تولید25درصدگوشت کشورتوسط عشایر


پایگاه خبری لقمه: قائم مقام سازمان امور عشایری با تاکید بر اینکه عشایر ایرانی با نقش موثر خود در تولید نمادی از اقتصاد اومتی هستند، گفت: از 4 میلیون هکتار از مراتع کشور حدود 34 هکتار در اختیار یک میلیون و 200 هزار نفر جمعیت عشایر است.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، شاهپور علایی مقدم روز دوشنبه در حاشیه همایش بین المللی روز جهانی بز که در موسسه علوم دامی کشور در کرج برگزار شد، در جمع خبرنگاران با بیان اینکه زندگی عشایری بر دام، مرتع، کوچ و زندگی عشیره ای استوار است، اظهار داشت: از 4 میلیون هکتار از مراتع کشور حدود 34 میلیون هکتار آن در اختیار عشایر است. 

وی گفت: عشایر ایران جمعیتی بالغ بر 1.8 درصد جمعیت کشور را شامل می شوند ولی 25 درصد گوشت قرمز کشور را تولید می کنند که از مصادیق بسیار خوب بهره وری در تولید هستند به طوریکه هر یک نفر از عشایر گوشت 16 ایرانی را تولید می کند. 
 
وی افزود: حدود یک میلیون و 200 هزار نفر جمعیت عشایری کشور از طوایف و ایل های مختلف همچون شاهسون، بختیاری، کرمانج و... در بیش از 15 هزار سامانه عشایری کشور پراکنده هستند و بیش از 24 میلیون راس دام سبک کشور را که حدود 28 درصد جمعیت دام کشور هست را در اختیار دارند. 
وی همچنین گفت: جامعه عشایری یک جامعه مولدی هستند که با به کارگیری استراتژی کوچ و مبتنی بر دام و مرتع زندگی خودشان را می چرخانند در بحث تولید نقش به سزایی برای کشور دارند. 
 
علایی مقدم ادامه داد: عشایر کمترین توقع و مزاحمت را برای دولت و حاکمیت دارند ولی بیشترین کارایی و بهره وری را این جامعه دارند. 
قائم مقام سازمان امور عشایری گفت: از میزان کل 19 میلیون راس بزی که در کشور وجود دارد 8 و نیم میلیون راس آن در جامعه عشایری وجود دارد که از این میزان حدود 130 هزار تن شیر و بیش از 30 هزار تن گوشت قرمز تولید می شود. 
وی در خصوص تولید صنایع دستی توسط عشایر، اظهار داشت: همچنین 40 درصد فرش صادراتی کشور از محل تلاش های عشایری هست و در بخش صنایع تبدیلی و گردشگری این جامعه فعالیت های خوبی دارند. 
 
قائم مقام سازمان امور عشایری ایران در مورد برنامه های این سازمان افزود: با حمایت دولت و اختصاص تسهیلات ارزان قیمت در سال جاری و سال آینده حدود 1000 میلیارد تومان تسهیلات کم بهره و با بازپرداخت طولانی مدت در 7 برنامه اساسی به عشایر پرداخت خواهد شد که مهم ترین آن تکمیل زنچیره تولید گوشت قرمز تا سر سفره مردم است. 
 
وی گفت: همچنین تکمیل زنجیره تولید لبنیات و فرآورده های لبنی ، توسعه باغدار در اراضی شیب داری که در اختیار عشایر است، توسعه گردشگری، توسعه صنایع تبدیلی و فراوری، توسعه کشت گیاهان دارویی و فعالیت شرکت های دانش بنیان و جوانان و زنان عشایری از دیگر برنامه ها در جهت تنوع بخشی تولیدات عشایری و برنامه های این سازمان است. 
 
وی افزود: تلاش دولت این است که میزان سرانه درآمد عشایر را که در حال حاضر به طور میانگین یک میلیون و یکصد هزار تومان است به بیش از دو و نیم میلیون تومان تا برنامه ششم برسانیم که این مهم با استفاده از دانش بومی عشایر و تلفیقی از علم و تحقیقات و انتقال یافته های تحقیقاتی به عشایرمحقق می شود.
 
علایی مقدم اضافه کرد: مهم ترین وظیفه سازمان امور عشایر ایران و به تبع آن ادارات عشایر استان ها این هست که ارایه خدمات و پشتیبانی از عشایر کوچنده داشته باشند به طوریکه عشایر بکارگیری استراتژی کوچ به دنبال آب مجازی یعنی علوفه هستند. 
 
