به گزارش لقمه دکتر همایون بشیری در گفتوگویی، منطقه کرمانشاه، خاطرنشان كرد: باید از سبزیجاتی استفاده کرد که با آبهای آلوده آبیاری نشدهاند و در نهایت با شست و شوی آن ها با مواد ضدعفونی کننده و یا پرکلرین، میکروب زدایی كرد تا سلامت آنها تامین شود. وی با بیان اینکه برای جلوگیری از ابتلای به حصبه، باید بهداشت فردی و اجتماعی رعایت شود، گفت: یکی از بیماریهای شایع فصل تابستان، بیماری حصبه یا تیفوئید است. این بیماری یك بیماری حاد باكتریال است كه عامل آن باكتری به نام سالمونلاتیفی است؛ با خوردن آب آلوده به مدفوع یا ادرار انسان، این باکتری به بدن انسان منتقل میشود. بشیری ادامه داد: زمانی که این میكروب از بدن بیمار خارج شود میتواند توسط دستهایی که بعد از دستشویی رفتن خوب شسته نشدهاند و با آب و غذای دیگر افراد سر و کار دارد، انتقال یابد. وی افزود: میوه و سبزیجات خام كه كاملاً تمیز و ضد عفونی نشده است نیز از راههای سرایت بیماری است. آبیاری سبزیجات با فاضلاب و یا دفع نامطمئن فاضلاب و سرایت آن به آب آشامیدنی از دیگر راههای انتقال میکروب این بیماری است. بشیری با اشاره به علایم بروز بیماری حصبه یا تیفوئید در فرد، گفت: بهترین علامت این بیماری، تب طولانی مقاوم به درمان است، اما با شروع علائم، شخص احساس ناخوشی، خواب آلودگی، درد شكم و تب دارد. وی افزود: ممكن است در بالغین شروع علائم با یبوست و در اطفال شروع علائم با اسهال خفیف و درد شكمی همراه باشد و اگر بیماری طول بكشد شخص اشتهای خود را از دست داده و در نتیجه لاغری و كاهش وزن را در او مشاهده خواهیم كرد. این متخصص بیماریهای داخلی، آموزش بهداشت و شستن صحیح دستها، پختن كامل موادغذایی، شناسایی افراد ناقل و برقراری محدودیت شغلی و درمان آنها را مهمترین اقدامات بهداشتی و پیشگیری در مورد این بیماری دانست.