چه زمانی مصرف ماهی مضر است؟


پایگاه خبری لقمه: افزایش احتمال سکته، افزایش احتمال ابتلا به MS، ضعف شدید، تحلیل قوای جنسی، برص، لک و پیس،ناراحتی‌های عصبی و ... تنها برخی از عوارض خوردن ماهی بدون رعایت تدابیر خاص مصرف آن است.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، یکی از نکات بسیار کلیدی و مهم در حوزه تغذیه و حفظ سلامتی، آگاهی از «تداخلات مضر مواد غذایی» است به این معنی که مصرف برخی مواد غذایی با هم و در یک وعده غذایی می‌تواند بسیار مضر و خطرناک باشد.

 
یکی از این موارد پرهیز، مصرف گوشت "ماهی" با برخی اقلام غذایی مانند ماست یا دوغ است که می‌تواند منجر به مشکلات و عوارض شدیدی برای انسان شود؛ خوردن همزمان ماهی و ماست مخصوصاً در وعده شام می‌تواند بسیار پرعارضه باشد.
 
ضعف شدید، افزایش احتمال سکته، تحلیل قوای جنسی، برص، لک و پیس، سردی معده، افزایش احتمال ابتلا به MS، ناراحتی‌های عصبی و ... تنها برخی از عوارض خوردن ماهی همراه ماست است.
 
در توضیح چرایی این مسئله باید گفت که گوشت ماهی به‌لحاظ طبع، سرد و تر است و در صورت مصرف همزمان آن با ماست که آن نیز سرد و تر است، باعث غلبه شدید سردی و تری در بدن شده و عوارضی را که در بالا به آن اشاره شد به‌همراه خواهد داشت.
 
پس در مصرف ماهی باید دقت داشت:
 
ــ ماهی هرگز همراه ماست یا دوغ مصرف نشود.
 
ــ ماهی حتماً همراه مصلحات آن (خرما، عسل، گردو، زنجبیل، ادویه‌جات گرم، ماهی به‌صورت شکم‌پر) خورده شود.
 
ــ مصرف ماهی بیشتر باید در فصل تابستان و فصول گرم سال باشد.
 
ــ ماهی در وعده غذایی ناهار مصرف شود و از مصرف آن در وعده شام پرهیز شود.
 
ــ افراد با طبع سرد (افراد بلغمی و سوداوی) از خوردن زیاد ماهی به‌شدت پرهیز کنند.
 
ــ هرگز همراه ماهی، آب ننوشید.
 
همچنین متخصصان تغذیه، مصرف ماهی با لیموترش را نیز توصیه می‌کنند چون نه‌تنها لیمو طعم بهتری به گوشت ماهی می‌دهد بلکه ویتامین C موجود در آن به جذب آهن ماهی کمک می‌کند البته باید توجه داشت که مصرف مقادیر زیاد چاشنی‌هایی چون لیموترش و انواع ترشی‌ها به‌همراه ماهی به‌دلیل آنکه هر دو طبع سردی دارند به‌خصوص برای سرد‌مزاجان توصیه نمی‌شود چون ضمن اینکه سبب بی‌حالی، ضعف و هضم سخت غذا می‌شود، تشدید‌کننده بیماریهای سرد همچون روماتیسم، آلزایمر، افسردگی و… است.
 
در روایات اسلامی آمده است که اگر ماهی به‌خصوص شب‌هنگام خورده شود و با مصلحاتش همچون خرما، گردو، عسل، روغن بادام شیرین، کنجد، زنجبیل، آویشن یا به‌همراه ادویه‌جات با طبع گرم خورده نشود، یکی از عوامل تشدید‌کننده ام‌اس و سکته خواهد بود؛ بهترین چاشنی ماهی، آب نارنج و سیر است که هم فواید بی‌شمار و هم طبع گرمی دارند.
 
