شیرینی های ماه رمضان/
روش تهیه زولبیا و بامیه خانگی


لقمه: زولبیا و بامیه یکی از انواع شیرینی ها است که معمولاً بیشتر مصرف آنها در ماه مبارک رمضان است.

مواد لازم برای شربت:

شكر                   2فنجان
آب                      یك فنجان
گلاب                   2 قاشق سوپخوری
زعفران حل شده    یك قاشق مرباخوری
آبلیمو                 یك قاشق مربا خوری


طرز تهیه شربت:
آب و شكر را روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا بجوشد. بعد گلاب و زعفران را اضافه كرده، سپس آبلیمو را می ریزیم. پس از چند جوش، شربت آماده شده را از روی شعله بر می داریم.




مواد لازم برای تهیه زولبیا:

نشاسته                     200 گرم 
ماست                       180 گرم 
آرد                            20 گرم 
زعفران حل شده          یك قاشق سوپخوری 
روغن جامد                 یك قاشق چایخوری
جوش شیرین              یك دوم قاشق چایخوری
آب یا گلاب                  یك قاشق سوپخوری

 
طرز تهیه:
نشاسته و ماست را مخلوط كرده، چند دقیقه ای صبر می كنیم تا نشاسته در ماست خیس خورده و به راحتی حل شود. سپس آرد را اضافه می كنیم و با همزن خوب به هم می زنیم تا مایع زولبیا صاف و یكدست شود. روغن جامد را اضافه كرده و در حین به هم زدن آب یا گلاب را همراه با زعفران حل شده به مایع اضافه می كنیم و آن را در قیف مخصوص می ریزیم. در این مرحله جوش شیرین را هم اضافه می كنیم و مایع را خوب به هم زده، در حالی كه روغن روی شعله قرار دارد، زولبیا را توسط قیف در روغن كاملا داغ به صورت دایره های بزرگ و كوچك فرم می دهیم و بلافاصله پس از كمی سرخ شدن آنها را پشت و رو می كنیم.

زولبیاها را در شربت قرار می دهیم و پس از15- 10 دقیقه آنها را از شربت خارج كرده و در صافی قرار می دهیم تا شربت اضافه آن خارج شود. 





مواد لازم برای تهیه بامیه:

آرد                    200 گرم
آب                    300 گرم
تخم مرغ            3عدد
روغن جامد         یك قاشق سوپخوری
شكر                 نیم كیلو
نمك                  یك سوم قاشق چایخوری
آبلیمو                2 قاشق سوپخوری
گلاب                 به مقدار لازم
 

طرز تهیه :
آب را جوش آورده، با شعله ملایم آرد را اضافه می كنیم و مرتب به هم می زنیم تا خمیر تقریباً سفتی به دست آید. بعد روغن را اضافه كرده و مرتب به هم می زنیم ( در حدود 3-2 دقیقه )، به طوری كه خمیر به صورت یك تكه درآید. سپس بعد از كمی سرد شدن خمیر، تخم مرغ ها را یكی یكی اضافه می كنیم و خوب خمیر را ورز می دهیم تا خمیر نرم و لطیف شود. برای این كه بامیه رنگ زیباتری به خود بگیرد، بهتر است از شربت بامیه یك قاشق سوپخوری به خمیر بامیه اضافه كرده و با خمیر مخلوط كنیم. بعد خمیر را در قیف با ماسوره كنگره دار متوسط می ریزیم و سپس در روغن مایع سرخ می كنیم.

برای سهولت كار بهتر است روغن را كمی داغ كرده، بامیه ها را به وسیله دست و یا با قیچی مخصوص آشپزخانه در روغن ریخته، بعد آن را روی حرارت مستقیم قرار دهیم تا بامیه ها سرخ شوند. بامیه ها را در حین سرخ شدن مرتب به هم می زنیم تا به هم نچسبند و یك دست سرخ شوند. بامیه ها را در همان حال كه داغ می باشد، به شربت گرم اضافه می كنیم تا شربت را خوب به خود جذب كنند، در غیر این صورت بامیه ها شربت را جذب نخواهند كرد. اگر بامیه پس از چند ساعت شربت خود را از دست داد، علت آن رقیق بودن شربت می باشد.


نکته: برای سرخ كردن بامیه و زولبیا و گوش فیل از روغن مایع استفاده كنید، چون روغن جامد باعث سفت شدن آنها خواهد شد.




