مواد غذایی را در چه ساعتی از روز بخوریم؟


در مطلب زیر با ساعت بیولوژیکی بدن و اینکه چه غذایی را در چه ساعتی بخورید آشنا می شوید.

 به گزارش لقمه، قرص های خوراکی، میوه و سبزی، صبحانه، ناهار، شام و بسیاری از میان وعده هایی که در روز می خورید، ساعت مشخصی برای خوردن دارد که با توجه به مطلب زیر برای خوردن آنها برنامه ریزی کنید. اگر با این رویه پیش روید از چاقی و لاغری ناگهانی به دور خواهید بود.

ساعت شش: با ترشح هیدرو کورتیزون، اعضای بدن بیدار می شوند. بدین طریق بدن بطور آهسته خودش را برای بیدار شدن آماده میکند. متابولیسم به فعالیت در میاید وبرای فعالیت روزانه ما پروتئین وانرژی ذخیره شده به جریان در می آید.

ساعت هفت: هنوز بدن ضعیف است ، پس وقت ورزش نیست چون در این ساعت با ورزش فقط به قلب فشار وارد می شود . بجای ورزش صبحانه بخورید چون دستگاه گوارش در این زمان بخوبی کار میکند.


ساعت هشت: مقدار زیادی هورمون در این ساعت ترشح میشود . سیگار کشیدن در این ساعت بیشتر از هر ساعت دیگری باعث تنگ شدن عروق می شود.


ساعت نه: بدن سفت وسخت بیدار است وزمانی است که نیروی زیادی را در اختیار دارد. در صورت نیاز به تزریق هر آمپولی این ساعت بهترین موقع است. چون هر گونه عوارض ناشی از تزریق آمپول در این زمان به حداقل می رسد وبدن در مقابل اشعه ایکس مقاوم است.


ساعت ده: ساعتی که ارگانیسم به خودش میآیدو اعلام آمادگی میکند . بدن انرژی زیادی را در اختیار دارد وحرارت بدن بالاست .نکته مهم این که بین ساعتهای 10 تا 12 احتمال سکته های قلبی بیشتر از هر زمان دیگر است.


ساعت یازده: بدن در بهترین حالت و زمان خود قرار دارد. ضربان قلب و میزان گردش خون به اندازه ی مناسب است که ممکن است در معاینات قلبی ( اکتروکاردیو گرافی)اشتباهاتی رخ بدهد واگر مشکلی در قلب وجود داشته باشد در این لحظه دیده نشود. بدن کاملاً آماده است تا مسائل ریاضی وسخت ترین فرمول ها را حل کند.


ساعت دوازده: دقت افراد کم و انسان دچار خواب آلودگی می شود. اسید معده زیاد ترشح میشود وخون رسانی به مغز کاهش پیدا میکند. برای خون رسانی به دیگر اعضای بدن از معده استفاده بیشتری میشود. افرادی که عادت به خواب نیمروزی دارند حدوداًتا سی درصد خطر سکته قلبی در آنها کمتر از دیگران است.


ساعت سیزده: بدن از تب وتاب می افتد. بهره وری در اواسط روز 20 درصد کاهش پیدا میکند. همه اعضای بدن در پایین ترین سطح فعالیت میباشند. در این ساعت فقط کیسه صفرا است که خوب فعالیت میکندومشغول هضم غذای نیمروزی است.


ساعت چهارده: احساس خستگی بروز میکند چون فشار وترشح هورمون ها کم میشود . برای افرادی که از دندانپزشکی تر س دارند این ساعت بهترین زمان است چون افراد در این ساعت کمتر احساس درد میکنند.این وضعیت تا سی دقیقه ادامه خواهد داشت.


ساعت پانزده: در این زمان انرژی دوباره به بدن بر میگرددو حافظه خوب کار میکند ومرحله دوم از بهره وری آغاز می شود.ولی کمتر از آن چیزی که بدن صبح داشت.


ساعت شانزده: برای ورزش کردن بهترین ساعت است فشار وگردش خون بدن در بهترین حالت است.


ساعت هفده: فعالیت ارگانها به بالاترین حد خود می رسد.نیرو افزایش پیدا میکند. اکسیژن زیادی استفاده میشود. کلیه ومثانه خوب کار میکند. زمانی است که ناخنها وموها خوب رشد میکند.اسید معده افزایش پیدا میکند به همین دلیل در این ساعت احتمال خونریزی هم بیشتر است.


ساعت هیجده: الآن زمان مناسبی برای خوردن شام است. پانکراس در این ساعت فعالیت خوبی دارد.


ساعت نوزده: میزان فشار خون وضربان نبض کاهش پیدا میکند.بهمین دلیل کسانی که از دارو های کاهش دهنده فشار خون استفاده میکنن باید دقت بیشتری داشته باشند . چون دارو های فشار خون در این زمان باید با احتیاط بیشتری مصرف شود. تاثیر دارو های ضد افسردگی در این ساعت خیلی زیاد است.


ساعت بیست: میزان چربی کبد کاهش میابد وخون کثیف از هر زمان بیشتر به قلب می رسد. کسانی که آلرژی یا آسم دارند در این سعت باید از دارو هایشان استفاده کنند.آنتی بیوتیکها از این قاعده مستثنی نیستند چون در این ساعت بیشترین تاثیر را دارند.


ساعت بیست و یک: عملکرد ترشح غدد در این ساعت به پایان می رسد. هر چیزی از این به بعد وارد معده میشود وعملیات هضم وجذب غذا به کندی انجام میشود که ای ن مساله میتواند خیلی خطر ناک باشد چون باقیمانده غذا به مخاط روده حمله کرده ومخاط روده را دچار اسیب میکند.


