به گزارش پایگاه خبری لقمه ، اردشیر شهرکی روز شنبه در گفت وگویی اظهار داشت: 2هزار و 138 هکتار از سطح باغهای میوه سیستان وبلوچستان را انار تشکیل می هد که هزار و 520 هکتار آن بارور و بقیه غیربارور است.
وی با بیان اینکه برداشت انار در سیستان وبلوچستان از نیمه دوم شهریور آغاز شد و تا نیمه دوم آبان ماه به پایان می رسد، افزود: عمده انار کشت شده در این استان از نوع بی دانه سنگان، شیرین ساوه، شهسوار، بی دانه فردوس و رباب است.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی سیستان وبلوچستان گفت: شهرستان های خاش، میرجاوه، زاهدان، نیکشهر و سرباز از عمده مناطق کشت این محصول در استان هستند.
شهرکی ادامه داد: انار برداشت شده از باغهای استان علاوه بر تازه خوری، برای مصارف دیگر از جمله رب انار، ادویه محلی و رنگرزی مورد استفاده قرار می گیرد.
وی افزود: یک کارخانه فرآوری انار در دهستان سنگان خاش فعال است که زمینه اشتغال جمعی از بانوان منطقه را فراهم کرده است.
وی خاطرنشان کرد: کشت انار در سیستان وبلوچستان سابقه طولانی دارد به طوری که رقم های وحشی این محصول که سازگار با محیط است نیز از دیرباز در این استان مورد استفاده قرار می گیرد.
سیستان و بلوچستان به سبب نزدیکی به خط استوا و بهره گیری از رطوبت دریا توانمندی زیادی در تولید محصولات گرمسیری و نیمه گرمسیری از جمله انبه، موز، پاپایا، گواوا، هندوانه آناناسی، نارگیل، زیتون محلی، انار، مرکبات و غیره دارد.
تولید محصولات کشاورزی در سیستان و بلوچستان در طول سال رواج دارد و زمین های برخی مناطق این استان مانند نیکشهر، سرباز، ایرانشهر، کنارک و چابهار در هر سال توان تولید 2 بار محصول را دارند.
هم اینک در بیش از 200 هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان محصولات زراعی و در 80 هزار هکتار از باغ های استان انواع میوه های گرمسیری، نیمه گرمسیری و سردسیری تولید می شود.
نقل از :ایرنا