چگونه از پوکی استخوان و سرطان‌ پیشگیری کنیم


پایگاه خبری لقمه: نخود حاوی ویتامین B5 است که داروی ریزش مو است و حتی در گذشته نیز نخود را آسیاب می‌کردند و برای رویش مو و جلوگیری از ریزش آن روی سر قرار می‌دادند.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، یک کارشناس تغذیه معتقد است، نخود برای پیشگیری از پوکی استخوان و سرطان‌های زنانه در زنان یائسه بسیار مفید است. مریم شیرمستی، نخود را یکی از حبوبات کمتر شناخته شده دانست که چون مردم اطلاع دقیقی از خواص آن ندارند، کمتر نخود مصرف می‌کنند.

 
وی با اشاره به پروتئین سرشاری که در نخود وجود دارد، اظها کرد: نخود حاوی بیشترین پروتئین‌های گیاهی است و اگر در کنار نان و غلات مصرف شود، پروتئین آن ۱۰۰ درصد کامل خواهد شد.
 
به گفته این کارشناس تغذیه، نخود حاوی ویتامین B5 است که داروی ریزش مو است و حتی در گذشته نیز نخود را آسیاب می‌کردند و برای رویش مو و جلوگیری از ریزش آن روی سر قرار می‌دادند.
 
شیرمستی ویتامین B موجود در نخود را نیز برای تقویت اعصاب مفید دانست.وی افزود: نخود حاوی ماده “فیتواستروژن” است که می‌تواند برای کاهش علائم یائسگی خصوصا گرگرفتگی موثر باشد و از پوکی استخوان و سرطان‌های زنانه در زنان یائسه جلوگیری کند.
 
این کارشناس تغذیه به خاصیت ضد اسهال نخود نیز اشاره کرد و ادامه داد: به علاوه نخود به دلیل پروتئین بسیار بالایی که دارد برای عضله سازی مفید است.
 
شیرمستی یکی از دلایل عدم گرایش به نخود را نفاخ بودن آن دانست و تصریح کرد: اگر نخود را ۲۴ ساعت در آب نگه داریم و چند بار آب آن را عوض کنیم از نفاخی آن کاسته می‌شود، همچنین هنگام پختن نخود اگر به آب آن زیره و یا نعناع خشک اضافه شود باز هم نفخ نخود گرفته خواهد شد.
 
وی معمولی ترین شیوه مصرف نخود را طبخ فلافل عنوان کرد که چون تبلیغ می‌شود که فلافل در روغن غیرمناسب سرخ می‌شود، مردم نیز کمتر به سمت فلافل می‌روند.
 
این کارشناس تغذیه خاطرنشان کرد: استفاده از فلافل‌های خانگی، کوکوهای نخود و همچنین آبگوشت از راه‌های مناسب مصرف نخود است و حتی مصرف نخود بو داده نیز همین خواص را دارد.
 
شیرمستی معتقد است، حتی شیرینی‌های نخودی هم به میزانی خواص نخود را برای بدن همراه دارند.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :سلامتی

کد: 11900 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ شنبه ۲۵ شهريور بازدید: 2449 ساعت: 11:22 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 مصرف حبوبات ایرانی ها در یک سال چقدر است/عدس و نخود در صدر واردات ۱۴۰۲ شنبه ۳ تير
2 قیمت حبوبات از مرغ پیشی گرفت! ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۴ اسفند
3 هوموس نخود‌ فرنگی یک غذای عربی، یونانی ۱۳۹۶ سه شنبه ۳۰ آبان
4 سالاد سیب زمینی و انگور، نوعی سالاد الویه است! ۱۳۹۶ يکشنبه ۸ مرداد
5 همبرگر بدون گوشت،همبرگری ویژه گیاهخواران! ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۴ تير
6 سوپ پیازچه و نخود فرنگی مارتا استوارت ۱۳۹۶ پنج شنبه ۲۸ ارديبهشت
7 نخود فرنگی چگونه باعث کاهش وزن می شود ۱۳۹۶ شنبه ۲۶ فروردين
8 ته چین ؛ بهترین غذای زمستانی ۱۳۹۴ چهارشنبه ۲ دي
9 نخودپلو و سبزیجات؛ غذای ترکیه‌ای مخصوص افطار ۱۳۹۴ يکشنبه ۲۱ تير
10 خوراکی‌های مفید برای پوست روزه‌داران چیست؟ ۱۳۹۴ پنج شنبه ۴ تير


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  شیر موز یا شیر نارگیل ؟ شیرموز و شیرنارگیل نوشیدنی‌های دلچسب و گوارایی است...

  متخصصین تغذیه هالیوودی ها چه می گویند؟ اگر عاشق نوشابه یا هر ماده‌غذایی ناسالم و پرکالری ...

  آرام خوردن و درست جویدن غذا در توصیه های بهداشتی همیشه به خوردن غذا با آرامش و...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

اینفوگرافیک | حضور زنان در عرصه علم پایگاه خبری لقمه: زنان به رغم چالش‌های مختلف، پیشرفت‌های چشمگیری در علم داشته‌اند. زنان کشورمان نیز به طور فعالی در تحقیقات علمی مشارکت دارند و در زمینه‌هایی مانند پزشکی، مهندسی، فیزیک و... دستاوردهای قابل تحسینی داشته‌اند. عزم و انعطاف پذیری آنها منجر به پیشرفت های ارزشمندی شده که می‌تواند الهام‌بخش زنان در بسیاری از کشورهای دیگر باشد.
جنایتی به نام فست‌فودخوری سال‌هاست که خوردن صبحانه، سالم‌ترین و مهم‌ترین وعده غذایی را فراموش کرده‌ایم و جای آن را به خوراکی‌های مضر و فست‌فودها داده‌ایم.
در یخچال تان را به روی کپک ببندید میوه، نان و هر خوردنی دیگری پس از مدتی کپک می زند. اصلا اگر چند روز از یخچال تان غافل شوید و در آن را باز نکنید تنها یک راه حل برای فرار از بوی بد یخچال تان برای تان باقی می ماند و آن راه حل هم ریختن مواد غذایی فاسد شده داخل سطل زباله است!
بستنی های مسموم کننده کدامند؟ از باقلوا، زرشک، لواشکی، میوه‌ای، شیری که از انواع بستنی‌های تازه‌وارد بازار هستند گرفت تا وانیلی، شکلاتی، سالار، مگنوم، گردویی، معجون، نانی، زعفرانی، سنتی و فالوده که قدیمی‌ترین بستنی‌ها هستند، همه و همه دوست‌داشتنی‌اند! اصلا کسی را در اطراف خود می‌شناسید که بستنی دوست نداشته باشد؟!