خرما روی دست تولیدکنندگان باقی مانده


پایگاه خبری لقمه: دبیر انجمن خرما از افت شدید قیمت و برهم خوردن بازار خرما از دولت گذشته تاکنون خبر داد و گفت: خرما روی دست تولیدکنندگان باقی مانده و با این وضعیت سازمان تعاون روستایی امسال هم مانند سال گذشته مجبور می‌شود خرمای خریداری شده را دفن کند.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، علی اصغر موسوی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با بیان اینکه بسیاری از تولیدکنندگان نخلستان‌های خود را رها کرده‌اند، اظهارکرد: مشکلی که هم اکنون در صنعت خرما وجود دارد این است که حدود یک میلیون تن خرما در کشور تولید شده و روی دست تولیدکنندگان یا حتی واسطه‌هایی که آن را از نخل‌داران خریده‌اند، مانده است.
وی افزود: در حال حاضر قیمت صادراتی خرما توجیه پذیر نیست و صادرات آن نیز به این دلیل بسیار کند و به اندازه ناچیزی انجام می‌شود چرا که قیمت صادراتی خرمای ایرانی 15 تا 20 سنت است در حالی که قیمت تمام شده آن برای تولیدکنندگان حدود یک تا 1.5 دلار است.
دبیر انجمن خرما ادامه داد: دولت گذشته با سوء مدیریت، بلایی بر سر بازار خرما آورد که قیمت این محصول در بازار جهانی شکست و دیگر برای تجار، صادرات خرما توجیه اقتصادی ندارد.
موسوی اعلام کرد: از سوی دیگر رقابت پذیری خرمای ایرانی در بازار جهانی از نظر اقتصادی امکان پذیر نیست چرا که رقبای ایران محصولشان را حدود یک تا 1.5 دلار به بازار عرضه می‌کنند. در حالی که خرمای ایرانی برای توجیه‌پذیری اقتصادی باید حدود 3 دلار عرضه شود بنابراین باید این محصول به صورت فله‌ای صادر شود که قیمت آن بیش از 15 تا 20 سنت نیست و به همین دلیل صادرات هم تقریبا قطع شده است.
وی گفت: با سرانه مصرف حدود یک کیلوگرمی خرما در کشور، سالانه حدود 500 هزار تن خرما در کشور مصرف می‌شود و بقیه آن روی دست تولیدکنندگان و مصرف کنندگان باقی می‌ماند و به همین دلیل هم محموله‌های بسیاری خرما از سوی سازمان تعاون روستایی در سال گذشته مدفون شد و امسال هم باادامه این وضعیت خرمای ایرانی خاک خواهد شد چرا که این محصول بسته به شرایط سردخانه‌ای از 8 ماه تا نهایتا یکسال قابلیت نگه‌داری دارد.
دبیر انجمن خرما اظهارکرد: در میان کشورهای تولیدکننده و مصرف کننده خرما، عربستان با سرانه مصرف 7.5 کیلوگرمی در صدر قرار دارد و در این بین کشورهایی مانند مصر به عنوان کشورهای متعادل حدود 3 کیلوگرم سرانه مصرف خرما دارند که می‌توان این کشور را به عنوان میانگین مصرف خرما در جهان و در بین کشورهای خرماخیز معرفی کرد.
موسوی پیشنهاد کرد: برای اصلاح این وضعیت باید ستاد خرما احیاء شود و با تبلیغ مصرف خرما کاری کرد که تقاضای داخلی آن نیز افزایش یابد.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 8625 تاریخ نشر: ۱۳۹۴ دوشنبه ۷ دي بازدید: 2312 ساعت: 3:17 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 اجرای طرح مطالعاتی زنجیره راهبردی ارزش افزوده خرما درخوزستان آغاز شد ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۳ دي
2 خرما بهترین ماده غذایی برای تأمین قندخون است ۱۴۰۲ چهارشنبه ۹ فروردين
3 تارت خرمالو را اینگونه برای یلدا تهیه کنید ۱۴۰۱ چهارشنبه ۳۰ آذر
4 اعلام قیمت انواع خرما در میادین میوه و تره بار تهران ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۴ فروردين
5 دارخوین شادگان دارای شهرک تخصصی فرآوری خرما می شود ۱۴۰۰ سه شنبه ۲ شهريور
6 مقایسه قیمت انواع خرما در سطح شهر و میادین میوه و تره بار ۱۴۰۰ چهارشنبه ۱ ارديبهشت
7 بعضی از خرده فروش ها حق توزیع روغن خوراکی ندارند/خرما امسال گران نمی شود ۱۴۰۰ سه شنبه ۱۷ فروردين
8 بهترین خوراک ها برای افطاری و سحری کدامند؟ ۱۳۹۸ جمعه ۲۰ ارديبهشت
9 دلالان قیمت خرما را تا چهار برابر افزایش داده اند / قیمت خرمای صادراتی 2.5 دلار ۱۳۹۷ جمعه ۱۰ اسفند
10 گوجه فرنگی در کنار انار و آناناس رکورددار قیمت بازار ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۵ دي
11 پیشگیر از کم خونی با مصرف خرما ۱۳۹۶ پنج شنبه ۲۳ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  بدترین و بهترین پیش غذاها را بشناسید فریب ظاهر زیبای پیش غذاها را نخورید، چرا که برخی ا...

  شش لقمه ای که جوان تان می کند! اگر می‌خواهید جوانی‌تان را حفظ کنید، این شش نوع خو...

  مسکن ،میگرن را تشدید می کند یک متخصص مغزواعصاب گفت:زنان 15 درصد بیشتر از مردان...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

چه گوشتی بخریم؟ در این مقاله مقایسه 5 گوشت رایج در بازار انجام شده است.
تلاش دختران ایرانی برای «باربی شدن» «ممنون، میل ندارم. برنج کم می‌خورم. میلی به گوشت قرمز ندارم. شب‌ها شام نمی‌خورم. به جای پروتئین، سالاد می‌خورم و...» شنیدن این جملات از زبان دختران و زنان ایرانی در سال‌های اخیر به رواج بی‌اشتهایی‌های عصبی و دامن زدن به توهم چاقی میان آن‌ها کمک کرده است. موضوعی که بیش از هر چیز، شاید ریشه در باورها و خرده فرهنگ‌های غلط جامعه داشته باشد و جامعه زنان ایرانی را درگیر مشکلاتی اساسی در زندگی کند.
مهمترین عامل خطرزای سرطان پروستات دبیر علمی نخستین کنگره بین‌المللی نفرولوژی و اورولوژی گفت: اثر حفاظتی مصرف گوجه فرنگی (به‌ویژه به‌صورت پخته و رب گوجه فرنگی) در جلوگیری از سرطان پروستات به اثبات رسیده است.
ایمنی غذایی از مزرعه تا سفره،از خاک تا سلول وقتی صحبت از مزرعه به میان می‌آید ابتدا باید زنجیره مراقبت از خاک کشاورزی آغاز شود. آیا خاک که غذای انسان را تأمین می‌کند مورد مراقبت کافی قرار می‌گیرد؟ می‌دانیم که کود نامناسب، استفاده از آفت‌کش‌های مختلف که برای ازبین‌بردن آفات به کار می‌رود و...، می‌تواند خاک ما را آلوده کند.