مصرف آب هویج در بهبود چه بیماری هایی موثر است


پایگاه خبری لقمه: علاوه برتاثیر فراوان میوه و سبزی ها بر سلامت بدن، مصرف آب آنها نیز بسیار در این زمینه مفید است و در این میان آب برخی از آنها مانند هویج به دلیل مزایا و مواد مفید و همچنین طعم و عطر دلپذیری که دارد، متداول تر است.

 به گزارش پایگاه خبری لقمه ، بنابر گزارش سازمان غذا و داروی آمریکا، یک فنجان آب هویج دربرگیرنده مواد زیر است:

 
۹۴ کیلوکالری انرژی، ۲/۲۴ گرم پروتئین، ۰.۳۵ گرم چربی، ۲۱/۹۰ گرم کربوهیدرات و ۱/۹۰ گرم فیبر، ۶۸۹ میلی گرم پتاسیم، ۲۰/۱ میلی گرم ویتامین سی، ۰/۲۱۷ میلی گرم تیامین، ۰/۵۱۲ میلی گرم ویتامین ب۶، ۲/۲۵۶ میکروگرم ویتامین آ و ۳۶/۶ میکروگرم ویتامین کا.
 
بنابراین به دلیل غنی بودن آب هویج از بیشتر مواد مغذی، برای پیشگیری از تعداد بسیاری از بیماریها و بهبود سلامت افراد موثر خواهد بود. از جمله این بیماریها که مصرف آب هویج در بهبود آنها موثر است عبارتند از:
 
سرطان معده
 
به دلیل اینکه هویج حاوی آنتی اکسیدان است و آنتی اکسیدانها در پیشگیری از سرطان نقش وسیعی دارند، مصرف آن در این زمینه بسیار مفید است و در این میان مطالعات محققین نقش آن را در کاهش ۲۶ درصدی ریسک ابتلا به سرطان معده به اثبات رسانده اند.
 
سرطان خون
 
طی یک تحقیق علمی نقش آب هویج در تاثیر گذاری آن بر سلولهای سرطانی خون به اثبات رسیده است. این تحقیق نشان داده است که مصرف آب هویج باعث می شود که سلولهای سرطانی خون به از بین بردن خودشان بپردازند و سیکل ایجاد و پیشرفت آنها متوقف شود.
 
سرطان سینه
 
مطالعات انجام شده اثرات مصرف آب هویج را در سطح کاروتینوئیدها و عفونت خون به اثبات رسانده اند. بنابر این مطالعات، سطح بالای کاروتینوئیدها در خون با کاهش ریسک ابتلا به سرطان سینه در ارتباط است.
 
بیماری‌های ریوی مزمن
 
تحقیقات نشان داده اند که آب هویج به دلیل ویتامین سی بالایی که دارد، در تسکین بیماری های مزمن ریوی خصوصا در افراد ۴۰ سال به بالا موثر است. زیرا آزمایشات نشان می دهند که افراد مبتلا به بیماری های ریوی معمولا دارای کمبود کاروتین، پتاسیم، ویتامین آ و ویتامین سی هستند که هویج سرشار از آنهاست. افراد سیگاری نیز چون به میزان بیشتری در معرض ابتلا به بیماریهای ریوی حاد هستند، باید آب هویج بیشتری مصرف کنند.
 
ریسکهای احتمالی قابل ملاحظه در مصرف آب هویج
 
افرادی که سیستم ایمنی بدن آنها ضعیف است، مانند کسانی که در دوره های درمانی سرطان به سر می برند و در حال گرفتن دارو و شیمی درمانی هستند، زنان باردار، کودکان کم سن و افراد سالمند، در صورت احتمال وجود هرگونه آلودگی غذایی و انتقال بیماری ها باید از مصرف آن پرهیز کنند زیرا آب میوه ها و سبزیجات آماده در صورتیکه پاستوریزه نشده باشند ریسک بالایی در انتقال میکروب و انواع عفونتها ایجاد خواهند کرد. بهتر است که این دسته از افراد آب میوه را یه صورت تازه و بهداشتی در منزل تهیه کنند.
 
