خواص وفواید خرمالو برای بدن


پایگاه خبری لقمه:خرمالو از میوه‌هایی است که به دلیل طعم گس شاید مورد علاقه بعضی‌ها نباشد اما این میوه دارای خواص مفیدی برای بدن ویکی از میوه های مهم در رژیم غذایی است.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، خرمالو حاوی مواد مغذی و ترکیب خوبی از ویتامین‌ها و مواد معدنی است و مقدار کاملی از پروتئین را داراست و همچنین مقدار چربی آن پایین است.

در حقیقت خرمالو ترکیب مطلوبی از مواد مغذی به مقدار کافی و مناسب است. بسیاری از مواد مغذی موجود در خرمالو تنها 2 تا 3 درصد نیاز روزانه به آن‌ها را تامین می‌کنند اما وجود سطح بالایی از منگنز در این میوه 17 درصد از نیاز روزانه به این ماده معدنی را تامین می‌نماید.

خرمالو غیر از منگنز حاوی 9 درصد ویتامین C و 8 درصد ویتامین B6‌ است. فیبر خوراکی موجود در آن نیز به شدت بالاست و 80 درصد بافت این میوه را آب تشکیل می‌دهد.

از دیگر ویژگی‌های خرمالو وجود مقدار بالایی آنتی اکسیدان است که با خنثی سازی رادیکال‌های آزاد از بروز بیماری حاد شونده همچون پیری، سرطان، آب مروارید و دژنراسیون ماکولا (نوعی اختلال چشمی ناشی از افزایش سن) جلوگیری می‌کند.

یکی دیگر از خواص این میوه تاثیر آن در تسریع فرآیند کاهش وزن است. وجود فیبر بالا و دیگر مواد مغذی سرعت کاهش وزن را افزایش می‌دهد. مصرف خوراکی‌هایی همچون خرمالو که حاوی فیبر بالا هستند در دوره رژیم کاهش وزن باعث می‌شود فرد برای مدت زمان بیشتری احساس سیری داشته باشد. همچنین خوراکی‌های حاوی فیبر بالا در کاهش میل به مصرف قند و خوراکی‌های فرآوری شده نقش دارد. خرمالو دارای «لوتئین زآگزانتین» به عنوان یک ایزومر است. در بسیاری از مطالعات و روش‌های درمانی جدید آمده است که این ایزومر در حفظ و ارتقای سطح بینایی موثر است. این ماده روی شبکیه چشم تاثیر می‌گذارد و از بروز بیماری‌های تحلیل برنده همچون دژنراسیون ماکولا جلوگیری می‌کند. همچنین مصرف آن برای پیشگیری از آب مروارید توصیه می‌شود.

آسیب دیدگی چشم یکی از دلایل از دست رفت قدرت بینایی است. این آسیب دیدگی از واکنش اکسیژن با انواع خاصی از مولکول‌ها و ایجاد رادیکال‌های آزاد ناشی می‌شود. خرمالو به دلیل دارا بودن ویتامین‌های A، C و K از خواص آنتی اکسیدانی برخوردار است. این مواد مغذی جهت حفظ سلامت چشم‌ها در برابر آسیب دیدگی شبکیه‌ حائز اهمیت است. همچنین لوتئین زآگزانتین همراه با ویتامین‌های ذکر شده آسیب ناشی از اشعه فرابنفش و دیگر عفونت‌های چشمی را به حداقل می‌رساند.

بهبود سلامت سیستم گوارشی از دیگر فوائد مصرف خرمالوست. این میوه به دلیل دارا بودن مقدار بالایی فیبر خوراکی جهت تسهیل فرآیند هضم ضروری است. وجود فیبر خوراکی در خرمالو از بروز یبوست در فرد جلوگیری می‌کند.

یکی دیگر از خواص این میوه ضد سرطان بودن آن است. خرمالو حاوی مقادیر بالای مواد مغذی مفید است که بدن را در برابر رادیکال‌های آزاد حفظ می‌کند. رادیکال‌های آزاد همچنین عامل بروز سرطان هستند.

پزشکان بر این باورند با مصرف خرمالو می‌توان روند فرسودگی بدن را به تعویق انداخت. رادیکال‌های آزاد نه تنها علت بروز سرطان به حساب می‌آیند بلکه به تسریع روند فرسودگی بدن کمک می‌کنند. رادیکال‌های آزاد به سلول‌های پوست آسیب رسانده و فرسوده شدن آن را تسریع می‌کنند.

