تیلاپیا بزرگترین خطر برای گونه های آبزی بومی کشور


پایگاه خبری لقمه: رئیس اداره حیات وحش حفاظت محیط زیست استان البرز گفت که ماهی تیلاپیا بزرگترین مهاجم و خطر برای گونه های آبزی بومی کشورمان شناخته شده است.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، مهدی مصطفوی روز شنبه در گفت وگویی، افزود: ماهی تیلاپیا چند سالی است از طریق واردات به لحاظ ارزان تر بودن جای خود را در سفره های مردم بازکرده است. 

وی اظهار داشت: یکی از خصوصیات بارز این ماهی سازگاری با هرنوع شرایط آب و هوایی و محیطی است به طوریکه می‌تواند دامنه‌ای از تغییرات شرایط محیط از جمله شوری آب، تغییر دما و … را تحمل کند، و درآب‌های خیلی آلوده یا آب‌هایی که اکسیژن کمی دارند دوام بیاورد. 
 
مصطفوی گفت: درکشور چین این ماهی را حتی در فاضلاب هم پرورش می‌دهند و این‌ها واقعیت‌هایی است که این گونه دارد اما همین ویژگی‌هایی که باعث شده این گونه برای پرورش، مناسب باشد می‌تواند از بعد دیگری برای محیط زیست ایجاد مشکل کند. 
 
مصطفوی افزود: این ماهی که نرمش اکولوژیکی بالایی دارد و می‌تواند تمام آب‌های کشور را از حوزه دریای خزر در شمال کشور تا تالاب‌ها و رودخانه‌ها را در جنوب کشور به اشغال خود در بیاورد و شاید تنها جایی که نتواند دوام بیاورد خلیج فارس است و آن هم به دلیل شوری زیادی که آب خلیج فارس دارد ولی در تمام آب‌های دیگر ما می‌تواند دوام بیاورد. 
 
وی بیان داشت: شرایط پذیری و سازگاری بالای این گونه ماهی باعث تولید آسان و ارزان و مقرون به صرفه بودن آن برای تولیدکننده و مصرف کننده شده و در صورتی که به آب های کشور راه یابد می تواند به راحتی جایگزین گونه های بومی شود. 
 
رئیس اداره حیات وحش حفاظت محیط زیست البرز ادامه داد: برای همین تمام استان ها به خصوص استان البرز دائما در حال رصد مراکز پرورش ماهی زنده هستند تا اقدام به پرورش اینگونه ماهی نکنند زیرا هر لحظه احتمال ورود آن به آب های جاری استان هست و با ورود این گونه باید باگونه های بومی استان خداحافظی کنیم . 
 
وی گفت: درصورتی که این گونه به آب های جاری استان راه یابد می تواند تخمک های سایر گونه ها را بخورد و شرایط مختلف دمایی و غذایی را تحمل و خودش را به راحتی جایگزین کند. 
مصطفوی افزود: یکی از علل اشتیاق مردم برای مصرف ماهی داشتن امگا 3 بوده و این در حالی است که ماهی تیلاپیا به خاطر امگا 6 بیشتری که نسبت به امگا 3 دارد، افزایش مصرف آن برای سلامتی هم ممکن است مضر باشد. 
 
وی اضافه کرد: بسیاری از کشورها این گونه را جزو گونه های اصلی مهاجم خودشان محسوب کرده اند و مردم ما می توانند به راحتی با عدم مصرف این گونه، تولید آن را متوقف کنند. 
وی با بیان اینکه هنوز این گونه ماهی از کشور چین به صورت صیدشده و مرده وارد کشور می شود، گفت: تیلاپیا ازسوی بسیاری از کشورها به عنوان خطرناک ترین گونه مهاجم برای گونه های بومی آب های کشورشان معرفی شده است. 

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایرنا

کد: 13740 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ شنبه ۲۵ آذر بازدید: 2583 ساعت: 2:10 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 معافیت مالیاتی کنسرو پشت سد خلف وعده وزارت اقتصاد و سازمان امورمالیاتی ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۷ دي
2 صادرات تخم ماهی قزل‌آلا از آذربایجان‌شرقی ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۲ آذر
3 صادرات آبزیان در ۵ ماه نخست سال افزایش یافت ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۶ شهريور
4 بیش از ۸ هزار طرح شیلاتی با همکاری بنیاد برکت اجرا می شود ۱۴۰۲ جمعه ۹ تير
5 صادرات ۲ میلیون و ۲۶۴.۵ تن انواع آبزی از کشور ۱۴۰۱ جمعه ۲۸ بهمن
6 باید و نبایدهای غذاهای دریایی برای زنان باردار ۱۴۰۱ پنج شنبه ۲۷ بهمن
7 قیمت کالاهای اساسی در هفته اول بهمن ۱۴۰۱/ تخم مرغ ارزان شد ۱۴۰۱ يکشنبه ۲ بهمن
8 اعلام قیمت امروز میوه و تره‌بار و مرغ و انواع ماهی ۱۴۰۱ شنبه ۴ تير
9 ادویه مخصوص ماهی سرخ کرده چیست/ طرز تهیه ادویه ماهی ۱۴۰۰ يکشنبه ۲۳ آبان
10 پیگیری آیین نامه ماهی گیری مسئولانه در خوزستان ۱۴۰۰ جمعه ۲۳ مهر
11 تحویل ۵۰هزار قطعه بچه فیل ماهی خاویاری به بخش خصوصی ۱۴۰۰ پنج شنبه ۷ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  هر یك كیلوگرم اضافه وزن، 5 درصد خطر ابتلا به دیابت را افزایش می دهد معاون فدراسیون بین المللی دیابت با اشاره به اینكه ...

  مصرف آب همراه با غذا موجب بروز یبوست می‌شود سیدعلی ابوالحبیب متخصص داخلی اظهار داشت: یکی از عل...

  مضرات و فواید رژیم های گیاه خواری بعضی افراد به دلیل اعتقادات مذهبی یا برخی باورهایش...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت