دیابتی‌ها و باید و نبایدهایی در آشپزی


ابتلا به دیابت عادت‌های غذایی فرد را زیر و رو کرده و تغییراتی را در شیوه‌ی آشپزی تحمیل می‌کند. در نتیجه تهیه‌ی یک غذای مناسب برای یک فرد دیابتی وقت بیشتری می‌گیرد.

به گزارش لقمه، بر خلاف تصور برخی‌ها آشپزی کردن نه بیگاری است و نه سخت. به خصوص زمانی که به دلیل ابتلا به برخی از بیماری‌ها مانند دیابت مجبور باشید دست به عصا راه بروید. حتی اگر دیابتی هم  باشید و یا یکی از اعضای خانواده‌تان به این بیماری مبتلا باشد با علاقه و اشتیاق آشپزی کنید و از غذایتان لذت ببرید.

ابتلا به دیابت عادت‌های غذایی فرد را زیر و رو کرده و تغییراتی را در شیوه‌ی آشپزی تحمیل می‌کند. در نتیجه تهیه‌ی یک غذای مناسب برای یک فرد دیابتی وقت بیشتری می‌گیرد. البته نباید این مسئله باعث ناراحتی و دلخوریتان شود. زمانی که خودتان آشپزی می‌کنید انتخاب مواد غذایی با خودتان است و در نتیجه کنترل زیادی روی آن‌ها دارید. در حالت کلی مهم‌ترین مسئله برای یک فرد دیابتی این است که میزان قند خون خود را ثابت نگه دارد و به اندازه‌ی کافی مواد مغذی دریافت کند. یعنی باید طوری برنامه‌ی غذایی‌تان را تنظیم کنید که میزان قند، نمک و چربی‌های دریافتی‌تان کم باشد و در عوض ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌ها و فیبرهای بیشتری جذب کنید. برای همین لازم است که سبزیجات و دانه های کامل (سبوس دار) جای ثابتی در بشقاب‌هایتان داشته باشد. چند توصیه داریم تا بهتر آشپزی کنید و سالم‌تر بخورید. با ما همراه باشید.

 
از شرایط موجود بهترین استفاده را ببرید

اگر دیابت دارید یک فرصت برای تمام اعضای خانواده مهیا می‌شود که تغذیه‌ی سالمی داشته باشند. از رژیم غذایی جدیدتان استفاده کنید و از بقیه‌ی اعضای خانواده بخواهید که در تهیه و انتخاب مواد غذایی سالم و تهیه‌ی غذا با شما شریک باشند. این یک موقعیت مناسب است که عادت‌های غذایی سالمی پیدا کنید و آن را به دیگر اعضای خانواده نیز تسری دهید.

 
بهترین مواد غذایی موجود را انتخاب کنید

متخصصان توصیه می‌کنند که طبیعی‌ترین مواد غذایی را برای مصرف انتخاب کنید. یعنی آن دسته مواد غذایی که کمترین فرایندهای صنعتی را متحمل شده‌اند. یخچال و گنجه‌ها را پر از مواد غذایی سالم کنید. اگر  به عنوان مثال همیشه لوبیا و دانه‌های کامل (سبوس دار) در اختیار داشته باشید راحت‌تر خواهید بود و به راحتی هم از آن‌ها برای تهیه‌ی غذا استفاده خواهید کرد.

 
گوشت قرمز را با احتیاط مصرف کنید

زمانی که می‌خواهید گوشت قرمز خریداری کنید حتماً انواع گوشت‌های کم چرب را انتخاب کنید. چربی‌های موجود روی گوشت را جدا کنید. از مصرف گوشت‌های پرچرب و گوشت‌های شور مانند سوسیس و کالباس و غیره بپرهیزید. در مورد گوشت مکیان نیز دقت کنید که بدون پوست باشند.


مصرف نمک را کاهش دهید

مصرف عدس و لوبیا مفید است اما اگر از کنسرو این مواد غذایی استفاده می‌کنید باید حواستان به میزان سدیم یا همان نمک موجود در آن باشد. قبل از مصرف، محتویات کنسروها را آب بکشید تا نمک آن گرفته شود. سدیم موجود در این کنسروها گاهی تا 40 درصد نیز می‌رسد و فقط با چند بار آب کشیدن محتویات آن، می‌شود این نمک اضافی را از بین برد.

