با انواع عرقیات سنتی ایران و خواص آنها آشنا شوید


در سال های اخیر به دنبال تحقیقات جدید در مورد خواص داروهای گیاهی ، استقبال عمومی به استفاده از این نوع داروها نیز افزایش یافته است و هم اکنون در جهان و نیز ایران ، شرکت های معظم دارو سازی با استفاده از عصاره گیاهان دارویی ، تولیدات متنوعی را در بطری های پاکیزه و بهداشتی روانه بازار کرده اند.

استفاده از داروهای گیاهی یکی از پایه های طب سنتی و اسلامی است . دانشمندان نامی ایران ابو علی سینا و زکریای رازی در استفاده از گیاهان دارویی برای درمان بیماری ها شهرتی بسزا دارند . پیش از این دو دانشمند ، دینوری مورخ بزرگ ایرانی که در اصفهان می زیسته ، اثر معروف خود به نام کتاب النبات را که بخش مهمی از آن به اطلاعات گیاهان اختصاص داشت ، تالیف کرده بود .

استفاده از گیاهان دارویی برای درمان بیماری ها ، پس از ظهور طب جدید کم کم رو به نقصان گذاشت . اما با تحقیقات جدید در زمینه داروهای شیمیایی و اثرات منفی آنها در جسم و جان انسان ، مجددا پژوهشگران و داروسازان به گیاهان دارویی اقبال نشان دادند و هم اکنون در جهان و نیز ایران ، شرکت های معظم دارو سازی با استفاده از عصاره گیاهان دارویی ، تولیدات متنوعی را در بطری های پاکیزه و بهداشتی روانه بازار کرده اند . در این مقاله با انواع عرقیات سنتی ایران و خواص آنها آشنا می شوید.

عرق آویشن ( طبیعت گرم )

تقویت معده ، رفع ترشی معده ، تقویت بینایی ، صد درد و تشنج ، رقیق کننده خون ، در عفونت های ریوی ، زکام و برونشیت بی همتاست .
نحوه استفاده : پس از هر غذا یک استکان


عرق اترج ( زبیعت گرم )
ضد اسهال و استفراغ ، ضد عفونت ، رفع عطش و سکسه ، تامین ویتامین C
نحوه استفاده : بعد از هر غذا یک استکان

عرق اسطوخودوس ( طبیعت گرم )

تقویت کننده اعصاب ، معالج برونشیت و زکام ، پایین اورنده تب ، نیرو بخش ، ضد تشنج و صرع ، درمان بیماری های عصبی
نحوه استفاده : روزی سه مرتبه هر وعده نصف استکان

عرق بابونه ( طبیعت گرم )
نیروبخش ، تب های بلغمی و عفونت های دردناک را تسکین می دهد ، اختلالات قاعدگی و دردناک را منظم می کند ، کرم کش است .
نحوه استفاده : قبل از هر غذا یک استکان

عرق بادرنجبویه ( طبیعت گرم )
بالا برنده فشار خون ، خون ساز ، آرام بخش ، مقوی مغز ، درمان تپش قلب ، خواب آور ، ضد تشنج
نحوه استفاده : یک فنجان در یک لیوان آب سرد

عرق برگ چنار ( طبیعت سرد )
چاق کننده ، تب بر ، ضد آسم ، تسکین دهنده ضعف اعصاب ، پوست را جلا می دهد ، درد و ورم را که از گرمی مزاج است تسکین می دهد
نحوه استفاده : قبل از هر غذا یک لیوان

عرق برگ زیتون ( طبیعت سرد )
پایین آورنده قند خون ، مفید برای نارسایی های کبدی ، رافع سر درد ، تقویت حافظه ، مدر ، تسکین درد دندان
نحوه استفاده : قبل از هر غذا یک لیوان

عرق برگ گردو ( طبیعت گرم )
پایین آورنده قند خون ، درمان نقرس ، ورم مفاصل را که از سردی باشد تسکین می دهد
قبل از هر غذا یک استکان

عرق بومادران ( طبیعت گرم )
نیرو بخش ، تقویت قلب و اعصاب ، ضد تشنج ، تصفیه خون ، درمان ورم معده و روده ، مفید جهت بواسیر ، رفع اختلالات قاعدگی
بعد از هر غذا یک استکان