ساعت بیست و دو: سیستم دفاعی بدن به حالت آماده باش در میآید. کسانی که سیگار میکشند باید بدانندکه از این ساعت به بعد بدن سمومی مثل نیکوتین را خیلی سخت دفع میکند.


ساعت بیست و سه: بدن ارگانیسم ترشح هورمونها را که در طول روز فعال بوده است متوقف میکند آرامش بسراغ بدن می آید و جسم احساس راحتی میکند.


ساعت بیست و چهار: زمان خواب سلولهای پوست بی وقفه فعالیت میکنند. حتی بیشتر از آن چیزی که صبح انجام میدادند.نخستین تصویر خواب ورویا در همان ساعات اولیه پدید می آید.


ساعت یک: بازدهی در پایین ترین حد قرار دارد .در این ساعت حتی کسانی که شب کار هستند وعادت به شب کاری دارند، خوابشان میگیرد. دقت کم میشود چون بدن واعضای بدن خودرا برای خوابیدن آماده میکنند.


ساعت دو: کسانی که رانندگی میکنندباید دقت بیشتری داشته باشندچون قدرت دید کم میشود وسرعت عمل وعکس العمل کم میشود بهمین دلیل بیشتر تصادفات در این ساعت اتفاق میافتد.


ساعت سه: هم بدن هم روح در تاریک ترین حالت قرار دارند. تر شح هورمون ملاتونین کم ونامنظم میشودو کسانی که تعادل روحی ندارند این ساعت خطر ناک تر عمل میکنند.وبیشتر خودکشی ها در این ساعت است.


ساعت چهار: با زیاد شدن ترشح هورمون ها. بدن انرژی میگیرد واحتمال سکته های قلبی بین ساعت چهار تا شش افزایش میابدفشار خون به بالاترین حد میرسد ورگها تنگتر میشود.در این ساعت میزان زایمانها بیشتر است.


ساعت پنج: زیاد شدن هورمونها در بدن حدوداً شش برابر روز . فرد را برای فعالیت آماده میکند .بدن به حرکت در میآید و دوباره روز جدیدی آغاز میشود.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :اختصاصی لقمه

کد: 7530 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ جمعه ۲۵ مهر بازدید: 4177 ساعت: 8:11 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 استفاده هوش مصنوعی از تحلیل صدا برای تشخیص دیابت ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۱ شهريور
2 آیا چاقی و اضافه وزن دیابت می‌آورد؟ ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳ مرداد
3 چه وزن و شاخص توده بدنی نشانگر سلامتی است! ۱۴۰۳ چهارشنبه ۶ تير
4 تهدید امید به زندگی با چاقی دوران کودکی ۱۴۰۳ دوشنبه ۷ خرداد
5 رابطه چاقی و دیابت بارداری/ احتمال بالای سزارین ۱۴۰۲ سه شنبه ۲ آبان
6 قهوه سبز با کدام داروها تداخل دارد ۱۴۰۲ شنبه ۱۱ شهريور
7 مزایا و معایب نان حاوی آرد کامل/ درمان چاقی با نان کامل ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۵ تير
8 کدام بیماری‌ها با جراحی چاقی درمان می‌شوند؟ ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۸ خرداد
9 چه دلایلی بیشترین نقش را در افزایش وزن دارند؟ ۱۴۰۱ دوشنبه ۸ اسفند
10 آیا جراحی کاهش وزن باعث افزایش طول عمر می شود؟ ۱۴۰۱ سه شنبه ۱۱ بهمن
11 چه میزان کاهش وزن در ماه ضرر ندارد؟ ۱۴۰۱ يکشنبه ۲۵ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  تند غذاخوردن خطر ابتلا به اضافه وزن و دیابت را افزایش می‌دهد پژوهشگران علوم پزشکی می گویند نتایج مطالعات گوناگو...

  چند راهکار ساده تغذیه ای برای کاهش دردهای نقرس پایگاه خبری لقمه: نقرس بیماری است که بر اثر تجمع ز...

  استفاده از چاشنی های جایگزین نمک در غذاها پایگاه خبری لقمه: معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

آشنایی با سوپرمن‌های دنیای تغذیه ارزش و اهمیت تغذیه بر کسی پوشیده نیست. سلامتی تک‌تک ما در گرو همین مواد غذایی است که می‌خوریم.
ماهیان دریایی سالم‌ترند یا پرورشی؟! در جهان استقبال از مصرف ماهی پرورشی به دلیل اطمینان از رعایت اصول فنی و بهداشتی و سیستم‌های تحت کنترل انسانی بیشتر از ماهیان دریایی شده است چون با رشد اقتصادی کشورها و صنعتی شدن و آلودگی آب‌ها، امکان وجود فلزات سنگین و سموم بالاخص جیوه در گوشت ماهیان بالاتر رفته لذا گرایش مصرف‌کنندگان به ماهیان پرورشی است.
برای داشتن عمری طولانی چای بنوشید! نوشیدنی محبوب شما چیست؟ چای یا قهوه؟ اگر جزو علاقه مندان پر و پا قرص چای هستید، بدانید که انتخاب شما بهترین است.
سایز کمر و پای زنان چه اهمیتی دارد؟ رازهایی در مورد سلامت شما كه در آینه خانه‌تان می‌توانید به آنها برسید. همین حالا بلند شوید و سراغ آینه بروید و به خودتان نگاهی بیندازید. سعی كنید تصویری فضایی از خودتان در ذهن‌تان بكشید و ببینید فرم كلی بدن‌تان چگونه است.