همچنین مصرف همزمان ماهی با تخم‌مرغ نیز بسیار مضر است؛ در طب سنتی، مصرف تخم‌مرغ و شیر و هر گوشت دیگری به‌همراه ماهی منع‌شده زیرا تولید سودا می‌کند و بر خلق و خوی افراد تأثیر منفی گذاشته و سبب تشدید بیماری‌های مزمن، افسردگی و یبوست می‌شود.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :تسنیم

کد: 13303 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ يکشنبه ۷ آبان بازدید: 1375 ساعت: 1:20 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 پیگیری آیین نامه ماهی گیری مسئولانه در خوزستان ۱۴۰۰ جمعه ۲۳ مهر
2 تحویل ۵۰هزار قطعه بچه فیل ماهی خاویاری به بخش خصوصی ۱۴۰۰ پنج شنبه ۷ مرداد
3 قیمت مرغ در بازار دو نرخی شد ۱۴۰۰ دوشنبه ۲۱ تير
4 عیسی گلشاهی: تولید ماهی قزل آلا در سال ۱۴۰۰ به ۱۸۰ هزار تن می رسد ۱۴۰۰ جمعه ۱۳ فروردين
5 استقبال نوروزی موزه ویکتوریا و آلبرت لندن با غذاهای ایرانی ۱۳۹۹ جمعه ۲۹ اسفند
6 چرا شکر و ماکارونی گران شد؟ ۱۳۹۸ شنبه ۲۱ ارديبهشت
7 دلایل گران شدن ماهی قزل آلا تا شب عید / قیمت ماهی سر مزرعه به ۳۰ تا ۳۱ هزار تومان می رسد ۱۳۹۷ جمعه ۱۰ اسفند
8 چینی ها دریای جنوب را خالی از ماهی کردند ۱۳۹۷ دوشنبه ۲۹ بهمن
9 قیمت مرغ تا اطلاع ثانوی اعلام نمی‌شود/ نابسامانی در نرخ مرغ ۱۳۹۷ دوشنبه ۱ بهمن
10 قیمت مرغ در بازار به 8600 تومان رسید ۱۳۹۷ يکشنبه ۲۶ فروردين
11 با این خوراکی ها دیرتر پیر شوید ۱۳۹۷ يکشنبه ۲۶ فروردين


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی
اولین شب یلدای قرن را چگونه می گذرانید؟
 





 

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  چقدر در روز میوه خشک بخوریم پایگاه خبری لقمه: میوه های خشک رایحه کمتری نسبت به...

  میز شام سالم با این 19نکته لقمه: یکی از نکاتی که در مهمانی‌های سالم باید رعای...

  باز هم بشنوید از خطرات اضافه وزن! تحقیقات دانشمندان آمریکایی نشان می دهد نوجوانانی ک...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

شغل‌های چاق کننده را بشناسید محققان در جدیدترین مطالعات خود فهرست مشاغلی را منتشر کرده اند که افراد را دچار اضافه وزن می کند، از سوی دیگر عواملی که موجب این چاقی می شود نیز معرفی شده اند.
با دمنوش‌های گیاهی به جنگ آنفلوآنزا بروید پایگاه خبری لقمه: هیچ نوشیدنی مثل یک دمنوش خوشمزه و داغ، حال آدم سرماخورده را دگرگون نمی‌کند. با دمنوش‌های گیاهی به جنگ سرماخوردگی و آنفلوآنزا و عوارض شایع زمستان بروید.
در رستوران‌های کرمانشاه چه بخوریم؟ برای اکثر ما اتفاق افتاده که وقتی به رستوران می‌رویم نمی‌دانیم کدام غذا را سفارش بدهیم و این موضوع وقتی مهم‌تر می‌شود که در سفر باشیم و در این صورت است که به دنبال بهترین و معروف‌ترین غذاها و رستوران‌های یک شهر می‌گردیم.
توزیع آب معدنی ۳۰ تا ۶۰ هزار تومانی در بازار پایگاه خبری لقمه: از فرودین ماه امسال توزیع دو برند آب معدنی فرانسوی به نام های آب معدنی "پرییر" و "اویان" با قیمت های ۷ تا ۴۰ هزار تومانی در بازار آغاز شده است.