رئیس پژوهشکده غدد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خبر داد:
کم شدن سن ابتلا به دیابت در کشور


رئیس پژوهشکده غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با هشدار نسبت به کاهش سریع سن ابتلا به دیابت در کشور گفت: سن ابتلا به دیابت به زیر 15 سال کاهش یافته است. علت اصلی این مسئله نیز تغذیه نامناسب،‌ کم تحرکی و به ویژه نشستن‌های طولانی کودکان جلوی کامپیوتر و تلویزیون است که چاقی را در بین کودکان ایرانی افزایش داده است.

به گزارش لقمه، دکتر فریدون عزیزی در نخستین همایش سالیانه دیابت با اعلام این مطلب افزود: دیابت به طور کلی به دو نوع که شامل دیابت نوع اول و دیابت نوع 2 است دیده می‌شود. بیشترین موارد ابتلا به این بیماری دیابت نوع 2 است که 95 درصد مبتلایان را تشکیل می‌دهد.

وی گفت: زمینه اصلی ابتلا به دیابت ژنتیک است اما این طور نیست که همه افراد در معرض خطر باشند بلکه بسیاری ازعوامل ثانوی مانند چاقی، اضافه وزن، افزایش مصرف غذاهای پرکالری، کم شدن فعالیت بدنی، تغذیه نامناسب و مشکلات دوران بارداری می‌تواند زمینه‌سازی بروز این بیماری باشد.

وی گفت: صنعتی شدن و افزایش شهرنشینی و متعاقب آن تحرک کمتر و مصرف بیشتر فست‌فودها عامل اصلی گسترش این بیماری است.

این فوق تخصص غدد و رئیس پژوهشکده غدد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اعلام اینکه در سال 1995 ، 62 درصد مبتلایان به دیابت در کشورهای در حال توسعه بوده اند، گفت: پیش بینی می شود تا سال 2025 این عدد به 75 درصد برسد.

عزیزی به وضعیت دیابت در ایران اشاره کرد و افزود: بر اساس طرح کشوری که انجام شده است، بین 20 تا 25 درصد افراد جامعه مبتلا به دیابت هستند.

وی اضافه کرد: حدود 4 میلیون نفر در ایران به بیماری دیابت مبتلا هستند همین تعداد نیز افرادی هستند که در مرحله قبل از دیابت قرار دارند. به این ترتیب حدود 8 میلیون نفر که بیش از یک دهم جمعیت کشور هستند، افراد مبتلا به دیابت یا در معرض این بیماری هستند.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تاکید کرد: ریسک ابتلا به دیابت با افزایش وزن و چاقی، بالا می رود به طوری که می توان گفت که چاقی مهمترین عامل بروز دیابت است.

وی با تاکید بر این که زنگ خطر برای سلامت جامعه و پزشکان که باید به این مسئله توجه داشته باشند، به صدا در آمده و می بایست اقدامات مناسبی در جهت کنترل این بیماری صورت داد، بر شناسایی بیماران دیابتی و انجام غربالگری دیابت تاکید کرد و گفت: درمان و مراقبت صحیح از بیماران دیابتی، از دیگر مواردی است که می بایست مورد توجه قرار گیرد.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: مبتلایان به دیابت و افرادی که در معرض خطر این بیماری هستند بیش از دیگران در معرض بیماری‌های قبلی- عروقی و سکته هستند و تعداد قابل توجهی از آنان هر سال به کوری، قطع عضو به خصوص قطع پا مبتلا می‌شوند.

وی گفت: بیماری دیابت به خصوص در شهرهای بزرگی مانند تهران به سرعت در حال افزایش است. در تهران هر سال یک درصد به جمعیت مبتلایان به این بیماری اضافه می‌شود و حدود 14 درصد از مردم تهران به این بیماری مبتلا هستند.

وی خاطرنشان کرد: مصرف بیش از حد شیرینی و مواد قندی یکی از مهمترین عوامل گسترش دیابت است به خصوص اینکه مصرف مواد قندی و نشاسته‌ای در کشور ما از همه کشورهای دنیا بیشتر است و هر ایرانی سالانه 24 کیلوگرم شیرینی مصرف می‌کنند.

رئیس پژوهشکده غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: علاوه بر افزایش شیوع دیابت در ایران سن ابتلا به این بیماری به سرعت در حال پایین آمدن است و به زیر 15 سال کاهش یافته است. علت اصلی این مسئله نیز تغذیه نامناسب،‌ کم تحرکی و به ویژه نشستن‌های طولانی کودکان جلوی کامپیوتر و تلویزیون است که چاقی رادر بین کودکان افزایش داده است.

وی درباره وضعیت دارویی بیماران دیابتی گفت: از لحاظ دارو مشکل چندانی برای این بیماران در کشور وجود ندارد اما داروهای جدید و موثری وجود دارند که معمولا بیمه‌ها از پوشش آن خودداری می‌کنند و این مسئله هزینه بیماران مبتلا به دیابت را افزایش داده است.

وی درباره هزینه‌های دیابت در ایران گفت: برآورد کاملا صحیحی در مورد هزینه دیابت نداریم اما سالانه حدود 4 هزار میلیارد ریال هزینه‌ای است که عوارض این بیماری در کشور ایجاد می‌کند. ضمن اینکه با عوارضی مانند کوری و قطع عضو به طور متوسط 5 تا 8 سال از عمر این بیماران کاسته می‌شود.

