تولید سنتی، صنایع غذایی را به لبه پرتگاه برد


پایگاه خبری لقمه: دبیر کانون انجمن‌های صنایع غذایی گفت: طی چند سال اخیر بسیاری از صنایع غذایی از جمله کارخانه‌های ماکارونی به دلیل تولید سنتی از بین رفته و فقط چند کارخانه بزرگ باقی مانده‌اند. به اعتقاد وی چنین سرنوشتی در انتظار صنعت لبنیات هم هست.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، کاوه زرگران در گفت‌وگویی، در مورد دلایل ریزش و توقف تولید در واحدهای صنایع غذایی کشور گفت: عدم بهره گیری از تکنولوژی نوین در تولید موجب شده بخش قابل توجهی از تولیدکنندگان مواد غذایی با افزایش هزینه تولید روبرو شوند که خود به خود دلیل بر خروج از چرخه تولید در رقابت است.

 
وی به روزسازی واحدهای تولیدی را موجب کاهش هزینه تولید دانست و گفت: عقب ماندگی از تکنولوژی به طور قطع در عرصه رقابت باعث حذف از بازار می شود.
 
دبیر کانون انجمن های صنایغ غذایی ایران رکود را نیز یکی دیگر از دلایل توقف تولید در صنایع غذایی دانست و اظهار کرد: صنایع غذایی آخرین حلقه تاثیری رکود بر صنعت است؛ به گونه ای که واحدهای تولید مواد غذایی با ظرفیت کامل در کشور بسیار کم شد.
 
زرگران با بیان اینکه در یک دهه گذشته شاهد استقرار واحدهای تولید ماکارونی متعدد در کشور بوده ایم، تصریح کرد: عدم انطباق با تکنولوژی روز دنیا و تولید سنتی موجب شد تمامی کارخانه‌های تولید ماکارونی در کشور از بین بروند چند کارخانه بزرگ باقی بماند.
 
وی در ادامه گفت: پیش بینی می شود چنین سرنوشتی برای آینده صنعت لبنیات نیز به وجود آید و چنین انقلابی در چند سال آینده صورت پذیرد.
 
دبیر کانون انجمن های صنایغ غذایی ایران افزود: اگر واحدهای کوچک به روز نشوند به طور قطع از چرخه رقابت و تولید حذف می شوند.
 
وی در پاسخ به این پرسش که چرا سرانه مصرف لبنیات کم است اما به صادرات توجه می شود؟ اظهار کرد: به این دلیل که وضعیت اقتصادی مردم در اندازه ای است که لبنیات را در سبد کالایی خود حذف کرده یا کاهش داده اند  لذا در یک مقطع زمانی شاهد دپوی ۴۰ هزار تن شیرخشک در کارخانجات لبنی بودیم.
 
دبیر کانون انجمن های صنایع غذایی ایران افزود: دولت برای جلوگیری از ضرر و زیان این واحدها و شیرخشک های دپو شده که مزیت های صادراتی نداشتند مشوق های صادراتی اعمال کرد که قیمت شیر را به قیمت جهانی نزدیک کرد.
 
وی افزود: در این مقطع زمانی که مشوق صادراتی لبنیات و شیرخشک توسط دولت پرداخت شد شاهد رونق صادرات بودیم اما اینکه چرا مصرف داخل کاهش یافته به وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم مربوط است.
 
زرگران در بخش دیگری از سخنانش به ایجاد حواشی در غذاهراسی بین مردم توسط برخی نشریات و رسانه های زرد اشاره کرد و گفت: مرجع رسمی و تخصصی در تایید و تکذیب سلامت، بهداشت، کیفیت و تضمین استاندارد مواد غذایی سازمان ملی استاندارد و معاونت غذا و داروی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است.
 
وی ازفود: هرگونه شایعه و حواشی مربوط به بهداشت و کیفیت محصولات تولیدی صنایع غذایی بدون تایید یا تکذیب مراجع ذی ربط رسمیت نداشته و مردم به آن توجه نکنند.
 
دبیر کانون انجمن های صنایغ غذایی ایران گفت: از مردم درخواست می‌شود اگر شایعه در زمینه بهداشت و سلامت تولید محصولات غذایی به گوش آنها رسید به طور حتم از دو نهاد استاندارد و وزرات بهداشت استعلام کنند.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 12244 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ دوشنبه ۱ آبان بازدید: 2292 ساعت: 3:06 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 کلم‌پلو شیرازی و آش کازرون ثبت ملی شدند ۱۴۰۲ سه شنبه ۸ اسفند
2 تعرفه گاز هتل‌ها و تأسیسات گردشگری تعیین شد ۱۴۰۲ سه شنبه ۳ بهمن
3 معافیت مالیاتی کنسرو پشت سد خلف وعده وزارت اقتصاد و سازمان امورمالیاتی ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۷ دي
4 آمادگی ایران برای صادرات ادوات کشاورزی به ازبکستان ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۳ دي
5 دلایل افزایش قیمت گوجه فرنگی در فصل سرما/راه چاره چیست؟ ۱۴۰۲ جمعه ۱۷ آذر
6 میزان واردات قطعات هلو و پرک پرتقال طی سال گذشته چقدر بود؟ ۱۴۰۲ چهارشنبه ۸ آذر
7 آرد کامل نداریم/ سوءاستفاده و دروغ تجاری! ۱۴۰۲ شنبه ۲۷ آبان
8 یک کارخانه غذایی افتتاح شد/ حتی یک ریال تسهیلات نگرفتیم ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۱ شهريور
9 گزارش تصویری افتتاح کارخانه صنایع مواد غذایی موجان ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۱ شهريور
10 چرایی افزایش قیمت محصولات لبنی/ عرضه لبنیات در غرفه‌های میادین میوه و تره بار تهران ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۷ تير
11 قیمت‌ ارزی کالاهای اساسی و نهاده‌های بخش کشاورزی اعلام شد ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۵ تير


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  زمان بندی و تعداد وعده های غذایی می تواند به سلامت قلب کمک کند پایگاه خبری لقمه: اینکه شما در چه زمان هایی و چند ...

  با مضرات جوش ‌شیرین آشنا شوید یک متخصص تغذیه گفت: جوش شیرینی که برای تهیه خمیر ن...

  سفیدکننده های طبیعی دندان سفیدی دندان ها به واسطه انواع خوراکی و سیگار و قهو...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

حفظ خونسردی با نعناع گرچه در گذشته استرس آنقدرها هم شایع نبود، اما طب سنتی نسخه‌های ضداضطراب موثری دارد که می‌تواند در قرن بیست و یکم به کمک شما بیاید تا بار دیگر لذت آرامش را بچشید.
خواص و فواید بی شمار چای زنجبیل لقمه: گیاه درمانی رویکردی جدید در درمان بیماری‌هاست و اگر توسط اهل فن آن تجویز شود، بهترین راه رفع ناخوشی‌هاست. تغذیه به روش سنتی، اولویت بخش عمده‌ای از جمعیت هند است و علاقه شدیدی به نوشیدنی‌ها بویژه چای دارند. یکی از این نوشیدنی‌های مورد علاقه آن‌ها، چای زنجبیل است که خواص زیادی دارد.
36 نکته طلایی برای نگهداری مواد غذایی در تابستان فصل تابستان باز هم با آن گرمای به یادماندنی اش از راه رسید و دردسرهای ویژه را هم به دنبال خود می آورد.
230هزار تومان برای یک شام دو نفره‌ در تهران! این روزها رفتن به رستوران‌های لوکس به یک جاذبه‌ی گردشگری در تهران تبدیل شده و مردم تلاش می‌کنند، برای یک‌بار هم که شده، به رستورانی بروند که برای خودش اسم و رسمی دارد.