مهم‌ترین اشتباهات رژیم‌های لاغری


محققان فهرستی از رایجترین اشتباهات را در رژیم‌های لاغری تهیه و اعلام كردند كه برای موفقیت در برنامه كاهش وزن نباید توسط برخی اشتباهات از مسیر كاهش وزن منحرف شد.

به گزارش لقمه، اولین و رایجترین اشتباهی كه افراد در برنامه كاهش وزن خود مرتكب می‌شوند محاسبه غلط كالری مصرفی در برنامه رژیم غذایی است.

بدترین روش برای شروع رژیم غذایی كاهش ناگهانی میزان كربوهیدرات و در نتیجه از دست دادن مایع زیادی از بدن می‌باشد. كاهش مایعات به میزان مایعات دریافتی بستگی ندارد بلكه مستقیماً به توانایی بدن در نگهداری مایعات ارتباط دارد.

در این برنامه‌ها چربی بدن كاهش نمی‌یابد بلكه در واقع تنها پروتئین از دست می‌رود كه برای كلیه‌ها بسیار خطرناك است. هنگامی كه این نوع رژیمها موقتا قطع شوند فرد مجدداً با افزایش وزن به صورت چربی مواجه می‌شود و اغلب میبینیم كه فرد حتی چاقتر از زمان قبل از رژیم شده است.

هرچه شب هنگام بخورید به چربی مبدل می‌شود، فرقی ندارد چه ساعتی غذا بخورید. میزان كل كالری روزانه در برابر تعداد كالری كه می‌سوزانید تعیین كننده كاهش یا افزایش وزن است. بدن شما كالری شب یا روز را تشخیص نمی‌دهد. تنها میزان كالریها دریك روز مطرح است.

نكته منفی خوردن غذا در شب این است كه ممكن است دچار مشكلی به نام بازگشت اسید شوید كه در این صورت دچار سوزش سر دل خواهید شد.

برخی غذاها می‌توانند كالریها را بسوزانند، بعضی از غذاها، كمی بیشتر از سایر غذاها برای هضم انرژی لازم دارند.

آرام غذا خوردن و جویدن غذا باعث تنظیم مركز كنترل اشتهای مغز می‌شود. بنابراین آنچه كه خورده اید اشتهایتان را كم می‌كند و با غذای كمتر زودتر سیر می‌شوید. غذا خوردن سریع خود به خود چاق نمی‌كند ولی از آنجایی كه افرادی كه سریع غذا می‌خوردند به مكانیزم تنظیم اشتهایشان زمان كافی نمی‌دهند تا كار كند آنگاه بیشتر از میزان لازم غذا می‌خورند.

پروتئینها و كربوهیدراتها بدون توجه به منبع آنها، در هر گرم 4 كالری دارند. چربی نیز در هر گرم 9 كالری دارد، یعنی بیشتر از دو برابر پروتئین و كربوهیدرات. گوشت نه تنها در هر گرم چهار كالری دارد بلكه هر گرم چربی گوشت 9 كالری دارد.

هرچه میزان چربی گوشت بیشتر باشد كالری آن نیز بیشتر خواهد شد و چون مصرف كالری زیاد باعث افزایش ذخیره سازی چربی می‌شود، در نتیجه خوردن گوشت نه تنها باعث افزایش وزن می‌شود، بلكه بیشتر آن را به صورت چربی ذخیره می‌كند.

مكملهای ویتامینی تمام احتیاجات بدن شما از جمله پروتئین، كربوهیدرات، املاح، اسیدهای آمینه و اسیدهای چرب مورد نیاز را برآورده نمی‌كند، بلكه این باور غلط در مورد تغذیه و رژیم است.

بسیاری از افرادی كه دارای رژیم كم كالری به همراه مكملهای غذایی پروتئینی و ویتامینی هستند دچار مشكلاتی شده اند كه به علت عدم توانایی بدن جهت تنظیم متابولیسم بوده است مخصوصاً كلیه‌ها و كبد كه نمی‌توانند به این نوع رژیم سازگار شوند.

مهم نیست كه چه زمانی از 24 ساعت كالری مصرف می‌كنید، نتیجه نهایی یكی است. فرمول پایه این است كالری مصرفی در برابر كالری كه می‌سوزانید.

اگر در روز سه بار و هر بار چهارصد كالری بخورید یا 1200 كالری را در یك وعده مصرف كنید، بدن شما این تفاوت را درك نمی‌كند. ولی فراموش نكنید حذف وعده غذایی راه مناسبی برای رژیم موفق نیست زیرا اشتهای شما را بیش از حد تحریك می‌كند و نه تنها شما ناهار یا شام زیادتری می‌خورید بلكه در طول روز هم از انواع میان وعدهها مصرف می‌كنید.

برخلاف تصور، گرسنه ماندن باعث می‌شود وزن بدن به دلیل ذخیره سازی چربی افزایش یابد.

