حد مجاز مصرف ویتامین D


اولین مطالعه در زمینه عوامل غلظت ویتامین D و پارامترهای آن توسط محققان فرانسوی انجام شد.

 به گزارش لقمه، محققان انستیتو ملی سلامت و تحقیقات پزشکی «انسرن» برای پی بردن به عوامل موثر ویتامین D در خون، 1800 بزرگسال را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند.

پروفسور «ماتیلد توریه» محقق اپیدمیولوژی تغذیه با همکاری نویسنده این مقاله تحقیقاتی در زمینه عوامل غلظت ویتامین D انجام دادند؛ این اولین مطالعه در زمینه عوامل غلظت ویتامین D و بسیاری از پارامترهای آن: قرار گرفتن در معرض آفتاب، نوع پوست، حساسیت پوست به نور خورشید، مصرف رژیم غذایی که دارای ویتامین D هستند، اطلاعات اجتماعی، ساخت، شیوه زندگی و پلی مورفیسم ژنتیکی در نظر گرفته شده است.

ویتامین D و عوامل موثر آن در سطح خون:

محققان برای اولین بار بیانیه‌ای هشدار دهنده ارائه داده‌اند؛ نتایج مطالعه انجام شده نشان داد بیش از نیمی از افراد مخصوصاً در فرانسه با کمبود ویتامین D با غلظت کمتر از 20 نانوگرم در هر میلی‌لیتر خون و 15درصد میلی‌لیتر کمبود مواجه هستند در صورتی که باید حداقل ویتامین D درسطح خون بین 30 و 45 نانوگرم باشد.

محققان دریافتند این کمبود در درجه اول بر اثر عوامل مختلف به وجود می‌آید: جنسیت (زن بودن)، سن، عدم قرار گرفتن در معرض نور خورشید، مصرف الکل و عدم فعالیت؛ با این حال داشتن رژیم غذایی که حاوی ویتامین D است به میزان زیادی آن را تغییر می‌دهد.

ویتامین D برای سلامت بدن ضروری است و توسط آن کلسیم به استخوان می‌رسد و از بیماری‌های قلبی جلوگیری می‌کند.

«ماتیلد توریه» یکی از محققان گفت: در میان تمام این عوامل برخی قابل تغییر و اصلاح هستند اما در صورتی که شخص یک شیوه زندگی سالم داشته باشد و در مصرف موادغذایی تعادل برقرار کند؛ هر شخص باید روزانه در معرض آفتاب خفیف قرار گیرد زیرا برای بدن مفید است اما در مورد آفتاب گرفتن باید مراقب باشد، روزانه چند بار بیرون رفتن برای بدست آوردن مقدار کافی ویتامین D از نور آفتاب لازم است.

به یاد داشته باشید مصرف ویتامین D باید حتماً با مشاوره پزشک انجام شود؛ برای یک رژیم غذایی درست فواید و مضرات این ویتامین در ادامه آمده است که می تواند تا حدودی به شما کمک کند.

فواید ویتامین D :

کمک به بهینه سازی سوخت و ساز کلسیم

کمک به بهینه سازی سوخت و ساز فسفر

کمک به جلوگیری از دیابت نوع 2 ،مقاومت انسولین، فشار خون بالا، حمله قلبی، آمبولی مغزی، نارسایی قلبی

کمک به جلوگیری از افتادن دراثر ضعف عضلانی

کمک به پیشگیری از پوکی استخوان

فعالیت انسولین و تعادل سطح قند در خون

تنظیم سیستم ایمنی بدن

تنظیم فشار خون

کاهش خطر ابتلا به التهاب بیش از حد

کاهش خطر ابتلا به برخی عفونت‌های باکتریایی

ثبات خلق و خوی در افراد مسن

کمک به جلوگیری از خستگی مزمن

پیشگیری از انواع سرطان‌ها: مثانه، سینه، روده بزرگ؛ تخمدان، پروستات و ...

 

علائم و نشانه‌های کمبود ویتامین D:

کمبود ویتامین D موجب پوکی استخوان در بزرگسالان و نرمی استخوان در کودکان می‌شود.

درد عضلانی و ضعف عضلات

زمین خوردن مکرر

درد استخوان، شکستگی استخوان به طور مکرر

توقف رشد کودکان

آسم در کودکان به ویژه از نوع شدید

اختلال درعملکرد شناختی به خصوص در افراد مسن

ضعیف شدن سیستم ایمنی

کمبود انرژی و خستگی مزمن

افسردگی به خصوص در افراد مسن

سمی بودن:

مصرف بیش از حد ویتامین D یا D2 یا D3 باعث می‌شود روده بیش از حد کلسیم جذب کند و سطح کلسیم در خون افزایش پیدا می‌کند، کلسیم بیش از حد در خون می‌تواند در بافت‌های نرم مانند قلب و ریه‌ها رسوب کند این رسوبات توانایی بدن را کاهش می‌دهند.

