دوگانگی در بازار گوشت قرمز/ قیمت و تولید بالاست


پایگاه خبری لقمه: این روزها تولیدکنندگان از افزایش بالای گوشت می‌گویند اما قیمت هم همچنان رو به بالاست. این پارادوکس قیمت با علم اقتصاد همخوانی ندارد.

 به گزارش پایگاه خبری لقمه، این روزها تولیدکنندگان همواره از افزایش تولید گوشت می‌گویند که باید علامتی برای کاهش قیمت در بازار باشد، اما واقعیت این است که قیمت‌ها نه تنها کاهش نمی‌یابد بلکه افزایش هم دارد. در یک هفته گذشته قیمت گوشت گوسفندی 5 هزار تومان در هر کیلو افزایش یافته و از 100 هزار تومان در هر کیلو عبور کرده است.

 
علم اقتصاد می‌گوید قیمت در بازار تابع عرضه و تقاضا است. زمانی که عرضه بیشتر می‌شود قیمت باید کاهش یابد، اما نزدیک به یک سال است که تولیدکنندگان می‌گویند عرضه گوشت افزایش یافته و تولید نسبت به سال گذشته بیشتر شده است، حتی چندین بار تقاضای صادرات کرده‌ام ولی قیمت در بازار قصد پایین آمدن ندارد.
 
رئیس شورای تأمین کنندگان دام کشور به افزایش بی سابقه جمعیت دامی در کشور اشاره کرده و گفته است: در حال حاضر جمعیت دامی سبک کشور از مرز 68 میلیون رد شده است. در حالی که در سال‌های قبل حداکثر 60 میلیون رأس بود.
 
امروز معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی هم پیش بینی تولید 880 هزار تن گوشت قرمز در سال جاری کرده است که این رقم نسبت به 859 هزار تن سال گذشته افزایش 21 هزار تنی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ نشان می‌دهد.
 
به رغم افزایش تولید گوشت با شیوع کرونا میزان مصرف گوشت هم کمتر شده و در حقیقت همه اینها دلالت می‌کند که باید قیمت گوشت قرمز در بازار کمتر شود.
 
مسؤولان این حوزه به اندازه‌ای به مازاد عرضه قائل هستند که چندین بار تقاضای صادرات کرده‌اند به طوری که رئیس شورای تأمین کنندگان دام کشور معتقد است که ممنوعیت صادرات دام تصمیم اشتباهی بود که توسط دولت گرفته شد و باید دولت اجازه می‌داد که تولیدکنندگان داخل گوشت مازاد را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ صادر کنند.
 
پوریان گفته است که این تصمیم دولت در ممنوعیت صادرات گوشت مازاد که برای جلوگیری از افزایش نرخ گوشت در داخل صورت گرفت موفقیت آمیز نبوده است.
 
اما چند نکته در باره دلیل پایین نیامدن قیمت گوشت به رغم افزایش تولید وجود دارد؛ نخست این که قیمت تمام شده تولید بالاست. بیش از 70 درصد خوراک دام و طیور کشور وارداتی است. این در حالی است که 70 درصد قیمت تمام شده محصولات پروتئینی از جمله گوشت هم متکی به قیمت همین خوراک است. قیمت خوراک دام و طیور در ماه‌های گذشته حتی 4 برابر شده است.
 
نکته دوم این که دلالی و واسطه‌گری همچون بخش‌های دیگر در این حوزه هم بسیار برجسته است و نکته سوم این که عدم نظارت بر بازار و مدیریت‌های جزیره‌ای توسط دو وزارتخانه جهاد کشاورزی و صمت بر نابسامانی بازار افزوده است.

 

 

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :فارس

کد: 14117 تاریخ نشر: ۱۳۹۹ پنج شنبه ۱۲ تير بازدید: 1771 ساعت: 2:46 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 رکورد شکنی صادرات گوشت گاو برزیلی ۱۴۰۴ چهارشنبه ۱۶ مرداد
2 نتیجه جلسه ستاد تنظیم بازار گوشت در هاله‌ای از ابهام ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۲ خرداد
3 پشت پرده حفظ شدن مرغ در سفره مردم و نصف شدن گوشت قرمز! ۱۴۰۴ پنج شنبه ۲ خرداد
4 ماراتن جدید برای افزایش قیمت گوشت کلید خورد ۱۴۰۴ دوشنبه ۲۳ ارديبهشت
5 سبک زندگی ناسالم در یزد/ فست فود بیشتر، تحرک کمتر ۱۴۰۴ دوشنبه ۹ ارديبهشت
6 دلیل تولید مازاد گوشت مرغ و تخم مرغ و افت قیمت در بازار ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
7 واردات دام پایه پروار در حال انجام است ۱۴۰۳ شنبه ۴ اسفند
8 سهم دامداری های کوچک‌مقیاس از تولید گوشت قرمز کشور چقدر است؟ ۱۴۰۳ پنج شنبه ۱۱ بهمن
9 توزیع ۲۷۰ تن مرغ تنظیم بازار در استان یزد ۱۴۰۳ پنج شنبه ۴ بهمن
10 تاثیر مصرف گوشت قرمز بر زوال عقل ۱۴۰۳ سه شنبه ۲ بهمن
11 قیمت روز دام و طیور؛ از جوجه یک‌روزه تا دام سنگین ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  رنگ های مجاز و غیرمجاز در مواد غذایی را بشناسید مدیر گروه بهداشت محیط وحرفه ای مرکز بهداشت نیشابور...

  چرا نباید نودل بخورید در اینجا 10 دلیل برای اینکه چرا باید از خوردن نود...

  غذاهای کودک‌کش بررسی های جدید دانشمندان نشان می دهند غذاهای شیرین...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

بررسی وضعیت تغذیه ای دانشجویان ایران پایگاه خبری لقمه: مسئول گروه تغذیه بالینی وزارت بهداشت گفت:بررسی ها نشان می دهد بیش از 6 درصد از دانشجویان تمام روزهای هفته از نوشابه یا آبمیوه صنعتی استفاده می کنند، حدود 57 درصد نیز به ندرت از آن استفاده می کنند. همچنین حدود 5/12 درصد دانشجویان تمام روزهای هفته از شیرینی جات ، مصرف می کنند و حدود 6 درصد نیز اصلا شیرینی مصرف نمی کنند. این در حالی است که توصیه می شود مقدار مصرف انواع شیرینی باید به حداقل برسد.
احیای برجام و نوزایی صنعت گردشگری ایران پایگاه خبری لقمه: احیای برجام و رفع تحریم‌ها و همزمانی با فروکش کردن بیماری کرونا در سطح جهانی، گردشگری ایران را در موقعیت ممتازی قرار می‌دهد تا این صنعت با احیای بازار بین‌المللی خود، فرصتی برای بازنگری سیاست‌ها و برنامه‌ریزی‌های داخلی را هم بدست آورد.
نوشیدن آب گرم و رفع سوء هاضمه کارشناسان بهداشت و تغذیه، روش‌های درمانی مانند نوشیدن آب گرم را برای درمان سوءهاضمه موثر می‌دانند.
مصرف زیاد روغن زیتون باعث چاقی می شود دانشیار انستیتو تحقیقات تغذیه كشور با بیان اینکه افزودن برخی مواد به سالاد موجب افزایش کالری سالاد می شود تاکید کرد:« برخی معتقدند اضافه کردن روغن زیتون به سالاد از یبوست جلوگیری می کند اما یادمان باشد روغن زیتون به هیچ وجه خاصیت لینت دهنده ندارد و مصرف روغن زیتون می تواند موجب چاقی شود.»