خطرات استفاده چندباره از بطری‌های پلاستیکی را جدی بگیرید!


پایگاه خبری لقمه: یک متخصص علوم غذایی گفت: در سرطان زا بودن مواد پلاستیکی به دلیل تهیه آنها از مواد نفتی و پتروشیمی شکی نیست لذا بسیار توصیه می شود از این دسته از محصولات کمتر استفاده شود و اگر آنها را در معرض نورخورشید، گرما و سرما (فریزکردن) قرار دهیم ریسک ابتلا به سرطان را در دراز مدت بسیار بالا برده ایم.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، دکتر محمد حسین عزیزی در گفت و گویی بیان کرد: موضوع سرطان زا بودن بطری های پلاستیکی که در معرض گرما و سرما قرار می گیرند مدت های زیادی است که مطرح شده اما متاسفانه بسیاری از مردم این موضوع را جدی نگرفته و می توان گفت یکی از دلایل افزایش برخی از سرطان ها می تواند استفاده بی رویه از مواد پلاستیکی باشد.

 
وی در ادامه افزود: محتویات بطری های پلاستیکی در سرطانی شدن آن ها دخیل نیستند، سخن ما بر آن مواد شیمیایی است که در اثر گرما و سرما در بطری آزاد می شود و به تدریج و رعایت نکردن این موضوع می تواند باعث افزایش ریسک ابتلا سرطان شود.
رئیس انجمن صنایع غذایی ایران هشدار داد: در سرطان زا بودن مواد پلاستیکی به دلیل تهیه آنها از مواد نفتی و پتروشیمی شکی نیست لذا بسیار توصیه می شود از این دسته از محصولات کمتر استفاده شود و اگر آن ها را در معرض نورخورشید، گرما و سرما (فریزکردن) قرار دهیم ریسک ابتلا به سرطان را در دراز مدت بسیار بالا برده ایم.
 
عزیزی تاکید کرد: علاوه بر آن، انجماد آب درون بطری باعث وارد شدن ترکیبات پلیمری ظروف پلاستیکی به داخل آب می‌ شود و بی شک می توان گفت استفاده طولانی مدت از این مواد سرطان زا خواهد بود. برای مثال در بسیاری از مغازه‌ها آب‌های معدنی و آبمیوه ها در تابش مستقیم نور آفتاب پشت شیشه مغازه قرار می گیرند و هرچه از زمان تولید آن محصول بیشتر گذشته باشد، میزان بیشتری از این مواد سرطان زا در آن موجود است. بنابراین بسیار توصیه می‌‍‌شود هنگام خرید آب معدنی و هر نوشیدنی موجود در ظروف پلاستیکی، به زمان تولید آن دقت کرده و آن را دور از آفتاب نگهداری کنید. فروشندگان و مغازه داران به هیچ وجه این دسته از محصولات پلاستیکی را در معرض نور آفتاب و فریزر قرار ندهند.
 
به گفته عزیزی، اگر محصولات پلاستیکی به کلی جمع شود به سلامت مردم بسیار کمک می شود . به خانم ها نیز توصیه می شود آبلیمو، سرکه، آبغوره و ... را در بطری های پلاستیکی و در پشت پنجره خانه ها نگه داری نکنند البته نگهداری این مواد در ظروف شیشه ای بلامانع است.
رئیس انجمن صنایع غذایی ایران یکی دیگر از کارهای رایج اما خطرساز بین مردم را استفاده مجدد از بطری‌ها اعلام کرد و افزود: از استفاده مجدد بطری‌های آب معدنی به منظور پُر کردن آن ها از سرکه، آبغوره، آبلیمو و ... بهتر است پرهیز شود، اما در صورت مصرف مناسب ترین مکان برای نگهداری آن یخچال بوده نه فریزر و پشت پنجره در معرض نور خورشید. چرا که همان طور که گفتیم ترکیب این مواد با دیواره بطری های پلاستیکی واکنش‌هایی بوجود می آورد که خطرساز و سرطان زا خواهد بود.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :جام جم آنلاین

کد: 11337 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ سه شنبه ۳ مرداد بازدید: 2348 ساعت: 9:40 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر



نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  ایام امتحان قهوه نخورید، اضطراب می‌آورد یک روانشناس اظهار داشت: استرس دانشجویان به هنگام گ...

  اختلالات خوردن کدامند پایگاه خبری لقمه: اختلالات خوردن دسته‌ای از اختلال...

  کربوهیدرات بخورید و وزن کم کنید می توان با رعایت چند نکته غذایی از خوردن کربوهیدرا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

یک نوشیدنی طبیعی برای دفع سموم بدن غالب افراد قهوه و چای را جزو نوشیدنی‌های مورد علاقه خود می‌دانند و کمتر به نوشیدن آب توجه دارند و چون آن را نوشیدنی خنثی می‌دانند، اغلب تمایل چندانی به مصرف آن ندارند اما با اضافه کردن مقداری آب لیموترش به آب آشامیدنی می‌توان از فوائد شگفت‌انگیز هر دوی آنها برای سلامت بدن بهره‌مند شد.
تخم‌مرغ را قبل از نگهداری در یخچال نشوئید یک کارشناس تغذیه گفت: شستن پوسته تخم مرغ از آنجا که باعث باز شدن منافذ آن شده و احتمال انتقال آلودگی را به درون تخم مرغ افزایش می دهد مناسب نیست و باید هنگام مصرف شسته شود.
روش های تنظیم ساعت شکم! چقدر با چرخه بیولوژیک گرسنگی و سیری آشنا هستید؟ آیا شما هم یکی از آنها در وجود خودتان دارید؟ نتایج تحقیقات نشان می دهند اعصاب شکم براساس ساعت مشخصی کار می کنند و در زمان های خاصی از روز غذا خوردن را محدود می کنند.
من سریع آشپزی می کنم برنامه «به خانه بر می‌گردیم» كه در حال حاضر هم از شبكه پنجم سیما در حال پخش است و طرفداران زیادی را هم به خود جذب كرده است، زمانی اجرای آن را فردی بر عهده داشت كه خود و مادر بزرگوارش از مجریان حرفه‌ای و توانا بودند. او كسی نیست جز سركار خانم «الهام صفوی‌زاده»، مجری خوش‌ذوقی كه اجرای زیبای او را در برنامه‌ها و شبكه‌های مختلف به یاد داریم. وی خاطرات خوبی را در برنامه آشپزی به یاد دارد.