مصرف آب هویج در بهبود چه بیماری هایی موثر است


پایگاه خبری لقمه: علاوه برتاثیر فراوان میوه و سبزی ها بر سلامت بدن، مصرف آب آنها نیز بسیار در این زمینه مفید است و در این میان آب برخی از آنها مانند هویج به دلیل مزایا و مواد مفید و همچنین طعم و عطر دلپذیری که دارد، متداول تر است.

 به گزارش پایگاه خبری لقمه ، بنابر گزارش سازمان غذا و داروی آمریکا، یک فنجان آب هویج دربرگیرنده مواد زیر است:

 
۹۴ کیلوکالری انرژی، ۲/۲۴ گرم پروتئین، ۰.۳۵ گرم چربی، ۲۱/۹۰ گرم کربوهیدرات و ۱/۹۰ گرم فیبر، ۶۸۹ میلی گرم پتاسیم، ۲۰/۱ میلی گرم ویتامین سی، ۰/۲۱۷ میلی گرم تیامین، ۰/۵۱۲ میلی گرم ویتامین ب۶، ۲/۲۵۶ میکروگرم ویتامین آ و ۳۶/۶ میکروگرم ویتامین کا.
 
بنابراین به دلیل غنی بودن آب هویج از بیشتر مواد مغذی، برای پیشگیری از تعداد بسیاری از بیماریها و بهبود سلامت افراد موثر خواهد بود. از جمله این بیماریها که مصرف آب هویج در بهبود آنها موثر است عبارتند از:
 
سرطان معده
 
به دلیل اینکه هویج حاوی آنتی اکسیدان است و آنتی اکسیدانها در پیشگیری از سرطان نقش وسیعی دارند، مصرف آن در این زمینه بسیار مفید است و در این میان مطالعات محققین نقش آن را در کاهش ۲۶ درصدی ریسک ابتلا به سرطان معده به اثبات رسانده اند.
 
سرطان خون
 
طی یک تحقیق علمی نقش آب هویج در تاثیر گذاری آن بر سلولهای سرطانی خون به اثبات رسیده است. این تحقیق نشان داده است که مصرف آب هویج باعث می شود که سلولهای سرطانی خون به از بین بردن خودشان بپردازند و سیکل ایجاد و پیشرفت آنها متوقف شود.
 
سرطان سینه
 
مطالعات انجام شده اثرات مصرف آب هویج را در سطح کاروتینوئیدها و عفونت خون به اثبات رسانده اند. بنابر این مطالعات، سطح بالای کاروتینوئیدها در خون با کاهش ریسک ابتلا به سرطان سینه در ارتباط است.
 
بیماری‌های ریوی مزمن
 
تحقیقات نشان داده اند که آب هویج به دلیل ویتامین سی بالایی که دارد، در تسکین بیماری های مزمن ریوی خصوصا در افراد ۴۰ سال به بالا موثر است. زیرا آزمایشات نشان می دهند که افراد مبتلا به بیماری های ریوی معمولا دارای کمبود کاروتین، پتاسیم، ویتامین آ و ویتامین سی هستند که هویج سرشار از آنهاست. افراد سیگاری نیز چون به میزان بیشتری در معرض ابتلا به بیماریهای ریوی حاد هستند، باید آب هویج بیشتری مصرف کنند.
 
ریسکهای احتمالی قابل ملاحظه در مصرف آب هویج
 
افرادی که سیستم ایمنی بدن آنها ضعیف است، مانند کسانی که در دوره های درمانی سرطان به سر می برند و در حال گرفتن دارو و شیمی درمانی هستند، زنان باردار، کودکان کم سن و افراد سالمند، در صورت احتمال وجود هرگونه آلودگی غذایی و انتقال بیماری ها باید از مصرف آن پرهیز کنند زیرا آب میوه ها و سبزیجات آماده در صورتیکه پاستوریزه نشده باشند ریسک بالایی در انتقال میکروب و انواع عفونتها ایجاد خواهند کرد. بهتر است که این دسته از افراد آب میوه را یه صورت تازه و بهداشتی در منزل تهیه کنند.
 
