آیا با خوردن لواشک و آلوچه لاغر می شویم؟


قره قروت، آلوچه و لواشک از محبوب ترین تنقلات به شمار می روند. این خوراکی ها مانند بسیاری از مواد غذایی هم فوایدی دارند و هم مضراتی.

به گزارش لقمه، از آنجایی که لواشک و آلوچه از میوه های مختلف تهیه می شوند، بسیاری از مواد مغذی مفید موجود در میوه ها مانند مواد معدنی، فیبر، رنگدانه ، آنتی اکسیدان ها و فیتوکمیکال ها (مواد شیمیایی گیاهی) در لواشک و آلوچه نیز یافت می شوند. البته نمی توان گفت این تنقلات همه مواد مغذی میوه ها را دارا می باشند، زیرا بسیاری از ویتامین ها از جمله ویتامین C موجود در میوه ها در اثر فرآیندهای تولید آلوچه و لواشک همچون خرد کردن، خشک کردن و حرارت تخریب می شوند.

یکی از مزایای این تنقلات این است که به راحتی قابل حمل و نگهداری هستند. این نکته به ویژه در مورد افرادی که ساعات طولانی از روز را بیرون از منزل هستند مانند افراد شاغل و دانش آموزان حایز اهمیت است. این افراد اغلب نمی توانند میوه تازه همراه داشته باشند اما برگه های خشک، آلوچه و لواشک به راحتی قابل حمل و مصرف بوده و زود فاسد نمی شوند.

بزرگ ترین ضرر قره قروت، آلوچه یا میوه هایی که به لواشک تبدیل می شوند، ترش بودن و اسیدیته بالای آنها است. این ترکیبات اسیدی در طولانی مدت موجب تحلیل و فرسایش مینای دندان ها می شوند. البته شستن دهان، نوشیدن آب و مسواک زدن این مشکل را رفع می نماید.

این تنقلات به افرادی که ترشح اسید معده در آنها بالاست توصیه نمی شود زیرا موجب تشدید عوارض گوارشی در آنها می گردد.

برخی افراد معتقدند این تنقلات ترش کالری ندارند و در مقابل به کاهش وزن و لاغر شدن نیز کمک می کنند. این باور کاملا غلط است. زیرا همه این تنقلات ترش دارای کالری بوده و همچنین با تحریک ترشح اسید معده، فرآیند هضم و جذب را نیز افزایش می دهند. بنابراین مصرف بی رویه آنها موجب افزایش وزن و چاقی می شود.

در میان تنقلات ترش، قره قروت حاوی کلسیم است اما نباید جایگزین لبنیات شود. کلسیم مورد نیاز بدن را از طریق شیر، ماست، دوغ کم نمک و پنیر تامین کنید و قره قروت را تنها به عنوان یکی از تنقلات و میان وعده های گاه گاهی در نظر بگیرید.

یکی از مهم ترین نکاتی که در مورد قره قروت، لواشک و آلوچه باید مد نظر قرار داد این است که این تنقلات اغلب حاوی میزان زیادی نمک هستند بنابراین در مصرف آنها باید اعتدال را رعایت نمود. این نکته به ویژه در مورد افرادی که محدودیت مصرف سدیم دارند مانند بیماران مبتلا به پرفشاری خون حایز اهمیت است. 

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :سیمرغ

کد: 4036 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ جمعه ۱۰ خرداد بازدید: 7032 ساعت: 12:59 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 11/6 میلیون تن کالا در شش ماه اول از بوشهر صادر شده است ۱۳۹۹ چهارشنبه ۳۰ مهر
2 ممنوعیت مصرف ۱۰۸۲ فقره کود وارداتی یا تولیدی ۱۳۹۵ يکشنبه ۸ اسفند
3 تقویت ناخن ها با این مواد غذایی ۱۳۹۵ پنج شنبه ۲۸ بهمن
4 ادامه تناقض گویی مسئولان درباره تولید و واردات محصولات دستکاری شده ژنتیکی ۱۳۹۴ دوشنبه ۲ شهريور
5 راهنمای خرید و نگهداری ظروف و اشیای نقره ۱۳۹۳ چهارشنبه ۷ خرداد
6 خواص درمانی بولاغ اوتی یا علف چشمه ۱۳۹۲ يکشنبه ۱۲ آبان
7 همه چیز در مورد خاویار ۱۳۹۲ سه شنبه ۲۸ خرداد
8 مقصود از فایده‌های نهفته در نوشابه‌های الکلی ۱۳۹۱ دوشنبه ۷ اسفند
9 کشک و قره قوروت دشمن پوکی استخوان ۱۳۹۱ دوشنبه ۲۳ بهمن
10 گزارش تصویری / گوسفند ایرانی ۱۳۹۱ دوشنبه ۱۵ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  زرده تخم‌مرغ به اندازه سیگار مضر است! لقمه: نتایج یك آزمایش جدید نشان داده است كه وقتی ص...

  دیابت هر 6 ثانیه یک قربانی می گیرد هر 6 ثانیه یک نفر در جهان بر اثر ابتلا به قند خون ...

  شکلات شیری یا شکلات تلخ! لقمه: شکلات حاوی آنتی اکسیدان های مختلفی از جمله ف...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

مصرف روزانه ۵ وعده سبزی و میوه/ توجه به نکات بهداشتی سبزی و میوه تازه فواید زیادی دارند و کارشناسان تغذیه توصیه می کنند روزانه حداقل ۵ وعده سبزی و میوه مصرف شود.
چرا صبحانه ایرانی یکی از بهترین‌هاست؟ تاکنون مطالب بسیاری درباره اهمیت صبحانه به‌عنوان اولین وعده غذایی روز نوشته‌ایم و با کارشناسان بسیاری در رابطه با مشخصات این وعده گفت‌وگو كرده‌ایم...
به آجیل "نه" نگویید مغزها از جمله گردو، بادام، فندق و ... به عنوان یک میان وعده سالم به حفظ سلامتی شما کمک می کنند. شرایط نگداری این گروه از مواد غذایی آسان بوده و به راحتی در محیط کار، دانشگاه و مدرسه قابل مصرف هستند.
نشانه‌‌ های بیماری وبا چیست؟ وبا، یکی از بیماری‌های اسهالی است. بیماری ناشی از سمی است که توسط میکروب در روده افراد بیمار ترشح می‌شود. وبا در دو تا پنج درصد بیماران، اسهال شدید ایجاد می‌کند که شبیه آب برنج بوده و بی‌بو است یا گاهی بوی ماهی می‌دهد. اسهال شدید آبکی، استفراغ بدون احساس تهوع قبلی و عطش فراوان از علائم بیماری وبا هستند. نکته قابل توجه در بیماری وبا این است که در این بیماری، ‌دل درد یا دل پیچه وجود ندارد.کارشناسان بهداشتی توصیه می‌کنند در صورت وجود علائم فوق، فورا باید به نزدیک‌ترین مرکز درمانی مراجعه شود.