بررسی وضعیت سلامت مواد غذایی از مزرعه تا سفره


پایگاه خبری لقمه: عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، گفت: در ارتباط با امنیت مواد غذایی وضعیت مناسب و مطلوبی نداریم.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، محمد نعیم امینی‌فرد، از بررسی وضعیت سلامت مواد غذایی از مزرعه تا سفره با حضور مسئولان وزارت بهداشت، وزارت جهاد کشاورزی، سازمان پدافند غیرعامل، سازمان استاندارد و مرکز پژوهش های مجلس در نشست روز گذشته خبر داد و افزود: با توجه به دستور دکتر لاریجانی و نگرانی های مردم و جامعه در ارتباط با امنیت مواد غذایی بر آن شدیم که نشستی را با مسئولان مرتبط با حوزه مواد غذایی و بررسی این موضوع داشته باشیم.

 
وی با یادآوری اینکه در احکام برنامه های پنجم و ششم توسعه وزارتخانه های جهاد کشاورزی و بهداشت مکلف به امنیت مواد غذایی، تعیین میزان مجاز سموم باقیمانده، فلزات سنگین و تضمین سلامت مواد غذایی شدند، تصریح کرد: نگرانی هایی در سطح جامعه در مورد سلامت و امنیت مواد غذایی به ویژه در مورد میزان باقیمانده سموم وجود دارد که لازم دانستیم در این رابطه سازمان استاندارد در نشست حضور داشته و پاسخگو باشد.
 
امینی فرد یادآور شد: سازمان دامپزشکی بر عرضه محصولات دامی نظارت داشته و در این رابطه پیشرفت هایی صورت گرفته است البته شناسه ردیابی و رهگیری را در ارتباط با مواد لبنی، گوشت قرمز و سفید و ماهی داریم اما در مورد سایر اقلام مواد غذایی خام کد شناسایی ردیابی و رهگیری نداریم و تا زمانی که کد شناسایی و ردیابی تعریف نشود نمی توان اطلاعات نحوه و چگونگی تولید و تهیه و مشکلات مربوط به آن را داشته باشیم.
 
وی یادآور شد: در نشست دیروز تاکید سازمان غذا و دارو بر این بود که به دلیل دخالت دستگاه های متعدد و موازی کاری نظارت موثر و بهینه بر سلامت مواد غذایی وجود نداشته و همچنین تداخل مسئولیت های سازمان ملی استاندارد با سازمان غذا و دارو و دامپزشکی اشاره کردند.
 
امینی فرد یادآور شد: لایحه جدید استاندارد برای تمامی محصولات غذایی به جز دارو که تحت نظارت مستقیم وزارت بهداشت است به نوعی سازمان ملی استاندارد را مسئول دانسته البته این موضوع هنوز شکل قانونی به خود نگرفته و اگر شکل قانونی به خود بگیرد مشکلات زیادی را برای سازمان دامپزشکی و وزارت بهداشت در بحث نظارت بر مواد غذایی ایجاد خواهد کرد.
 
وی افزود: در نشست دیروز مسئولان سازمان پدافند غیرعامل مشکلات خود را بیان نموده و بر این باور بودند که قبل از آنکه مواد غذایی وارد کشور شوند یعنی از مبدا باید ردیابی و رهگیری کرد نه اینکه وارد شوند و سپس بحث نظارت را مدنظر قرار دهیم.
 
امینی فرد ادامه داد: در واقع بررسی وضعیت فعلی ایمنی و امنیت مواد غذایی هدف اصلی ما از تشکیل نشست روز گذشته بود و مقرر شد چنین جلساتی تداوم داشته باشد ضمن آنکه از مشارکت موثر فراکسیون غذا و داروی مجلس نیز استفاده خواهیم کرد.
 