هویج دارای مقدار زیادی از نوعی کاروتینوئید به نام بتاکاروتین است که در بدن به ویتامین آ تبدیل می شود، و اگرچه مصرف مقدار زیاد خوراکی های حاوی کاروتینوئید اثرات و عوارض جانبی چندان مضری ندارد، اما استفاده طولانی مدت و زیاد بتاکاروتن، باعث تغییر رنگ پوست به زرد متمایل به نارنجی خواهد شد که در اصطلاح پزشکی کاروتینودرما نامیده می شود.
 
در کنار مزایای فراوان و خواص مغذی مصرف آب هویج، باید بدانید که آب هویج فیبر کم تر و قند بیشتری نسبت به خود هویج دارد. بنابراین مصرف خود هویج به دلیل دارا بودن فیبر بیشتر در کاهش وزن و پایین آوردن سطح کلسترول موثرتر خواهد بود و نیز به دلیل قند کمتری که دارد در پیشگیری از دیابت مفیدتر بوده و برای افراد دیابتیک مناسب تر است .

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :سلامت آنلاین

کد: 13794 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۹ آذر بازدید: 3398 ساعت: 10:23 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 پرآبی ایران‌ یک توهم است؛ تهران فقیرترین استان از نظر آب ۱۴۰۴ جمعه ۲۵ مرداد
2 گزارش حاشیه‌ساز حسینی‌بای از آبفای تهران و توضیحاتی درباره آن ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۳ مرداد
3 هشدار وزارت بهداشت: این خوراکی‌ها برای صبحانه ممنوع‌اند! ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳ مرداد
4 کشت موفق گلابی خاردار در تفت؛ گامی نو در کشاورزی کم‌آب ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳ مرداد
5 تغییر روند تأمین آب تهران؛ افزایش وابستگی به منابع زیرزمینی ۱۴۰۴ سه شنبه ۱۱ تير
6 تلاش شبانه‌روزی برای تأمین آب شرب پایدار در قم ۱۴۰۴ سه شنبه ۴ تير
7 گرمای هوا و کم‌آبی بدن قاتلان خاموش ۱۴۰۴ دوشنبه ۱۳ خرداد
8 آیا آب قند برای نوزاد ضرر دارد؟ ۱۴۰۴ چهارشنبه ۱ خرداد
9 سبک زندگی ناسالم در یزد/ فست فود بیشتر، تحرک کمتر ۱۴۰۴ دوشنبه ۹ ارديبهشت
10 نقش دامپزشکی در زنجیره امنیت غذایی از زبان رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
11 افزایش ۳۰درصدی صادرات آبزیان نسبت به سال ۱۴۰۲ ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  مصرف مواد قندی را در دوران پیش دبستانی محدود کنید کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان...

  خوب جویدن غذا، راز کاهش وزن است اگر قصد دارید وزنتان را کم کنید یک روش بسیار موثر ...

  غذاهایی که دشمن روده‌ اند در حال حاضر در بسیاری از نقاط دنیا، سرطان و از جمل...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

سفری شیرین در نوروز، با شیرینی ها و نان های محلی گیلان استان گیلان یکی از استان های سرسبز شمالی ایران است که علاوه بر جاذبه های گردشگری و طبیعی فراوان آن که شهره عام و خاص شده ، غذاها، نان ها و شیرینی های محلی و سنتی این استان نیز از محبوبیت زیادی برخوردار است.
با این روش کمتر غذا می خورید به هنگام غذا خوردن بوی غذا، تنوع در غذاها، چیدمان و تنوع غذایی از عوامل تحریکات غذایی به شمار می روند.
طرز تهیه ماشاب (آش محلی استان قم) سفره‌های ایرانی همچون تابلویی زیبا و رنگین است که هر شهر و استانی بخشی از آن را رقم زده است.
خوراک های معروف هر شهر برای سفرهای شما سفر رفتن و تفریح و استراحت همیشه برای ما با یک حس خوب به اسم خوردن همراه بوده است. لذت خوردن غذاهای خوشمزه و جدید در شهرهای مختلف و در غذاخوری های سنتی یا بازارهای محلی یک شهر همیشه برای ما به یادماندنی و خاطره انگیز است. استفاده از خوراک های سنتی یک شهر می تواند شادی سفر ما را چند برابر کند.