عرق بهارنارنج ( طبیعت گرم )
تقویت قلب و اعصاب ، ضد تشنج ، ضد هیستری ، رفع افسردگی ، درمان بی خوابی و اختلالات عصبی ، رفع سکسه
قبل از هر غذا یک استکان و یا به صورت شربت

عرق بید ( طبیعت سرد )
تقویت معده ، آرام بخش ، تقویت قلب ، ضد تشنج ، تب بر ، درمان یرقان و سر درد ، تسکین دهنده دردهای نتاسلی ، رفع شوره سر
جهت امراض داخلی قبل از هر غذا نصف لیوان

عرق بیدمشک ( طبیعت معتدل )
تقویت قلب ، رفع گرفتگی و خفقان قلب ، تقویت عمومی بدن ، ملین ، مصرف بیدمشک در جوانی مانع فشار خون در دوران پیری می شود .
قبل از هر غذا یک استکان به صورت شربت

عرق پونه ( طبیعت گرم )
اشتها آور ، بادشکن ، ضد اسهال ، مسکن سکسکه ، رفع سوزش معده ، ضد سرفه ، خلط آور
پس از هر غذا نصف استکان

چهار عرق ( طبیعت سرد )
تب بر، تقویت پوست و کلیه و کبد ، دارای ویتامین C ، تصفیه خون ، باز کننده رگ ها ، مداوای درد مفاصل
پس از هر غذا نصف استکان

عرق چهل گیاه ( طبیعت گرم )
تقیت معده ، رافع دل دردهای ناشی از سردی مزاج و دل پیچه ، هضم غذا را آسان می کند .
پس از هر غذا نصف استکان

عرق خارشتر ( طبیعت سرد )
دافع سنگ های کلیه و مثانه ، شست و شو دهنده کلیه ها ، مفید جهت سیاه سرفه و سلامتی کلیه ها
قبل از هر غذا نصف استکان

عرق خارخاسک ( طبیعت سرد )
مدر قوی ، رفع سنگ کلیه و مثانه و کیسه صفرا ، تصفه خون
قبل از هر غذا نصف استکان

عرق دارچین ( طبیعت گرم )
تقویت معده ، مقوی قوه باء ، تقویت عمومی بدن ، تقویت اعصاب ، از بین بردن بوی بد دهان ، ضد سرفه های مرطوب ، از بین برنده وحشت و خفقان و ترس
پس از هر غذا نصف استکان

عرق رازیانه ( طبیعت گرم )
ضد نفخ ، درمان قولنج ، رفع بلغم ، زیاد کننده شیر مادران ، معطر کننده ، محرک ، بادشکن ، مدر و قاعده آور
پس از هر غذا یک استکان

عرق زنیان ( طبیعت گرم )
ضد عفونی کننده قوی معده ، ضد نفخ ، قارچ و انگل ، ضد اسهال ، دافع رطوبات بدن و معده ، نافع جهت اعتیاد و مضرات آن
پس از هر غذا نصف استکان

عرق زیره ( طبیعت گرم )
ضد چاقی ، رفع ضعف اعصاب ، نیرو دهنده و هضم کننده ، درمان کم خونی ، زیاد کننده ترشحات شیر ، پایین آورنده چربی خون ، درمان اختلالات قاعدگی
پس از هر غذا یک استکان

عرق زیره سیاه ( طبیعت گرم )
جمع کننده رطوبت بدن ، معالجه ورم طحال و اسهال ، ضد چاقی ، ضد نفخ معده و سکسکه ، افزایش شیر مادران ، تنظیم قاعدگی ، مقوی قوای جنسی
نیم ساعت قبل از غذا

عرق سنبل الطیب ( طبیعت گرم )
ضد تشنج ، محرک ، مسکن ، بادشکن ، رفع بی خوابی ، ضدهیستری ، ضد صرع ، مقوی اعصاب ، پایین آورنده فشار خون
بعد از هر غذا یک استکان و شب موقع خواب

عرق شاطره ( طبیعت معتدل )
ضد حساسیت ، تصفیه کننده خون ، صفرابر ، اشتها آور ، رفع بیماری های پوستی ، ادرار آور ، ضد یرقان ، تقویت لثه و جلوگیری از خونریزی آن ، هاضم غذا
قبل از هر غذا یک استکان