وی گفت: با توجه به تنوع اقلیمی کشور ما و استقرار عشایر در 15 هزار سامانه، تامین اعتبار برای عشایر و اختصاص بودجه های بلاعوض برای ارایه خدمات به کوچندگان در زمینه ایل راه ها و تهیه و تدارک انرژی های نو از جمله پنل های خورشیدی، ارتقای بهداشت و سلامت خانوارهای عشایری می تواند از جمله مهم ترین اقدامات برای رفع مشکلات عشایر کشور باشد. 
 
این مسئول افزود: در دولت بعد از 10 سال شورای عالی عشایری کشور تشکیل شده و دو مصوبه بسیار خوبی در آن داشته ایم که بیش از 13 وزارت خانه و چندین دستگاه در ارتباط هستند که در 2 موضوع مهم ارتقای سطح دانش و مهارت خانوارهای عشایری در طول برنامه ششم و ارتقای فرهنگ و مذهب و تداوم فرهنگ اصیل ایرانی عشایری هست. 
وی اظهار داشت: ای دو موضوع همراهی و همیاری سازمان برنامه و بودجه و همچنین دستگاه های فرهنگی را می طلبد. 

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایرنا

کد: 11925 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۷ شهريور بازدید: 2147 ساعت: 3:04 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تلف شدن ۲۴۰۰ راس گوسفند در چهارمحال و بختیاری در سیل اخیر ۱۴۰۱ يکشنبه ۹ مرداد
2 جریمه مشترکان پر مصرف آب برای آبرسانی به روستاها هزینه خواهد شد ۱۳۹۹ دوشنبه ۱۱ اسفند
3 افتتاح سومین نمایشگاه توانمندی روستائیان و عشایر با حضور جهانگیری ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۳ اسفند
4 نمایشگاه بین-المللی تهران میزبان سومین نمایشگاه توانمندیهای روستائیان و عشایر می‌شود ۱۳۹۶ پنج شنبه ۱۰ اسفند
5 تفاهم نامه سه جانبه برای ترویج محصول سالم زنان روستایی و عشایری امضا شد ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۳ مهر
6 حضور روستاییان دانشگاهی در چهارمین همایش ملی روستا و عشایر/ احداث ناحیه صنعتی در ۲۶۰۰ دهستان کشور ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۲ مهر
7 عشایر سالانه ۱۹۰ هزار تن گوشت قرمز تولید می‌کنند ۱۳۹۶ يکشنبه ۸ مرداد
8 آشپزی میراث فرهنگی ناملموس زنان ایرانی! ۱۳۹۳ سه شنبه ۲۲ مهر
9 عشایر 20 درصد گوشت کشور را تولید می‌کنند ۱۳۹۲ چهارشنبه ۲۰ آذر
10 اعتبار 25 میلیارد تومانی برای پرواربندی دام‌های عشایر ۱۳۹۲ چهارشنبه ۲ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  علائم فاسد شدن قارچ خوراکی/قارچ سالم چه نشانه ‌هایی دارد؟ آشنایی با علائم فاسد شدن قارچ و روش‌ های تشخیص قار...

  رنگ های مجاز و غیرمجاز در مواد غذایی را بشناسید مدیر گروه بهداشت محیط وحرفه ای مرکز بهداشت نیشابور...

  افزودن ماست به اسفناج از جذب کلسیم جلوگیری می‌کند اگر می خواهید اسفناج را با ماست مخلوط کنید بهتر اس...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

کنترل پُرمویی در زنان با تغذیه هیرسوتیسم به شرایطی اطلاق می‌شود که در آن موهای زائد و ناخواسته در صورت و بخش‌های مختلف بدن می‌روید که معمولاً این موها ضخیم و تیره هستند.
راهنمای خرید گردو/گردوی ایرانی یا خارجی؟ پایگاه خبری لقمه: در این مقاله به نکاتی پرداختیم که قبل از خرید گردو باید مد نظر داشته باشید.
توصیه‌هایی برای هضم بهتر غذا تند تند غذا خوردن به مشکلات گوارشی ختم خواهد شد. آرام غذا خوردن باعث می‌شود کار دستگاه گوارش کمتر شود و در عین حال احتمال گرفتگی عضلات معده نیز کاهش می‌یابد.
101نکته برای این‌که یک آشپز حرفه‌ای شویم؟ در این مقاله دانستنیهای لازم برای آشپزی آورده شده است تا برای کسانیکه تازه آشپزی را شروع می کنند و یا تجربه خوبی از نکات اشپزی ندارند مفید باشد این مقاله دارای چندین بخش است که هر قسمت جداگانه مشخص و نکات یک سری از غذاها ذکر شده است مطالعه این مقاله به هر بانوی ایرانی توصیه می شود.