کد: 1267 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ پنج شنبه ۵ مرداد بازدید: 129618 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 حذف وزن جعبه از قیمت زولبیا و بامیه ۱۳۹۶ سه شنبه ۹ خرداد
2 فواید خوردن زولبیا و بامیه کمتر از مضرات آن است ۱۳۹۶ سه شنبه ۹ خرداد
3 پخت زولبیا و بامیه در کارگاه ۱۳۹۶ دوشنبه ۸ خرداد
4 خوردن زولبیا و بامیه مضر است یا نه! ۱۳۹۶ شنبه ۶ خرداد
5 چگونه در ماه رمضان لاغر شویم؟ ۱۳۹۶ شنبه ۶ خرداد
6 زولبیا و بامیه را از مراکز مجاز بخرید/با ۱۹۰ تماس بگیرید ۱۳۹۶ چهارشنبه ۳ خرداد
7 سفره افطار چند کالری دارد؟ ۱۳۹۳ پنج شنبه ۱۲ تير
8 زولبیا و بامیه امسال کیلویی ۸۵۰۰ تومان/ مردم فقط از قنادی‌ها خرید کنند ۱۳۹۳ سه شنبه ۲۷ خرداد
9 شیرینی‌های مخصوص کریسمس/ زولبیای مصری ۱۳۹۲ يکشنبه ۸ دي
10 آیا روزه چاقتان می کند؟ ۱۳۹۲ سه شنبه ۱۵ مرداد
11 روش تهیه رول خرما و گردو؛ شیرنی بعد از افطار ۱۳۹۲ چهارشنبه ۹ مرداد


نظرات


katy

خوب بود
metal

-آقا اون تمشک روی زولبیاها چی بود ما نفهمیدیم! -توی مواد لازم برای تهیه ی بامیه آبو دو بار گفتی! -در کل خوب بود.دمت جیلیززز...
چی کار به اسمم داری؟

نظر دهنده ی قبلی توی مواد لازم بامیه اولی آب و دومی آرد هست. حواستو جمع کن
اصلا به توچه

اصلا به توچه
faridehdibah

خیلی خوب
fatima

خوب بود ولی قیافش اونجوری نشد.
ندا

به جای روغن جامد می شه از کره استفاده کرد؟
hhaaaalllllaaaaa

خوب بود.حالاشاید درست کردم
هستي

سلام.جالبه .حتما درست مي كنم.
سمیه

کره سریع میسوزه و نمیذاره بامیه ها سرخ بشن.
تینا

چرا من هر چی درست میکنم خوب در نمیاد
رویا

خیلی خوشمزه شد
چی کار داری

بد نبود خوبم نبود
مهسا

میشه بگین 180گرم ماست چند پیمانس ؟
فاطي

مرسي عالي بود
be man che

در تهیه بامیه حتما نمک و شکر و آبلیمو و گلاب را نگاه میکنیم.
كيانا

واقعا عالي بود
مهريماه سلطان

عالى بود
ندا

ﻳﻪ ﺑﺎﺭﺍﻣﺘﺤﺎﻥ ﻛﺮﺩﻡ ﺍﻓﺘﻀﺎﺡ ﺷﺪﻭﻟﻲ ﺗﺴﻠﻴﻢ ﻧﻤﻴﺸﻢ ﺑﺎﺯﻡ ﺍﻣﺘﺤﺎﻥ ﻣﻴﻜﻨﻢ ﻓﻘﻄ ﻳﻪ ﺳﻮﺍﻝ ﺍﺭﺩﺵ ﺑﺎﻳﺪﺍﺭﺩﺷﻴﺮﻳﻨﻲ ﺑﺎﺷﻪ ﻳﺎﻓﺮﻗﻲ نداره
به تو ربطی نداره

به خودم ربط داره
محمود

خیلی خیلی عالی بود،واقعا که الی قابلیام
.....

