علیرضا مرندی وزیر اسبق بهداشت:
لزوم توجه به قیمت غذای سالم برای مقابله با فشارخون


پایگاه خبری لقمه: رییس فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی گفت: زمانی که قیمت میوه گران‌تر از تنقلات پرنمک و پرضرر است، طبیعی است که مردم محصول ارزان‌تر را انتخاب می کنند.لازم است علاوه بر دسترسی به محصولات غذایی سالم، قیمت محصولات سالم‌، ارزان‌تر شود.

به گزارش پایگاه خبری لقمه به نقل از ایسنا، دکتر علیرضا مرندی در خصوص مخاطرات فشارخون بالا و راه اندازی بسیج ملی کنترل فشارخون اظهارکرد: فشارخون یکی از عوامل خطر ابتلا به بیماری‌های غیرواگیر است که در اکثر موارد، علائم واضحی ندارد و فرد بعد از ابتلا به بیماری‌های قلبی-عروقی، نارسایی‌های کلیوی و سکته‌های مغزی و قلبی، متوجه بیماری پرفشاری خون خود می‌شود.
 
وی با تاکید بر ضرورت چکاپ‌های دوره‌ای فشارخون و جدی گرفتن مقوله خودمراقبتی توسط مردم تصریح کرد: علاوه بر خودمراقبتی، وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور نیز باید مبحث کنترل و شناسایی مستمر و به موقع افرادی که به فشارخون مبتلا هستند را جدی بگیرند.
 
مرندی در ادامه اظهار کرد: متأسفانه در کشور ما مصرف نمک بالاتر از استاندارد جهانی است و ذائقه ایرانیان با طعم شوری سازگاری پیدا کرده است بنابراین خانواده‌ها باید در مصرف نمک دقت بیشتری کنند.
 
رئیس فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: مراکز تهیه و طبخ غذاها، رستوران‌ها، صنایع و کارخانجات فرآوری موادغذایی و نانوایی‌ها نیز باید در آماده‌سازی مواد غذایی و پخت نان بازنگری کنند و میزان نمک موجود در موادغذایی و نان را کاهش دهند چراکه در این زمینه خودمراقبتی دیگر نقشی ندارد و مردم هرچه از مصرف بی‌رویه نمک پرهیز کنند، باز هم با مصرف نان‌ها، که قوت غالب مردم است و موادغذایی فرآوری شده پرنمک دچار اضافه دریافت نمک خواهند شد.
 
مرندی در ادامه گفت: ممکن است کاهش نمک نان و مواد غذایی به یکباره امکان پذیر نباشد اما می‌توان به‌روش تدریجی و پلکانی نمک به کار رفته در نان‌ها و موادغذایی را کاهش داد تا ذائقه مردم کم کم عادت کند. دولت و وزارت بهداشت باید این موضوع را به عنوان یک ضرورت اعلام کنند و مرتب سلامت مواد غذایی و نان‌ها را مورد پایش قرار دهند.
 
وی افزود: مصرف بی‌رویه نمک و بیش از استاندارد جهانی، مردم را به کام مرگ یا ابتلا به بیماری‌های مزمن غیرواگیر سوق می‌دهد. درمان بیماری‌های غیرواگیر سالانه هزینه‌های درمانی بسیار زیادی را بر مردم و کشور تحمیل می‌کند.
 
مرندی خاطرنشان کرد: علاوه بر نان و غذا، تنقلاتی مانند چیپس و پفک نیز حاوی مقادیر بسیار زیاد نمک هستند. اینگونه محصولات نباید تبلیغ شوند اما صدا و سیما برای تأمین اعتبارات مالی این محصولات را تبلیغ می‌کند. لذا حوزه سلامت برای تأمین سلامت مردم باید دستگاه‌های دیگر از جمله صدا و سیما را با خود همراه کند و چنانچه قرار است اینگونه محصولات تبلیغ شوند باید بر کیفیت آنها بازنگری شود و نمک و قند اضافی محصولات کاهش پیدا کند.
 
رئیس فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران، راه اندازی بسیج ملی کنترل فشارخون را اقدامی مؤثر در جهت درمان به‌موقع افراد مبتلا به فشارخون دانست و گفت: درست است که راه‌اندازی بسیج ملی کنترل فشارخون برای شناسایی افرادی که دچار فشارخون بالا هستند، اقدام مؤثری است اما قبل از آن، کاهش نمک، قند و چربی مصرفی مردم (مستقیم و غیرمستقیم) باید در رأس تمام برنامه‌های وزارت بهداشت و سایر دستگاه‌های ذی ربط قرار گیرد چراکه نمک و قند و چربی موجود در محصولات غذایی، بیشترین منبع دریافت نمک، قند و چربی اضافی بدن است.
 
وی با تاکید بر ضرورت آگاهی بخشی و افزایش سواد سلامت مردم اظهارکرد: فرهنگ سلامت باید بر جامعه مستولی شود. ابلاغ بخشنامه و راه‌اندازی کمپین بسیار خوب است اما در زمینه افزایش سلامت مردم باید اقدامات زیربنایی انجام و آگاهی مردم را افزایش دهیم. درعین حال این امکان را به وجود آوریم که مردم برای خرید و مصرف محصولات غذایی سالم، حق انتخاب داشته باشند. مثلاً زمانی‌که به فروشگاه مراجعه می‌کنند، محصول سالم و کم نمک در دسترسشان باشد. زمانی‌که امکان ورزش کردن و انتخاب و تهیه غذای سالم وجود نداشته باشد، مردم چگونه می‌توانند این نیازها را برآورده کنند؟ لذا باید سواد سلامت مردم را افزایش و امکان انتخاب صحیح را به آن‌ها بدهیم.
 