خرمالو همچنین حاوی ویتامین C است که به گفته پزشکان برای حفظ بدن از ابتلا به بیماری‌های رایج و متداول توصیه می‌شود. خوراکی‌های حاوی مواد مغذی مصرف شود. ویتامین C از جمله ترکیب‌هایی است که سیستم ایمنی را در برابر سرماخوردگی، آنفلوآنزا و عفونت‌ها تقویت می‌کند.

تاثیر خرمالو روی سیستم گردش خون و سلامت قلب از دیگر فوائد مصرف این میوه است. این میوه سرشار از پتاسیم است که به تنظیم فشار خون بدن از طریق بسط رگ‌های خونی و آرام کردن ماهیچه ها کمک می‌کند. در حقیقت بسیاری از پزشکان از پتاسیم به عنوان مسکن درد در عضلات استفاده می‌کنند.

به گزارش ویکی فیتنس، خرمالو با وجود آنکه حاوی خواص بسیاری برای بدن است اما از آنجایی که در این میوه مقدار بالایی تانن وجود دارد می‌تواند فاکتور خطرزا باشد. وجود تانن در مقدار بالا تاثیرات سمی دارد و به همین دلیل متخصصان تغذیه مصرف این میوه به مقدار متعادل را توصیه می‌کنند.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست




کد: 8436 تاریخ نشر: ۱۳۹۴ يکشنبه ۲۲ آذر بازدید: 301 ساعت: 10:00 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 خواص شگفت انگیز خرمالو ۱۳۹۵ سه شنبه ۴ آبان
2 سفره "شب یلدا" برای یک خانواده 4 نفره چند؟ ۱۳۹۴ يکشنبه ۲۹ آذر
3 ارزان شدن آجیل و افزایش قیمت هندوانه، خرمالو و انار در آستانه شب یلدا ۱۳۹۴ جمعه ۲۷ آذر
4 روش تهیه مرحله به مرحله فراپه خرمالو ۱۳۹۳ پنج شنبه ۲۹ آبان
5 آشنایی با خواص میوه‌ها و سبزیجات نارنجی ۱۳۹۳ چهارشنبه ۲۱ آبان
6 کاهش روند پیری با خرمالو ۱۳۹۳ يکشنبه ۴ آبان
7 خواص بی نظیر خرمالو ۱۳۹۳ سه شنبه ۱۵ مهر
8 خواص میوه های شب یلدا ۱۳۹۲ شنبه ۳۰ آذر
9 روش تهیه کیک خرمالو برای شب یلدا ۱۳۹۲ يکشنبه ۲۴ آذر
10 طرز تهیه و نگهداری چیپس خرمالو برای شب یلدا ۱۳۹۲ يکشنبه ۲۴ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  استخوان های سالم می خواهید؟ اینها را بخورید وقتی صحبت از ساختن استخوان های محکم و قوی می شود، ...

  آیا گوشت کبابی خطرناک است؟ بهترین روش برای پختن گوشت در وهله اول بخارپزکردن، ...

  پختن زیاد گوشت قرمز خطر ابتلا به سرطان را دو برابر می كند تهران- دانشمندان هشدار دادند كه پختن زیاد گوشت قرم...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

از بین بردن چربی های شکم،باسن و ران سلولیت اغلب در باسن و ران‌ها و البته گاهی اوقات در بازوها و شکم جا خوش می‌کند. سلولیت لکۀ تاریک بدن زنان است.
بهترین و بدترین مواد غذایی برای مفاصل شما بیماری آرتروز انواع مختلفی دارد؛ اما برخی از نشانه‌ها و علائم در همه انواع این بیماری مشترک هستند؛ از جمله علائم مشترک انواع آرتروز می‌توان التهاب، سفتی، خشكی و درد در مفاصل نام برد.
6 ماده‌ی غذایی برای تسکین دردهای زنانه اگر از دردهای قبل از دوره‌ی ماهانه‌تان شکایت دارید، اگر علائم این دوره تبدیل به کابوس هر ماهتان شده است این مطلب به دردتان می‌خورد.
آجیل بوداده یا خام، کدام بهتر است؟ ترکیب آجیل هرچه باشد، مجموعه‌‌ای از مغزها است که همگی فواید تغذیه‌‌ای بسیار زیادی داشته و سرشار از مواد مغذی هستند. چربی موجود در انواع آجیل از نوع اشباع‌ نشده است که کلسترول خون را پایین آورده و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی را کاهش می‌‌دهد.

حامیان