وی با بیان اینکه در ارتباط با امنیت مواد غذایی وضعیت مناسب و مطلوبی نداریم، تصریح کرد: البته در وضعیت نامناسبی نیز قرار نداریم، باید اقدامات بسیاری برای تحقق امنیت مواد غذایی انجام و استانداردهای لازم تضمین شود زیرا از نظر امنیت غذایی در وضعیت متوسطی قرار داریم.
 
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ادامه داد: با توجه به شیوع قابل توجه بیماری های غیرواگیر و مزمن به نظر می رسد ریشه بسیاری از بیماری ها از مواد غذایی ناسالم نشات می گیرد بنابراین باید تلاش موثری برای ارتقای کیفیت مواد غذایی برای تامین سلامت مردم و افزایش واردات داشته باشیم.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :مهر

کد: 12010 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ چهارشنبه ۵ مهر بازدید: 2435 ساعت: 10:51 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 رشد ۲۷۱ درصدی صدور پروانه تاسیس کارخانه تولید مواد دارویی ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
2 افزایش مدت مجوز IRC تولید مواد اولیه غذایی ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ شهريور
3 دسترسی به انسولین در کشور رو به بهبود است ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۰ شهريور
4 خبر مهم معاون پزشکیان درباره تامین دارو ۱۴۰۳ شنبه ۲۰ مرداد
5 چرا بدن به منیزیم نیاز دارد؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۱۶ مرداد
6 کشف هزار و دویست کیلو حشیش در قوطی‌های رب ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ اسفند
7 لزوم پرهیز از خرید و مصرف فراورده های فله‌ای در سفر ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۵ اسفند
8 فائو از ثبات قیمت جهانی مواد غذایی خبر داد ۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۶ آذر
9 تضمین ایمنی مواد غذایی تراریخته/ سواستفاده برخی تولید کنندگان ۱۴۰۲ شنبه ۱۱ آذر
10 دامن زدن به نابودی زمین‌های کشاورزی با انفعال بنیاد مسکن ۱۴۰۲ شنبه ۲۰ آبان
11 رشد ۷۷ درصدی تامین ارز واردات شیرخشک ۱۴۰۲ شنبه ۲۰ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  چند ساعت بعد از غذا میوه بخوریم؟ با توجه به این که بعد از غذا خوردن، معده پر و سنگی...

  تضمین سلامت زمستانی با این ۵ سبزی پایگاه خبری لقمه: برای این که با سرد شدن هوا هر وی...

  چگونه هنگام ترک سیگار دچار اضافه وزن نشوید پزشکان توصیه می‌کنند در زمان ترک سیگار خود را سرگر...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

در مورد میکروبی شدن معده چه می دانید؟ خوب جوید‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ن غذا، وعد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه‌های کم و مکرر د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر طول روز، عد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌م مصرف وعد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه سنگین قبل از خواب می‌تواند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر بهبود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ علائم این بیماران موثر باشد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌. میوه و سبزیجات تازه و مواد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ غذایی حاوی سلنیوم از قبیل مغزها و خصوصا باد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ام هند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی، غذاهای د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ریایی، گوشت مرغ، گوشت گوسفند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ و جگر برای سلامت معد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه مفید‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ می‌باشند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌.
استفاده از روغن شتر مرغ به صورت خوراکی
آیا «کوکاکولا»یک کالای صهیونیستی است کمپانی «کوکاکولا» با شعار تامین آسایش مردم متولد شد و اکنون پس از ۱۲۵ سال به بحران آب دامن می‌زند، در کشتار مردم فلسطین با اسرائیل همکاری می‌کند، کارگران را در کلمبیا می‌کشد و در هند به کوکای قاتل معروف شده است.
7 توصیه‌ی غذایی برای گیاه‌خواران گیاه‌خواری الزاماً به این معنی نیست که فرد گیاه‌خوار رنگ و روی مایل به سبز داشته باشد و یا از کم خونی رنج ببرد. اما واقعیت این است زمانی که به طور کامل ارتباطتان را با گوشت قطع می‌کنید امکان دارد مشکلاتی برایتان رخ بدهد.