سلام من این دستورررودرست کردم ولی لطفابهم بگین چرازولبیاهاخشک شدندوبامیه مانند بیرون(یاتصویری که خودتون گذاشتید) پف کرده وقشنگ نشد.باتشکر
اسماعیل

very nice
soha

میشه بگید چرا خشک شد؟ و نرم در نیومد
سنبل آقا وگل خانم

به نظرما ماست ونشاسته هردو به یک مقدار باشه تا خشک نشه وشربت هم باید در داغ ودرحال جوشیدن باشه
سارا

خدا کنه مال مام مثل عکس شما در بیاد...
ماهک

حتما درست میکنم
سلطان

میشه برای شیرینیش از چیز دیگه ای مثل عسل استفاده کرد؟
الهه

خیلی مزخرفه که آدم وقتشو برای این کار بذاره بعد اون نتیجه ای که انتظار داره نشه
جامکول

خوب بود
فاطمه

ماخودمون زولبیا بامیه می خریم لازم نیست به خودمون زحمت بدیم اما گرون درمیاد
s

نيم كيلو شكر رو براي شربتش استفاده ميكنيد در دستورش يادتون رفته شكرش رو استفاده نمائيد
بینظیر

ما طبق دستور درست کردیم ولی بامیه ها نرم میشن .چرا اینجوری میشه؟؟؟؟؟؟؟؟؟
پریرخ

میشه بگین چرا برشته و ترد نمیشه؟؟؟؟؟؟؟
//////////////////////////////////////////

خیلی عالی بود
مریم

من از زولبیا وبامیه خوشم میاد از راهنمایتون متشکرم!!!!
باشخصیت

انشاءالله به امیدخدایک روز درست خواهم نمود
EBI

خوب بوخ مامنون بیس بیس
شیما

بدنبود ولی وقتی درست میکنم افتضاح درمیاد.ماهمیشه بامیه وزولبیامیخریم ولی دوس دارم یادبگیرم وتوخونه درست کنم.باتشکر
.و.

افتضاح یود گند گفتید که......نه شوخی کردم عالی عالی شد واقعا ممنون
محیا

من تازه درستش کردم گذاشتم افطار بشه امیدوارم خوب شدهباشه.بامیش مزه تخم مرغ نمیده؟
علی بی غم

خیلی مزخرفه.از بیرون بخری راحت تره تازه ارزان ترم هست. مگه اینطور نیست؟؟؟؟؟
مامان امیرصدرا

ممنون دست شما درد نکند خوب بود
جعفر بهرامی

از زولبیاهای بیرون خیلی خوش مزه تر شد وقتی درست کردم مرسی ازتون.....
شهناز

الان میخواهم درست کنم نمیدونم چطور از آب در بیاد
باران

خیلی خوب بود ممنون
شیما

من هم درست کردم خیلی خوش مزه شد ولی نمیدونم چرا شکرک بست بااینکه آبلیموریختم تو شربت
بانوی جنگل

واسه تهیه بامیه شکرو ابلیمو رو در قسمت بعد میبینیم. یادت رفت؟؟؟؟؟ من درست کردم قیافش جالب نشد ولی مزه اش خوب شد مرسی از راهنماییتون
مرسانا

خیلی خوب بوداما این طوری درنمییاد
امير

من درس كردم عالي بود

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  توت‌فرنگی، نوبرانه‌ای کم کالری توت‌فرنگی منبع خوبی از فیبر، ویتامین C، پتاسیم و آ...

  برنامه غذایی کارگران چگونه باید باشد؟ در کارخانجات، شرکت های بزرگ و غیره، که یک جمعیت، ب...

  تقلبات رایج در تولید آب لیمو آب لیمو ترش به دلیل سرشار بودن از ویتامین c و طعم ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

اگر فرزند قد بلند می خواهید، بخوانید مادرانی که در دوران بارداری شیر مصرف می‌کنند، کودکانی قد بلندتر به دنیا می‌آورند.
آموزش تصویری تزیین قهوه برای خیلی از افراد ظاهر مواد غذایی از اهمیت خاصی برخوردار است و به عنوان یکی از مهمترین موارد انتخاب خوراک، به آن توجه می کنند.
خوراکی های مضر برای دندان در ایام عید مسلما هیچ کدام از ما دوست نداریم هر شش ماه یکبار به دندانپژشکی برویم. اما معاینه های دندانپزشکی به بدی درد دندان و تحمل هزینه های بالای پر کردن یا عصب کشی نیستند. در کنار این معاینات باید در تغذیه خود نیز سلامت دندان هایمان را در نظر داشته باشیم.
خوراک های معروف هر شهر برای سفرهای شما سفر رفتن و تفریح و استراحت همیشه برای ما با یک حس خوب به اسم خوردن همراه بوده است. لذت خوردن غذاهای خوشمزه و جدید در شهرهای مختلف و در غذاخوری های سنتی یا بازارهای محلی یک شهر همیشه برای ما به یادماندنی و خاطره انگیز است. استفاده از خوراک های سنتی یک شهر می تواند شادی سفر ما را چند برابر کند.