به هنگام روزه برای بدن ما چه اتفاقی می افتد


لقمه: ما با روزه و فواید آن آشنا هستیم، اما به راستی هنگامی که از خوردن و نوشیدن پرهیز می کنیم چه اتفاقی برای بدن ما می افتد؟ جواب این سوال یک جمله ی ساده است: بدن ما درگیر و مشغول می گردد!

دفع مسمویت
پرهیز از خوردن و نوشیدن باعث می شود که بدن به حالت استراحت رفته و انرژی ای که معمولا صرف هضم غذا می کرده، اکنون برای پاکسازی، از بین بردن سموم، درمان زخم های کهنه و ساختن سلولهای جدید صرف کند. در این حالت، بدن برای رساندن مواد لازم به سلولها مجبور به استفاده از انرژی ذخیره شده در گلیکوژن می گردد.

از آن جهت که بیشتر چربی ذخیره شده، شکسته شده است، بدن از مواد شیمیایی و سمومی که به واسطه مصرف مواد غذایی جذب بدن شده اند، پاک می شود. بدین صورت سم زدایی طبیعی در روده بزرگ، کلیه ها، ریه، غدد لنفاوی و پوست رخ می دهد.

گوارش
هنگامی که در طول روز انرژی ثابتی دریافت نمی کنیم، بدن از انرژی ذخیره شده گلیکوژن در کبد استفاده می کند. استفاده از گلیکوژن کبد باعث می شود سطح قند خون پایین آمده و احساس ضعف، بی حالی و رخوت بر انسان چیره شود. اما در همین حال دستگاه گوارش مشغول پاکسازی خود است و هضم بهتر و جذب مواد مغذی نتیجه آن خواهد بود. پوشش داخلی معده و روده ها نیز برای ترمیم غدد و ماهیچه ها و پاک سازی مواد زائد کار می کنند.

کلیه های روزه داران در روزهای اول، نمک و آب بیشتری از دست می دهند که باعث افزایش ادرار و پایین آمدن فشار خون می شود. همچنین افزایش ترشح هورمون های ضد پیری و کاهش دمای بدن بدلیل کاهش سرعت سوخت و ساز، از دیگر فرآیندهای ایجاد شده در هنگام روزه گرفتن است.

عوارض جانبی
علاوه بر فواید و فرآیندهای مفید ایجاد شده در بدن، عواملی مانند بوی بد دهان و بدن، بروز مشکل در تنفس، سردرد، بی رمقی و کند شدن بدن را می توان از عوارض جانبی روزه برشمرد.

هفته اول رمضان می تواند بسیار دشوار باشد، اما روند روزه گیری از هفته دوم آسانتر شده و پاکسازی کامل بدن از مواد مضر و ناخواسته صورت می پذیرد. حال با دانستن تاثیرات مثبت و عوارض جانبی روزه، می توانید بدن خود را برای پاکسازی و کارایی بهتر یاری دهید. 


برگرفته از: Yahoo!


نقل از :سالم زی

کد: 1289 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ يکشنبه ۱۵ مرداد بازدید: 3020 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 چربی سوزی با انجام‌ ورزش های استقامتی ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
2 ۶ علامت چرب شدن کبد ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۱ مرداد
3 چرا بدن به منیزیم نیاز دارد؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۱۶ مرداد
4 چه وزن و شاخص توده بدنی نشانگر سلامتی است! ۱۴۰۳ چهارشنبه ۶ تير
5 وضعیت بازار کالاهای اساسی در ماه رمضان/هزینه برخی از اقلام سفره افطار چقدر است ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۲ اسفند
6 خود را در مقابل سرماخوردگی بیمه کنید/ تقویت ایمنی بدن با آنتی اکسیدان ۱۴۰۲ چهارشنبه ۹ اسفند
7 چگونه غذای سالم بخوریم/ راهکارهای کاهش مصرف نمک و چربی ۱۴۰۲ شنبه ۱۵ مهر
8 چه کسانی نباید رژیم کتوژنیک بگیرند؟ ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۱ شهريور
9 رژیم غذایی گیاهی و بهبود کلسترول و قندخون ۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۹ مرداد
10 درمان خانگی و فوری گرمازدگی با ۱۰ نوشیدنی ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۶ تير
11 احتمال بیشتر تشکیل سنگ کلیه در این افراد | برای جلوگیری از سنگ کلیه چه بخوریم ۱۴۰۲ چهارشنبه ۷ تير


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  سرد مزاجان و خوردن غذاهایی با طبع سرد اگر افراد بعد از مصرف غذاهایی که طبع سرد دارد، دچا...

  یخ‌های دكه‌ای می‌توانند منتقل‌كننده وبا و آلودگی باشند یک متخصص بهداشت محیط گفت: یخ‌های دکه‌ای می‌توانند ...

  مکمل یاری در سرطان،از علم تا جدال پایگاه خبری لقمه: بیش از ٨٠درصد بزرگسالان مبتلا به...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

شلغم غذای مغز و اعصاب یک کار‌شناس صنایع غذایی با بیان این مطلب که شلغم دارای بسیاری از ویتامین‌ها از جمله A، B۱، B۲، B۳، C گفت: شلغم دارای مواد معدنی از جمله آهن، ارسنیک، پتاسیم، روبیدیم، سدیم، فسفر، کلسیم، گوگرد می‌باشد.
چلوخورشت "چنزو" پایگاه خبری لقمه: «جیرجیرک» خبرسازترین حشره در دو،‌ سه هفته اخیر بوده است اما نه به عنوان یک حشره آوازخوان که بیشتر در مناطق گرمسیری زندگی می‌کند؛ بلکه به عنوان جانوری که در یکی از استان‌های کشور یک خوردنی نسبتا محبوب محسوب می‌شود.
نمک همیشه مضر نیست تحقیقات انجام شده در دانشگاه آیووا در آمریکا نشان می‌دهند که نمک یک ماده طبیعی ضد افسردگی بوده و موجب بهبود خلق و خو می‌شود.
کاهش چربی خون با گیاهان سطح بالای چربی یا کلسترول خون می‌تواند باعث عوارضی مانند آترواسکلروز (سفت و شکسته شدن عروق)، فشار خون بالا، بیماری‌های قلبی و عروقی، افزایش شانس ابتلا به سکته مغزی، کبد چرب و... شود.