ارتباط مصرف نوشیدنی‌ گازدار در دوران بارداری با چاقی کودکان


پایگاه خبری لقمه: مصرف نوشیدنی‌های شیرین و گازدار در دوران بارداری، خطر ابتلا به چاقی کودک را در سال‌های ابتدایی مدرسه به طور چشمگیری افزایش می‌دهد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، تازه‌ترین تحقیقات نشان می‌دهد، مصرف نوشیدنی‌های شیرین و گازدار اگرچه بسیار لذّت‌بخش است اما مادر بارداری که به استفاده از این دست نو‌شیدنی‌ها ممارست می‌ورزد، آینده کودک خود را به خطر می‌اندازد. 

 
پژوهش‌ها نشان می‌دهد، مادران بارداری که در دوران حاملگی‌شان، نوشیدنی‌های شیرین و گازدار مصرف می‌کرده‌اند، کودک خود را ناخواسته در معرض چاقی قرار داده‌اند. 
 
محققان باور دارند، هیچ فرقی نمی‌کند که این نوشیدنی نوشابه باشد یا آبمیوه؛ اثرات نوشیدنی‌های شیرین و حتی گازدار یکسان است. 
 
محققان دانشگاه هاروارد، با مطالعه حدود 1000 مادر باردار دریافتند، مصرف نوشیدنی‌های گازدار و شیرین به خصوص در سه ماهه دوم این دوران، موجب تولّد کودکانی می‌شود که در شروع سنّ مدرسه دچار چاقی و اضافه‌وزن هستند. 
 
نویسنده ارشد این تحقیقات، شریل ریفاس شیمان، از دانشگاه هاروارد، گفت: «تغییر شرایط زندگی در جوامع مختلف موجب شیوع چاقی کودکان شده است و در واقع به علّت سن حساس و تنوع طلبی کودکان در مصرف خوراکی‌ها، درمان آن سخت است؛ بنابراین مهم است که عوامل مؤثر در بروز این عارضه را که مربوط به دوران قبل تولّد و بعد از تولّد می‌شود را شناسایی کنیم و پیشگیری و نهایتا درمان را از همان ابتدا شروع کنیم». 
 
از آنجایی که چاقی در دوران کودکی خطر برخی مشکلات در سال‌های بعدی زندگی مانند دیابت، بیماری قلبی، سکته مغزی و برخی سرطان‌ها را افزایش می‌دهد، باید از ابتدا رژیم غذایی مناسب برای مادر باردار و فرزندش در نظر گرفته شود. 
 
مصرف آب به جای نوشیدنی‌های حاوی شکر یا نوشیدنی‌های رژیمی در دوران بارداری از چاقی کودکان جلوگیری می‌کند.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :فارس

کد: 11246 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۵ تير بازدید: 2296 ساعت: 11:37 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 کدام داروها به کبد افراد آسیب می زنند؟ ۱۴۰۳ يکشنبه ۵ اسفند
2 بایدها و نبایدهای تغذیه ای در دوران بارداری ۱۴۰۳ سه شنبه ۱۸ دي
3 خطرات مصرف داروی کتامین برای زنان باردار ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۹ شهريور
4 رابطه چاقی و دیابت بارداری/ احتمال بالای سزارین ۱۴۰۲ سه شنبه ۲ آبان
5 خطر رژیم غذایی کم فیبر در بارداری برای مغز نوزادان ۱۴۰۲ يکشنبه ۸ مرداد
6 باید و نبایدهای غذاهای دریایی برای زنان باردار ۱۴۰۱ پنج شنبه ۲۷ بهمن
7 چه رژیم غذایی بر کاهش عوارض بارداری موثر است؟ ۱۴۰۰ جمعه ۱۴ خرداد
8 آیا مصرف قهوه در دوران بارداری مجاز است؟ ۱۳۹۶ دوشنبه ۷ اسفند
9 مصرف اسیدفولیک و مولتی‌ویتامین‌ در بارداری چه تاثیری بر کودکان دارد؟ ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۷ دي
10 فواید نوشیدن آب نارگیل در دوران بارداری ۱۳۹۶ شنبه ۲ دي
11 چرا در دوران بارداری مصرف نوشیدنی های قندی ممنوع است؟ ۱۳۹۶ شنبه ۱۸ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  مواظب میزان مصرف مکمل آهن باشید از آن جا که خانم‌ها و دخترخانم‌ها شنیده‌اند که مصر...

  کمبود ویتامین C، موجب افزایش کلسترول بد در افراد می‌شود عضو هیات علمی انستیتو تحقیقات تغذیه کشور با بیان ا...

  رژیم درمانی در فنیل کتونوری پایگاه خبری لقمه: رژیم درمانی تنها روش کنترل این ب...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

تخم‌مرغ محلی بخوریم یا ماشینی؟ اگر بدانید نیمروی تخم‌مرغ محلی با کره و خوردن آن با‌نان روستایی چه لذتی دارد، دیگر هیچ‌وقت هوس خوردن تخم‌مرغ صنعتی به سرتان نمی‌زند.همان تخمی که مرغش درهوای بکر و آزاد روستا رشد می کند و خواب و خوراکش به راه است و به دور از تنش های مرغ ماشینی است.مرغ ماشینی را که می شناسید همان مرغی که در فضای سربسته و به دور از نور آفتاب با بیداری مداوم 45 روزه اسید لاکتیک خونش بالا می رود.
چند توصیه‌ی سالادی برای خوش اندامی اگر سالاد از مواد مناسب تهیه شده باشد به لاغری شما کمک زیادی می‌کند اما برخی از سالادها دقیقاً برعکس عمل می‌کنند مثل سالادهای سرو شده در رستوران‌ها.
چیدمان منزلتان را یلدایی کنید وقتی به روزهای پایانی پاییز که شب یلدا حسن ختام آن است، نزدیک می شویم، بد نیست خانه هم رنگ و بویی دیگر بگیرد.
مقابله با اشتباهات تغذیه ای همه ما کمابیش در زندگی ضعف‌هایی داریم که ما را آسیب‌پذیر می‌کنند. در حوزه تغذیه نیز این ضعف‌ها وجود دارند و به مراتب بیشتر هم هستند. وقتی سال‌ها به خوردن یک ماده غذایی نامناسب عادت کرده‌ایم دل کندن از آن خیلی سخت است حتی اگر بدانیم به سلامتی‌مان آسیب می‌زنیم. اما در مقابل این ضعف‌ها چه باید کرد؟