مواد غذایی را چگونه نگهداری کنیم تا سالم بماند


پایگاه خبری لقمه: شما با روش های بسیار ساده ای می توانید موادغذایی خود را به مدت بیشتری سالم نگه داریدما این روش ها را به شما آموزش می دهیم.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، پنیر را در ظرف پلاستیکی نگهداری نکنید، زیرا داخل آن عرق می کند. برای نگهداری کوتاه مدت از کاغذ استفاده کنید. یک قطعه پنیر را می توان تا 3 هفته با کمک پارچه ای که در آب نمک قرار داده و دور آن پیچیده شده، نگهداری کرد.

 
خیار: عاشق ظرف میوه است. نگهداری خیار در کنار سایر میوه ها باعث حفظ ویتامین ها و کپک نزدن آن می شود. اما خیار از گوجه فرنگی دو سیب زیاد خوشش نمی آید، زیرا بوهایی که از آن ها خارج می شود، باعث تسریع روند رسیدن بیشتر و خرابی آن میش ود.
 
لیمو و دیگر مرکبات: در مناطق گرمسیر و معتدل رشد می کنند و تحمل سرما و نگهداری در یخچال را ندارند. لیمو حتی اگر هم بریده شود، بهتر است در یک ظرف نگهداری شود.
 
 
پنیر را در ظرف پلاستیکی نگهداری نکنید: زیرا داخل آن عرق می کند. برای نگهداری کوتاه مدت از کاغذ استفاده کنید. یک قطعه پنیر را می توان تا 3 هفته با کمک پارچه ای که در آب نمک قرار داده و دور آن پیچیده شده، نگهداری کرد. هر دو تا سه روز یک بار باید پارچه را دوباره با آب نمک درون آن قرار داد. بریدن پنیر در جایی که قبلا نان بریده شده، باعث کپ زدن پنیر می شود.
 
کرفس: به محض خرید برای جلوگیری از پلاسیده شدن سریع باید آن را از پلاستیک خارج کرد. دمای یخچال برای نگهداری کرفس بسیار مناسب است.
 
تخم مرغ: گرچه در قسمت بالای در یخچال جایی برای نگهداری آن در نظر گرفته شده، اما این یک خطای تکنیکی است. در آن قسمت به علت باز و بسته شدن در یخچال به ویژه در مناطق گرمسیری دائما با تناوب دما، گرم و سردشدن رو به رو است. پیشنهاد می شود تخم مرغ در محوطه درونی یخچال و برای نگهداری طولانی بهتر است، نوک تیز تخم مرغ به طرف پایین قرار گیرد.
 
سیب زمینی: خام را در یخچال نگهداری نکنید. روشنایی زیاد، گرما و رطوبت برای نگهداری سبب زمینی مناسب نیست.
 
سیر: باید نفس بکشد و به همین خاطر نگهداری در یخچال یا جای گرم برای آن مناسب نیست. بهترین راه نگهداری سیر در یک ظرف باز در یک قفسه است.
 
پیاز: در جای خنک و نه سرد (یخچال) نگهداری شود. همچنین باید جای نگهداری آن تاریک و خشک باشد.
 
 
سیب و موز:  هیچ گاه در کنار هم نگهداری نکنید. بویی که از این دو میوه خارج می شود باعث رسیدن سریع متقابل آن ها درون ظرف می شود. همچنین بهتر است موز را به صورت آویخته (آن گونه که روی درخت است) نگهداری کرد.
 
قهوه: برخی دانه های قهوه را برای تازه ماندن در یخچال نگهداری می کنند و این درست نیست. نگهداری آن در یک قفسه یا کمد کافی است. البته برای نگهداری طولانی مدت و حفظ عطر و طعم می توان قهوه را در فریزر نگهداری کرد.
 
گوجه فرنگی: را به هیچ عنوان در یخچال نگهداری نکنید، زیرا طعم و ویتامین های آن از بین می رود. از گوجه فرنگی بوی زیادی ساطع می شود. به همین دلیل از نگهداری آن به ویژه در نزدیکی کاهو خودداری کنید، زیرا کاهو در کنار گوجه به سرعت پلاسیده می شود.
 
فلفل دلمه ای: علاقه زیادی به سرما ندارد و نباید به هیچ عنوان آن را در یخچال نگهداری کرد و بهتر است در کنار دیگر میوه ها و سبزیجات نگهداری شود.
 
