سرماخوردگی در کرونا معنا ندارد/ بدحالی نشانه کروناست


پایگاه خبری لقمه: یک فوق تخصص بیماری های عفونی با اشاره به اینکه در بحران کرونا چیزی به اسم سرماخوردگی نداریم، گفت: متاسفانه در سطح جامعه روزانه افراد زیادی حتی با داشتن علائم در حال تردد هستند.

 به گزارش پایگاه خبری لقمه، پیام طبرسی فوق تخصص بیماری های عفونی با اشاره به شرایط ویژه و پیچیده کرونا در کشور اظهار کرد: روزهایی که پشت سر می‌گذاریم به عنوان تلخ‌ترین روزهای کرونایی طی ۱۸ ماه از زمان شیوع در تاریخ ثبت شد.

 
عضو هیئت علمی دانشگاه عادی انگاری، ساده انگاری و عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی توسط سیاست گذاران را مورد انتقاد قرار داد و هشدار داد: مجموعه‌ای از اشکالات در مدیریت و رعایت شیوه نامه‌ها باعث شده تا امروز دچار بحران سهمگین کرونا شویم.
 
طبرسی با بیان اینکه پوشش حداکثری واکسیناسیون به هزاران دلیل در کشور با تأخیر مواجه شده، عنوان کرد: متأسفانه وعده‌های واکسیناسیون چه در مورد واردات و چه در مورد واکسن‌های تولید داخل محقق نشد و امروز شاهد جولان کووید ۱۹ و جان باختن شمار زیادی از مردم هستیم.
 
به گفته استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، پیک پنجم کرونا بسیار سنگین‌تر از پیک‌های قبلی است و متأسفانه این موضوع زندگی شغلی و اجتماعی مردم را تحت تأثیر قرار داده، کرونا روزانه جان تعداد زیادی از عزیزان را از ما می‌گیرد.
 
وی با بیان اینکه راهکار اصلی کنترل بحران کرونا ارائه راه حل های اجرایی و کاربردی در زمینه کنترل بحران است "نه صرفاً گزارش دهی اخبار بد و منفی" خاطرنشان کرد: رعایت نکات بهداشتی، فاصله گذاری اجتماعی، استفاده از ماسک، قرنطینه در صورت داشتن هر علامتی در کنترل کرونا بسیار مؤثر است.
 
این متخصص بیماری‌های عفونی ادامه داد: متأسفانه در سطح جامعه روزانه افراد زیادی حتی با داشتن علائم در حال تردد هستند، این موضوع که حساسیت داریم یا دچار سرماخوردگی هستیم در بحران پاندمی رد شده است و افراد با این سهل انگاری با جان بسیاری از مردم بازی می‌کنند.
 
وی موضوع سرعت بخشیدن به روند واکسیناسیون عمومی را خواستار شد و ادامه داد: خوشبختانه در روزهای اخیر روند واکسیناسیون سرعت داده شده ولی نکته اینجاست که حدود ۴۵ درصد از افراد واجد شرایط واکسن زدن هنوز برای دریافت واکسن کرونا مراجعه نکرده‌اند.
 
طبرسی ضمن انتقاد از ایجاد موج جدید اخبار منفی و شایعات بی پایه و اساس مبنی بر بی اثر بودن واکسن کرونا، تاکید کرد: ممکن است فردی دو دوز واکسن کرونا را دریافت کرده باشد و بعد از طی زمان دو هفته‌ای از واکسن دوم مجدداً دچار بیماری شود، ولی باید بدانیم در این شرایط در صورت ابتلاء مرگ و میر به پایین‌ترین حد خود می‌رسد.
 
وی گفت: در افرادی که دو دوز واکسن دریافت کرده‌اند علیرغم مشکلات زمینه‌ای، مرگ و میر بالایی در دنیا گزارش نشده است.
 
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تاکید کرد: در حال حاضر بیشترین آمار فوتی‌ها مربوط به جوان ترها و افرادی است که واکسن دریافت نکرده‌اند.
 
تعجیل در روند واکسیناسیون مهم‌ترین موضوعی بود که طبرسی ضرورت توجه به آن را خواستار شد و ادامه داد: توجه داشته باشید به محض اعلام عمومی واکسیناسیون در سریع‌ترین زمان ممکن برای دریافت واکسن کرونا اقدام کنید.
 
وی با بیان اینکه تمامی واکسن‌هایی که از سوی سازمان جهانی بهداشت و وزارت بهداشت مجوزهای لازم را اخذ کرده‌اند واکسن‌های بسیار مناسب و باکیفیتی هستند گفت: تمامی این واکسن‌ها هدف نهایی واکسن را که کاهش مرگ و میر است را برآورده می‌کند.
 
فوق تخصص بیماری‌های عفونی رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی حتی در صورت دریافت واکسن کرونا را خواستار شد و ادامه داد: ممکن است در برخی موارد واکسن‌ها از ابتلاء به بیماری پیشگیری نکنند ولی قطعاً از مرگ و میر بر اثر کرونا جلوگیری خواهند کرد.
 
طبرسی یادآور شد: اگر واکسن دریافت کنید و کماکان پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنید مطمئناً به میزان قابل توجهی مرگ و میرها کاهش خواهد یافت و در برابر کرونا مصون خواهید بود.
 
وی هشدار داد: باید بدانیم در صورت عدم واکسیناسیون در برابر کرونا هم جان خود و هم جان هموطنان و عزیزانمان را به خطرمی اندازیم.
 