وی درباره لزوم اقدامات جدید وزارت بهداشت برای کنترل دیابت گفت: وزارت بهداشت در سال‌های اخیر اقداماتی در زمینه کاهش چربی‌های مضر و جامد و افزایش چربی‌های مایع و آموزش مصرف صحیح روغن انجام داده به طوری که طی این سال‌ها میزان چربی‌های مضر یا LDL کاهش یافته و میزان مصرف چربی‌های مفید یا HDL افزایش پیدا کرده است.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه افزود: با این حال باید آموزش‌های بسیار گسترده‌ای برای کاهش مصرف فست‌فودها و غذاهای مضر، استفاده از فست‌فودهای مفید و افزایش تحرک و فعالیت بدنی در کشور انجام شود.

عزیزی گفت: یکی از اثراتی که باعث گسترش بیماری دیابت می‌شود مصرف زیاد برنج در وعده‌های غذایی ما ایرانیان است. به خصوص در رستوران‌ها که پرس‌های غذا حاوی برنج زیادی است که باید میزان مصرف برنج در هر وعده غذایی کم شود. همچنین مصرف چربی‌های مضر در شیرینی‌پزی‌ها باید کاهش پیدا کند و وزارت بهداشت باید بر این موارد نظارت کند.

وی گفت: یکی از نگرانی‌های ما تبلیغات مواد غذایی مضر، چرب و شیرین در صدا و سیما است که باید حتما در این زمینه اصلاحات جدی صورت گیرد.

رئیس پژوهشکده غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: آموزش، تغذیه صحیح و افزایش تحرک باید از دوران کودکی و مدرسه آغاز شود. خانواده‌ها باید این آموزش‌ها را به فرزندان خود منتقل کنند البته ابتدا باید خودشان فرهنگ صحیح ورزش و تغذیه را رعایت کنند تا الگویی برای فرزندانشان باشند.

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 6885 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ شنبه ۱۰ خرداد بازدید: 2479 ساعت: 9:27 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 اوضاع بحرانی آزمایشگاه‌های پزشکی/ سوءاستفاده بیمه‌های تکمیلی ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
2 عطاری‌ها زیر نظر معاونت‌های غذا و دارو فعالیت می‌کنند ۱۴۰۳ شنبه ۲۷ مرداد
3 تکذیب ادعای پذیرش بدون کنکور «مبینا نعمت زاده» در رشته پزشکی ۱۴۰۳ جمعه ۲۶ مرداد
4 شرایط اهدای شیرمادر چگونه است ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد
5 آغاز واکسیناسیون پنوموکوک کودکان در تهران ۱۴۰۳ شنبه ۱۳ مرداد
6 آیا چاقی و اضافه وزن دیابت می‌آورد؟ ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳ مرداد
7 لزوم پرهیز از خرید و مصرف فراورده های فله‌ای در سفر ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۵ اسفند
8 خود را در مقابل سرماخوردگی بیمه کنید/ تقویت ایمنی بدن با آنتی اکسیدان ۱۴۰۲ چهارشنبه ۹ اسفند
9 اجرای طرح هدفمندی یارانه آرد و نان در کشور با دستاورد 27 هزار میلیارد تومانی ۱۴۰۲ شنبه ۱۸ آذر
10 با این میوه‌های پاییزی به جنگ آلودگی هوا بروید ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ آذر
11 لاغری با تزریق بوتاکس!؟ ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۹ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  توت فرنگی کلسترول خون را کاهش می‌دهد یک کارشناس تغذیه گفت: توت فرنگی کلسترول خون را کاه...

  بعد از شیرمادر بهترین جایگزین شیرنارگیل است پایگاه خبری لقمه: محققان ادعا می کنند شیر نارگیل م...

  درمان آنفولانزا با انار پایگاه خبری لقمه: کارشناس آزمایشگاه کنترل غذا دانش...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

ایرانی‌ها بیشتر طرفدار کدام ماهی هستند؟ بر اساس نظرسنجی سایت لقمه، ماهی قزل آلا از انواع ماهی های پرطرفدار در ایران است.
اولین دایناسور‌ها چه چیز‌هایی می‌خوردند؟ پایگاه خبری لقمه: پژوهشگران دانشگاه «بریستول» انگلیس در مطالعه اخیرشان کشف کردند اولین دایناسور‌ها تمایل داشتند چه چیز‌هایی بخورند.
همه چیز درباره داشتن لثه سالم و زیبا اگر بپرسید مهم‌ترین جزء یک لبخند زیبا چیست قطعا همه می‌گویند دندان سالم و زیبا. اما در کنار سلامت و زیبایی دندان‌ها، سلامت و فرم لثه‌ها نیز از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخوردار است در حدی که زیباترین دندان‌ها اگر با لثه‌ای بیمار و عفونی احاطه شوند نه‌تنها لبخند زیبایی نمی‌سازند بلکه به دلیل عفونت لثه یا تحلیل رفتن آن جلوه خود را نیز از دست داده و صاحب چنین دندان و لثه‌ای قطعا لبخند زیبایی نخواهد داشت.
رژیمی برای شفاف سازی پوست استفاده از انواع کرم‌های شیمیایی آرایشی، می‌تواند به سادگی آنها را به این هدف برساند اما اگر قرار است به این زودی‌ها جشن عروسی‌تان را برگزار کنید، پیشنهاد دیگری برایتان داریم.