هویج دارای مقدار زیادی از نوعی کاروتینوئید به نام بتاکاروتین است که در بدن به ویتامین آ تبدیل می شود، و اگرچه مصرف مقدار زیاد خوراکی های حاوی کاروتینوئید اثرات و عوارض جانبی چندان مضری ندارد، اما استفاده طولانی مدت و زیاد بتاکاروتن، باعث تغییر رنگ پوست به زرد متمایل به نارنجی خواهد شد که در اصطلاح پزشکی کاروتینودرما نامیده می شود.
 
در کنار مزایای فراوان و خواص مغذی مصرف آب هویج، باید بدانید که آب هویج فیبر کم تر و قند بیشتری نسبت به خود هویج دارد. بنابراین مصرف خود هویج به دلیل دارا بودن فیبر بیشتر در کاهش وزن و پایین آوردن سطح کلسترول موثرتر خواهد بود و نیز به دلیل قند کمتری که دارد در پیشگیری از دیابت مفیدتر بوده و برای افراد دیابتیک مناسب تر است .

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :سلامت آنلاین

کد: 13794 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۹ آذر بازدید: 483 ساعت: 10:23 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 صبحانه چه غذاهایی نخوریم ۱۳۹۷ دوشنبه ۲۷ فروردين
2 گزارش تصویری اختصاصی از تور قطار گردشگری تهان_شمال (سوادکوه) ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۰ اسفند
3 کاهش فشار خون از طریق نوشیدن آب ۱۳۹۶ شنبه ۲۸ بهمن
4 لزوم برنامه ریزی جدی در جهت جلوگیری از کم آبی در فصول آینده ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۵ دي
5 مصرف ماهی به صورت آب پز برای سلامت مفید است ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۷ دي
6 تهران میزبان هجدهمین اجلاس جهانی آب می شود ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۱ دي
7 فواید نوشیدن آب نارگیل در دوران بارداری ۱۳۹۶ شنبه ۲ دي
8 توسعه گلخانه، تنها راه نجات کشور از بحران کم آبی ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۷ آذر
9 نکاتی که می‌تواند شادابی و جوانی پوست را تضمین کند ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۶ آذر
10 تیلاپیا بزرگترین خطر برای گونه های آبزی بومی کشور ۱۳۹۶ شنبه ۲۵ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی
نوشیدنی محبوب شما در زمستان چیست؟
 







 

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  استفاده از سیر برای دفع پشه های مزاحم بیشترین حشره ای که انسان ها با آن درگیر هستند و با...

  غذاهای آماده و كم‌خاصیت همه ما هر روز انواع و اقسام مواد غذایی آماده و نیم...

  داروهای لاغری تنها با تجویز پزشک مصرف شود رئیس مرکز تحقیقات چاقی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهش...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

لبنیات مشمول قیمت‌گذاری شد معاون بازرگانی داخلی وزارت صنعت،معدن و تجارت گفت: لبنیات از این پس مشمول قیمت‌گذاری شده‌اند.
زندگی سالم با غذای سالم سال‌هاست در كشورهای اروپایی و امریكا پزشكان با روی آوردن به داروهای گیاهی روش سنتی درمان بیماری‌ها را در پیش گرفتند و به این سمت حركت می‌كنند تا عرضه داروهای شیمیایی را كم‌كم از چرخه درمان خارج كنند.
خواص درمانی عسل‌های گیاهی در فصل سرما عسل در بسیاری از كشورهای جهان با نام طلای طبیعی معروف است. درحقیقت این خواص درمانی كم‌نظیر و شفابخش عسل‌ و انواع مختلف آن است كه موجب شده این ماده طبیعی این‌چنین مورد توجه بسیاری از مردم و پزشكان طب سنتی و مدرن در جهان قرار بگیرد. آنتی‌باكتری‌های موجود در انواع مختلف عسل‌های گیاهی موجب می‌شود تا این محصول طبیعی یكی از بهترین داروهای طبیعی و موثر در درمان برخی از بیماری‌ها و اختلال‌های جسمی و روحی در انسان باشد.
خوراکی هایی برای کاهش چین و چروک پوست آلوئه‌ورا نیز خواص ضد پیری فوق‌العاده‌ای دارد و مکملی مناسب برای دوران سالمندی است. آب این گیاه پوست را ترمیم می‌کند و حتی آثار پیری پوست را از بین می‌برد.