مصرف بیش از حد باعث:

از دست دادن اشتها

تهوع

استفراغ

بالا رفتن فشارخون

سنگ کلیه

اختلال عملکرد کلیه

اختلال رشد

ضعف عضلانی

مواد غذایی غنی از ویتامین D و مقدار ویتامینی که دارا هستند:

فراورده‌های لبنی

شیر غنی از ویتامین D است

شیر بدون چربی 1 فنجان 2.5 میکروگرم

پنیر

تخم‌مرغ 1 عدد 0.5 میکروگرم

کره

خامه

ماهی ساردین کنسرو شده 100 گرم بدون سس 12.5 میکروگرم

ماهی خال مخالی 100 گرم 9.4 میکروگرم

ماهی قزل آلا پخته شده 100 گرم 9 میکروگرم

ماهی تن کنسرو شده 100 گرم 5.9 میکروگرم

صدف

قارچ 6.5 میکروگرم

غلات غنی از ویتامین D هستند.

 

بازگشت به صفحه نخست

 


نقل از :فارس

کد: 7442 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ شنبه ۱۲ مهر بازدید: 2955 ساعت: 5:50 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تاثیر ویتامین B۳ در کاهش خطر مرگ ناشی از کبد چرب ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲ اسفند
2 اهمیت طبخ غذا با روغن های گیاهی ۱۴۰۲ چهارشنبه ۸ شهريور
3 توصیه هایی برای مصرف کنندگان وارفارین ۱۴۰۲ يکشنبه ۸ مرداد
4 خواص خربزه و هندوانه/میوه های غنی از ویتامین ۱۴۰۲ چهارشنبه ۴ مرداد
5 ایرانی ها باید ویتامین D از کودکی تا سالمندی مصرف کنند ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۴ اسفند
6 خواص درمانی لبو را بدانید ۱۴۰۱ چهارشنبه ۷ دي
7 در آلودگی هوا چه بخوریم چه نخوریم؟ ۱۴۰۱ دوشنبه ۳۰ آبان
8 آشنایی با خواص گوشت بلدرچین برای طبع های سرد ۱۴۰۱ شنبه ۷ آبان
9 کمبود ویتامین D با افزایش ریسک مرگ زودهنگام مرتبط است ۱۴۰۱ پنج شنبه ۵ آبان
10 کاهش گرگرفتگی یائسگی با رژیم غذایی گیاهی کم چرب ۱۴۰۱ پنج شنبه ۵ آبان
11 تغذیه برای بهبود آنفولانزا ۱۴۰۱ دوشنبه ۲ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  شادابی پوست با پنج اکسیر جوانی زیبایی و جوانی برای همه مهم است.شما میتوانی بدون م...

  غذای گلادیاتورها را دوباره به سفره‌ها بیاوریم یک کارشناس تغذیه معتقد است، نان جو یکی از بهترین ا...

  درباره حساسیت غذایی كودكان چه می‌دانید لقمه: حدود شش درصد كودكان در سه سال ابتدایی زندگی ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

تشخیص علت کمبود وزن، اولین قدم برای درمان لاغری یک متخصص تغذیه با اشاره به اینکه اولین گام در درمان لاغری تشخیص علت کمبود وزن است، گفت: بررسی تاریخچه پزشکی، میزان مصرف غذایی فرد، کمبودهای تغذیه‌ای و همچنین عادت غذایی اولین کاری است که باید در خصوص تعیین رژیم غذایی برای این افراد انجام شود.
به دور ماندن از اضافه وزن و چاقی با این کارها اضافه وزن و چاقی یکی از معضلات انسان امروزی است. تغییر شیوه زندگی از یک سو و تغییر عادات غذایی و تمایل به مصرف غذاهای آماده و فوری (فست فودها)، غذاهای خیابانی و پرکالری از سوی دیگر روند اضافه وزن و چاقی و به موازات آن بیماری‌های ناشی از چاقی و اضافه وزن مانند دیابت، فشار خون، بیماری‌های قلبی، عروقی و ... روند رو به افزایشی را در کشور دارد و به این دلیل هزینه‌های درمان و مراقبت از این بیماری‌ها بار مالی زیادی را به دوش دولت و خانواده‌ها خواهد گذاشت.
اطلاعات کلی از آووکادو Avocado پایگاه خبری لقمه: هدف ما در این مقاله، آشنایی بیشتر با خواص و ویژگی‌های منحصر به فرد این میوه‌ی مفید است.
مواد غذایی ممنوع برای کودکان زیر یک سال غذای كمكی خانگی كه در خانه تهیه می شود بر آنچه كه به صورت تجاری و در قوطی های آماده در دسترس خانواده ها قرار می گیرد ارجحیت دارد.