اجرای عملیات کشاورزی حفاظتی در سه میلیون هکتار از اراضی کشور


پایگاه خبری لقمه: مسئول طرح کشاورزی حفاظتی معاونت زراعت وزارت جهادکشاورزی از پیش بینی برنامه ششم توسعه برای اجرای عملیات کشاورزی حفاظتی در سه میلیون هکتار از اراضی کشور خبر داد و گفت: 60 درصد این عملیات در اراضی دیم و 40 درصد در اراضی آبی اجرا می شود.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، روز سه شنبه روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی، فرزاد زلقی در نشست کشاورزی حفاظتی در تبریز با اعلام اینکه 10 استان به عنوان قطب و یا کانون تحقیقات کاربردی کشاورزی حفاظتی انتخاب شده است، ادامه داد: برای آن که کشاورزی مرسوم به سمت کشاورزی حفاظتی سوق پیدا کند، به تغییر رویکرد نیاز داریم و نخستین گام برای این تغییر رویکرد در جامعه کشاورزی، آموزش بهره برداران است. 

 
وی مدیریت بقایای گیاهی، انجام حداقل عملیات خاک ورزی، تناوب و توجیه اقتصادی تولید را از اصول کشاروزی حفاظتی برشمرد و خاطرنشان کرد: اجرای طرح کشاورزی حفاظتی از سال 1386 و در سطح 150 هکتار در چهار استان به صورت آزمایشی آغاز شد.
زلقی گفت: کشاورزی حفاظتی با هدف تولید پایدار و حفظ منابع آب و خاک برای نسل آینده اجرا می شود.
 
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی هم گفت: کشاورزی حفاظتی یک ضرورت مهم در امنیت غذایی است. 
ایوب ایرانی فام با اشاره به این که 365 هزار هکتار از اراضی زراعی آذربایجان شرقی بصورت دیم و 85 هزار هکتار بصورت آبی به کشت گندم اختصاص دارد، اظهارکرد: متوسط سالانه بارندگی زراعی در استان 250 تا 280 میلی متر است که از نظر کارشناسان کشاورزی ارقام مطلوبی برای زراعت محسوب نمی شود.
 
وی با اشاره به تغییرات اقلیمی استان در سالهای اخیر گفت: در سالجاری تا بیستم فروردین ماه در شهرستان های مناطق جنوبی استان بخصوص شهرستان های چاراویماق و هشترود پوشش برف و یخبندان وجود داشت که این مسئله باعث شد تا ما از مزارع دیم موجود در این مناطق ناامید شویم. 
ایرانی فام ادامه داد: در مناطق جنوبی استان به علت کاهش نزولات جوی و بارش برف و یخبندان در زمستان سال گذشته 70 تا 100 درصد مزارع دیم از بین رفت.
 
وی اظهار کرد: شکننده بودن کشت دیم استان و تغییرات اقلیمی ایجاب می کند در رابطه با عملیاتی کردن کشاورزی حفاظتی از موسسه های بین المللی مانند موسسه سیمیت و ایکاردا کمک بگیریم.
ایرانی فام گفت: در این راستا موسسه سیمیت وارد یک طرح مشترک با وزارت جهادکشاورزی شده و قراردادی با موسسه ایکاردا در خصوص کشاورزی حفاظتی منعقد شده است تا از این طریق بتوانیم یافته های تحقیقاتی آنها را عملیاتی کرده و از منابع تولید خود حداکثر استفاده را داشته باشیم. 
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی با اعلام اینکه انواع خاکورزها با ظرفیت کاری 244 هزار و 800 هکتار در شهرستان های استان تدارک دیده شده است، گفت: امسال نیز اعتباری افزون بر 97 میلیارد ریال با تاکید بر تامین ادوات کشاورزی حفاظتی برای این استان در نظر گرفته شده است.
آذربایجان شرقی دارای یک میلیون و 200 هزار هکتار اراضی زراعی است که از این میزان 800 هزار هکتار اراضی دیم و 400 هزار هکتار آن اراضی آبی است.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایرنا

کد: 11199 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۰ تير بازدید: 1217 ساعت: 2:30 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تعریف ۵ اولویت کالایی در قالب طرح جامع مبارزه با کالاهای قاچاق ۱۴۰۱ پنج شنبه ۲ تير
2 برنامه جدید وزارت جهاد کشاورزی توجه کامل به «امنیت غذایی» است ۱۴۰۰ دوشنبه ۲۷ دي
3 ممنوعیت عرضه سیمان خارج از بورس/ بورس کالا در افزایش و کاهش قیمت‌ها نقشی ندارد ۱۴۰۰ دوشنبه ۲۹ شهريور
4 علیرضا زالی: شهید فخری زاده از پیشگامان صحنه مبارزه با کرونا بود ۱۳۹۹ دوشنبه ۱۰ آذر
5 7 میلیون دلار اهدایی ژاپن برای مقابله با همه گیری ویروس کرونا به ایران چگونه هزینه می شود ۱۳۹۹ سه شنبه ۱۲ فروردين
6 طرح جامع زعفران عملیاتی نشد ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۲ آذر
7 برداشت نیشکر در خوزستان آغاز شد ۱۳۹۶ سه شنبه ۹ آبان
8 قرارداد ایجاد گاوداری صنعتی هولشتاین یکشنبه در آفریقای جنوبی نهایی می شود ۱۳۹۶ شنبه ۶ آبان
9 مکانیزه بودن ۵ تا ۱۰ درصد عملیات برداشت محصولات باغبانی ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۷ شهريور
10 آلودگی آب 170 نفر را راهی بیمارستان کرد/10 نفر بستری شدند ۱۳۹۶ چهارشنبه ۸ شهريور
11 افزایش بیش از 47 درصدی صید میگو در بوشهر ۱۳۹۶ سه شنبه ۷ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  توزیع چیپس، پفك و لواشك در بو‌فه مدارس ممنوع مدیركل سلامت و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی آموزش و...

  غذاهای پرچرب و سرخ كرده سبب ضعف سیستم ایمنی می‌شود مصرف غذاهای حاوی چربی های اشباع مانند چربی های گوش...

  چگونه روغن زیتون طبیعی را از غیرطبیعی تشخیص دهیم؟ رییس مرکز تحقیقات زیتون کشور گفت: روغن زیتون خوب ب...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

گران‌ترین غذای جهان چیست؟ لوکس‌ترین و گران‌ترین غذای جهان موسوم به «استروتارگا بیانکو»، مخلوطی است از خاویار سفید با طلا که به قیمت 100 هزار یورو به ازای هر کیلوگرم برای مشتریان خاص آماده و ارائه می‌شود.
چرا در میانسالی دچار افزایش وزن می شویم؟ افزایش وزن در دوران میانسالی یک مشکل مرسوم و مبتلا، به ویژه در جامعه ی شهری است. بسیاری از افراد به موازات افزایش سن، وزن شان نیز افزایش می یابد و در نهایت ممکن است در حوالی 40 سالگی دچار چاقی و اضافه وزن گردند.
دستور تهیه محلول جادویی ضدجوش تاریخ استفاده از داروهای گیاهی برای درمان بیماری‌ها به چند هزار سال پیش برمی‌گردد؛ اثربخشی بعضی از این داروهای گیاهی را علم ثابت کرده است و بعضی راهنوز نه؛ آویشن از آن گیاهانی است که این روزها دانشمندان درباره اثربخشی آن به یافته‌های جدیدی رسید‌ه‌اند.
همه چیز در مورد سوپ و سرماخوردگی معمولا در فصول سرد سال تمایل افراد به مصرف غذاهای گرم مانند سوپ افزایش می‌‌یابد و بیشتر خانواده‌ها سوپ رقیق، سبک و با هضم آسان را برای درمان سرماخوردگی مفید می‌دانند و از این رو در این فصول پرسش‌های سوپی زیادی مطرح می‌شود. این‌که آیا سوپ جوجه یا سوپ پای مرغ برای سرماخوردگی مفید است؟