جزئیات طرح استریلیزه کردن شیر با استفاده از پلاسما


لقمه: پژوهشگران مرکز فیزیک پلاسما واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد در فاز آزمایشگاهی موفق به طراحی و ساخت دستگاه برای از بین بردن میکروارگانیزم های شیر با استفاده از پلاسما جت شدند.

حامد نیکرام- مجری طرح، با بیان اینکه در این پروژه دستگاهی طراحی و ساخته شد که با استفاده از پلاسما جت در محیط مایع اقدام به استرلیزه کردن شیر و از بین بردن میکروارگانیزمهای شیر کردیم.

وی با اشاره به جزئیات این پروژه تحقیقاتی، اظهار داشت: این دستگاه شامل بخشهای مختلفی چون منبع تغذیه برای اعمال برق های ولتاژ و ورودی گاز تشکیل شده و مهمترین بخش آن محل برخورد پلاسما جت با نمونه شیر است.

نیکمرام ادامه داد: با استفاده از این دستگاه توانستیم میکروارگانیسم های شیر را به عنوان حساس ترین ماده غذایی مایع، از بین ببریم بدون اینکه اثرات منفی بر خصوصیات تغذیه ای شیر وارد شود.

مجری طرح با مقایسه روش پلاسما جت با روشهای معمول برای پاستور ریزاسیون و استریلیزاسیون شیر، خاطر نشان کرد: فرآیندهایی که در حال حاضر برای استریلیزاسیون و پاستوریزاسیون به کار می رود مبتنی بر فرآینده های حرارتی است و حرارت به کار رفته در این فرآیند به خصوصیات فیزیکی و شیمیایی شیر آسیب رسانده و باعث پایین آمدن ارزش غذایی آن می شود.

وی با تاکید بر اینکه این روش اثرات نامناسبی برای شیر بر جای نمی گذارد، توضیح داد: این طرح در فاز آزمایشگاهی اجرایی شد و نتایجی که از این فاز به دست آمد نشان داد که اعمال پلاسما جت به شیر موجب کاهش ارزش غدایی آن نخواهد شد.

این محقق به بیان مزایای دستگاه طراحی شده پرداخت ویادآور شد: از خصوصیات بارز دستگاه ساخته شده می توان به امکان استفاده از آن در محیط های مایع و همچنین عملکرد آن در درجه حرارتهای پایین حدود 30 تا 35 درجه سانتیگراد اشاره کرد. این امر می تواند یکی از موثرترین روش های استرلیزاسیون غیر حرارتی به شمار رود.

نیکمرام ساخت این دستگاه را گامی در جهت استفاده پلاسما جت در سایر بخشهای صنعت غذا دانست و اضافه کرد: هزینه تامین انرژی در فرآیندهای حرارتی باعث بالا رفتن قیمت تمام شده محصولات لبنی می شود این در حالی است که در روشهای غیر حرارتی هزینه های انرژی کاهش می یابد.


نقل از :مهر

کد: 1169 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ سه شنبه ۱۳ تير بازدید: 3035 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 افزایش قیمت کالاهای اساسی ممنوع شد ۱۴۰۴ سه شنبه ۸ مرداد
2 هشدار وزارت بهداشت: این خوراکی‌ها برای صبحانه ممنوع‌اند! ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳ مرداد
3 وضعیت دارو و شیرخشک در کشور چگونه است؟ ۱۴۰۴ سه شنبه ۴ تير
4 سهمیه شیرخشک نوزادان در این روزها چقدر است ۱۴۰۴ شنبه ۱ تير
5 تأمین شیر خشک بدون مشکل ادامه دارد ۱۴۰۴ شنبه ۱ تير
6 قاچاق شیرخشک به چه دلیل رخ داد؟ ۱۴۰۴ شنبه ۴ خرداد
7 بیمه سلامت مازندران: شیوه پرداخت یارانه دارو و شیرخشک تغییر می‌کند ۱۴۰۴ دوشنبه ۹ ارديبهشت
8 «نستله»؛ حمایت از رژیم کودک کُش تا جعل علامت استاندارد ایران ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
9 آیا پونه کوهی برای رفع سردرد مناسب است؟ خواص+نکات احتیاطی ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
10 افزایش قیمت کالاهای اساسی در دو هفته گذشته با پیشتازی لبنیات و حبوبات+جدول ۱۴۰۳ پنج شنبه ۴ بهمن
11 گسترش تولید ماشین‌آلات صنایع غذایی در یک شرکت دانش‌بنیان ۱۴۰۳ سه شنبه ۶ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  78 درصد کودکان ایرانی از کمبود ویتامین D3 رنج می برند/آسم در کودکان جنبه آلرژیک دارد پایگاه خبری لقمه: دبیر اجرایی دهمین کنگره اورژانس‌...

  سوپ و آش؛ غذایی کامل برای سرماخوردگی یک متخصص تغذیه با تاکید براینکه مواد مغذی از دست ر...

  ۴۴ درصد مرگ و میرهای افراد با تغذیه ناسالم مرتبط است پایگاه خبری لقمه: پایگاه خبری لقمه: مدیر دفتر بهبو...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

کاهش نرخ رشد نقدینگی به تنهایی برای مهار تورم کافی نیست/ لزوم اجرای سیاست های تثبیت پایگاه خبری لقمه: عدم کاهش چشم گیر تورم با توجه به موفقیت دولت سیزدهم در نزولی کردن روند رشد نقدینگی، نشان می دهد نوسانات نرخ ارز نقش غیر قابل انکاری را در جهش های تورمی ایفا می کند و مهار پایدار تورم مستلزم اعمال و اجرای سیاست های تثبیتی به صورت کامل است.
حد مجاز مصرف ویتامین D اولین مطالعه در زمینه عوامل غلظت ویتامین D و پارامترهای آن توسط محققان فرانسوی انجام شد.
درمان 12بیماری با 12گیاه و ادویه! بی‌شک مصرف گیاهان دارویی به صورت چای و دمنوش در طول روز یا استفاده از این گیاهان برای تهیه غذا و میان‌وعده‌های غذایی، ساده‌ترین راهکار برای بهره مندی از خواص بی‌شمار گیاهان دارویی است که به وفور به صورت خودرو و کشت شده در نقاط مختلف کشورمان دیده می‌شود.
سفید کردن چه بر سر دندان‌ها می‌آورد؟ عضو هیات مدیره دندانپزشکان عمومی ایران گفت: سفید کردن دندان باعث بروز حساسیت‌های شدید و فرسایش دندان‌ها می‌شود.