جزئیات طرح استریلیزه کردن شیر با استفاده از پلاسما


لقمه: پژوهشگران مرکز فیزیک پلاسما واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد در فاز آزمایشگاهی موفق به طراحی و ساخت دستگاه برای از بین بردن میکروارگانیزم های شیر با استفاده از پلاسما جت شدند.

حامد نیکرام- مجری طرح، با بیان اینکه در این پروژه دستگاهی طراحی و ساخته شد که با استفاده از پلاسما جت در محیط مایع اقدام به استرلیزه کردن شیر و از بین بردن میکروارگانیزمهای شیر کردیم.

وی با اشاره به جزئیات این پروژه تحقیقاتی، اظهار داشت: این دستگاه شامل بخشهای مختلفی چون منبع تغذیه برای اعمال برق های ولتاژ و ورودی گاز تشکیل شده و مهمترین بخش آن محل برخورد پلاسما جت با نمونه شیر است.

نیکمرام ادامه داد: با استفاده از این دستگاه توانستیم میکروارگانیسم های شیر را به عنوان حساس ترین ماده غذایی مایع، از بین ببریم بدون اینکه اثرات منفی بر خصوصیات تغذیه ای شیر وارد شود.

مجری طرح با مقایسه روش پلاسما جت با روشهای معمول برای پاستور ریزاسیون و استریلیزاسیون شیر، خاطر نشان کرد: فرآیندهایی که در حال حاضر برای استریلیزاسیون و پاستوریزاسیون به کار می رود مبتنی بر فرآینده های حرارتی است و حرارت به کار رفته در این فرآیند به خصوصیات فیزیکی و شیمیایی شیر آسیب رسانده و باعث پایین آمدن ارزش غذایی آن می شود.

وی با تاکید بر اینکه این روش اثرات نامناسبی برای شیر بر جای نمی گذارد، توضیح داد: این طرح در فاز آزمایشگاهی اجرایی شد و نتایجی که از این فاز به دست آمد نشان داد که اعمال پلاسما جت به شیر موجب کاهش ارزش غدایی آن نخواهد شد.

این محقق به بیان مزایای دستگاه طراحی شده پرداخت ویادآور شد: از خصوصیات بارز دستگاه ساخته شده می توان به امکان استفاده از آن در محیط های مایع و همچنین عملکرد آن در درجه حرارتهای پایین حدود 30 تا 35 درجه سانتیگراد اشاره کرد. این امر می تواند یکی از موثرترین روش های استرلیزاسیون غیر حرارتی به شمار رود.

نیکمرام ساخت این دستگاه را گامی در جهت استفاده پلاسما جت در سایر بخشهای صنعت غذا دانست و اضافه کرد: هزینه تامین انرژی در فرآیندهای حرارتی باعث بالا رفتن قیمت تمام شده محصولات لبنی می شود این در حالی است که در روشهای غیر حرارتی هزینه های انرژی کاهش می یابد.


نقل از :مهر

کد: 1169 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ سه شنبه ۱۳ تير بازدید: 2885 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 قیمت جدید شیر ۱۸ هزار تومان اعلام شد ۱۴۰۳ جمعه ۶ مهر
2 صنعت گاو شیری ایران در رقابت با برترین‌های جهان ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۰ شهريور
3 ترس از عملیات خونخواهی ایران اقتصاد اسرائیل را بهم ریخته ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد
4 شرایط اهدای شیرمادر چگونه است ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد
5 تکذیب صدور مجوز برای تولید پنیر با شیر الاغ ۱۴۰۳ شنبه ۱۳ مرداد
6 کلم‌پلو شیرازی و آش کازرون ثبت ملی شدند ۱۴۰۲ سه شنبه ۸ اسفند
7 ۱۰۰ میلیون دلار به بازار شیر خشک تخصیص یافت ۱۴۰۲ سه شنبه ۷ آذر
8 خورشت سبزی که قورمه سبزی نیست!/همه چیز در مورد خورشت کرفس ۱۴۰۲ دوشنبه ۶ آذر
9 لاغری با تزریق بوتاکس!؟ ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۹ آبان
10 رشد ۷۷ درصدی تامین ارز واردات شیرخشک ۱۴۰۲ شنبه ۲۰ آبان
11 جان باختن جوان ۲۵ ساله شیروانی در استخر کشاورزی ۱۴۰۲ سه شنبه ۲ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  درمان‌های خانگی سرماخوردگی پاتوژن‌های مسبب عفونت مجاری تنفسی فوقانی شامل بیش ...

  آشنایی با ویتامین k از این گذشته ویتامین K در مقابله با التهاب‌های مرب...

  توت سفید برای مبتلایان به دیابت مفید است توت سفید سرشار از املاح معدنی، تانن، مواد چربی و و...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت