پیشگیری از خستگی با 5 مواد غذایی


پایگاه خبری لقمه: برخی افراد همیشه احساس خستگی می کنند اما با رعایت رژیم غذایی می توان این احساس را از بین برد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، سندرم خستگی مزمن با بروز نشانه‌هایی مانند خستگی بیش از اندازه، تفکر آشفته، و احساس خستگی کلی خود را نشان می‌دهد و هر‌ساله میلیون‌ها نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار می‌دهد. البته این نشانه‌ها کلی و عمومی هستند و می‌توانند نشان‌دهنده مشکلات سلامت دیگری جز سندرم خستگی مزمن نیز باشند. اگر نسبت به ابتلا به این شرایط مشکوک هستید، مراجعه به پزشک برای تشخیص دقیق بهترین گزینه است. در شرایطی که درمانی شناخته شده برای سندرم خستگی مزمن وجود ندارد، انتخاب‌های سبک زندگی سالم، از جمله مصرف غذاهای درست، می‌تواند در کاهش و بهبودی نشانه‌ها بسیار تاثیرگذار باشند.

 
کربوهیدارت‌های پالایش شده برخلاف کربوهیدارت‌های کامل و پیچیده، غلات پالایش شده روند آسیابی را تجربه می‌کنند که لایه‌های مختلف دانه را از بین می‌برند و در نتیجه مواد مغذی مانند فیبر در این فرایند حذف می‌شوند. خوراکی‌هایی مانند نان سفید و پاستای سفید سریع‌تر از غلات پیچیده از دستگاه گوارش عبور می‌کنند. از این‌رو، سطوح قندخون به ناگاه افزایش می‌یابد و سپس به‌سرعت نیز افت می‌کند.
 
افراد مبتلا به سندرم خستگی مزمن به‌طور معمول در تنظیم قند خون ضعیف‌تر عمل می‌کنند، بر همین اساس کربوهیدارت‌های حاوی مواد مغذی احتمالا احساس خستگی را در آنها از بین می‌برد.برای حفظ قندخون در سطوح مناسب و افزایش سطوح انرژی مصرف کربوهیدارت‌های پیچیده، مانند نان گندم کامل، جو، جو دوسر، کوینوآ و برنج وحشی را در دستور کار خود قرار دهید. آنها سرشار از فیبر هستند، از این رو با آهنگی آهسته‌تر گوارش می‌شوند و قندخون و انرژی را در سطوحی پایدارتر حفظ می‌کنند.
 
اگر در گوارش گلوتن با مشکل مواجه هستید، همانند بسیاری از افراد مبتلا به سندرم خستگی مزمن، مصرف گزینه‌های فاقد گلوتن، مانند برنج قهوه‌ای، کوینوآ، یا سیب‌زمینی شیرین را مد نظر قرار دهید.
 
موادغذایی سرشار از ویتامین B12  مانند گوشت ماکیان، تخم مرغ و ماهی اشاره کرد و از منابع خوب برای فولات می‌توان سبزیجات برگدار، بروکلی، و میوه‌های خانواده مرکبات را نام برد. این ویتامین‌ها نقش مهمی در کمک به عملکرد درست میتوکندری - بخشی از سلول که مسئول تولید انرژی است - دارند. مصرف کافی از آنها می‌تواند به تسکین نشانه‌های سندرم خستگی مزمن کمک کند.
 
پزشک شما می‌تواند میزان دقیق مصرف روزانه ویتامین B12 و فولات را تعیین کند.باید به این نکته توجه داشته باشید که مصرف موادغذایی سرشار از ویتامین B حتی اگر برنامه روزانه خود را با جدیت دنبال کنید، ممکن است کافی نباشد، زیرا برخی افراد فاقد آنزیم‌های لازم برای جذب ویتامین‌های B از غذا هستند. یک آزمایش‌خون ساده می‌تواند این مساله را مشخص سازد.
 
مانند بسیاری از بیماری‌های مزمن، سندرم خستگی مزمن با سطوح بالای التهاب پیوند خورده است. در شرایطی که چربی‌های ترانس می‌توانند شرایط التهاب را وخیم‌تر سازند، چربی‌های سالم به از بین رفتن آن کمک می‌کنند. همچنین، چربی‌های سالم آرام‌تر گوارش می‌شوند، از این‌رو سطوح پایدارتر قندخون و انرژی را موجب می‌شوند.از منابع چربی‌های غیراشباع سالم می‌توان به مغزهای خوراکی و کره مغزهای خوراکی، روغن زیتون، آووکادو، و ماهی سالمون اشاره کرد.
 
در مقابل، از منابع چربی‌های ترانس می‌توان فست‌فودها و ناگت‌ها، پای‌های تجاری، کرم‌های غیرلبنی، و پاپ‌کورن‌های طعم‌دار کره‌ای مایکروویوی را نام برد. برای شناسایی چربی‌های ترانس به برچسب مواد تشکیل‌دهنده خوراکی‌ها توجه داشته و به‌دنبال واژه «هیدروژنه» باشید. به این نکته نیز توجه داشته باشید که ردپای چربی ترانس در محصولاتی که حتی مدعی فاقد چربی ترانس هستند نیز دیده می‌شود. (در صورتی که میزان چربی ترانس کمتر از 0.5 گرم در هر وعده باشد، تولیدکنندگان مواد غذایی می‌توانند به صورت قانونی این ادعا را داشته باشند.)
 
در دوزهای کوچک، کافئین ممکن است موجب تقویت انرژی شما شود. اما همانند کربوهیدارت‌های پالایش شده، مصرف زیاد کافئین می‌تواند موجب افزایش ناگهانی سطوح انرژی و سپس افت شدید آن شود. بر همین اساس، به مصرف هرچه بیشتر کافئین برای بازگشت به شرایط عادی نیاز خواهید داشت. این چرخه باطل می‌تواند زمینه‌ساز شکل‌گیری سطوح بیش از اندازه بالا و پایین انرژی شود. همچنین، این شرایط می‌تواند بر غدد آدرنال فشار وارد کند که امکان احساس خستگی بیشتر را افزایش می‌دهد.
 
به‌طور کلی، کارشناسان مصرف 400 میلیگرم یا کمتر از کافئین را توصیه می‌کنند. اما این توصیه شامل حال همه، به‌ویژه افراد مبتلا به سندرم خستگی مزمن، نمی‌شود. این افراد باید به احساسی که مصرف کافئین در آنها ایجاد می‌کند توجه داشته باشند و میزان مصرف را بر این اساس تنظیم کنند. برخی افراد در مقایسه با دیگران نسبت به کافئین حساس‌تر هستند.
 
کم آبی خفیف بدن نیز می‌تواند احساس خستگی و آشفتگی ذهنی را به‌همراه داشته باشد. در صورت عدم تامین آب مورد نیاز بدن، سموم به‌صورت کارآمد از طریق غدد عرق دفع نمی‌شوند. خون نیز به‌صورت کارآمد نمی‌تواند جریان یابد تا گلبول‌های سفید را به جایی که بیشترین نیاز به آنها وجود دارد، انتقال دهد.
 
از آنجایی که میزان آب مورد نیاز بدن می‌تواند بر اساس عوامل مختلف، مانند سن، اندازه، آب و هوا و سطح فعالیت متغیر باشد، مقدار مورد نیاز شما ممکن است بیشتر یا کمتر از استاندارد توصیه شده هشت لیوان در روز باشد. می‌توانید برای تشخیص بهتر به شرایط ادرار خود توجه داشته باشید. در صورتی که رنگ ادرار زرد تیره است، به احتمال زیاد باید مصرف آب خود را افزایش دهید. اگر رنگ ادرار زرد کمرنگ یا شفاف است، احتمالا به میزان کافی آب مورد نیاز بدن خود را تامین می‌کنید.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :باشگاه خبرنگاران

کد: 13455 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۳ آبان بازدید: 2090 ساعت: 12:01 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 در آلودگی هوا چه بخوریم چه نخوریم؟ ۱۴۰۱ دوشنبه ۳۰ آبان
2 حماسه مهار کرونا در ایران قوی ۱۴۰۱ جمعه ۴ شهريور
3 خستگی ناپذیریِ مادری کارآفرین/ از نانوایی تا کارخانه‌داری ۱۴۰۰ سه شنبه ۹ شهريور
4 نقش کافئین در کاهش خطر ابتلا به سرطان و سنگ کلیه ۱۴۰۰ شنبه ۹ مرداد
5 تغذیه در دوران نقاهت کرونایی ۱۴۰۰ يکشنبه ۲۶ ارديبهشت
6 خستگی و بی‌حالی اولین علامت کرونای انگلیسی ۱۳۹۹ يکشنبه ۱۷ اسفند
7 باید ها و نباید های دمنوش ها ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۴ اسفند
8 آیا غذا در سرطان معده نقشی دارد/علایم سرطان معده ۱۳۹۶ يکشنبه ۵ آذر
9 سیب رنده شده با دارچین با بدن ما چه می کند ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۹ مهر
10 ویتامین ها و مواد معدنی که خستگی را از بین می‌برند ۱۳۹۶ سه شنبه ۴ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  چه کسانی نباید بستنی یخی بخورند؟ بستنی‌ها دو گروه شیری و یخی دارند. بستنی‌های یخی ا...

  دیر ناهار خوردن، خطر چاقی را تشدید می‌کند متخصصان تغذیه و سلامت در یک آزمایش جدید تاکید کردن...

  نذورات داغ را در ظروف یکبار مصرف نریزید یک متخصص تغذیه با هشدار نسبت به عوارض استفاده از ظ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

راز لاغری در صبحانه در هر حال لازم نیست به بهانه‌ی داشتن یک صبحانه‌ی کامل همزمان چند منبع پروتئین به همراه کره، پنیر، مربا، خامه، عسل و غیره را با هم بخورید.
مزاج پاییز و زمستان و تدابیر آن مزاج این فصل، سرد و خشک است. مزاج فصل پائیز در سرما و گرما معتدل، ولی در تری و خشکی همانند بهار به اعتدال نیست چون آفتاب تابستان هوا را کاملاً خشک نموده و اسباب تری در این فصل چندان آشکار نیست.
وقتی در ایران‌ گریه‌ کردم روزگاری که ما در آن زندگی می‌کنیم، سرشار از تحرک و پویایی است. جهانی که روز به روز بیشتر به انواع فناوری‌ها و پیشرفت‌ها دست پیدا می‌کند و آدم‌ها را به آن وابسته. این جهان پرشور با همه دستاوردهایش موجی از بحران هویت را به دنبال داشته است.
اگروفود سی‌ام آغاز به کار کرد/آنچه که باید از اگروفود بدانید سی‌امین نمایشگاه بین‌المللی صنایع کشاورزی، مواد غذایی، ماشین‌آلات و صنایع وابسته با حضور علی آقا محمدی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و رئیس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری، پائول مرتز رییس فیرترید بخش خارجی مونیخ، سید احمدرضا علایی طباطبایی رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت سهامی نمایشگاه‌های بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران و صدیف بیک زاده عضو هیات مدیره نمایشگاه بین‌المللی افتتاح شد.