عرق شنبلیله ( طبیعت گرم )
بر طرف کننده قند خون ، ضد لاغری ، اشتها آور ، جلوگیری از ریزش مو
بعد از هر غذا نصف استکان

عرق شوید ( طبیعت گرم )
برطرف کننده چربی خون ، ضد دل درد و بیماری های روده ، مقوی معده ، هضم کننده غذا ، آرام کننده و زیاد کننده شیرمادران
بعد از هر غذا نصف استکان

عرق شیرین بیان ( طبیعت گرم )
درمان ورم معده و روده ، علاج زخم معده و اثنی عشر ، درمان یرقان ، درمان امراض کلیه ، برطرف کننده سرماخوردگی ، رفع سرفه و گرفتگی صدا
قبل از هر غذا یک استکان و بعد از هر غذا نصف استکان

عرق طارونه ( طبیعت خنک )
تصفیه کننده خون ، صفرابر ، ضدیرقان ، رافع بیماری های پوستی
قبل از هر غذا یک لیوان

عرق کاسنی ( طبیعت سرد )
تصفیه کننده خون ، سفید کننده پوست ، درمان کم خونی ، درمان بیماری های مزمن پوستی ، رفع یبوست ، تقویت کبد ، برطرف کننده جوش صورت
قبل از هر غذا یک استکان

عرق کاکوتی ( طبیعت گرم )
تقیت کننده اعصاب ، ضد انگل ، ضد عفونی کننده مجاری تنفسی ، تقویت دستگاه گوارش ، تقویت بینایی ، درمان بی خوابی
بعد از هر غذا با نصف لیوان آب

عرق کیالک ( طبیعت سرد )
مفید جهت بیماری های قلبی ، تنظیم تپش قلب و ضربان آن ، باز کننده اسداد عروق ، جلگیری از سخت شدن رگ ها ، صفرابر
قبل از غذا با یک لیوان سرد

گلاب ( طبیعت گرم )
مقوی قلب و اعصاب ، آرام بخش ، خوشبو کننده ، ملین ، روشن کننده پوست و محافظ آن ، نشاط آور
قبل از هر غذا نصف استکان

عرق گاوزبان ( طبیعت گرم )
آرام بخش ، نرم کننده ، معرق ، ادرار آور ، دفع کننده کلرورها ، تصفیه کننده خون ، رفع التهاب و ورم کلیه
یک فنجان در یک لیوان آب سرد صبح و شب

عرق گزنه ( طبیعت گرم )
قطع شدن قاعدگی در زنان ، بند آوردن هر گونه خونریزی داخلی ، جلوگیری از ریزش مو ، تسکین دهنده دردهای عضلانی ، ازدیاد ادرار
پس از هر غذا یک استکان

عرق مخلصه ( طبیعت گرم )
ملین ، مقوی ، دفع سموم ، ضد قولنج ، پادزهر قوی ، مفید برای ناراحتی های کمر و مفاصل عضلانی ، تقویت معده
یک فنجان در یک لیوان بعد از غذا

عرق مورد ( طبیعت سرد )
ضد خونریزی ، قابض روده ، تقویت رشد مو ، درمان اسهال و بواسیر ، ضد آفت
قبل از هر غذا یک استکان به صورت شربت

عرق نعنا ( طبیعت گرم )
تقویت کننده دستگاه گوارش ، برطرف کننده ناراحتی های معده ، ضد اسهال ، رفع دل درد و دل پیچه ، بادشکن
بعد از هر غذا یک استکان

عرق نسترن ( طبیعت گرم )
ضد اسکوربوت ، رفع انقباض غیر ارادی ماهیچه معده ، رفع بیماری های ناشی از ورم و التهاب کلیه ، ادرار آور ، سرشار از ویتامین C
قبل از غذا یک استکان و یا به صورت شربت

عرق هل ( طبیعت گرم )
مقوی معده ، رفع سردرد ، رفع بی خوابی ، مسکن دردهای عصبی صورت و کمر ، رفع کم خوابی ، معطر و خوشبو کننده
همراه با شربت و چای و یا شیرینی مصرف شود

عرق یونجه ( طبیعت گرم )
چاق کننده ، مولد خون ، نیرو دهنده قوای جنسی ، تقویت عمومی بدن ، تامین استخوان بندی اطفال و درمان نرمی استخوان
قبل از هر غذا یک لیوان


نقل از :داروهاي گياهي

کد: 1417 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ سه شنبه ۲۱ شهريور بازدید: 17479 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 آویشن؛ فوق تخصص سلامت! ۱۳۹۵ چهارشنبه ۱۷ شهريور
2 با خوردن این دمنوش ها از عرق کردن جلوگیری کنید ۱۳۹۵ دوشنبه ۲۰ ارديبهشت
3 طرز تهیه ساندویچ موزارلای گریل شده ۱۳۹۴ سه شنبه ۲۹ دي
4 آویشن؛ کاهنده غلظت خون ۱۳۹۴ يکشنبه ۲۳ فروردين
5 خوراکی‌هایی که تقویت‌کننده حافظه از منظر طب سنتی ۱۳۹۳ شنبه ۲۷ دي
6 این گیاه، ضدآکنه و ضدفشارخون است ۱۳۹۳ چهارشنبه ۲۸ آبان
7 خواص زرده تخم مرغ از نظر طب سنتی ۱۳۹۳ سه شنبه ۱۵ مهر
8 طرز تهیه پاستای بادمجان با پنیر فتا ۱۳۹۳ دوشنبه ۱۰ شهريور
9 طرز تهیه پای گوشت به شیوه جدید ۱۳۹۳ پنج شنبه ۵ تير
10 آویشن پیری را به تاخیر می‌اندازد ۱۳۹۲ يکشنبه ۲۵ اسفند
11 غذاهای مفید برای سرماخوردگی/شلغم را با پودر آویشن بخورید ۱۳۹۲ يکشنبه ۲۰ بهمن


نظرات


امین

سلام.بسیار ممنون استفاده کردم.خسته نباشید و خیر ببینید.سپاس گزارم
ن.

سلام طریقه مصرف عرق بولاغ اوتی را هم ذکر کنید ممنون

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  لبنیات کم چرب‌ تر ‌کلسیم بیشتر همه می‌دانند دریافت کلسیم برای حفظ سلامت بدن ضروری...

  رژیم غذایی و عملكرد ریه‌ها پزشكان در یك آزمایش جدید دریافته‌اند كه رژیم غذایی...

  میوه‌ها و سبزیجات را چگونه سالم نگهداریم؟ سبزی‌ها و میوه‌ها به دلیل برخورداری از انواع ویتام...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

سالم‌ترین روش‌های طبخ غذا یکی از عوامل مهم برای داشتن بدنی سالم، گنجاندن مواد خوراکی مغذی و سالم در وعده‌های غذایی است اما به غیر از نوع خوردنی‌ها، روش مناسب طبخ آنها نیز اهمیت دارد.
موهایی زیبا با 4 ماده‌ی مغذی متخصصان معتقدند که موها آینه سلامت انسان هستند. کمبود ویتامین‌ها و مواد معدنی به راحتی می‌تواند سلامت موها را به خطر انداخته و به آن‌ها آسیب بزند. بر عکس داشتن تغذیه‌ی مناسب، متنوع و سرشار از پروتئین و دیگر مواد مغذی موها را زیبا و سالم‌تر می‌سازد.
دیابت پشت گوش یک چهارم ایرانیان یک فوق تخصص غدد گفت:‌ رشد دیابت در یک دهه گذشته دو برابر شده، ۴ میلیون نفر مبتلا و ۵ میلیون نفر در خطر ابتلا هستند، با این روند تا دو دهه آینده از هر ۴ ایرانی بزرگسال یکی دیابت دارد یا در شرف بیماری است. سیاستگذاری ها نیز فقط روی کاغذ باقیمانده است.
خواص معجزه آسای تره فرنگی تره فرنگی فشارخون بالا را کاهش می‌دهد. ترکیبی از ویتامینC، ویتامین B6، فولات، آهن و منگنز است. مصرف منظم آن، باعث افزایش کلسترول مفید و کاهش کلسترول مضر می‌شود. حفظ این تعادل در بدن لازم است زیرا مانع از تصلب شرایین، بیماری دیابتی قلبی، حمله قلبی و حتی سکته می‌شود.

حامیان