مرندی ادامه داد: زمانی‌که قیمت میوه گران‌تر از تنقلات پرنمک و پرضرر است، طبیعی است که مردم محصول ارزان‌تر را انتخاب می‌کنند بنابراین علاوه بر دسترسی به محصولات غذایی سالم، لازم است که قیمت محصولات سالم‌تر، ارزان‌تر شود. درست است که مردم با سطح درآمد بالا و متوسط قادر به تهیه نیازهای غذایی سالم‌تر هستند اما مردم فقیر و محروم نمی‌توانند این نیاز را فراهم کنند بنابراین ضرورت دارد که بر تأمین سلامت این قشر از جامعه تمرکز بیشتری داشته باشیم. آنان بیشتر در معرض ابتلا به بیماری‌های غیرواگیر هستند.
 
بنابر اعلام پایگاه خبری وبدا، وی در پایان گفت: وزارت بهداشت که مسئول تأمین سلامت جامعه و اعتلای فرهنگ سلامت است، بدون مشارکت‌های بین بخشی و همکاری سایر دستگاه‌ها از جمله وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت آموزش و پرورش، وزارت جهاد کشاورزی، شهرداری و وزارت ورزش و جوانان به اهداف خود صددرصد دست پیدا نمی‌کند.
 

 




کد: 13980 تاریخ نشر: ۱۳۹۸ دوشنبه ۶ خرداد بازدید: 2068 ساعت: 6:54 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 توضیحات یک مسئول درباره واردات آدامس قاچاق با طعم مرگ ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۲ اسفند
2 معافیت مالیاتی کنسرو پشت سد خلف وعده وزارت اقتصاد و سازمان امورمالیاتی ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۷ دي
3 برای میزان کشت و صادرات برنامهای نداریم ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۹ آذر
4 ایران برای تصاحب جایگاه دهم تولید دنیا در محصولات کشاورزی ارگانیک چه برنامه‌ای دارد؟ ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۴ آذر
5 تضمین ایمنی مواد غذایی تراریخته/ سواستفاده برخی تولید کنندگان ۱۴۰۲ شنبه ۱۱ آذر
6 آیا تراکتورهای موجود پاسخگوی بهره‌وری محصولات کشاورزی است ۱۴۰۲ شنبه ۱۱ آذر
7 دلیل بلاتکلیفی 17 ساله قانون یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی چیست؟ ۱۴۰۲ سه شنبه ۷ آذر
8 دلیل متوقف‌ماندن قانون یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی پس از 17 سال ۱۴۰۲ دوشنبه ۶ آذر
9 چگونگی کمک واردکنندگان به برنج کاران داخلی ۱۴۰۲ شنبه ۲۹ مهر
10 مقدار مجاز مصرف نمک در افراد بالای ۵۰ سال و کودکان ۱۴۰۲ شنبه ۲۹ مهر
11 چگونه غذای سالم بخوریم/ راهکارهای کاهش مصرف نمک و چربی ۱۴۰۲ شنبه ۱۵ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  ایام امتحان قهوه نخورید، اضطراب می‌آورد یک روانشناس اظهار داشت: استرس دانشجویان به هنگام گ...

  بیماران قلبی کله پاچه و سوسیس، کالباس نخورند یک متخصص تغذیه گفت: برای پیشگیری از بیماری‌های قلب...

  فست‌فود به سبک کدبانو اگر نگران سلامتی‌تان هستید باید کمی حواستان را جمع...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

اقدامات متنوعی که شهرداری در حمایت از رستوران‌داران می‌تواند انجام دهد پایگاه خبری لقمه: شهرداری تهران می‌تواند در حمایت از رستوران‌داران اقدامات متنوعی را انجام دهد. البته، برنامه‌ها و اقدامات وابسته به سیاست‌ها و اولویت‌های هر شهرداری خاصی هستند و ممکن است در هر شهر و شرایط متفاوت باشند.
با آشپــزی هم می توان ثروتمند شد لقمه: دنیای آشپزی با عطرها و رنگ‌هایش هر كسی را می‌تواند به سوی خود جلب كند. شاید كمی دور از ذهن باشد كه آشپزی به عنوان یك حرفه، راهی برای ثروتمند شدن باشد اما در دنیای خوش طعم آشپزی، این اتفاق به كرات افتاده است.
لطفا لبنیات آلوده نوش جان نكنید! نتایج دو تحقیق انجام شده در سال های 90، 91 و 92 نشان داد كه تمام فرآورده های لبنی سنتی كه بدون طی هیچ گونه مرحله پاستوریزاسیون و میكروب زدایی، به صورت فله و در فرآیند تولید به مصرف، از دامداری ها به مغازه های عرضه لبنیات سنتی حمل شده اند، دارای آلودگی میكروبی و باكتریایی بوده اند.
کدام سیب‌زمینی‌ها سمی هستند؟ سیب‌زمینی یکی از صیفی‌جاتی است که ضمن دارا بودن مواد مغذی مورد نیاز بدن، به طور طبیعی درصدی مواد سمی به نام سولانین در پوست و زیر پوست آن وجود دارد.