آیا رژیم غذایی کم کالری برای بدن مضر است؟


پایگاه خبری لقمه: شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد دریافت کمتر از ۸۰۰ کیلوکالری در روز و رژیم‌های غذایی خیلی کم کالری، اثرات زیانباری را برای استفاده‌کنندگان به بار می‌آورند.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، رژیم‌هایی که ۸۰۰-۲۰۰ کیلوکالری انرژی تولید می‌کنند، در دسته رژیم‌های لاغری بسیار کم کالری قرار می‌گیرند.

 
اغلب این رژیم‌ها این خصوصیات را دارند:
 
کم کالری، اما نسبتا پرپروتئین می‌باشند. میزان پروتئین در روز ۰/۸ تا ۱/۵ گرم برای هر کیلوگرم وزن بدن است.این رژیم‌ها باید طوری طراحی شوند که تمام نیاز ویتامین و مواد معدنی، الکترولیت‌ها و اسیدهای چرب ضروری را در حد میزان توصیه شده روزانه (RDA) تامین کنند.
 
اما میزان انرژی آن در کمتر از حد RDA نباشد.
 
این رژیم‌ها ۱۶-۱۲هفته طول می‌کشند. بزرگ‌ترین مزیت آنها در این است که به سرعت وزن را کم می‌کنند.به دلیل عوارض جانبی، فقط در صورتی توصیه می‌شود که BMI فرد بالای ۳۰ و برنامه رژیم غذایی فرد همراه با روان درمانی باشد تا موفقیت‌آمیز شود.
 
گاهی نیز ممکن است این رژیم‌ها برای افرادی که BMI آنها بین ۳۰-۲۷ است و عوامل خطرسازی دارند، تحت نظر تیم درمانی توصیه شود.این رژیم‌ها اولین بار در اوایل دهه ۱۹۷۰ رایج شد و خیلی‌ها را به عوارض گسترده و غیرقابل جبران گرفتار نمود.در هر حال بهبود فرمول آن و توجه به پروتئین‌های با کیفیت بالا در افرادی که چاقی آنها زندگی‌شان را تهدید می‌کند، مهم است.
 
مضرات رژیم غذایی کم کالری درمان با VLCD VLCD چیست مضرات رژیم غذایی کم کالری درمان با VLCD VLCD چیست
 
اکثر رژیم‌های خیلی کم کالری یا VLCD به یکی از دو حالت موجود اجرا می‌شوند:
۱- رژیم اصلاح شده پر پروتئین حاوی ۱/۵ گرم برای هر کیلوگرم وزن ایده‌آل از منابع پروتئینی به شکل گوشت، مرغ و ماهی است که کربوهیدرات ندارد و چربی آن فقط از طریق منابع پروتئینی جبران می‌شود.
 
در این رژیم دفع نیتروژن بالا است و حدود ۲۳-۱۱ گرم در روز در چند روز اول است که به سرعت از مقدار آن کم می‌شود تا به حد ثابت برسد.
 
می‌توان با افزودن ۱۰۰ گرم کربوهیدرات به این رژیم، مانع از دست رفتن بعدی نیتروژن شد.
 
۲- دومین روش رژیم‌های خیلی کم‌کالری VLCD که رایج‌تر است، از رژیم مایعات که براساس شیر و تخم‌مرغ است، استفاده می‌شود.
 
این رژیم ۷۰-۳۰ گرم پروتئین، ۴۵-۳۰ گرم کربوهیدرات و مقدار کمی چربی دارد. استفاده از رژیم‌های VLCD به آموزش دقیق و پیگیری نیاز دارد.
 
اثرات درازمدت آن زمانی نشان داده می‌شود که همراه با اصلاح شیوه زندگی باشد و فعالیت بدنی و توصیه‌های تغذیه‌ای برای حفظ وزن کم شده، را داشته باشد.
 
مشکلات قلبی شامل مرگ ناگهانی، خطرات از دست رفتن پتاسیم و از دست رفتن پروتئین بدن (۲۰ گرم به ازای هر کیلوگرم کاهش وزن)، از عوارض آن به شمار می‌رود.
 
الکترولیت‌های سرم را باید در صورت لزوم اندازه‌گیری کرد و اگر لازم بود، مکمل تجویز گردد.
 
علاوه بر آن رژیم‌های VLCD ممکن است منجر به افزایش دفع ادراری کتون‌ها شود که با دفع کلیوی اسیداوریک تداخل دارد.
 
چرا که مقدار اسیداوریک سرم افزایش یافته و موجب نقرس می‌شود.
 
مقادیر بالاتر کلسترول سرم ناشی از متابولیزه کردن ذخایر چربی، خطر سنگ صفرا را افزایش می‌دهد.
 
واکنش‌های دیگری که اتفاق می‌افتد، شامل عدم تحمل سرما، خستگی، سردرد، اضطراب، اسهال یا یبوست، خشکی پوست، نازک و تنک شدن مو، کم‌خونی و اختلالات قاعدگی است.
 
در مورد انتخاب افراد جهت درمان شدن با VLCD باید به این مسائل توجه کرد
 
۱- دارای حداقل ۳۰ درصد اضافه وزن و یا BMI ،۳۰ به بالا داشته باشند.
 
۲- دارای شرایط پزشکی زیر نباشند: شیردهی، بارداری، سرطان، بیماری کبدی، اختلال کلیوی، اختلال قلبی یا اختلالات روانی جدی.
 
۳- همراه رژیم درمانی باید رفتارهای فرد نیز اصلاح شود تا کاهش وزن حفظ گردد.
 
۴- همراه درمان به نحوه حفظ وزن کاهش داده شده هم توجه شود.
 
رژیم‌های خیلی کم کالری یا VLCD باید مدت آن بین ۲-۴ هفته با رژیم ۱۲۰۰ کیلوکالری متعادل، شروع شود و برای کاهش خطرات ناشی از کاهش پروتئین‌های بدن و مشکلات قلبی، باید بین ۲ الی ۱۶ هفته محدود و فرد کاملا تحت مراقبت باشد.
 
افراد باید حداقل ۱۲ ماه تحت مراقبت باشند تا وزنشان حفظ شده و این مراقبت تا زمانی ادامه یابد که خود فرد بتواند غذا خوردنش را خصوصا در موارد استرس، کنترل کند.
 
بعضی افراد حتی بعد از این مدت هم به پیگیری نیاز دارند و باید همچنان ورزش هوازی انجام دهند تا کاهش وزن آنها پایدار بماند.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :سلامتی

کد: 11119 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۴ تير بازدید: 2285 ساعت: 12:39 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 چگونه اسید معده را در ماه رمضان کنترل کنیم؟ ۱۴۰۴ چهارشنبه ۷ فروردين
2 بهترین تغذیه در روزهای بسیار سرد ۱۴۰۳ دوشنبه ۶ اسفند
3 «نستله»؛ حمایت از رژیم کودک کُش تا جعل علامت استاندارد ایران ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
4 خواص شگفت انگیز خرفه برای کودکان و بزرگسالان+عوارض ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
5 بایدها و نبایدهای تغذیه ای در دوران بارداری ۱۴۰۳ سه شنبه ۱۸ دي
6 یافته های جدید از فواید رژیم غذایی غنی از اُمگا ۳ برای پروستات ۱۴۰۳ پنج شنبه ۶ دي
7 خوردن این میوه‌ اثرات منفیِ تغذیه ناسالم را کاهش می‌دهد ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۲ آذر
8 ممانعت اسرائیل از رسیدن 80 درصد کمک‌های غذایی به مردم غزه ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ شهريور
9 دریافت چربی های گیاهی طول عمر را افزایش می دهد ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ مرداد
10 کاهش خطر آلزایمر با کمک رژیم غذایی مدیترانه‌ای ۱۴۰۳ جمعه ۱۹ مرداد
11 آیا چاقی و اضافه وزن دیابت می‌آورد؟ ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  میز شام سالم با این 19نکته لقمه: یکی از نکاتی که در مهمانی‌های سالم باید رعای...

  کلسیم سازترین محصول لبنی را بشناسید! خامه و بستنی به دلیل اینکه در ساختار آنها بیشتر مو...

  پرخوری پس از ماه رمضان ممنوع لقمه: در روزهای اول پس از ماه رمضان، از مصرف غذاها...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

غذاهای مرگ ‌آور، مهمان سفره ایرانی ‌ها «شکم سیر باشد، چه گندم چه جو» این اصطلاحی است که ما ایرانی‌ها صدها سال قبل، برای لزوم قناعت‌ورزی تکرار کرده‌ایم، اما این روزها دیگر نه‌ فقط مهم است شما چه می‌خورید، بلکه این که شما چه چیزی نمی‌خورید، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.
یارانه گندم و نان و مسئله محدودیت فروش نان پایگاه خبری لقمه: آیا محدودیت فروش نان واقعیت دارد؟ قرار است صحت و سقم این موضوع در کارگروه آرد و نان طی روزهای آتی با حضور سازمان های متولی و تشکل های بخش خصوصی مورد بررسی قرار گیرد.
شش خوراکی زمستانی شگفت انگیز را بشناسید بسیاری از محصولات غذایی زمستان ممکن است برای مردم ناآشنا باشند اما غذاهایی که می توان با آنها تهیه کرد، برای بالا بردن سیستم ایمنی بدن بسیار مفید هستند.
خطر مصرف زیاد عسل و مربا در صبحانه پایگاه خبری لقمه: عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در خصوص صبحانه و تغذیه سالم توضیحاتی داد.