر حجم میوه مانند بدن انسان از آب تشکیل شده است. همانطور که ۸۰ درصد وزن بدن ما از آب تشکیل شده ۸۰ درصد حجم میوه ها را نیز آب تشکیل می دهد. تنها ماده غذایی که برطرف کننده تمام نیازهای بدن می باشد میوه است هیچ ماده غذایی وجود ندارد که ۸۰ درصد آب داشته باشد مگر میوه البته سبزیها نیز حاوی مقادیر زیادی آب هستند.
رابطه خاطره غذاخوردن با کنترل اشتها خاطره خوردن یک وعده غذایی حجیم می‌تواند تا ساعتها پس از آن احساس گرسنگی کمتری به فرد منتقل کند.
هر قرص را چه موقع باید خورد؟ بسیاری از ما مجبوریم برای پیشگیری یا درمان خود هر روز دارو بخوریم اما آیا می‌دانید هر دارویی را باید در زمان مناسبش در روز مصرف كرد؟ تحقیقات نشان داده خوردن داروها در زمان نادرست نه تنها اثر آنها را كم می‌كند بلكه در بعضی موارد ممكن است برای بدن مضر باشد. برای مثال خوردن داروهایی مانند داروی درمان آرتروز، پوكی استخوان یا سوزش معده در زمان مناسب می‌تواند تاثیر شگفت‌انگیزی روی میزان اثر آنها داشته باشد و زمان بهبود شما را به‌طور چشمگیری كاهش دهد.
غذاهای کاهش دهنده استرس تنش و استرس چیزی است که همه ما داریم اما تفاوت در نحوه برخورد با آن است. مدیریت استرس وسیله ای قدرتمند در کسب بهبودی است. چون استرس زیاد، بر سلامت جسمی اثر می گذارد.راه های زیادی برای مقابله با آن وجود دارد که یکی از آن ها رعایت رژیم غذایی است.