 
سبزیجات معطر و ادویه ها را دریابید

شما می‌توانید کاهش نمک، قند و مواد چرب را با افزودن سبزیجات معطر و ادویه ها و چاشنی‌ها جبران کنید. بدون شک غذای بدون نمک، قند و چربی آن هم با توجه به عادت‌های غذایی ما ایرانی‌ها چنگی به دل نخواهد زد. برای همین باید به فکر خوش طعم کردن غذاهایتان نیز باشید و ادویه‌ها و سبزیجات معطر بهترین گزینه‌ها هستند. مبتکر باشید و طعم‌های جدیدی ایجاد کنید. مثلاً به هویج بخارپز شده کمی پودر چیلی یا زیره بزنید، لوبیا سبز را با جوز هندی، مارچوبه را با پوست لیموترش خوش طعم و میل کنید. از سرکه و فلفل سیاه نیز غافل نشوید.

 
از پرخوری بپرهیزید

در بشقاب‌های کوچک‌تر برای خود غذا بکشید و سعی کنید از پرخوری بپرهیزید. تا اندازه‌ای غذا بخورید که سیر شوید نه اینکه بشقابتان را پر از غذاهای مختلف کنید و به خوردن ادامه دهید.

 
از بهترین روش‌ها برای پخت و پز استفاده کنید

اگر از این دستگاه‌های سیب زمینی سرخ کن دارید که باید پر از روغنش کنید و سیب زمینی یا مواد غذایی دیگر را در آن سرخ کنید وقت آن رسیده فکر دیگری بکنید. از روش‌هایی برای پخت و پز استفاده کنید که نیازی کمتری به روغن داشته باشد و غذا را خوش طعم کند. به عنوان مثال استفاده از فر، کباب کردن یا آب پز کردن گوشت قرمز روش‌های مناسبی برای پخت و همچنین حذف بخشی از چربی‌های آن است. برای آماده کردن سبزیجات نیز بخار پز کردن روش مناسبی است. چون هم طعم آن‌ها حفظ می‌شود و هم سالم‌تر است. استفاده از دارچین، زنجبیل و غیره نیز برای خوش طعم کردن غذاها روش خوبی است.

 


نقل از :تبیان

کد: 3121 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ پنج شنبه ۱۲ بهمن بازدید: 4744 ساعت: 9:29 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 روش‌های مختلف ایجاد تنوع در منوی غذاهای رستوران ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۷ آبان
2 رستوران‌های تهران نیازمند منوهایی غیر از کباب هستند/ تشکیل تیم ملی آشپزی ۱۴۰۲ جمعه ۱۴ مهر
3 غذاهایی که در حال انقراض هستند/ بی توجهی به برندسازی غذای ایرانی ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۵ ارديبهشت
4 آموزش پخت غذاهایی با صرفه اقتصادی در آشپزی با مامان ۱۴۰۰ سه شنبه ۲ آذر
5 مریم امیرجلالی مرجانه گلچین را به مسابقه آشپزی فراخواند/تاریخچه مبلمان د رزندگی ایرانیان باستان ۱۴۰۰ پنج شنبه ۱۱ شهريور
6 مریم امیرجلالی مرجانه گلچین را به مسابقه آشپزی فراخواند/تاریخچه مبلمان د رزندگی ایرانیان باستان ۱۴۰۰ پنج شنبه ۱۱ شهريور
7 سامان گلریز: آشپزی نیاز به نیروهای متخصص دارد/ بگذارید بچه‌ها آشپزی یاد بگیرند ۱۴۰۰ سه شنبه ۲ شهريور
8 آزاده نامداری کدام غذاها را بیشتر دوست داشت؟ ۱۴۰۰ شنبه ۷ فروردين
9 رقابت داوران دستپخت با یکدیگر ۱۳۹۹ پنج شنبه ۱۴ فروردين
10 اخلاق مداری زیربنای کار حرفه ای من در آشپزی است ۱۳۹۷ يکشنبه ۹ دي
11 آشپزی از هیات تا پروژه های سینمایی ۱۳۹۷ دوشنبه ۷ خرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  عوارض نمک دریا جبران‌ناپذیر است وزارت بهداشت اعلام کرد: کمبود ید مهمترین عامل عقب‌...

  راهکارهای تغذیه ای کنترل چربی خون پایگاه خبری لقمه: حمید حاجی فرجی ضمن تشریح دلایل ا...

  چه تنقلاتی دانش‌آموزان را كندذهن می‌‌كند؟ معاون دفتر سلامت آموزش و پرورش با اعلام اینكه پفك،...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت