تیلاپیا بزرگترین خطر برای گونه های آبزی بومی کشور


پایگاه خبری لقمه: رئیس اداره حیات وحش حفاظت محیط زیست استان البرز گفت که ماهی تیلاپیا بزرگترین مهاجم و خطر برای گونه های آبزی بومی کشورمان شناخته شده است.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، مهدی مصطفوی روز شنبه در گفت وگویی، افزود: ماهی تیلاپیا چند سالی است از طریق واردات به لحاظ ارزان تر بودن جای خود را در سفره های مردم بازکرده است. 

وی اظهار داشت: یکی از خصوصیات بارز این ماهی سازگاری با هرنوع شرایط آب و هوایی و محیطی است به طوریکه می‌تواند دامنه‌ای از تغییرات شرایط محیط از جمله شوری آب، تغییر دما و … را تحمل کند، و درآب‌های خیلی آلوده یا آب‌هایی که اکسیژن کمی دارند دوام بیاورد. 
 
مصطفوی گفت: درکشور چین این ماهی را حتی در فاضلاب هم پرورش می‌دهند و این‌ها واقعیت‌هایی است که این گونه دارد اما همین ویژگی‌هایی که باعث شده این گونه برای پرورش، مناسب باشد می‌تواند از بعد دیگری برای محیط زیست ایجاد مشکل کند. 
 
مصطفوی افزود: این ماهی که نرمش اکولوژیکی بالایی دارد و می‌تواند تمام آب‌های کشور را از حوزه دریای خزر در شمال کشور تا تالاب‌ها و رودخانه‌ها را در جنوب کشور به اشغال خود در بیاورد و شاید تنها جایی که نتواند دوام بیاورد خلیج فارس است و آن هم به دلیل شوری زیادی که آب خلیج فارس دارد ولی در تمام آب‌های دیگر ما می‌تواند دوام بیاورد. 
 
وی بیان داشت: شرایط پذیری و سازگاری بالای این گونه ماهی باعث تولید آسان و ارزان و مقرون به صرفه بودن آن برای تولیدکننده و مصرف کننده شده و در صورتی که به آب های کشور راه یابد می تواند به راحتی جایگزین گونه های بومی شود. 
 
رئیس اداره حیات وحش حفاظت محیط زیست البرز ادامه داد: برای همین تمام استان ها به خصوص استان البرز دائما در حال رصد مراکز پرورش ماهی زنده هستند تا اقدام به پرورش اینگونه ماهی نکنند زیرا هر لحظه احتمال ورود آن به آب های جاری استان هست و با ورود این گونه باید باگونه های بومی استان خداحافظی کنیم . 
 
وی گفت: درصورتی که این گونه به آب های جاری استان راه یابد می تواند تخمک های سایر گونه ها را بخورد و شرایط مختلف دمایی و غذایی را تحمل و خودش را به راحتی جایگزین کند. 
مصطفوی افزود: یکی از علل اشتیاق مردم برای مصرف ماهی داشتن امگا 3 بوده و این در حالی است که ماهی تیلاپیا به خاطر امگا 6 بیشتری که نسبت به امگا 3 دارد، افزایش مصرف آن برای سلامتی هم ممکن است مضر باشد. 
 
وی اضافه کرد: بسیاری از کشورها این گونه را جزو گونه های اصلی مهاجم خودشان محسوب کرده اند و مردم ما می توانند به راحتی با عدم مصرف این گونه، تولید آن را متوقف کنند. 
وی با بیان اینکه هنوز این گونه ماهی از کشور چین به صورت صیدشده و مرده وارد کشور می شود، گفت: تیلاپیا ازسوی بسیاری از کشورها به عنوان خطرناک ترین گونه مهاجم برای گونه های بومی آب های کشورشان معرفی شده است. 

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایرنا

کد: 13740 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ شنبه ۲۵ آذر بازدید: 3131 ساعت: 2:10 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 افزایش ۳۰درصدی صادرات آبزیان نسبت به سال ۱۴۰۲ ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
2 طرح دریابست از دوم تا نهم مهرماه ۱۴۰۳ اجرا می‌شود ۱۴۰۳ يکشنبه ۱ مهر
3 تاثیر قهوه بر حفاظت از ماهیچه‌ها در سالمندان ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۰ شهريور
4 کنترل کلسترول به کمک روغن ماهی ۱۴۰۳ شنبه ۲۷ مرداد
5 کمک روغن ماهی به سالمندان پرخطر در پیشگیری از آلزایمر ۱۴۰۳ شنبه ۲۰ مرداد
6 این ماهی، بمب کلسیم و پروتئین است ۱۴۰۳ جمعه ۱۹ مرداد
7 تهران میزبان دومین نمایشگاه صنعت آکواریوم ماهیان زینتی می شود ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۴ مرداد
8 معافیت مالیاتی کنسرو پشت سد خلف وعده وزارت اقتصاد و سازمان امورمالیاتی ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۷ دي
9 صادرات تخم ماهی قزل‌آلا از آذربایجان‌شرقی ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۲ آذر
10 صادرات آبزیان در ۵ ماه نخست سال افزایش یافت ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۶ شهريور
11 بیش از ۸ هزار طرح شیلاتی با همکاری بنیاد برکت اجرا می شود ۱۴۰۲ جمعه ۹ تير


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  راهکارهای عملی کاهش مصرف نمک میانگین روزانه مصرف نمک در ایران 3 برابر استاندار...

  لزوم مصرف ویتامین ها و املاح چیست

  رعایت بهداشت در آشپزخانه های هتل و رستوران آلودگی و با كتری های خطرناك سریعا در مكانهای مرطوب...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

گوشت پرندگان سموم هوا را دفع می‌کند/تقویت ریه با سنگک یک متخصص طب سنتی توصیه کرد: در ایام آلوده هوا بهتر است مواد غذایی دارای ویتامین A، E و C مصرف شود. غلات سبوس‌دار مانند نان سنگک، ریه را تقویت می‌کند و گوشت ماهی و پرنده نیز در جذب اکسیژن و خنثی‌کردن آلرژن‌های محیطی مؤثر هستند.
چرا عسل معجزه می کند؟ چند محصول در طبیعت وجود دارد که به اندازه ی عسل خواص درمانی داشته باشند؟ کدام محصول مانند عسل از چنین قدرت اعجاب انگیزی برخوردار است؟ بدیهی است می توان نام چند محصول را آورد، اما تعدادشان انگشت شمار است.
آیا رژیم سیب و تخم‌مرغ لاغر می‌کند؟ رژیم غذایی «سیب» و کاهش 4 کیلوگرم وزن در 5 روز، رژیم لیمو و شکست دادن سرطان در 30 روز، با رژیم قارچ در هر 10 روز 3 کیلو لاغر شوید، رژیم تخم‌مرغ و عسل، رژیم قهوه، رژیم چای و خرما و .... این اسامی را بارها و بارها از زبان دوستان می‌شنویم یا در اینترنت می‌خوانیم.
36 نکته طلایی برای نگهداری مواد غذایی در تابستان فصل تابستان باز هم با آن گرمای به یادماندنی اش از راه رسید و دردسرهای ویژه را هم به دنبال خود می آورد.