اگر هدفتان از گرسنگی كشیدن كاهش وزن است باید در برنامه رژیمی خود تجدیدنظر كنید. به جای گرسنگی یك برنامه مناسب ورزشی برای خود تعیین كرده و بیشتر به باشگاه بروید. از میوه جات، سبزیجات، حبوبات، گوشتهای كم چرب و ماهی استفاده كنید. سعی كنید چهار یا پنج بار در هفته طبق یك برنامه منظم ورزش كنید.

ننوشیدن مقدار كافی آب در طول روز متابولیسم و سوخت و ساز بدن را كند كرده و ممكن است باعث اضافه وزن نیز بشود. آب ماده‌ای ضروری برای فعالیتهای متابولیك بدن، از جمله سوزاندن كالری محسوب می‌شود. خوردن آب به جای انواع نوشابه نیز بسیار مناسب است. نوشابه‌ها معمولاً زودتر احساس تشنگی را نسبت به آب از بین می‌برند و دارای كالریهای بی ارزش بوده و باعث می‌شوند بعد از 30 دقیقه مجدداً احساس گرسنگی نمایید.

همچنین خوردن تنقلات هنگام گرسنگی باعث ایجاد عادتهای غذایی ناسالم می‌شود.


نقل از :جام جم آنلاین

کد: 1421 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ دوشنبه ۶ شهريور بازدید: 3043 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 چربی‌سوزی در خواب؛ داروی جدید لاغری بدون رژیم و ورزش رسید ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳ مرداد
2 تاب‌آوری تولید در جنگ ۱۲ روزه/بسته ویژه حمایت از صنعت پس از جنگ آماده ابلاغ ۱۴۰۴ يکشنبه ۹ تير
3 تغذیه سالم در هر شرایطی برای قلب مفید است ۱۴۰۴ يکشنبه ۲ تير
4 رژیم غذایی مناسب برای مبتلایان به سندرم روده تحریک‌پذیر ۱۴۰۴ شنبه ۱ تير
5 رعایت نکات تغذیه‌ای در شرایط کنونی کشور برای حفظ سلامت عمومی ۱۴۰۴ شنبه ۱ تير
6 رژیم‌های غذایی کم‌کالری چگونه بر خلق و خوی تأثیر می‌گذارند؟ ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳۰ خرداد
7 چگونه اسید معده را در ماه رمضان کنترل کنیم؟ ۱۴۰۴ چهارشنبه ۷ فروردين
8 بهترین تغذیه در روزهای بسیار سرد ۱۴۰۳ دوشنبه ۶ اسفند
9 «نستله»؛ حمایت از رژیم کودک کُش تا جعل علامت استاندارد ایران ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
10 خواص شگفت انگیز خرفه برای کودکان و بزرگسالان+عوارض ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
11 بایدها و نبایدهای تغذیه ای در دوران بارداری ۱۴۰۳ سه شنبه ۱۸ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  دوغ را در یخچال نگهداری کنیم یا نه؟ اضافه کردن ماست به شیر نجوشیده برای تهیه دوغ اصلا ...

  چاقی و اضافه وزن کبد را پیر می‌کند پزشکان هشدار دادند: اضافه وزن موجب فرسودگی سریع ک...

  آیا مصرف سیر باعث لاغری می‌شود؟ سیر جلوی اشتها را می‌گیرد، برای همین افرادی که سیر...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

"پای مرغ" منبعی سرشار از کلسیم و فسفر یک متخصص تغذیه، مصرف لبنیات، قلم و پای مرغ را منبعی سرشار از کلسیم و فسفر عنوان و خاطرنشان کرد: متاسفانه مردم کشورمان بسیار کم از پای مرغ استفاده می‌کنند در حالی که سالانه به کشورهای دیگر صادر می‌شود.
چرا نباید در ظروف مسی غذا بپزیم؟ یک متخصص تغذیه با بیان این‌که بهتر است در ظروف مسی پخت و پز صورت نگیرد، توضیح داد: استفاده مکرر از مس، موجب انتقال مس به بدن و بروز عوارضی در بدن و ایجاد بیماری‌هایی مانند آسیب‌های مغزی، عقب‌ افتادگی ذهنی و بیماری‌های کلیوی می‌شود.
آبلیموهای بی‌نام و نشان و قیمت‌های بی‌سر و سامان علی‌رغم تاکید سازمان غذا و دارو و انجمن صنفی صنعت آبلیمو مبنی بر پاک‌سازی بازار از آبلیموهای غیر استاندارد و تعیین قیمت مصوب، هنوز آبلیمو‌های بی‌نام و نشان زیادی در بازار به چشم می‌خورند.
چگونه غذای سالم‌تری مصرف کنیم؟ تغذیه، عامل اساسی در سلامت جسم و روان انسان‌هاست و از این رو شایسته است که مورد توجه بیشتری قرار گیرد.