نان: اکثر مردم دنیا آن را داخل ظرف درداری در آشپزخانه نگهداری می کنند. این ظرف دردار باید بعد از مدتی تمیز شود. برای جلوگیری از خشک شدن نان، می توان آن را در کاغذ یا پارچه ای پیچید. نان اضافه را می توان در فریزر نگهداری کرد و در صورت نیاز آن را دوباره در فر تا توستر داغ کرد.
 
ماهی: هنگام خرید حتما به تاریخ مصرف آن توجه داشته باشید. دقت کنید که «زنجیره سردماندن» خرید از فروشگاه و حمل به منزل قطع نشود. گوشت ماهی در سرمای 2 تا 6 درجه سانتی گراد را می توان در یک ظرف شیشه ای یا چینی حداکثر یک روز نگهداری کرد. فاصله زمانی نگهداری ماهی دودی در یخچال نیز بین دو تا چهار روز است.                    
 
گوشت گاو: را می توان بین 3 تا 4 روز، گوشت گوساله بین 2 تا 3 روز و گوشت مرغ را بین 1 تا 2 روز در یخچال نگهداری کرد. گوشت چرخ کرده بسیار حساس است و سعی کنید آن را در همان روز خرید داخل فریزر قرار دهید. به تاریخ مصرف گوشت های بسته بندی شده، حتما دقت کنید. 

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست

 


نقل از :سرآشپز

کد: 11958 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ پنج شنبه ۳۰ شهريور بازدید: 3828 ساعت: 10:05 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 رشد ۲۷۱ درصدی صدور پروانه تاسیس کارخانه تولید مواد دارویی ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
2 افزایش مدت مجوز IRC تولید مواد اولیه غذایی ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ شهريور
3 دسترسی به انسولین در کشور رو به بهبود است ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۰ شهريور
4 خبر مهم معاون پزشکیان درباره تامین دارو ۱۴۰۳ شنبه ۲۰ مرداد
5 چرا بدن به منیزیم نیاز دارد؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۱۶ مرداد
6 کشف هزار و دویست کیلو حشیش در قوطی‌های رب ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ اسفند
7 لزوم پرهیز از خرید و مصرف فراورده های فله‌ای در سفر ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۵ اسفند
8 فائو از ثبات قیمت جهانی مواد غذایی خبر داد ۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۶ آذر
9 تضمین ایمنی مواد غذایی تراریخته/ سواستفاده برخی تولید کنندگان ۱۴۰۲ شنبه ۱۱ آذر
10 دامن زدن به نابودی زمین‌های کشاورزی با انفعال بنیاد مسکن ۱۴۰۲ شنبه ۲۰ آبان
11 رشد ۷۷ درصدی تامین ارز واردات شیرخشک ۱۴۰۲ شنبه ۲۰ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  نگذارید بدنتان ترشی بیندازد حالت اسیدیته بدن را با pH زیر 7 خون تعریف می‌کنند؛...

  7عارضه مهم بی‌توجهی به مصرف نمک یددار یک فوق تخصص غدد با تاکید بر اینکه کمبود ید پس از ت...

  درمان پوکی استخوان به لطف تلاش دانش بنیان‌های ایرانی پوکی استخوان از بیماری های شایع در ایران است که ت...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

توصیه‌هایی برای مادران باردار دچار اضافه‌ وزن مادران دارای وزن طبیعی می‌توانند بین 11 تا 16 كیلوگرم وزن اضافه كنند و مادران لاغر تا 18 كیلوگرم نیز مجاز به افزایش وزن هستند.
تغذیه خوب برای داشتن حافظه خوب می‌دانیم هر غذایی که می‌خوریم تاثیر خاصی بر بدن‌مان می‌گذارد و تغییراتی مثبت یا منفی در آن ایجاد می‌کند. البته چنین تغییراتی فقط به جسم محدود نمی‌شود و حتی می‌تواند وضع مغزی و فکری ما را هم تحت تاثیر قرار دهد، بنابراین مهم است طوری غذا بخوریم که نیازهای مغزمان هم بخوبی تامین شود.
هرگز از تیروئیدتان غافل نشوید چند روز پیش وزارت بهداشت در آستانه روز جهانی گواتر (چهارم خرداد) نسبت به بازگشت‌ این بیماری به کشور هشدار داد و توجه رسانه‌ها و مردم را به بالا رفتن خطر بروز اختلالات تیروئیدی در افراد جامعه جلب کرد.
از همین امروز این خوراکی‌ها را نخورید/تغییر الگوی مصرف چیست پایگاه خبری لقمه: برای سلامتی بدنمان بهتر است مواد غذایی و نوشیدنی‌های مضر را بشناسیم و بدنمان را در معرض خطر ابتلا به بیماری‌ها قرار ندهیم.