طبرسی همکاری و همیاری تمام گروه‌های جامعه را برای کنترل کرونا خواستار شد و افزود: امروز در شرایط پیچیده و خطیری قرار داریم که همکاری عمومی لازمه کنترل آن است.
 
وی در ادامه به بیماران مبتلا به کرونا توصیه کرد: از خود درمانی، مصرف داروهای خودسرانه و درمان از طریق اطلاعاتی که فضای مجازی و صفحه‌های نامعتبر در اختیارتان قرار می‌دهد پرهیز کنید و در صورت تشدید علائم حتماً به پزشک مراجعه کرده و هیچ گونه اقدام خودسرانه ای انجام ندهید.
 
این استاد دانشگاه ادامه داد: استفاده از هر دارویی شرایط خاص خود دارد و مبتلایان به کرونا بدانند که به هیچ وجه از داروهای تزریقی ضد کرونا خودسرانه و در منزل استفاده نکنند، این داروها ممکن است عوارضی داشته باشد که روند درمان کرونا را تحت تأثیر قرار دهد.
 
فوق تخصص بیماری‌های عفونی یکی از عمده ترین موارد مرگ و میر بر اثر کرونا را افت سطح اکسیژن خون دانست و ادامه داد: کاهش سطح اکسیژن در کرونا عارضه‌ای است که لحظه‌ای و سریعاً رخ می‌دهد بنابراین به محض مشاهده علائم خطرناک و غیرعادی سریعاً به پزشک مراجعه کنید.
 
وی اظهار امیدواری کرد که با افزایش روند واکسیناسیون وضعیت کنترل کرونا در ماه‌های آتی مطلوب‌تر شود.

 

خبرنگار: آزاده فضلی 

 

 بازگشت به صفحه نخست




کد: 14392 تاریخ نشر: ۱۴۰۰ چهارشنبه ۱۳ مرداد بازدید: 206 ساعت: 11:38 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 حذف «معجون سلامتی» از سبد غذایی فقرا/خواص تخم مرغ لاکچری ۱۴۰۰ يکشنبه ۱۸ مهر
2 ثبت نام ۱۲ ساله ها برای واکسن کرونا آغاز شد ۱۴۰۰ سه شنبه ۶ مهر
3 مهلت پرداخت وام کرونا تا پایان آذرماه تمدید شد ۱۴۰۰ دوشنبه ۲۲ شهريور
4 انتقاد رئیس اتحادیه از برگزاری مجالس در دفاتر اسناد رسمی!/کرونا عده ای از تالارداران را ورشکست کرده است ۱۴۰۰ چهارشنبه ۱۷ شهريور
5 تغذیه قبل و بعد از تزریق واکسن کرونا ۱۴۰۰ دوشنبه ۸ شهريور
6 تلاش برای واردات واکسن ویژه کودکان/ پیگیری واردات واکسن از منابع اروپایی ۱۴۰۰ دوشنبه ۸ شهريور
7 تست تشخیص کرونا رایگان شد ۱۴۰۰ شنبه ۶ شهريور
8 ویروس لامبدا چقدر وحشتناک است؟/ چه کسانی نباید از قارچ سیاه بترسند ۱۴۰۰ جمعه ۵ شهريور
9 اعلام آمارهای کرونایی/ از شناسایی ۳۹۹۸۳ بیمار جدید کرونایی تا فوت ۶۶۵ بیمار ۱۴۰۰ چهارشنبه ۳ شهريور
10 افزایش تقاضای خرید بلدرچین با شیوع کرونا ۱۴۰۰ چهارشنبه ۳ شهريور
11 چرا بیماران کووید قارچ سیاه می‌گیرند/ کرونا علت بروز قارچ سیاه نیست ۱۴۰۰ چهارشنبه ۳ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  صبحانه را جدی بگیرید ‌یک متخصص تغذیه در کردستان گفت: صبحانه وعده‌ای است...

  هوای شیرینی خونتان را داشته باشید حتماً ضرب‌المثل «خونت را کثیف نکن» را بارها و باره...

  خربزه از بیماری‌های قلبی و عروقی پیشگیری می‌كند یک کارشناس تغذیه در یزد، گفت: مصرف خربزه در پیشگی...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

افزودنی‌ها را بیشتر بشناسیم افزودنی ماده‌ای است كه به عمد یا غیرعمد به مواد غذایی اضافه می‌شود. افزودنی‌هایی كه به شكل غیر عمد وارد مواد غذایی می‌شود، معمولاً به شكل تصادفی در طول مراحل بسته بندی یا انبار كردن به مواد غذایی اضافه می‌‌شوند، اما افزودنی‌هایی كه به شكل عمدی به مواد غذایی اضافه می‌شوند، برای ایجاد اثرات مطلوب در ماده غذایی به كار می‌رود.
باورهای تغذیه‌ای رایج اما نادرست! شکر باعث دیابت می‌شود،تمام چربی‌ها بد هستند، حذف وعده‌های غذایی باعث کاهش وزن و ... از باورهای نادرستی هستند که در جامعه رواج دارند.
آشنایی با حقه های رژیم لاغری پژوهش جدیدی نشان می‌دهد که گذاشتن یک بسته یخ روی بافت چربی می‌تواند به سوختن کالری در بدن کمک کند. اما به‌راستی کدام حقه رژیم‌های لاغری واقعاً کار می‌کند؟
تأثیر شکلات در افزایش قدرت مغز تحقیقات جدید دانشمندان مصرف شکلات را با تعداد برندگان جایزه نوبل در یک کشور مرتبط دانسته و نشان داده است که مصرف شیرینی می تواند به قدرت مغز بیافزاید.