مجهز نبودن کشتارگاه‌ها مانعی بر سر اجرای طرح مرغ سایز


پایگاه خبری لقمه: طرح کاهش وزن مرغ ذبح شده قرار بود از ابتدای آذر اجرا شود، رئیس سازمان دامپزشکی گفت: هنوز کشتارگاها به دستگاه‌ سایز بندی لاشه مرغ مجهز نیستند و نگرانیم مردم علاقه‌ای به خرید مرغ با وزن کم نداشته باشند.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، مردم در همه جای دنیا مرغ با وزن یک کیلو و 200 تا یک و نیم کیلوگرم مصرف می‌کنند، اما متاسفانه طی سه دهه اخیر فرهنگ مصرف مرغ درشت و بالای دو کیلوگرم بین ایرانیان نهادینه شده است.
 
برخی علت اصلی آن را توزیع مرغ کوپنی در سالهای جنگ تحمیلی می‌دانند که ملاک تعداد مرغ بود و همه ترجیح می‌دادند که مرغ درشت را برای داشتن گوشت بیشتر انتخاب کنند.
 
مضاف بر آنکه در آن زمان جوجه ریزی مرغداری‌ها سهمیه بندی بود و برای همین مساله، پرورش دهندگان مرغ ترجیح می‌دادند تا مرغ درشت‌تری تولید کنند که در کنار از تزریق هورمون برای رشد سریع هم استفاده می‌کردند. غافل از آنکه درصد چربی در مرغ با وزن بالای دو کیلوگرم به شدت افزایش یافته و در مرغ ریز، کیفیت گوشت و سلامت مرغ به مراتب بیشتر است.
 
سازمان دامپزشکی طی طرحی بنا داشت تا از ابتدای آذرماه امسال طرح کاهش وزن و سن کشتار مرغ را برای تولید مرغ با وزن زیر دو کیلوگرم اجرا کند، اما ظاهراً این طرح بنا به دلایلی هنوز اجرایی نشده است.
 
مهدی خلج رئیس سازمان دامپزشکی در گفت‌وگو با خبرنگار کشاورزی خبرگزاری فارس در مورد اجرای طرح کشتار مرغ با وزن سایز (زیر 2 کیلوگرم) اظهار داشت: اگر بتوانیم سن کشتار مرغ را به زیر 42 روز کاهش دهیم بسیار از نظر سلامت و کاهش هزینه موثر خواهد بود و طبق برنامه ما دنبال آن هستیم، تا مرغ تولید شده زیر 6 هفته وارد کشتارگاه شود. 
 
وی در مورد فرهنگ‌سازی در مصرف مرغ با وزن پایین نیز خاطرنشان کرد: متاسفانه برخی خانواده‌ها تمایل به خرید مرغ با وزن بالای 2 کیلوگرم دارند و نگران این هستیم که مرغ‌های تولیدی با وزن پایین با استقبال مواجه نشود.
 
خلج با بیان اینکه باید برای صادرات مرغ با وزن زیر 2 کیلوگرم تلاش کنیم، اظهار داشت: برخی شرکت‌ها مانند شرکت پشتیبانی امور دام باید فقط مرغ بر اساس سایز و تعریف شده را خریداری کنند، تا تولیدکننده مجبور به مرغ با این استانداردها شود.
 
رئیس سازمان دامپزشکی کشور یکی از مشکلات بر سر اجرای طرح مرغ با وزن سایز را نبود دستگاه‌های اندازه‌گیری لاشه و سورت‌بندی در کشتارگاه‌ها اعلام کرد و گفت: معاونت امور تولیدات دام در استان‌ها باید هنگام جوجه‌ریزی مرغداری‌ها تعهدی بگیرد که جوجه ظرف 6 هفته به کشتارگاه‌ها برود.
 
خلج گفت اگر مرغداری‌ها تولید مرغ با وزن زیر 2 کیلوگرم را رعایت نکنند، جریمه‌ای برای مرغداری‌ها در نظر گرفته می شود، تا فاصله زمانی جوجه‌ریزی بعدی با تاخیر انجام شود.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :فارس

کد: 10648 تاریخ نشر: ۱۳۹۵ چهارشنبه ۱۵ دي بازدید: 25 ساعت: 1:15 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 مرغ سوخاری با پوشش کرن فلکس ۱۳۹۵ دوشنبه ۲۷ دي
2 نرخ جدید مرغ و انواع مشتقات آن ۱۳۹۵ يکشنبه ۲۶ دي
3 با چه غذایی میتوان ریسک آلرژِی غذایی نوزادان را کاهش داد ۱۳۹۵ يکشنبه ۲۶ دي
4 افزایش احتمال بروز سکته مغزی با مصرف گوشت قرمز ۱۳۹۵ يکشنبه ۲۶ دي
5 مصرف روزانه یک تخم مرغ اختلال حافظه را افزایش نمی دهد ۱۳۹۵ چهارشنبه ۲۲ دي
6 تحولات بازار مرغ و ماهی ۱۳۹۵ دوشنبه ۲۰ دي
7 صادرات تخم‌مرغ همچنان متوقف است ۱۳۹۵ سه شنبه ۱۴ دي
8 گرانی گوشت ربطی به صادرات دام ندارد/سازمان های نظارتی ورود کنند ۱۳۹۵ دوشنبه ۱۳ دي
9 حذف صبحانه چه مشکلاتی برای سلامتی مان ایجاد می کند؟ ۱۳۹۵ دوشنبه ۱۳ دي
10 نرخ جدید مرغ و انواع ماهی در بازار ۱۳۹۵ يکشنبه ۱۲ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  خودمراقبتی، ارزان‌ترین راه جلوگیری از مشکلات پرهزینه دندانی رئیس دانشکده‌ دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید ص...

  خطرات همزمانی مصرف غذا و دارو می‌دانستید همزمانی مصرف برخی داروها با برخی مواد غ...

  آبغوره فشار خون را کاهش نمی‌دهد هرچند گنجاندن آبغوره و سرکه در رژیم غذایی خوب است ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

حامیان